• Announcements

EVGA PSU'dan gelen ilginç ses
0

5 posts in this topic

Dostlar selamlar,

 

Aşağıdaki videoda da duyacağınız gibi PSU'dan garip bir tıkırdama sesi geliyor. Neyseki her zaman yapmıyor, özellikle Fallout 4 ve Grim Dawn (Devil's Crossing'te hareketsiz duruken) geliyor bu ses. Videoyu çekerken de o sahnede bıraktım oyunu. 

İlginçtir bu ses gelme anlarında sistem tam loadda çalışmıyor, yaklaşık %50 civarında CPU ve %70 civarında da GPU yükü oluyor. Sıcaklıklar da komik seviyelerde düşük oluyor. Aslında uzun zamandır var bu ses ama üşenip videosunu çekmemiştim. Benchmark gibi full load yapan durumlarda bu ses yok yalnız.

 

Ne dersiniz, sorun ne olabilir? Yeni bir tane alma zamanı mı geldi sizce?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Relay sesi.

Bu bazı ultra verimli psu modellerinde farklı yük durumlarında verimliliği korumak için farklı bileşenler kullanılıyor. Bu bileşenler arası geçiş için ise mekanik relay'ler kullanıyorlar. Bu ses de o relay'den geliyor.

 

Bu kadar sık çalışması normal değil yalnız, ömrünü azaltır. Tasarım hatası yada sorunlu bir bileşen olabilir.

 

(relay'in tükçesi kontaktör sanırım)

Share this post


Link to post
Share on other sites
34 minutes ago, Whooosh said:

(relay'in tükçesi kontaktör sanırım)

 

röle.

 

- o EVGA psu'nun bir köşesinde ufak bir "eco mode" düğmesi olabilir. O düğmeyi kapayıp deneyin derim.

 

bende de benzer bir sorun eco mode kapayınca düzelmişti ama PSU evga mı enermax mıydı tam emin değilim.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Narcissus said:

%90 ihtimalle fandan. MI fanı durdur tamamen devam ediyorsa yenisini al :D

 

Fandan değil eminim. Fanı değiştirdikten sonra da aynı ses devam edince kıllanıp açtım kasasını ve doğrudan içeriden geliyor.

 

2 hours ago, Whooosh said:

Relay sesi.

Bu bazı ultra verimli psu modellerinde farklı yük durumlarında verimliliği korumak için farklı bileşenler kullanılıyor. Bu bileşenler arası geçiş için ise mekanik relay'ler kullanıyorlar. Bu ses de o relay'den geliyor.

 

Bu kadar sık çalışması normal değil yalnız, ömrünü azaltır. Tasarım hatası yada sorunlu bir bileşen olabilir.

 

(relay'in tükçesi kontaktör sanırım)

 

Evet sanırım röleden kaynaklı anlattığınız kadarıyla. Nette Evga PSU'larla ilgili çok şikayet var zaten. Böyle idare ederim ama sisteme zarar verecek birşeye sebep olacak diye korkuyorum açıkçası.

 

1 hour ago, stardust said:

 

röle.

 

- o EVGA psu'nun bir köşesinde ufak bir "eco mode" düğmesi olabilir. O düğmeyi kapayıp deneyin derim.

 

bende de benzer bir sorun eco mode kapayınca düzelmişti ama PSU evga mı enermax mıydı tam emin değilim.

 

Bu modelde yok maalesef ama diğer bir kaç modelde bahsettiğiniz düğme varmış. 

 

Yorumlar için teşekkürler dostlar. Ben en iyisi yeni bir tane bakınmaya başlayayım. Risk almaya gerek yok.

 

İşin kötüsü monitör de gitti gidiyor. Çok masraf çıkarttı bu ara bana bu sistem. Elden birşey gelmez...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.