Renkli Lazer Yazıcılar Hakkında
1 1

Bu konuda 10 mesaj var

Herkese selamlar,
Daha öncesinde Canon marka fax-scanner-printer all in one bir yazıcı kullanıyordum. Siyah da dahil 4 ayrı renkli kartuşu vardı ve yazıcı kafası printerin üzerinde olduğundan muadil kartuş yada doldurma işlemine yatkındı ama yazıcıyı çok sık kullanmadığım için mürekkep kuruyor ve yazıcı kafasındaki tıkanıklığı açmak uğraştırıyordu. Bu yazıcıyı forumdan bir arkadaşa hediye edip bu sefer HP'nin all in one bi yazıcısını aldım. HP ink advantage serisi yani kartuşları görece uygun fiyatlı bir model. Yazıcı kafaları kartuşun üzerinde bu printerda ancak bunda da diğerinde olan sorun oluyor, yazıcıyı örneğin 1 ay kullanmayınca bazı renkler tıkanıyor ve tekrar açmaya çalışıyorum. Üstelik sadece orjinal kartuş kullanıyorum.
Bu sorundan yıldığım için, şayet böyle bir derdi olmayacaksa lazer printer a geçeyim diyorum. Ayda belki 5-6 sayfa maks. baskı almak için fazla lüks olsa da bunun için sokağa çıkıp çıktı alacağım yer aramak yada kurumuş kartuşlarla uğraşmak istemiyorum.
Şöyle bir model düşünüyorum:


https://www.amazon.de/dp/B07SJHTWCY/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_DqvLFbJZHWVCV?_encoding=UTF8&psc=1

228 Euro ve 5 taksitle alabiliyorum, evet fazla lüks kaçacak belki ama yıldım 😊 
Sorum, lazer yazıcılarda böyle toner tıkanma filan derdi oluyor mu uzun beklemelerde? Toner fiyatı tabiiki önemli ancak çok fazla basım işi olmayacağı için kaliteli basım sunsun, tıkanmasın, wifi ile bağlanabilsin benim için yeterli. Belki siyah beyaz da işimi görebilir ama sonradan, neden renkli almadım diye de pişman olmak istemediğim için renkli lazer olsun istiyorum.

Sizin yorum ve tecrübeleriniz nedir?

Teşekkürler.
 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Toner dediğiniz zaten toz, o yüzden hiç bir zaman öyle tıkanma, uzun süre kullanmayınca baskı yapamama gibi sorunlar olmaz. Ayrıca ekonomik açıdan da lazerler her zaman daha ekonomik. Genelde lazerlerde sarf malzemesi olarak toner kartuşu ve drum ünitesine para verirsiniz. Tabi toner kartuşu ve drum ünitesinin baskı kapasitesi de her model için farklıdır. Toner kartuşu ve drum ünitesi muadil olarak bulunabilen modeller tercih ederseniz ekonomik anlamda rahat edersiniz. Tabi bir de chip olayı var. Toner kartuşunda chip olmayan modeller tercih etmelisiniz. Böylece uygun fiyatlı muadil tonerleri kullanmakta sorun yaşamazsınız.

Ancak ev, küçük ofis için üretilen renkli yazıcılarla mürekkepli yazıcılardaki kadar kaliteli renkli çıktı alamazsanız. Fotoğraf baskı yapamazsanız. Çözünürlükleri düşüktür. Bunların amacı zaten renkli exel, vs gibi dökümanların basımı için yeterli baskıyı yapmak. Tabi bu dediklerim araba parası olmayan renkli yazıcılar için geçerli. Yoksa profesyonel makinalar ayrıca var.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkürler cevabınız için, sanırım bu tür giriş seviyesi yazıcılarda demo tonerleri çıkıyor ve onlar da birkaç yüz sayfa basabiliyor, bu haliyle dahi bana 2-3 yıl gidecektir demek oluyor bu. O yüzden muadil yada dolum işine girer miyim çok emin olmamakla birlikte (toner seti toplamda yazıcı parasını fazlaca geçiyorsa ayrı tabii) orjinal toner alır geçerim kafam da birkaç yıl rahat eder diye düşünüyorum. Yeterki sorunsuz bir cihaz olsun. Toner dediğimiz zımbırtıyı anlıyorum, mürekkepli printerde da kartuş var bunun yerine mesela, da drum denen aleti ve neden/nasıl değiştireceğimi  bilemiyorum ama.

Aklınızda olan ve önerebileceğiniz bir all in one renkli lazer yazıcı modeli var mıdır?

Çok teşekkürler.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam drum dediğim alet de bir çeşit silindir. İki tip drum'lu lazer yazıcılar var. Biri drum'ı yazıcının içinde olanlar, bir de drum'ı toner kartuşunun üzerinde olanlar. Üzerinde chip olmadığı sürece drum'ı üzerinde olan toner kartuşlu ürünler daha ekonomik olabilir. Ancak genelde drum ünitesi yazıcının içinde olan cihazlar daha çok baskı kapasitesinde oluyor. Eğer muadil drumu bulunup da kolay takılabilen bir model yazıcı bulursanız baskı kapasitesi de yüksek olduğundan bu tür yazıcılar da gayet ekonomik ve sorunsuz oluyor. Ben mesela şuan ofiste bu tarz bir siyah beyaz lazer yazıcı kullanıyorum. Toner kartuşlarının kapasitesi (normal/XL) 8000 sayfadan başlayıp 12000 sayfaya kadar basabilen türde. Drum'ı da kullanıma göre 30000-50000 baskı kapasiteli. Yani kaba bir hesapla en kötü ihtimalle her 30bin baskıda bir drum, 3 adet xl toner almak gerekecektir ki aslında bu rakam çok ama çok daha fazla. Toner kartuşu 100-150 tl aralığında, drum ünitesi için ise 150-200TL max. Yani en kötü 30bin baskı için ortalama fiyatlara göre 550 lira ödenir. Bu da baskı başına 0,018TL yapar ki aslında en kötü senaryoyu ele aldık. Orjinal düşünülürse maliyet çok daha fazla artacaktır tabi. Mesela benim yazıcının orjinal drum ünitesi 1400 lira civarıydı en son.

Tabi bu yukarıda verdiğim değerler tamamen benim Brother MFC-5750DW lazer yazıcımın değerleri. Siyah beyaz ve ayda ort 5000 baskı yapacak şekilde düşünülen bir yazıcı için geçerliydi. Renkli oldu mu drum ünitesi siyah ve renkli için ayrı olabiliyor. Size uygun bir yazıcının genelde toner kartuş baskı kapasitesi 1500-3000 baskı şeklinde olur, Drum da 10bin-20bin baskı civarında olur. Epeydir renkli lazer yazıcı takip etmedim. Daha önce kullandığım bir samsung modeli vardı. Yine drum ünitesi yazıcının kendi üstündeydi ancak chipli kartuş kullandığından toner işi zaman zaman sıkıntı oluyordu.  Ama yine samsung siyah/beyaz  ML-1610 modeli bir lazer yazıcı daha kullanıyorum drum zaten toner kartuşunun üzerinde ort 2000-3000 sayfa basıyor. 75-80 liraya hem ttoner hem drum değişmiş oluyor. 

Dediğim gibi renkli lazer yazıcıları epeydir takip etmediğim için direk bir model öneremiyorum şuan. Tabi bir de bütçe ve yazıcıdan ne gibi özellikler isteniyor faks/fotokopi/scanner vs meselesi var. Bütçeye göre en uygununa bakmak lazım. Bu özellikleri söylerseniz birlikte bakabiliriz. Sizin linkini verdiğiniz hp yazıcı mesela chjpli kartuş kullanan bir yazıcı ve hiç önermem. Ama benim dediğim özelliklerde bir renkli lazer yazıcı da daha pahalı olabilir açıkçası bilemiyorum. Burada önemli olan nokta beğendiğiniz bir model varsa onun piyasada muadil toner ve drum'unu mutlaka aratın. Toneri çipsiz ise ve uygun fiyatlı ise o yazcıyı düşünebilirsiniz. Ha eğer muadil toner aratırken yanında çipsiz falan diye ibare görürseniz anlayın ki o yazıcının çipli olduğunu ama satılan kartuşun çipsiz olduğu anlamına gelir. Yani çip reset olayları vs gerekecektir ki, bu konu çok sıkıntılı bir konudur.

ZvAnA tarafından düzenlendi
Coppermine and emre666 beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Çok değerli yorumlarınız olmuş, çok sağolun, benim beklentim çok yüksek değil, yılda taş çatlasın 200-250 sayfa basacağım. O yüzden belki çipsiz ve muadil kartuş bulunabilmesi önemli artı olsa da yazıcının kendisi yani ilk yatırım maliyeti çok yüksek olacaktır. O yüzden önceliğim, all in one tipi, wifi den düzgün bağlanıp çıktı alabileceğim, dertsiz, kendi fiyatı çok yüksek olmayan (maks 250 Euro gibi) toner&drum fiyatı da (siyah + tüm renkler dahil) 100-150 Euro seviyesinde olup 1000 sayfa kadar sorunsuz basabilen bir model bulmak. Bu toner seti fiyatı basım sayısına göre görece pahalı gibi gözükse de bu hesapla bana 5 yıl gidecektir ve en azından bu 5 yılda yazıcı kafası tıkandı vs gibi bir sorunla da uğraşmamış olurum. HP nin o modelini o yüzden yazmıştım aslında. Benzer klasmanda Lexmark MC3224 DWE modeli de var (  https://www.amazon.de/dp/B07VH3W17X/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_7tZLFbYW2W0DJ?_encoding=UTF8&psc=1 ) ve bu model çift taraflı da basabiliyormuş. Her ne kadar çipli ve doldurulamaz toner kullansalar da bu iki model arasında kaldım gibi. Yada scanner özelliğini iptal edip Brother'in 180 Euro'ya satılan ve 3 yıl yerinde garanti vaadi olan bir modeli de düşünülebilir gibi sanki. (Brother HLL3210CWG1 https://www.amazon.de/dp/B07FXY8VW8/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_uqZLFbXEWYRW2 )

Coppermine tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocm zaten yılda 200-250 sayfa basacaksanız sizin düşünceniz de mantıklı. Drum'ı  siz zaten bu kullanımla bitiremezsiniz. Toner kartuşları da ort. 1000 baskı falan yapacaktır. Bu durumda en azından orj. toneri çok pahalı olmayan, özellikleri f/p oranına göre bir model siz de beğenebilirsiniz. Mürekkep kuruması, cartı curtu gibi sorunları da hiçbir zaman yaşamazsınız. Zaten benim lazer yazıcıları ön planda tutmam en çok bu yüzden.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz önce bir kampanya ile Lexmark MC2425adw renkli lazer yazıcıyı satın aldım. Toplamda 228 Euro tuttu. Otomatik çift taraflı baskı ve otomatik çift taraflı tarama gibi HP de olmayan özellikleri var. İçinden çıkan renkli tonerlar ile 750, siyah tonerla da 1400 sayfa basılabiliyırmuş. Bana rahat 5 yıl yeter bu sayılar.  Sonrasında da toner pahalıya geliyorsa yeni bir printer satın alırım artık. 😁

https://youtu.be/eIjGnb6_LXE

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
5 saat önce, wazzap said:

-Renkli ihtiyacım yok. O yüzden o kısım pas.

Bu başlık altında renkli lazer yazıcıları konuşuyoruz. Başka bir başlık açman daha isabetli olur :P

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok