iPad Mini ile PC donanımı izleme
1 1

Bu konuda 2 mesaj var

Merhaba,

Monitörü Samsung Odyssey G9 ile değiştirdikten sonra masada ikinci bir ekran tutup oyunlarda sistem sıcaklıklarını ..vb kontrol etmek zor olmaya başladığı için bu iş için elimdeki iPad Mini'yi kullanabilir miyim diye araştırdım. Sonunda Pitikapp adında gayet kullanışlı ve düzgün çalışan bir yazılım buldum. 

https://www.pitikapp.com/

Yazılımın PC tarafına kurulan sunucusu ve iPad'e kurulan uygulaması var. Her ikisi de ücretsiz. Aşağıdaki araçlardan verileri okuyabildiği gibi ek olarak medya kontrolü, Spotify desktop kontrolü gibi özellikleri de sağlıyor. Bilgisayar ve iPad'i aynı ağa bağlayınca sunucu ile hiç ayar yapmaya gerek kalmadan iletişim kurdu ve ayarlarını bir iki dakika içerisinde yapıp çalıştırabildim.

Plugin bulunan yazılımlar aşağıdaki gibi :

  • MSI Afterburner
  • Core Temp
  • Fraps
  • GPU-Z
  • HW Monitoring (Windows embedded)
  • HWinfo

Eğer benzer bir ihtiyaç olursa bu yazılımı denemenizi tavsiye ederim. Benim yaptığım basit ayarlama ve masanın anlık bir görüntüsünü de paylaşıyorum.

IMG-0002.png

IMG-1174.jpg

 

Coppermine, pentaman, Atrin and 1 other beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Güzelmiş. Ben de benzer bir şeyi seneler önce yapmıştım, hala kullanıyorum. Sunucu ve istemci yazılımları kendim yaptım, herhangi ekstra bir yazılım plugin olmadan doğrudan bilgisayardan donanım bilgilerini toplayıp seri port üstünden istemci cihaza aktarıyor. Sunucu yazlımı oldukça hafif, arkaplanda çalışırken 8mb'lık ram kullanımı hariç bilgisayara hiçbir etkisi yok.

İstemci olarak 2 farklı proje var. Biri Arduino bazlı basit tak çalıştır model, diğeri windows tabanlı hdmı stick pc üzerinde çalışan bir istemci. Sunucu yazılımı takılan aygıtları otomatik algılayıp doğrudan veri gönderiyor, herhangi bir ayar gerektirmiyor.

Senelerdir boşta kaldıkça sürekli değiştirip güncelliyorum. Henüz son halini almadı. Fotoğraflar eski ama fikir verecektir.

Elimde fazladan boşta duran Atom işlemcili 10.1" Windows tablet var, vakit bulabilirsem toparlayıp onu bu iş için sabitleyeceğim. Dokunmatik ekran avantajını da kullanıp sadece veri görüntülemek için değil, fan, pompa, led ışıkların kontrolu, discord vs vs bilumum şeyi kumanda edebilen bir istasyona dönüştürme fikrim var.

photo-2021-01-28-15-42-13.jpg
photo-2021-01-28-15-42-06.jpg

Screen-Recorder-Project5-Moment.jpg

Whooosh tarafından düzenlendi
pentaman beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok