Badli disk için öneri
0

Bu konuda 7 mesaj var

Aslında herhangi bir beklentim yok yapılabilecekleri yaptım gibi düşünüyorum.

Geçenlerde en son 2 adet 6tblik disk temin etmiştim, bunlar sanırım raid sistemden çıkmışlar. 1 tanesi sağlam sıkıntı yok, diğerinde sağlığa bakıp geçmiştim ama üzerine 500gb yazdıktan sonra kopyalamada problem yaşayınca en son bi okuma testi falan yaparken sürüyle bad çıkmaya başladığını gördüm. Aldığım kişiyle görüştüm anlayışla karşıladı 4TBlik başka bi disk verdi, bununda çöpleştiğini dile getirince bana geri istemedi bile kalsın dilerseniz atarsınız dedi. Şimdi bunun bazı kesimlerinde sağlam sektörlerde mevcut 1.5 gün kadar repaire yatırmaya çalıştım ama çok ağır gitti.

Elimde Hard disk sentinel programı var bunun surface testinde repair modu var bu şekilde artık 1 haftamı sürer 1 aymı sürer kenarda yatırmak mantıklı mı repair için daha hızlı bir yöntem program vs var mıdır ? İşe yarar mı bilmiyorum ama şansı mı birde üzerine dosya yazıp bırakmakla denemeyi bile düşünüyorum. Yazarken yazıyor ama geri alırken hatalı sektörlerde problem oluyor.

Tavsiyelere açığım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

O işi senelerdir yaptık zaten Altuğ :D En kötü disklerini söküp elektrik üretim trafosu projesi var mini ondan denerim o ayrı...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer bad sectör tek bir bölgede varsa ve diskin başlangıcındaysa, o alanı kapsayacak şekilde atıyorum 0- 800mb arası sektöre geçici bir partisyon oluşturup, diskin geri kalanına kalıcı partisyon atanabilir. Daha sonra ilk oluşturduğunuz partisyonu silip orayı boş bırakırsınız.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Malesef durum o kadarla kısıtlı değil ilk başta var evet ve sonrasında bir çok yerinde 2 sektör sağlam 1 sektör bad varyasyonu gibi gidiyor bi yerden sonra. %4 civarı zaten repair işini kestim zaten birşey onaramadıda denemeye değer mi yama yapan uygulama falan var mı oralar için merak ettim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam fiziksel bir sorun için yazılımsal çözüm, eğer tutsa bile, veri emanet edilecek güveni vermez. Bir süre sonra bad sector sayısı artacak ve harcanan zamanı anlamsız kılacaktır. Najaz'ın önerisine alternatif olarak eskiciye kiloyla satabilirsiniz. :lol:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu zaten mining için kullanılcak aslında üstüne yazdığımın bir önemi yok o yüzden. Zaten onuda 1 2 tane 100 gb lık plot yazıp okuyormu hata verir mi diye check etmekten geçiyo aslında yolu, şimdilik kenarda dursun kapasitem dolunca bi şansımı denerim olmazsa.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok