Yapay Zeka - AI
0

Bu konuda 8 mesaj var

Daha önce konuşmuş muyduk hatırlayamadım. Sadece konuyla ilgili başlık da bulamadım. Belki de benim beceriksizliğim:lol: O yüzden bir başlık açayım dedim. Gördüğüm kadarıyla önümüzdeki günlerde bu konu giderek yoğunlaşarak gündemde olacak.

Chat GPT vs. gibi şeylerin insanlık ve dünya üzerine etkilerinin ele alındığı bir video paylaşmak istedim.

https://www.youtube.com/watch?v=azwt2pxn3UI

Yuval Noah Harari tehlikelerinden bahsetmiş. Hiç de olmayacak şeyler değil. İzleyip göreceğiz neler bekliyor bizi gelecekte.

Eğer daha önce bu konuyla ilgili bir başlık var idiyse oraya taşıyabilirseniz sevinirim. Yoksa buradan devam ederiz.

ZvAnA and Mono beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben tek tük kullanıyorum chatgpt'yi. insanlık üzerine bir etkim olmaz gerçi. excelde macro yazmayı bilmiyorum kendisi sağolsun benim için yazdı. 

snc-tr beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de yoğunlukla powershell scripleri yazdırıyorum çocuğa. Helal olsun hızlı ve güzel yazıyor , bazı değişkenleri kendime göre ayarlayıp vuruyorum kırbacı ve canavar gibi çalışıyor.

Konunun sonu ve kişisel görüşüm ; önce filmlerle bilinçaltımıza yerleştirdikleri SkyNet projesinden başlayan ve "insanlığın en büyük tehditi" tarzında makinelerin istilası ile yoluna devam eder.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Eskiden grammarly ve ms word'deki editor'u cok kullanirdim ama chatgpt ciktigindan beri yazmam gereken metinlerin cogunu ona yazdiriyorum. Isin kotu tarafi ise cok usengec olmaya basladim ve bazi epostaları bile yazdiriyorum. Wall-e'deki insanlar gibi olmamiz uzak degil gibi.

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tarihte ilk kez Bilim insanları hibrit bilgisayar oluşturmak için yapay zekayı bir 'mini beyin' ile birleştiriyor

RwwF5KLT44RzFhBEYeD25P-650-80.jpg.webp


Araştırmacılar, hesaplama görevlerinin tamamlanmasına yardımcı olmak için sinir
dokusunu kullanarak bir "beyin organoidini" yapay zeka sistemine bağladılar.
Deney "biyobilgisayarlara" doğru bir adım olabilir.

https://www.livescience.com/health/neuroscience/in-a-1st-scientists-combine-ai-with-a-minibrain-to-make-hybrid-computer

jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

1. Microsoft and OpenAI $100 Billion Initiative to Construct AI Supercomputer Stargate

"Stargate". (Muhtemelen kendi nukleer reaktoruyle)

 

2. Nvidia'dan entegre NPC AI

Valve'in Half-Life oyunlarindaki Barney ve Alyx gibi karakterlerin kaydedilmis seslerle degil sordugunuz soruya AI tarafindan yazilan cevabin yine AI tarafindan sentetize edilen konusma sesiyle verilmesi 

 

3. Apple Vision Pro Spatial Personas

Yapay zeka degil ama gorustugun kisinin 3D representation'ini VR/AR/MR ortamina tasiyor. Satranc gibi oyunlari ayni ortamdaymis gibi oynamani sagliyor. Personas'in ilk versiyonu goruntu olarak pek iyi degildi, 1.1'de gelistirdiler, daha cok gelismesi mumkun. Facebook/Meta'nin Codec Avatarlari da gorsel olarak iddiali ama henuz sadece videolarini gorduk.

Unreal Engine ile gordugumuz orneklerde guncel gercek zamanli grafiklerin kalitesinin Blue Dot (3Lateral) seviyesine kadar yolu var. Odanin isigini ve geometrisini algilayarak karaktere yansitan bir VR sistemi ile ortam goruntusunu kameralardan alip karakteri ve golgesini vs o ortama uygun eklemek mumkun.

 

Beklentilerim:

1. MS atac seklindeki Word asistanindan Siri, Alexa, Chat GPT, MS Copilot seklinde gidisin sonunda cok yakin zamanda ekranda birebir temsil edilen dijital asistanlari insandan ayirmanin zor hale gelmesi.

2. Valve Half-Life yardimci karakterlerin konusma ve ortamla etkilesim becerilerinin benzer seviyeye ulasmasi (bol hafizali saglam PC'de lokal calisacak sekilde).

3. Butcene gore sectigin $200-3500 VR setinde kurdugun cok ekranli calisma ortaminda etrafinda farkli gorev verdigin, sohbet ettigin ve oyun oynadigin dijital asistanlarla cantanda dev bir ofis ve eglence merkezi tasir hale gelmen (yapay zekanin animasyonlari VR setinde lokal, agir hesaplamalari Stargate vb. cozumlerde cloud tabanli; ucuz cihazla baslangic ve aylik abonelik modeliyle Meta'nin gidecegi yon bu)

4. UE6'da oyun/ortam/icerik tasariminin VR gozlukler takip elinle isaret ederek in-engine editor asistana "suraya sunu istiyorum, burada su aksiyon olsun" diye yapilmasi; bu tasarladigin ortam icine cok ekranli ofisini tasiyabilmen. (1) Kod yazarak oyun tasarlamak, (2) blueprint gibi gorsel araclari ogrenip kod yazmayi bilmeden oyun tasarlamak derken (3) "komputer soyle bir sey istiyorum" asamasina gelmek. Dark City'nin sonu.

Guncel gelismeleri eski basliklarda beklentimiz bu yonde diye paylasmistik, hizla gercek oluyor. Eger goreve ozel farkli yapay zeka yazan yapay zekanin etkinligi arttirmasi ve yeni yontemler kesfetmesi ile exponential buyume yakalanir ve gelisme hizi artarsa beklenenden de hizli gerceklesebilir. 

PS: Previously on chw...

https://www.cursedhardware.com/topic/5194-chatgpt-denediniz-mi/

https://www.cursedhardware.com/topic/1820-yapay-zeka-hakkında-herşey/

 

epi tarafından düzenlendi
MilesTeg and wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok