Dijital piyano Yamaha p-105 vs Yamaha Arius YDP-142
0

Bu konuda 5 mesaj var

Selamlar;

Kızım 8 yaşında 3 yıldır ders alıyor. Artık orgdan tam boyut bir piyanoya geçireceğim. Ama 2 tane piyano arasında kaldım birisi Yamaha  p-105 ve Yamaha Arius YDP-142. Bunların 2. elini buldum P105 biraz daha ucuz konsolu ve 3 pedalı var çıplak değil yani. Şöyle bir site buldum. https://productz.com/en/yamaha-p105-vs-yamaha-ydp-142/v/Ze1X-z1L5 karşılaştırıyor. Sizin tecrübeniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Pandemi zamanı çok komik bir fiyata akustik bir piyano almıştım. Taşınması, akort zorunluluğu vs uğraştırıcı ama dijital yerine bir seçenek olabilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de kızım için evde çalışabileceği piyano araştırmasına girmiştim. O dönem zuhal de kampanya ile Casio PX 860 almıştık ama almadan önce öğretmenine sorduk, siz de sorun almadan önce  isterseniz. Müzik kursunda akustik piyano kullandıkları için evde de piyano olması daha verimli çalışması için gerekliydi. Karşılaştırmada yazmıyor ama 3 pedal ve standı olması önemli. Dijital piyano avantajı kayıt alabiliyor, kaydı sonra dinleyip hatalarını takip edebiliyor. Kendi metronomu var ve bir kapakla akustik gibi sesin yankısını değiştirebiliyor. Tuşa basma hissiyatı da mümkün olduğunca yakın olmalı sert veya yumuşak basış arası 3-4 seviye fark olabiliyor. Mümkünse denemek hatta çocuğu da alıp mağazada deneme yapmak iyi olacaktır.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok