Xiaomi Mi 4 - Kullanıcı izlenimlerim ve yorumlar
1 1

Bu konuda 59 mesaj var

Pil olayıyla ilgili 2. gün verilerimi aktarayım, dün telefonu biraz daha fazla kullanmam gerekti ona rağmen yine belli bir standartı yakalamışım. Sabah kalktım yine 24 saatlik süreç sonrası ilk açtığımda baktım %49' du pil elime alıp bi iki bişi bakarken %48' e indi ondan sonra. 3 aşağı 5 yukarı demek ki %' lik dilimi doğru şekilde ilerliyor. Sırf şu şekilde kullanımla belki 4. günü zorlayabilir konumda demek ki bu alet.

 

Lumia 735' i benzer kullanımla ilk günün sonu %50-55 gibi bırakıyordum ertesi gün akşamına zorluyordum artık saat 19,00 civarı eve döndüğümde %30 civarlarında kalıyordu pil ömrü. Tabi pilin eskime payı var bir miktar.

 

Şu an Mi 4' le 3. günü bile rahat devirebilirim artık o konuda içim rahat oldu. Ortalama yoğun kullanımla demek ki 2 gün çıkartır, iyice bi zorlamaylada 1 gün rahatlıkla devirecek seviyede.

 

2 günlük grafiği aşağıda görebilirsiniz:

 

attachicon.gifScreenshot_2015-12-31-09-09-18_ccc71.bmw.png

Beklediğimden iyiymiş söylediğine göre.  :icon_dance:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@CandleGarden Clash of the Titanla ne kadar gider bilememde telefonda oyun pek oynayan biri değilim zaten. :D Hearthstone oynuyorum ben normalde onla test alabilirim. İlk normal kullanımıma göre giden pil seviye testim yarın bi bitsin onuda deneyeyim. Donanımdan ötürü biraz fazla gidebilir tabi alet güçlü nede olsa.

 

Dün biraz daha fazla gitmesinin sebebi toplamda bi 45-50dk civarı telefon görüşmesi olduğundan muhtemelen. Sırf bi 30dk en az zaten arkadaşa laf anlattım adam son güne bırakmış vizesi var telefon üstünden web siteyle ilgili ödev desteği verdik gece gece :P

 

Bu gecede yılbaşı var zaten onu ara bunu ara gider baya bi. Yarın sabahı görmesi bile benim için yeterli zaten ki üstüne kalacak kesin.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evet tam 3 günü çıkarttık aletle. En son sabah 11 gibi %2 pil vardı artık şarja taktım.

 

Yeniyıl diye fazla kurcaladım tabi birde asıl kamera bitirdi zaten pili. 10 dk kadar parça parça video 20 tane falanda resim çekmişim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

MIUI 7.1 hazırmış. indirilebilioyor olması lazım. @@Deathknight hocam , ne özelliği var bu arayüzün diğer üreticilerde bulunmayan biraz bilgi verebilir misin?

 

Android 6.0 'da hazırmış . Yakında indirilebilir olacakmış. Rakiplerinin çoğu aylar sonrasına tarih verirken , Xiaomi bitirmiş bile. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Miui 7.1 şu an bende mevcut. Telefonu ilk aldığımda sitesinde 7' yi indirmiştim daha sonra kendisi güncelleme var olduğunu söleyip 7.1 sürümüne yükseltmişti. Diğer çoğundan farklı olarak daha kararlı, akıcı ve tasarruflu olarak çalışıyor diye biliyorum. Yaptığın hamlelere daha hızlı yanıtlar verip performanslı çalışmasını, hata oranlarının en düşük seviyede olması ve pil dayanımının benzer kapasiteli bir cihaza göre daha uzun ömürlü olması ve dayandırması özellikleri var. Birde kendine has bazı özellikleri var, misal örnek vermiştim showtime vardı ama henüz aktif değil. Android 6 sürümünden çıkacak gibi bişiler okudum en son, şu an varmış sanırım ama developer modda var mı öle bşiler diyolardı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

hocam nasıl gidiyor mi4 kullanımı?

şu sıralar bi telefon alasım var 1000 lira civarı,  windows phone kullanmak istediğimden lumia 640 alasım var ama bu saatten sonra alınmaz denirse 1000 lira civarı bir android alacağım. bütçeyi biraz daha zorlayarak iphone5s te alabilirim. çok para vermek istemiyorum o yüzden kararsızım. 

ne dersiniz mi4'e?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@saliX Merhaba kusura kalmayın hocam işlerin temposundan dikkatimden kaçmış mesaj. Telefonla adaptasyonum tamamlandı, pratik olarak ben gayet memnunum. Android tabanlı ilk telefonum ve hiç bir şikayetim olmadı telefondan haliyle telefonun donanım özellikleri gayet güçlü ve hiç bir kasma vs durumu oluşmadı. Bi ihtimal daha önce bahsini geçirttiğim miui arayüzüde temiz bir arayüze sahip olduğundan zaman içinde oluşabilecek ağırlaşma vs durumları hiç oluşmadı. Ne yalan sölüyeyim lumia 735 kullanırken alakasız çökme yanıt vermeme sonuçları alıyordum bunda hiç yok diyebilirim.

 

1000lira civarı fiyatta çok iddialı bir telefon bence. Tek sıkıntısı sd kart desteği olmamasıydı değinmiştik buna. Ki ben aldığımdan beri otg usb bellekte kenarda taşıyorum ama hiç böle hafıza dolduda yedeğe çekeyim ihtiyacımda olmadı. Hani bu durum tabi kişisel ihtiyaca yönelik. Zaten bi yere gittiysek çok toplu mesaj çektiysek albüm olarak bilgisayara falan yedekliyorum nasısa facebooktan falan görüyoruz telefonda haricen tutmuyorum çok eski albümlerden falan.

 

Lumia konusunda şahsi görüşüm olarak beklentilerim kalmadı artık. WP pazarı bitti gitti desek yeridir. Uygun yollu birşeyler bulunursa kullanılabilir sonuçta wp sade ve kaynak sömürmeyen bir os ama mi 4 gibi alternatifler varken ve androidin geleceği açık ara daha güncelken değmeyebilir lumia ile uğraşmaya artık. Şu an android 6 tabanlı güncellemesi beta developer mod olarak dolaşıyor yakında stabil olarakta gelecektir. Şu haliyle bile çok akıcı rahat ve güzel zaten.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok