Toshiba 3TB p300 harddisk
1 1

Bu konuda 12 mesaj var

Sırf depolama amaçlı kullanılacaksa (ki ben o amaçla o kapasitede düşünüyordum zaten), aynı fiyata WD Green'lerde var. 

Ne diyorsunuz? Sizce hangisi?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bende 3 tane wd green var. biri 500gb, ikincisi 1tb ve sonuncusu 2tb. son aldığım 2tb saçmalıyor, diğerleri müthiş sağlam çıktı. 500gb olanı alalı yaklaşık on sene olmuştur, ona aldığım gün attığım format devam ediyor. 1tb olan da beş seneyi rahat devirmiştir, o da öyle. bu iki diskle bir kere sıkıntı yaşamadım ancak son aldığım disk sürekli saçmalıyor. bu üçü de external 3.5" idi, hepsi zamanla kutudan çıktı çünkü kutulardaki kontrol kartları bozuluyor ama diskler devam ediyordu. son 2tb olanı aldığım gün saçmalamaya başlayınca kutudan çıkardım direkt sata olarak kullanıyorum, yine de bazen görmeme, erişememe, dosyalarda corruption filan oluyor. bir kere de doldurduk ağzına kadar, aktaracak yer yok, format da atamıyorum. önceki iki diske bakarak kutudan emin olup söktüm attım dolayısıyla garanti de gitti. hep bir yürek titremesi oldu bu son disk bende özetle. toshiba da bilmiyorum ya ne kadar 2.5" toshiba disk gördümse hepsi zamanla kafa vurdu. ona da güvenemiyorum şahsen. 3.5" toshiba da hiç almadım. yine de mekanik disk alacak olsam wd alırım. rpm de fark etmiyor bendekiler 7200. Altan'ın da dediği gibi 5400 olsa daha ömürlü olur belki. depolamada 7200 ile elde edilecek anlık erişim hızı farkı o kadar önemli olmayabilir, transfer hızı da yine pratikte çok fark etmez sanki.

 

edit: hatta bir tane de bit pazarı gibi bir yerden beleşe gelen hurdalar arasından wd 250gb disk çıktı, üzerine kocaman bozuk yazmışlar tükenmez kalemle, formatı attım o da bir senedir çalışıyor sorunsuz :D tabii kritik dosya atmıyorum ona ama getir-götürde hiçbir sorun çıkarmadı. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

7200rpm olmasının ne sakıncası var? Hızlı olsun işte. 

 

WD Green yerine bunu alırdım. Toshiba'nın hd leri daha başarılı.

7200 rpm ile sürtünmeden dolayı daha fazla ısı meydana çıkıyor, mekanik yorulma daha çok oluyor vs. O nedenle atıyorum ara sıra erişilecek, transfer hızı, access time falan önemli değilse 5400 rpm almak daha iyi bence. Ömür olayında daha avantajlı olmalılar mantıken..

Chronos and Altan Yoklar beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bir tanede benim ihtiyacım var ama işletim sistemi kuracaksanız oyun oynayacaksınız 7200 dev/dak olanını alın derim. Depolama için tabiki 5400 'lüğü alınabilir.

 

Benim bütün oyunların olduğu 7200'lik disk kasa içinde çok ses ve titreşim yaptığı için dışarı çıkarmak zorunda kaldım 6 senelik disk. Çok ucube duruyor bağırsakları dışarıda gibi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

HDD'lerin sebep olduğu ses ve titreşim sorununu ben şöyle çözdüm:

 

İşletim sistemi için 240 GB'lık bir SSD kullandim. Bu SSD'ye ayrica en çok oynadigim iki oyunu koydum. Diğer oyunlar için, 2.5" formunda, 750 GB kapasiteli, 7200 rpm'lik bir mekanik disk satin aldim. Bunu da 3.5" çevirici adaptorle kasadaki HDD yuvalarindan birine taktim. Kasada sabit disk kaynakli gurultu ve titresim sifirlanmis oldu boylece. 750'lik HDD 7200 rpm olduğu için yeterince performansli.

 

Diğer her şey de ağ uzerindeki NAS'ta duruyor. Ev içinde NAS gibi bir merkezi depolama kullanimini şiddetle öneriyorum, hayatiniza birçok kolaylik ve konfor katiyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

depo için 5900rpm'lik diskler en ideal seçenek bence, performans ve ömür olarak dengeli. tüm depo disklerimi 5900 alıyorum. daha hiç biri bozulmadı.

 

oyun için ise hdd ile uğraşmaya gerek yok bu devirde. sistemi ufak bir ssd'ye kurun, yanına da ayrıca 256gb ssd alın sırf oyunlar için, olsun bitsin...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

2007'den beri NAS olarak kullandigim diskler sirasiyla sunlar. Ve hicbiri bozulmadi henuz, bu konuda sansin iyi gitti sanirim.

 

2007'den beri laptop/desktop bilgisayarlarimda hemen hemen hicbir belge, foto vs tutmuyorum, hersey NAS uzerinde.

Son birkac yildir da owncloud kullaniyorum, kucuk dosyalar/resimler falan hep orada yedekleniyor. Bu tur bir duzenegi ben de tavsiye ederim. Zaten son zamanlarda cok populer olmaya basladi.

 

- 1TB WD black, normal hdd olarak hala gorevde

- 1.5 TB Tam emin olamadim simdi markadan, samsung olabilir. 2009'dan beri hemen hemen 7/24 calisiyor NAS olarak.

- 2TB Samsung, normal hdd olarak hala gorevde

- 3 TB hitachi 2011'dan beri hemen hemen 7/24 calisiyor NAS olarak.

- 4TB Seagate 2013'dan beri 7/24 calisiyor NAS olarak.

- 4TB Seagate 2014'den beri 7/24 calisiyor NAS olarak.

 

Bu disklerin ilki haric hicbiri 7200rpm degil

2016'da yeni disk almam gerekecek cunku eldekiler dolmaya yakin.

Sonraki NAS diskim muhtemelen 6TB WD Red olacak.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ben de 5-6ay önce nas kullanmaya başladım. hem depolama hem de yedekleme işini WD MyCloud Mirror ile hallediyorum. ev kullanıcısı için arayüzü yeterli.(profesyonel kullanıma yönelik olan model ile aynı sistemi kullanıyor. ama farklılıklar var.) bi qnap synology gibi cihazlardaki kadar seçenek yok.
kullandığım cihazda 2 adet 2TB WD Red var. default raid1 olarak geliyor o şekilde kullanmaya devam ediyorum. cloud servislere bağlanıp içindeki klasörleri amazon gibi servislerde yedeklenmesini sağlıyabiliyorsunuz. arkasındaki usb portlara bağladığınız diski yine networke açabileceğiniz gibi, oradaki diski klonlayıp job tanımlayabiliyorsunuz. fotoğraflarım 1tb lık rugged bir disk içindeydi, bu diski bi klasör ile eşleştirip, diski anneme emanet ettim. kendi disaster recovery uygulamam bu şekilde. :D

edit: bugün tsden qnap nas incelemesi geldi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok