Emulatorler, mame, dolphin vs üzerine.
1 1

Bu konuda 47 mesaj var

Emulatör, mame ,dolphin vs hep duyuyorum. Bunları kullanan var mı? Performansları nasıl? Cihazların kendi özel kontrolü kontrolörleri nasıl çalıştırıyor?

 

O cihazı hiç kullanmamış insanlar için oynamaya değer bir şeyler var mı?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

en son 8800gt ile denediğimde 2000den sonra çıkan 3d oyunlar takılıyodu. şuan denemedim ama günümüz giriş seviyesi kartlarda yine zorlanacaktır ama orta üst seviye kartlarla onlar bile problemsiz oynanabilir. tabi henüz kırılmayan yada mame ile uyumsuz bi ton oyun vardı o dönemler, o konuda pek bişey değiştiğini düşünmüyorum açıkcası. aletlerle geçmişiniz yok madem final fight tek jetonla bitirmeye kasın :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim baya ilgim var emulatorlere, normalde PC, Mobil, PSP 'de oyun oynarım, konsollara nadiren el atıyorum, oradaki beğendiğim exclusive birkaç oyunu sonradan PC 'ye emule edilince oynuyorum. 

 

PCSX2 (PS2), Dolphin (Wil/GameCube) ve DesMuMe (nDS) şuan kullandığım emulatorler. Bunlara PSP 'niz yoksa bir de PPSSPP eklenebilir, hepsi kendi platformunda harika emulatorler, her aletin de kendine has, kesinlikle oynanacak mükemmel oyunları var, üstelik PC 'de %99 sorunsuz çalışıyorlar diyebilirim. Üstüne iyi bir kartla oynuyorsanız, oyunları çok daha yüksek çözünürlüklerde render ettirmeniz, ekstra AA, 3D ve efektler açmanız, hatta daha ileri gidip HD Texture Pack 'ler kurmanız mümkün ki oyunlar gayet güzel görünüyor öyle yapınca.

 

Bu saydıklarımdan sadece nDS biraz sıkıntı, zira dokunmatik gerektiren oyunlar tabii ki mouse ile iyi olmuyor, şahsen ben sadece Pokemon 'ları oynadım orada, Pokemon için iyiydi. Diğerleri kesinlikle harika ve kullanmaya değecek emulatorler, PC 'de oynamanın bir dezavantajına denk gelmedim, avantajları var. Wii 'nin kendi kontrolorü, Bluetooth üzerinden PC 'ye bağlanabiliyor, size sadece ucuza satılan bir Sensor Bar lazım, GG 'de vardı satan dükkan. Tüm özelliklerini kullanabiliyorsunuz bu şekilde. (Wii 'nin kontrolcüsü çok yetenekli, mutlaka deneyimlemek lazım) Tüm emulatorleri ben TV'de oynamayı tercih ediyorum.

 

Performans mevzusunda, emulatorler genelde CPU-bound oluyor, GPU daha çok ekstra efektler isteyince işin içine giriyor. Ben 4790K kullanıyorum, saydığım bütün emulatorlerde hiçbir rahatsız edici sorun, fark edilir yavaşlama yaşamıyorum. İyi kötü, stabil olmuş bir emulatorun performansını accuracysi belirliyor. Çok yüksek accuracy hedefleyen, makinenin hatalarını bile emule edeceğim diyen emulatorler "archive-quality" denebilecek şekilde orijinal makineye sadık kalıyorlar ve performans korkunç kötü oluyor, "Oynanır ve farkı gözle anlaşılmaz" seviyesini hedefleyen emulatorler, mesela Dolphin, oldukça performanslı çalışıyor. Hatta bunun bir haberi vardı nette, bilmemkaç GHz isteyen SNES emulatoru diye, sebebi bu.

 

Bu kadar övdüm emulatorleri, her platform için birkaç da oyun önereyim, bu sıralar kendi oynadıklarım:

PCSX2 ile Shaolin Monks, Persona 4, God of War II, Kingdom Hearts (bu platforma çıktı mı bilmiyorum, çıktıysa kesinlikle Dante's Inferno)

Dolphin ile Mario 'lar (özellikle Galaxy 2), Disney Epic Mickey, DKC Returns, Kirby's Return, Sonic Colors, Pandora's Tower, Metroid: Other M, Fragile Dreams. Daha başkaları da var tabii.

DesMuMe ile tabii ki Pokemon 'lar (HeartGold, White ve White 2)

PPSSPP için önerim, The 3rd Birthday 'i mutlaka oynayın, gerisi onun kadar mühim değil. (Şaka tabii, Persona 3, Rock Band falan var)

 

Emulatorlerde asıl bu yıl ve sonrası heyecanlı olacak. WiiU için şimdiden çok iddialı bir emulator (Cemu), PS3 emulatoru rpcs3, 3ds emulatoru Citra ve X360 emulatoru Xenia yolda. Aralarından şuan en hazır görünen Cemu, muhtemelen bu yıl sonuna oynanır seviyede bir şeyler göreceğiz.

analog, ResetButton and TheCrow beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ps in ve xbox 'ın esprisi yok bence. Benzeri oyunlar var zaten pc de. 

 

Kendine has oyunkları olan platform , Nintendo. Wii ve Wii U oyunları oynanır eğer sorunsuz çalışıyorsa. Hele 1080p olacaksa daha da iyi.

Wii de , Mario iyi görünüyor. 

Xbox One kontrolcusu alsak, sorunsuz çalışıyor mu? Gerekli Rom ları torrent yolu ile mi elde ediyoruz? Emulasyon olsa da virus vs tehlikesi var mı?

 

Aslında bu tip uygulamaların ayarları ok uğraştırıyor , genelde uğraşmam ama şu iki oyun için uğraşılır.

 

 

eski nintendo oyunlarına derinlik veren bir web uygulaması var. Herhalde oyunun dosyası gerekiyor. 

http://www.theverge.com/2016/3/9/11189002/3dnes-emulator-nintendo-games-3d-super-mario

http://tructv.bitbucket.org/3dnes/

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Zamanında neo-geonun oyunlarını falan mame emulatorle çok oynardım. Atari salonları teriminin altın çağı olan dönemlerde büyümüş nesilden biriydim ve pc ortamında zamanın oyunlarını tekrar tekrar bedavaya oynayabilme üçgüdüsü beni mest etmişti. :)

Definitive beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de @@Deathknight gibi çocukluğu "atari salonlarında" geçen biri olarak NeoGeo emülatörleri ve mame ile çok eğlenmiştim. Ama artık o kadar vaktim olmadığından hangi birine bakacağımı da bilemediğimden epey uzak kaldım. Yine de kankamla bir araya geldiğimizde çocukluğumuzun oyunlarında (Double Dragon serisi, Vendetta, Crude Busters, TMNT, vb.) bir iki el atmadan duramayız :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bir zaman fırsat bulunca, kendime böyle ufak bir atari makinesi yapmayı istiyorum. Kollarını alıp, kasasını uydurup bütün atari oyunlarını da yükleyip salona yerleştireceğim.

 

@@ResetButton

Hepsinin kendi güzellikleri var. Dolphin için konuşursak, Wii ve GameCube oyunları sorunsuz çalışıyor. Ben X360 gamepadiyle bir denemiştim, oynarsınız ama kendi Wiimote/Nunchuk kontrolcüsü gibi hiç olmaz. Accelerometer ve Sensor Bar çoğu oyunda illa ki bir yerde karşınıza çıkıyor, onları tuşlara atamak güzel olmuyor. Mesela Mario 'da hareketli platformlar var, kontrolcüyü sola yatırırsanız yola, sağa yatırırsanız sağa gidiyor platform, veya House of the Dead oynarken Wiimote 'u ekrana silah gibi tutup, alttaki tetiği kullanarak ateş ediyorsunuz. PS2, hatta nDS 'de Pokemon falan X360 ile çok güzel oynanıyor ama Wiimote kendine has bir alet, zaten fiyatı da uygun, alınıp PC 'ye bağlanır. Oyunları ben torrentliyorum, bazı sitelerden download da edilebiliyor, virüs olabilir tabii ki, ben hiç denk gelmedim. 

 

Wiimote/Nunchuk kullanırsanız, sadece bir defa grafik ayarı yaparsınız, sonra her oyun için ayrı ayrı uğraşmanız gerekmez.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

wiimote olmadan da takılmadan oynanabiliyorsa, en azından bir denedim. 

 

Aslında Gamecube oyunlarına da bakılabilir. Emulator , yüksek çözünürlükte çaıştırdığından grafikler daha kabul edilir düzeyde.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Denedim dolphin 'i , Wii oyunu olan Mario u çalıştırdım . Anladığım kadarı ile bu wpfs dosyalarında bir virus sorunu yok. Sanal makina içinde çalıştırmak gibi oluyor.

 

Fazla bir ayar yok. bir dakikada çalışır hale geliyor. Grafikler gayet güzel. Hatta orjinalinden daha iyi . Oyunda 60fps ,akıcı. Herhangi bir grafik hatası da görmedim. Nintendo wii sahibi bile olsanız emulator tercih edilebilir. Oculus rift desteği de gelmiş.

 

Klavye ile oynanıyor ama gamepad lazım keyif almak için.

 

Klavye ,mouse ikilisi , veya G13 analog joystick ile kullanmanın bir yolu olabilir mi? veya hangi oyunlar gamepad olmadan tat verebilir? onlardan birini deniyeyim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şu oyunlar klasik nintendo kontrolcusunu kullanıyormuş. Bunları oynarsanız, xbox controller gibi bir cihazla pek sorun yaşamazmışsınız.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_games_that_use_the_Classic_Controller

 

wbfs dosyanlarının virus taşıma olasılığı tamamen sıfır değimiş. Emulator ne kadar sandbox olsa da, güvenlik öncelikli tasarlanmadığı için zararlı kod çalıştırmak için zorlanması mümkün görünüyor . Ancak uygulamada zormuş, kullanıcı sayısı az olduğundan kimse uğraşmazmış. 

 

Wii U emulatorü iyi görünüyor. Onun stable sürüm için bir çıkış tarihi var mı?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Emulatorlerin en iyi çalışanı dolphin gibi görünüyor. Onda da kontrolcu sorunu çıkıyor bir yerde. Donkey kong u başlatamadım bile . 

 

Gerçekten grafiklerde ,burada görünen kadar fark var. 

xWTHTYp.jpg

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@ResetButton Bu orijinal Wiimote değil anladığım kadarıyla, sorun yaşatabilir. Nintendo 'nun kendi kolunu alırsanız daha sorunsuz olur, alırken ilk nesli tercih edin sorunsuz olması açısından. (MotionPlus dahili olmayan) Wiimote ve Nunchuk almanız yeterli. Bir de GG gibi yerlerde satılan herhangi bir firmanın Sensor Bar 'ını almanız gerekiyor. Bluetooth adaptöründe ben hiç seçici davranmadım, markasını bile hatırlamıyorum. Vatan 'dan almıştım galiba Trust marka olabilir, bir sorun yaşamadım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sonic Colors çok keyifli bir oyun, 3D Sonic 'ler arasında belki de en başarılısı.

 

Bu arada, 3DS aldığım için çok takip etmiyordum ama, epeydir yapımı devam eden Citra 'da da gelişmeler var, kararlılık olarak çok yol alınmış, performans da oturur herhalde yakında.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok