Yıllık Araç Kiralama hakkında ne düşünüyorsunuz?
1 1

Bu konuda 24 mesaj var

2005 Model Kia Sorento araca sahibim. 11 yaşında ve daha yeni 200,000 km olmasına rağmen taş gibi araba.

Aracın içinde yok yok. Lüks araç olarak değerlendirilecek bir SUV.

Araç 2*4 ve 4*4 çeker özellikleri ile geliyor. Sunroof, elektrikli ve ısıtmalı ön koltuklar vs.vs. Araç böyle olunca buna benzer bir araç satın almak oldukça zor sattığım rakam üzerine.

Aracın vergisi, kaskosu, muayenesi, bakımı ve tekerleri falan diyince ciddi paralar yapıyor.

Ben de hem mali olarak yeni bir araba alamayacağımdan, hem de bu lüksten vazgeçmek istemediğimden araç kiralamayayı düşünüyorum.

 

Şu andaki aracım ile şöyle bir hesap yaptım.

Muayene 200 TL

Bakım yılda 2500TL (3 kez)

Kasko 2500 TL

2 yılda bir set teker 1250 TL/yıl

Vergi 1600 TL

TOPLAM = 8,050 TL/Yıl hiç arızası olmaz ise bir bedel çıkıyor.

 

Diğer tarafta KİA'nın SPORTAGE 0 (sıfır) üzeri ambalajlı aracını 36 ay için GARENTA yaklaşık yılda 30,000 km anlaşırsanız 400 Euro bedel + KDV ödüyorsunuz.

İsterseniz 3 yıl sonra aracı satında alabilirsiniz. Aracı kiraladığınız zaman bakımı, kaskosu, vergisi, kışlık lastikleri, muayenesi sizi ilgilendirmiyor. Bu para cebinizde kalıyor.

 

Siz olsanız böyle birşeye kalkışır mıydınız?

 

Araca ait ilan https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-kia-2005-model-kia-sorento-bayram-oncesi-uygun-fiyata-312350859/detay/

 

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Selam.

600 Trafik sigortasi

1300 kasko

1900 MTV

200Tl yağ, 20TL hava, 15TL polen filtresi. 15000KM de bir.[3x o kadar KM yapacaksaniz sizin asfalt aracina ihtiyacınız var :D)

Benim aracin masrafi bu.4100TL yil gibi birşey.lastik de 400x3 yil. 4500TL yillik masrafim. Siz cok geziyorsunuz sanirim.

O mantikla zaten +5 litre yakiyor arac bineklere göre, isin içinden cikilmaz :D

 

Bu arada euro artışını odemek zorundasınız kiralamada.

3 yil şartsa korkutabilir.

 

Bu arasa sizin kaskodegeri ve mtv sinifi yüzünden indirim kazanmis olmaniz lazim, daha varamadiniz mi? Kasko degeri*0.05 mtvden az olmamali gibi bir hesapti sanirim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben kalkışmak üzereyim, hatta araç soracaktım bu başlık da isabet oldu. 

 

Uzun süredir araştırıyorum, maddi açıdan kesinlikle avantajlı araç kiralamak, hele ki benim gibi serbest çalışabiliyor, KDV'yi doğrudan ve kalan fatura tutarını gelir vergisinden düşebiliyorsanız. 

 

Ben de Garenta Pro'da karar kıldım. Aslında sadece internetten araştırdım, henüz firmalarla iletişime geçmedim ama muhtemelen Çelik motor'un da gücüyle Garenta Pro yine en avantajlısı çıkacak.

 

Ben araçta kararsız kaldım. Sportage düşünüyorum ama hiç KIA kullanmadım, çok yaktığı görülüyor ama ben yıllık toplasan 15 bin zor yaparım, buna göre hesap yapınca Sportage yerine alacağım dizel araçlara göre iki katı fazla yakıt masrafı çıkartıyor. Ama düşündüğüm Sportage'ın 3 yılllık 15 bin km için liste fiyatı aylık 320 Euro, bunun yerine düşündüğüm Octavia veya Qashqai 400 Euro. Aradaki fark ile toplam masraf kafa kafaya geliyor. Tabi daha az km yaparsam Sportage avantajlı oluyor ve Euro riskini da nispeten daha az almış oluyorum.

 

Bu hesaplar dışında düşündüğüm bu araçlardan hangisini tavsiye edersiniz?

 

Sportage 1.6 GSL CONCEPT PLUS OTOMATIK

 

Qashqai DCI 130 HP PLATINUM PREM PACK XTRONIC (Bu en üst düzey donanım paketi bildiğim kadarıyla)

 

Octavia 1.6 TDI CR 110 PS DSG GREENTEC STYLE  (Bu da en üst düzey donanım paketi bildiğim kadarıyla)

 

Bir de pek düşünmedim ama 

 

A3 SEDAN 1.6 TDI 110HP ATTRACTION STR 

 

var.

 

Ne dersiniz?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

 

Özellikle ticaretle uğraşıyorsanız, boş zamanınız yoksa, nakitinizi işinize yatırıyorsanız, gider göstermek zorundaysanız kiralık araç tam size göre. 

 

Yalnız, yıllık ne kadar yol yapacağınızı iyi hesaplayın. Kiraladığınız aracın 2. lastiğini kış lastiği olarak değerlendirebilirsiniz. Yalnız, aracı kiraladığınız toplam km 50.000 ve üstü olmalı çoğu firmada (çünkü 2. set lastiği kışlık olarak isteyebiliyorsunuz. Çoğu firma da 2. seti 50.000'den sonra veriyor).

 

"Boş zamanınız yoksa" dedim, çünkü 1-2 saat içinde yedek aracınız sizde oluyor çoğu zaman. Araçlar sıfır olduğu için bakım harici servise de pek uğramıyorsunuz. Kaskosu geldi mi falan derdi de yok. 

 

Ben www.tiklakirala.com 'u önereceğim. Dünyanın en büyüklerinden Leaseplan aslında, az sayıda araç kiralayan firmalar için ideal. Anasayfadaki kampanyaları takip etmekte yarar var. 

 

Kemal : 

 

Abi 100 EUR az değil. Senede 15.000 km yapan biri, 100 EUR + KDV durumunda 350 TL fazla yakmaz. Gerçi Sportage 15 lt bile görebilir gibi duruyor :)

 

Çocuk varsa, A3 Sedan'ın üstünü çiz. 

 

Qasqai ile Octavia aynı fiyata ise, Qasqai olabilir. Octavia için;

 

Artılar: fena bagaj hacmi (öyle böyle değil, özlüyorum :)), düşük yakıt tüketimi, serilik. Style donanım için de, sağlam donanım.

Eksiler: Yalıtım, yol tutuş. 

 

Qasqai için yorum yok. 

 

Edit - Ek: Garenta'ya baktım, 300 EUR olan boş model ve yıllık (yanlış yazmadılarsa) 5000 km. Octavia Style donanım, üst model. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yariletken ben de araç kiralarsam Garenta'dan kiralayacağım. Şirket aracı olarak daha önce kiraladığım aracı Euro olmasına rağmen TL'ye sabitledim ve kiraladım Garenta'dan.

Yine aynı şekilde yapmaya çalışacağım. Eğer sende düşünüyorsan beraber kiralayarak daha indirim sağlayabiliriz belki. İndirim olmasa bile farklı bir avantaj sağlayabiliriz diye düşünüyorum.

 

Ne dersin?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben daha kimseyle ne telefonda ne yüz yüze görüşmedim, pazarlık etme imkanım da olmadı.

 

Prensip olarak ikimizin gitmesi fayda sağlayacaksa neden olmasın ama benim işlerim biraz karışık, özelden konuşabiliriz bu konuyu.

 

Ben uygun anımda yazacağım sana.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Veysel

 

Çok teşekkür ederim bilgiler için. 300 EUR olan Sportage 5000 km yanlış değil, düşük fiyat için öyle yazmışlar. 15000 km'si 320 EUR. Diğerleriyle arada 80 EUR fark var, bu kadar yakıt farkı olmaz Sportage al diyorsun sen yani, öyle mi anlamalıyım? Ya da tamamen yanlış mı anladım :D .

 

Octavia'ya sempatim var, Qashqai'nin crossover tarzı hoşuma gidiyor, ama bagajı feci dar.

 

Bakalım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Fazladan yakilan 3 litre benzin 13TL yapar.

13x 150= 1950TL yapar 15K Kmde.

 

Biri benzin diğeri dizel, o yüzden fark daha da büyüyor.

 

 

Şirket sahipleri için makul bir şey araç kiralamak ama kişisel kullanım için de öyle mi sizce?

 

Hesap kitap yapınca bireyselde bile kurtarıyor kiralamak 2-3 sene için, sıfır almak yerine ama şöyle bir sıkıntı var, kiralama firmaları aylık ödemeye izin vermiyor bireyselde, tamamını karttan çekiyor, 9 taksit yapıyor, bu kısım biraz problem.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Araç kiralamak filo olarak olacaksa mantıklı ama tek tek kiralandığında satın almaktan çok fazla avantajı kalmıyor. Kabaca hesap yapalım. Çok kiralanan Fluence'ı dikkate alalım mesela. Yılda 30.000 km den yıllık kiraladığınız zaman size ayda 1500 lira+KDV gibi bir fiyata kiralıyorlar. Yılda kdv hariç 18.000 TL eder. 3 yıl kullandığınızı varsayarsak 54.000 TL. Dizel otomatik sıfır Fluence ise yaklaşık 90.000 TL. 3 yılda bunun vergi, sigorta, bakım masraflarını da eklersek yılda 5.000 liradan 15.000 lira da ona koyalım kabaca. 105.000 TL. 3 yıl sonunda satsanız rahat 55-60.000 lira civarına satacaksınız. Aradaki fark 50.000 lira civarı, kaldı ki diğer hesapta kdv yoktu. O yüzden çok bir manası kalmıyor tek araç kiralamanın, ancak toplu kiralamalarda bu kiralık bedeli oldukça düşebiliyor, o zaman daha mantıklı olabilir. Bir de Türkiye'de uzun vadeli euro üzerinden kiralamaya girmeyin derim. TL olsun mutlaka. 

Kişisel kullanım için kesinlikle önermem zira ödediğiniz kira bedellerini vergiden düşme şansınız da yok.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@Ozan Başeski

 

Hesap yaparken satın aldığınız araca verdiğiniz naktin finansman giderini veya kredi çekecekseniz faiz bedelini de eklemeniz gerekir. O zaman yine kafa kafaya geliyor, sorun yaşandığında araç değişimi, lastik değişim hizmeti vs. de cabası. Ama kendi aracına sahip olmanın psikolojik üstünlüğü de bir kriter, bunu da unutmamak lazım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Biz bugüne kadar Alfa Oto ile çalıştık ama ve birkaç kere araç kiraladığımız oldu şirket için. Ama fiyatlarının çok makul olduğunu söyleyemem. En son 1.5 DCI Symbol'ü yıllık 30.000 km garantili 1300 TL + KDV ye kiralamıştık 12 aylığına.

 

Sizin önereceğiniz avantajlı uzun dönem kiralama fiyatları veren şirketler var mı? Bizim için olmazsa olmaz dizel ve otomatik vites olması. Biraz konforlu da olmalı tabi. Mesela Audi A4 1.6 TDI, A3 Sedan 1.6, Skoda Superb 1.6 veya Passat gibi bir araca aylık ne kadar TL ödenir 1 veya 2 yıllık kiralamada?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

TL Fiyatlar yüksek.

 

Ben size şirketten örnekler vereyim:

 

Latitude Exclusive: 3 sene önce 3 senelik - Senelik 33.333 km - aylık 510 EUR + KDV. Peugeot 508 de aynı gibiydi.

 

Skoda OCtavia, senelik 40.000 km-3 sene. 410 EUR + KDV

 

Mercedes C200d AMG- Senelik 30.000 km - 3 yıl - Aylık 750 EUR + KDV

 

Clio SW - 3 sene, senede 40.000 km - 370 EUR + KDV

 

Dacia Lodgy - 3 sene - senede 40.000 km - 380 EUR + KDV

 

Aklıma gelenler bunlar. 

 

Yalnız, son kasko ve trafik sigortalarından sonra kiralama gittikçe cazipleşiyor. 

 

En son C200d kiraladık. KDV hariç 89.000 TL ödeyeceğiz. 

 

Oysa aracın fiyatı 180.000 gibi oluyor. Biz peşin almayacağımız için yaklaşık 50.000 TL faiz ödeyecektik. 

 

Kalıyor 40.000 TL.

 

Kasko + Trafik 3000 TL - yıl

Bakımlar toplam 3000 TL falan tutar 

Kışlık lastikler var. 

 

Bir de tabi 2. el değer kaybı var. 

 

Ve uğraşmıyorsunuz, cidden bu çok önemli. Aracı 2. elde satmak için de uğraşmıyorsunuz, kaza yapınca da. Şirketler için büyük lüks. 

 

@Ozan Başeski 

 

Abi üstte C200d AMG fiyatı yazdım. Passat Highline kiraladı arkadaş, geçen gün Derindere'den. 650 EUR + www.tiklakirala.com 'dan bakabilirsin fiyatlara. 

 

@Kemal

 

Abi kullandığın güzergahı bilmiyorum da, Sportage 15 lt bile görebiliyor, garip bir araç. Hani, kullanmaya korkabilirsin. Skoda çocuklu aileler için iyi, ama ben fiyat farkı olmaması açısından Qasqai de düşünebilirdim. Bagajı darsa sıkıntı tabi. Ben Octavia'dan çok memnundum, bendeki donanımsız model olduğundan, tek sıkıntım oydu. Yol gürültüsü de tabi bir eksi ama çok taktığım bir konu değil. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sahibinden.com ile dün verdiğim ilan sayesinde tam 1 gün sonra satışı tamamladım. 3-5 çok bakmadan ve bayram öncesi hareketliliği düşünerek, Temmuz ayı vergisi gelmeden satış yapmayı hedeflemiştim ve başardım.

 

2 ay önce şirketim için Renault 1,5 Symbol Sedan kiraladım. kira bedelini TL olarak fiksledim. Kira bedeli 798 TL + KDV ve 20,000 KM sabit olup, kış lastik seçeneğini dahil ettim.

Şimdi de GARENTA'nın KİA Sportage'ine kafayı takmış durumdayım.

 

Şirket üzerine kiralama yaptığım için bana gerçekten mantıklı geliyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benzinli otomatik sportage

 

 

FABRIKA VERILERI

 

Ortalama Yakıt Kaç Kuruş

Şehir içi: 9.7 lt/km 43 kuruş/km

Şehir dışı: 5.9 lt/km 26 kuruş/km

Ortalama: 7.3 lt/km 33 kuruş/km

YAKLAŞIK TÜKETİM VERİLERİ

 

Ortalama Yakıt Kaç Kuruş

9.3 lt/100km 41 kuruş/km

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benzinli araçlarda fabrika verisi x 1,5 şeklinde hesaplıyorum ben yakıtı ve günlük kullanımda genelde tutuyor.  :D Dizelde ise fark kafayı takacak kadar olmuyor. Araba seçimi cidden zor iş, hepinize kolay gelsin.

Hamso beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ya benzinlinin acıması yok, üst sınırı yok. Ne bassan, aynen tüketiyor. Dizel öyle değil ama :) 

 

Bence o Kira, şehir içinde 15'i çok rahat görür. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benzinli araç bizim şirket kullanımında bize gelmez. Benim alacağım araç dizel ve otomatik vites olmalı. Açıkçası vergiler vs hesaplanınca belki bir miktar avantajı olabilir ama Euro ile 2 senelik borca girmek bu sallantıdaki ekonomide ne kadar akla yatkın bir iştir onu düşünmek lazım. Sonuçta benim gelirim TL bazında ve Euro ile borçlanıyorum. İkinci olarak maddi kısım bir yana, bir iş görüşmesi vs bir yere gittiğinizde aracın sizin olması ile kiralık olması arasında epey fark olduğunu düşünüyorum, nereden anlaşılacak kiralık olduğu derseniz, plakalarında hepsini kiralayan firmaların isimleri net olarak görülüyor. Bence bu da bir etken diye düşünüyorum. Biz şimdiye kadar TL bazında yıllık kiralamalar yaptığımız için yaptığım hesaplarda banka kredisi kullanarak aracı satın almak daha mantıklı oluyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi değiştirilebilir plakalıklar da sonuçta demek istediğim anlaşıldı sanırım.  :P  Pek önemli gibi durmasa da piyasada oldukça önemsenen bir olay diye düşünüyorum. Bir de çalışanına araç kiralayıp vermek son derece mantıklı ve olması gereken birşey. Sonuçta adamı tanımıyorsun işe alırken, ancak kendi kullanacağın araçta mümkünse satın alınması gerekliliğine inananlardanım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok