Ramler Hakkında
0

Bu konuda 17 mesaj var

Uzun zamandır Ram almak istiyordum fakat fiyatlar sürekli yükseldi. En son bugün baktığımda amazon, newegg vs.'de 16 gblık ram'leri 130$ civarına satmaya başlamışlar. Bende daha fazla beklemedim ve aşağıdaki RAM'i aldım ama ucuz göründüğü içinde kıllanmadım değil. Overclock falan peşinde koşacak bir adam değilim ama bu RAM'de bir sıkıntı yok değil mi ?

 

Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Sport DDR4 2400MHz CL16 1.2V PC Ram 410TL

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ram fiyatları normal aslında. dolar 2 katına çıktığı için durum bu. Ben şöyle bi hesap yaptım dolar max 2.5 2.9 arasıyken ramları almışım. 1000 tl masraf etmişim 32gb ram için. zamanında. Şimdi alsam 2000 2500 arası fiyat çıkıyor. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@SkyWarrior Fiyatlarda ki yükselme sadece tl olarak değil $ olarakta yükseldi. 5-6 ay önce 72$ iken 65 dolara insin alacağım diye wish list'e eklediğim ram geçen hafta 92$'dı, bu hafta bakıyorum 120-130$'a çıkmış. Yine bir yerleri su falan mı bastı ne oldu anlamadım hiç.

 

@@Narcissus Teşekkürler fakat import'tu vergiydi derken bu da 412TL'ye geldi :) Bunda sıkıntı yoksa alır geçerim bunu bunca zaman beklemesem zaten bu fiyatlara gelmeyecekti :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Süper bir noktaya değinmişsin @@SkyWarrior :) Hocam board bu MSI 970A-G43 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) ben çalıştırır nasıl olsa diye düşünmüştüm nedense 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

4 slot üzeri ram kurulumunda ciddi bir cpu kontrolcü/yonga seti+ram uyumluluğu gerekiyor, AMD tarafında bir süre daha 4 slot yerine 2 slot'la olabilecek en yüksek kapasiteye geçip hayatını idame ettirmek en mantıklı yol, lga 2011v3 yerine gelecek Ryzen chipset'i ile bu sorunlar çözülürse o segment INTEL'in en kaymak müşterilerinden araklar durur, o vakte kadar sorun yaşamamak için 2 slot diyorum AMD düşünenlere.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok