Windows 10 Creator's Update(1703) Sorunu
0

Bu konuda 11 mesaj var

i7 6700K ve Battlefield 1 ile dikkatimi çekmeye başlamıştı, Ryzen ile de devam edince o kadar uğraşmaya bu nedir falan derken maalesef Windows 10'un bu son versiyonu ile baya problem yaşayanlar gördüm, ben Ryzen için en sonu en iyisidir falan diye bununla devam ediyordum.

 

Şimdi Anniversary Update'e dönünce Battlefield 1 ile olan problem ortadan kalktı.

 

Problem şu, onu söyleyelim, baştan söylemedik, 1703 ile Gsync'in bir sorunu var sanırım, kapatıp denemedim ancak kapatmanın da hiçbir manası yok, Battlefield 1'de bazı haritalarda aşırı bir stuttering göze çarpıyordu, FPS anlık dalgalanıp bu tarz problemlere yol açıyordu veya devamlı surette bir takılma hissi yaşanıyordu, 1703'ü silip tekrar bir önceki versiyon Windows 10'u yükleyince bu problem bitti. Hatta FPS düşmelerinden de bahsedenler var 1703 ile.

 

Sadece Battlefield 1 de değil, başka birçok oyunda da problem oluyormuş, ben genelde Battlefield 1 oynadığımdan orada gözüme çarptı.

 

Aynı problem nedeniyle rahatsız olanlar varsa deneyebilir.

Kötü olan şu ki Creator's Update ile Ryzen güncellemeleri de geliyordu herhalde onları alamadık.

 

Bir ikincisi bu son günlerdeki worm mu nedir ona karşı da bu Creator's Update gerekli herhalde.

 

O konuları bir araştırmam lazım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Microsoft backdoor'u sonrası Wannacry için ilk güncelleme mart ayındaydı @T800 . Tabi şuan en son sürümde çeşitli yamaları kapsamakta. Güncel tutulmuyorsa bir anlık koruma yazılımı kullanmanız iyi olur. Tabi hepsinden önemlisi backup almalı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Battlefield 1 için şu an yakaladığım en iyi kombinasyon 378.78 ile Windows 10 1607.

 

382 versiyon sürücüler 1607'yi de bozuyorlar, Creator's Update ile olan tecrübe kadar olmasa da bozuyor.

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Overwatch için de baya şikayet edenler vardı nette gördüğüm kadarıyla 1703 sonrası ve 382 serisi sürücülerle, 1607 ve 378.78 ile Overwatch da gayet düzgün.

 

Çalışan birşeyi niye bozarlar anlamıyorum.

 

Gsync monitör kullanıp Windows 10 1703 ve 382 sürücülerle problem yaşayanlar deneyebilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Gsync ilk SLI ile problem olmaya başlamıştı, şimdi tek kart ile de böyle sorunlar oluyorsa ne diyeyim artık gerçekten bilemiyorum. 

 

Ben kapatıp denemedim, çünkü niye kapatayım yani bir sürü para vermişiz bu özelliği kullanacağız diye. Gsync yüzünden mi oluyor nedir Creator's ile bu problemden şikayet eden varsa deneyip sonucunu bildirebilir.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Gsync'yi doğru diyorsun neden kapatasın. Son sürümde Overwatch bende problem olmadı şuana kadar bakalım. Sadece diğer bir başlıkta user log in problemi oldu. Formatlamak zorunda kaldım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

CU ile gelen Game Mode'la ilgili olabilir Tolga abi. Game Mode etkinken performans düşüşü gözlemlenmiş. Game Mode, Game Bar vs. gibi şeyleri iptal etmeyi deneyebilirsin.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Oha ya var ya 1 aydır falan bende de BF1 ve daha az da olsa Overwatchda falan bi mapte 5-6 saniyelik bi acı sttutering oluyordu... Artık o kadar alıştım ki 5 saatlik bi oyunda o mutlaka 1 kere oluyordu yani, o olduunda da hemen biyere siper alıp geçmesini bekliyordum...

CPU Throttling mi yapıyordan tut ekran kartına birşey mi olduya kadar gitmiştim nedenini düşünürken ama hiçbir çözüm bulamamıştım.. Sanırım senin bahsettiğin şeyin aynısı bu Tolga abi, gysyncle falan alakası yok diyebilirim eğer öyleyse... Ama creators updateden kaynaklanabileceğini hiç düşünmemiştim ne yalan söyliim .... 

Şu gaming mode u bi kapatiim bakalım fark olacak mı.. ?  

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Game Mode, Xbox falan hepsi kapalı olduğu halde de yapıyor. İlk olarak i7 6700K ile dikkatimi çekmişti, Ryzen ile de devam edince yeter artık dedim bu ne yani, Amiens oynanamayaxak seviyede oluyordu mesela, araştırınca Nvidia forumlarında, Battlefield forumlarında bir iki konuya denk geldim, hatta kafayı bozup Windows 7 falan bile kuran olmuş sinirden, neyse 1607 ile çözüldü iş, CU sonrası olmuş hep bunlar aynı sorunlarla boğuşanlarda gördüğüm. 1607'yi de bu saatte bulmak mesele, MSDN üzerinden bir linkten indirdim ben sanıyorum, tam linki kopyalamadım.

 

Freesync ile de CU'dan sonra bir takım şikayetler var galiba tam bakamadım, Çağlar'ın bahsettiği şey de ilginç, o gerçi Freesync kullanmadığı halde de bu bahsettiği anlık stuttering oluyormuş, CU ile ilgisi olması bence muhtemel. 

 

Nvidia'nın son 382.53 sürücüsü var CU support falan demiş release notes içinde ama bana hiçbir faydası olmadı. Ayrıca bu 382.53 maalesef 1607'yi de bozuyor Battlefield 1 oynarken. Çok can sıkıcı bir mesele, kısa sürede çözülür umarım. Yoksa kalacağız bu eski çalışan sürümlerde.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok