Sonunda PSU'ıda bozdular, Suyla soğutma kullanırsanız 1200W> 1400Watt oluyor.
1 1

Bu konuda 7 mesaj var

Selamlar,

 

FSP Suyla soğutma ile kullanıldığında verebileceği güç kapasitesini 1200Watt 'tan 1400Watt'a çıkarabilen PSU üretmiş, DH'de video haber yapılmış, Platinium plus verimlilikte gelen PSU'yu suyla soğutma istenmiyorsa yada yoksa klasik fanları ile 1200Watt'ta çalışıyor. haberde ayrıca sunucu sistemlerindeki gibi çift PSU konulabilen bir ünitede tanıtılmış, çift 700watt PSU'yı bir kabinde kullanıp hem gücün kullanımını bölmek PSU'un ömrünü uzatmak hemde bir arıza durumunda online çalışmaya devam ederken tıpkı sunucu'lardaki gibi arızalı PSU çıkartıp yenisinin takılabilmesi özelliğe sahip olunuyor. Kritik önem arzeden yerlerde tercih edilebilir.

 

https://www.donanimhaber.com/guc-kaynagi/haberleri/Bu-da-oldu-iste-sivi-sogutmali-ilk-guc-kaynagi.htm

 

 

Önümüzdeki birkaç yıl içinde beklediğim OC Klübüne katılmasını beklediğim bilgisayar parçaları, SSD, M2kartlar, mekanik HDD, Klavye ve Mouse...uzar gider aslında.:zuh::mrgreen:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar Watt PSU'lara gerek yok artık şu anki SLI durumu ile. 1400W falan aşırı günümüzde.

 

Zamanında Quad SLI kullanırken 1500W PSU kullanmışlığım da var ancak ona da o yetiyordu ancak. Şu anda artık Quad, 3-Way zaten mümkün değil.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de zamanında marifetmiş gibi gittim 1200W PSU aldım. Şu an kullandığım mini-ITX kasadaki SFX PSU ise 450 Watt. Sistemimdeki CPU&GPU ikilisi eski sistemime göre yaklaşık %30-35 daha performanslı çalışıyor, buna rağmen neredeyse yarı yarıya daha az güç tüketiyor.

 

1000W üstü uber-PSU'ların devri kapandı bence de.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evet katılıyorum. Ben de zamanında sli kurulumlarım için kafam rahat olsun diye 1050w.'lık enermax revo almıştım. Ama şuan bu değerler tek ekran kartlı sistemlerde epey uçuk kalıyor. Şöyle söyleyeyim; geçen hafta şu prizden watt ölçen cihazlardan aldım. Evdeki tüm elektrikli, elektronik aletleri tek tek dolaştım. Kendi pc'imde ki bilenler biliyor dünyanın fanı, hdd'si, ssd'si, extra çift pompalı su soğutma donanımları vs bir sürü ıvır zıvır bağlı. Bu sistem 4600mhz'e oc.lu iken Aida64 stress test altında, çevre bileşenleri ile beraber şebekeden max 495 watt çekiyor. 495Watt'a kasa içindeki sistem dışında bir fiber modem, asus ac87u router, 1440p ve 1080p'lik iki lcd monitör de dahil. Hadi ekran kartını da sınırlara dayadın bir 100watt ekstradan çektin. Toplamda 600 watt. Öngörülemez peak değerler için de pay bıraktın diyelim. Görünen o ki 700-750 Wattlık psu ile kurulamayacak sistem çok azdır.

 

Bunun dışında sıvı soğutmanın elektrikle birlikte anıldığında kötü bir çağrışım yapıyor olmasına rağmen meraklısı için güç kaynaklarında kullanılmasında bir sıkıntı yok. Kullandığımız çoğu sıvı, zaten iletken olmayan özel sıvılar. En azından ben kendi sistemlerimde o tarz ürünleri tercih ediyorum. O yüzden güvenlik anlamında bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Ama işin mantığına bakılırsa çok mantıksız olduğu da doğru. Güvenlik düşünülüyorsa asıl sorun 1200 watt'ın 1400 watt olmasında. Paşa paşa 1200 kullanırım ses açısından su soğutma yaparız deniyorsa da yine saçma. Kaliteli güç kaynaklarının fanı da zaten su soğutmada radyatöre koyduğun fanla aynı ayarda artık. Öyle sesli çalışan güç kaynağı ben epeydir denk gelmedim. Dolayısıyla mantıken çok saçma bir düşünce ve uygulama.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok