Yeğenime bilgisayar toplamalıyım, yardımınız lazım
2 2

Bu konuda 30 mesaj var

Merhabalar,

 

Uzun süredir donanım piyasasını takip edemiyorum. Yeğenim'e de yeni bir PC toplamak niyetimiz var. Bütçe 4.500 - 5.000 TL civarında. 

 

İntel mi Ryzen mi, GTX1060 mı RX470 veya RX480 mi, DDR3 mü DDR4 mü, SSD'mi yoksa HDD mi, hangi chipset hangi marka anakart, hangi monitör derken kafam allak bullak oldu, parça fiyatları da maaşallah almış başını gitmiş :(

 

Sadece oyun amaçlı kullanılacak bir PC olacak bu, ders de çalışırım bunda demesine rağmen tabii ki olmayacağını hepimiz gayet net biliyoruz :)

 

Bu bütçe ile güzel ve mümkün olduğunca uzun ömürlü bir sistem toplamama yardımcı olur musunuz? 

 

Şimdiden çok teşekkür ederim.

 

Saygılar.

soulblade tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@soulblade Selam Ayhan Hocam tekrar hoşgeldin.

 

5000 bütçe ile tam olarak neler alınacak, çevre birimleri, klavye-mouse, hoparlör-kulaklık dahil mi hariç mi ? Sırf kasa ve monitör mü bunlar önemli.

 

Ben böyle limit verilince zorlanıyorum, hep limitin üstüne çıkarıyorum ama yardımcı olurum.

 

Gelecekte yetersiz kalıp, uprade ederken yine ayrı bir masraf olmaması açısından bazı yerlerde ucuza kaçmayın, özellikle ekran kartı bütçesini geniş tutun madem ki oyun oynanacak.

 

Ayrıca şunu da belirtmem lazım ki, şuan ram ve ekran kartı fiyatlarının tavan yaptığı bir zaman, aslında alışveriş için en ideal vakit değil ama genci bekletmek de olmaz.

 

bir çok parçayı amazon.de üstünden sipariş edebilirsiniz, kasa ve monitör dahil çok daha uyguna getirebileceğiniz fırsatlar var.

 

AMD ekran kartları malesef gelecek vadetmiyor oyun açısından. Vega bile bir manada bir hayalkırıklığı ve şuan mining olayı yüzünden gereksiz derecede pahalı duruma geldiler.

 

2. el temiz bir gtx 1070 bulabilirsen, 1080p 144hz monitör ile en az 2-3 sene götürür oyunları, açıkçası rx 480 ya da 580 kesinlikle tavsiye etmiyorum fiyatları düşmediği sürece.

 

işlemci de ryzen almaya çalışın, 1700 alıp overclock ile 3900 ya da 4000 mhz yaparsanız yıllarca götürür, o/c gözünüzü korkutmasın çok basit bir hale geldi artık extreme işler yapılmadığı sürece. halla çok fark olmazsa 1700x bile tercih edilebilir.

 

amazon.com'da 1700x 299 dolara kadar inmişti. bence özellikle işlemci ve ekran kartından çok taviz vermeyin, uygun bir b350 anakart ile bile 1700 en az 3800 görecektir sorunsuz.

soulblade beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba Cihan Hocam, Hoşbuldum :)

 

5.000 TL'ye sadece Kasa ve Monitör alınacak.

 

Haklısın fiyatlar uçtu ama genci artık durduramıyoruz :) Bu arada kendisi benim orjinal yeğenim değil, çok yakın bir aile dostumuzun oğlu :)

 

Babası tüm parçaların sıfır alınmasını ve esnaf olduğu için de iş yerine fatura edilmesini istiyor, Amazon'dan alacağımız parçalar için bu mümkün olmayacaktır diye düşünüyorum.

 

Ayrıca ben sadece PC'yi toplayıp teslim edeceğim, sonrasına karışmayacağım, bu nedenle garanti filan işleri ile hiç uğraşamam, parçaların tamamını buradan almamız lazım. OC filan'da yapmayacağım.

 

İşin en özeti şu; gününün çoğunu CS:GO, Leauge of Legends miydi neydi işte o, GTAV filan tarzı oyunlarla geçiren bir lise talebesine oyunluk PC toplayacağız. Olay bu :)

 

Akşam vakit bulabilirsem bir iki sitenin PC toplama sihirbazı ile bir kaç configürasyon yapmaya çalışacağım. Her ne kadar AMD'den çekinen bir insan olsam da Ryzen ve B350 anakartı notlarıma aldım :)

 

 

soulblade tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

teknobiyotik, inventus vs. gibi yerlere bakmak lazım o zaman. Tabi yurtdışından alınmayacak olması bir anlamda bütçeyi de daraltıyor.

 

r7 1700'ün hiç overclocksuz performansı tatmin etmez, aslında stabil bir 3800mhz overclock profili oluşturman vaktini bile almaz, biraz stabilite testleri ile 1700x ayarında çalışır.

 

hiç ellemem overclock kesinlikya yapmayacağım diyorsan 1600x saat hızından dolayı çekirdek sayısı az olsa da mevcut oyunlarda daha iyi performans verir, tabi normal 1600 alıp 1600x hızlarında çalıştırmak da inan çok basit bir iş. Yine de senin kararın tabii ki daha fazla ısrar etmeyeyim ama misal sana verdiğim i7-2600k işlemciyi yıllarca aynı overclock ayarlarında hiç ellemeden kullanmıştım, hatta biosa nasıl girilir onu bile unutmuştum son dönemlerde. yani gözünde büyütülecek bir iş değil.

 

kasa misal nxzt s340 kardeşime aldım, şurda görebilirsin:

 

o kasa o an için türkiye fiyatının yarısından bile ucuza geldi, yani böyle bir fırsat imkanı varken amazon.de defterini tamamen kapamayın hiç değilse siteyi bir açın bakın türkiye'den almak üzere olduğumuz parça almanya'da ne kadar diye, sayfada ne yazıyorsa ona hatta daha uzuca geliyor, 50 euro üstüne kargo ücreti de yok.

 

Şahsen Türkiye'den alma konusunda benden daha iyi yardımcı olacak arkadaşlar olduğu için şimdi teknobiyotikten falan oluşturmayacağım, birileri yapar gelir ama, oyun bilgisayarı ise işlemci durumunu anlattım zaten, ekran kartı bütçeden ne artarsa buna yatırın, mümkünse gtx 1070 olsun. SSD lazım tabii ki 500gb yeterli olur 50 tane oyun birden yüklemeyecekse. SSD marka model çok önemli değil 480 gb ile 525 gb arasında değişen bir çok model var, en ucuz hangisini yakalarsanız o olur. Ve yine oyun oynanacaksa monitör çok önemli, 60hz monitörlerin devri bitti hocam, hele ki çocuk CS:Go falan oynuyorsa kesinlikle 144hz monitörlere bakacaksınız, yani bundan vazgeçelim, 60hz idare eder falan demek gibi durum yok artık. Ne olmazsa olur, misal IPS olmasa da olur, TN panel yeterli gelecektir. G-sync olmasa da olur çünkü zaten aşırı şekilde arttırıyor fiyatı. Freesync olabilir, belki amd Vega'yı gerçekten uygun bir fiyata falan çıkarısa ileride bir upgrade yaparsınız, Freesync faydası ortaya çıkar o durumda. Sen bir işlemci, monitör ve ekran kartı durumuna karar ver diğer detayları da konuşuruz, ama kalemler bunlar çünkü diğer şeyler zaten standart bir masraf olacak. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bende yatıp duran i7 4790K+MSI Z97A Gaming 7+Crucial Ballistix 4x4GB DDR3 1600MHz CL8 RAM var. 1500 TL istiyordum hepsine. Ancak çok uzun müddet durdu, bir, iki soran oldu ama kaldı öyle. Parça parça verme durumum yoktu bir de, ayrı ayrı soran da oldu. Böyle takım halinde verebilirim ancak tabii haliyle ikinci el, sıfır olsun deniliyorsa bilemiyorum tabii.

 

Onun dışında tabii Ryzen mantıklı seçim ancak problem olabiliyor, orası da ayrı, hiç mi hiç bilmeyen bir kişi kullanacaksa bilemedim o yönden.

T800 tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hatta iki adet de ASUS Strix GTX 980 var boşta, su soğutma bloklarını söküp kendi orijinal bloklarını takmam lazım üzerlerine ancak hiç vaktim yok bu aralar, hatta 120Hz 1680x1050 22" Samsung monitör bile var.:D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bence ucmayin paranin degeri var onun yari fiyatina bile ihtiacinin cok cok ustunde sistem kurarsiniz

olabildigince en efendi sistemi kursaniz uzunomrunu yemisim belli bi sure bi sistemi daha alirtsiniz sonrasinda

 

heves ediyo insan ama para dokenlerin bi cogu gecmiste bendahil gereksiz harcamis oluyo

 

forumdaki bi kac arkadasi saymazsak tum genel icin yeter artar

 

normal bi nakart normal bir islemci 8 hadi olmadi 16 gb ram

ssd olsun o artik luksten cikti sayilir.

 

ekran karti icvin bisi demicem

ama cogu oyun icin cpu falan hava civa tum cpular 1080p deki herseyi yalayip yutarlar

 

overclocku gec downlock edip yari hizla bile calistiresan cpu gundelik is normal oyunu cok kastirmiyo

 

ekran kartlari cok pahali

 

bence orta segment

 

ya yok para dagitiyorum son model iphone 7si var 8 ciksin bunu satip 8 alicaz direk

muhim olan x oyunda su kadar fps aldim demek ise ozaman benim argumanlar gecersizdir

 

forumdaki bazi arkadaslarin icin 2-3bin liralik monitorler misal dandirik olarak gozuebilirken toplumun bi cok kesimi icin bile 400-500 liralik monotlrer bile yetiyo

 

bizler burda eski nesiliz 8 bit dandirik cozunurluklere boyle agzimiz acik bakardik

tnt2 e falan o ne goruntuler denildigi zamanlar gorduk

bugun oyle atla deve gelismeler yok bence

 

oyun moyun halledilir

 

eskiden 25-30 sene once demesemde o civardaki pclerin siyah beyaz hdd olmamasi ses karti olmamasi ekran karinin vga olmamasi gibi seyler vardi

 

kesin tefe konulacam da iste bi yazin 3-5 saate okul zamani oyun oynnacak diye canavar gibi sistem kurmaya kesin sart yok

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayar toplayacağımız genç arkadaşımız şu an Migrosun Jet kasalarında kullandığı makinelerden bile daha yavaş bir makineyle takılıyor. Yani ona alacağımız orta segment bir PC bile yeterli gelecektir. 

 

İşlemci, ekran kartı ve SSD konusunda Cihan hocama katılıyorum bunlardan mümkün olduğunca kısmayacağım ama sanırım bir GTX1070 olmaz, GTX1060'da kalırız.  Monitör konusunda da nazareth hocama katılıyorum çok uçuk bir monitöre gerek yok, f/p bir model işi görecektir. Şu an 18,5" kıytırık bir monitör kullanıyor.

 

Kasa olarak Cihan hocamın aldığı kasa güzel duruyor, değerlendireceğim.

 

İkinci el ve amazon'dan alış veriş konularını parayı verecek kişiyle yani babası ile konuşmam lazım. Ondan sonra bu iki opsiyonu değerlendirebiliriz.

 

Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Bahsettiğim konuları netleştirince bir iki konfigürasyon hazırlayıp onayınıza sunacağım :)

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Geçtiğimiz aylarda yakın bir dostumun ufaklık için bir PC toparlayıp hediye etmiştim sonra meraktan kendime de kurdum bir tane. Gayet güzel vakit geçiriliyor. Ufaklık LOL, CS oynuyordu yani tüm gençler aynı şeyleri oynuyorlar anlaşılan. 

 

Intel 4560 işlemci, H110 bir anakart ben 1050Ti ekledim maliyet düşsün diye ama 1060 veya AMD muadili eklenebilir. Ram, SSD ve monitör ile sizin bütçenin bir miktar altında bile kalabilirsiniz

 

Toplama işlemlerini Teknobiyotik firmasından yaptırdım ve çok memnun kaldım aldığım hizmetten

hakancez tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ekran kartı fiyatları inanılmaz arttı onu hatırlatayım. Muhtemel düşük seviye 1050ti ve 1060 alınabilir ekran kartı olarak onlar pek rağbet görmüyor mining işinde. Yoksa 1070 falan 2700 tllere gelmiş.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İkinci el ve yurt dışına ne yazık ki olumsuz geri dönüş oldu. Ben de tüm parçaları tek bir yerden alıp, hatta montajı da onlara yaptırmaya karar verdim.

 

Teknobiyotikten aşağıdaki şekilde bir sistem topladım.

 

Sizce neleri değiştirmeliyim, özellikle kasa+PSU+Ekran konusunda çok kararsız kaldım?

Çok fazla oyun yüklemek isteyeceği ve sistem bakımı filan da yapmayacağı için SSD yerine hem fiyatı uygun hem de kapasitesi fazla olduğu için hybrid bir HDD seçtim, doğru mu yaptım sizce?

Bir de aynı sistemin intel tabanlısını toplamak istesem hangi işlemci ve anakartı tavsiye edersiniz?

 

İşlemci

AMD Ryzen ™ 5 1600 3.2GHz (Turbo 3.6GHz) 16MB Cache AM4 İşlemci (Wraith Spire Soğutuculu)622,80 TL + KDV

Anakart

1 x Asus Prime B350M-A AMD B350, Ryzen AM4 Socket 2666Mhz HDMI, DVI, VGA DDR4, USB 3.1, m-ATX Anakart341,55 TL + KDV

Bellek

1 x  Corsair DDR4 16GB(2x8GB) Vengeance LPX 2400MHz Ram Bellek (CMK16GX4M2A2400C16R)464,40 TL + KDV

Ekran Kartı

1 x  Galax GeForce GTX1060 3GB 192Bit GDDR5 O.C Ekran Kartı (60NNH7DSL9C3)1.105,20 TL + KDV

HDD

1 x  Seagate FireCuda Gaming SSHD 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit Disk ST1000DX002295,20 TL + KDV

Kasa

1 x Corsair Carbide Spec-01 Mid Tower Siyah ATX Kasa (CC-9011050-WW)211,30 TL + KDV

Güç Kaynağı

1 x  High Power 600W ECO Aktif PFC Yüksek Verimli Güç Kaynağı (HPE-600-A12S)122,40 TL + KDV

Optik Sürücü

1 x LG GH24NSD1 24x DVD±RW Siyah Sata Dahili Optik Sürücü - Bulk (Kutusuz)64,80 TL + KDV

Monitör

1 x  BenQ 24" RL2455 1920x1080 1ms 2xHDMI / 2xDVI FULL HD LED Console e-Sport Monitör604,80 TL + KDV

Ek Kasa Fanı

1 x Aerocool Dark Force12cm Siyah Kasa Fanı (AE-CFDF120BK)12,96 TL + KDV

 

TOPLAM: 4.782 TL (KDV Dahil)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

240 GB'lik bir SSD eklenip, mekanik diski de 1 TB 5400 RPM seçebilirsiniz. Ayrica ozellikle bir ihtiyaç duyulmuyorsa optik surucu de takmayin sisteme.

 

Arada ne kadar fark var telefondan bakamiyorum şimdi ama 1060'in 3 GB modeli yerine 6 GB modeli secilebilir. 3 GB bellekli kart almamak lazim bu saatten sonra.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
16 dakika önce, Najaz said:

240 GB'lik bir SSD eklenip, mekanik diski de 1 TB 5400 RPM seçebilirsiniz. Ayrica ozellikle bir ihtiyaç duyulmuyorsa optik surucu de takmayin sisteme.

 

Arada ne kadar fark var telefondan bakamiyorum şimdi ama 1060'in 3 GB modeli yerine 6 GB modeli secilebilir. 3 GB bellekli kart almamak lazim bu saatten sonra.

 

Aynı markanın ekran kartlarında ~400 TL oynuyor, değer derseniz değiştireyim...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@soulblade O fark çokmuş, gerek yok o zaman. Monitör 1080p @ 60 Hz olduğu için orta vadede pek sıkıntı çıkarmayacaktır.

 

GTA 5'teki karşılaştırma (Bu gibi farklar için 400 TL ödemeye değmeyecek)

 

gtx-1060-3v6gb-gta-1080p.png

Najaz tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Najaz Teşekkür ederim tablo için. 3GB bence de yeterli olacaktır, ben de evde MIS'ın 3GB modelini kullanıyorum ki zamanında Hepsiburada'nın yaptığı indirimde 800 TL'ye almıştım :) 

 

SSD ve HDD birlikte kullanımı için kafamda soru işaretleri var. Bu çocuk hangi oyunu SSD'ye hangisini HDD'ye kurması gerektiğini bilmez, PC bilgisi sıfır... Sadece oyun oynuyor PC'de.

 

5400rpm'lik HDD hız olarak oyunlarda dar boğaz yaratmaz mı? Sadece işletim sistemi için daha düşük kapasiteli bir SSD ile oyunlar için 7200 rpm bir HDD mi alsam? Ya da tek 480GB'lık bir SSD alıp önüne her gelen oyunu kurma, oynamayacaklarını sil mi desem?

 

 

soulblade tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Çocuk disk seçimiyle uğraşamaz diyorsanız SSD&HDD ikilisi yerine tek bir 480 GB SSD alınıp geçilebilir. SanDisk'in 500 TL civarında 480 GB'lık SSD'leri var. Uzun bir süre idare edecektir bu SSD; işletim sistemiyle birlikte aynı anda 6-7 oyun da kurulu halde durabilir bu kapasite ile.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

uğraşır ya çocukların her şeyden haberi var.

 

2. el ya da yurtdışı düşünmemeleri üzücü olmuş, Türkiye'den satın alma işi benim bilmediğim konular :) desteğimi çekiyorum.

 

yanlız bu zamanda 60 ya da 75 hz monitör almayın, uygun fiyatlı bir 144hz hiç mi yok. yani aradaki fark gece ile gündüz gibi, ben açıkçası üzülürüm bu saatten sonra oyun sistemi toplanırken 144hz dışında bir monitöre para verilmesine.

 

Türkiye'den alınabilecek, ucuz yani g-sync, free-sync falan olmayan düz bir 144hz monitör yok mu Ayhan hocama tavsiye edebileceğiniz ey ahali ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

http://urun.n11.com/monitor-ve-ekran/benq-24-xl2411z-led-1ms-fullhd-144-hz-dvihdmi-pivot-P70700466

 

google a gore en ucuz 144 hz monotr bu ortalikta 1200 lira

 

ha ben 400 lira verir klasik eski usul 23" monitor alirdim

 

pc den anlamayan genc adam oyun oynacak ve yetmeyecek

 

stardust sen poltsun tecrubeelisin parada var

 

senin gozler baskaldirda

 

savas pilotlarinda boyle onemli seyler var

 

gozlerin etkisi falan sadece kastaki vizordan yapilmasi gerekenler oldugu icin

 

ne potanisellik pilotlar icin derler ki iste fiziksel goz yapisi yeterli secicilik tepki olmadigdan herif savas pilotu olucagina kargo pilotu oluyo falan

 

yuanlis gormedimse eski kullanilan monitor 18.5 mus

 

yani ne biliyim  murat 131 den opel astraya gecmek gibi

ha sizde haklisiniz aa olur mu audi bmw merco falan olaydi

18.5 monitor direk giris elbbette benim gencligimin 14" tuplu ekranlari gibi  crt dahil 19" dan kucuk ben kullanmadim 1998 den beri

su an antika bi 23" acerim var 230 -240 liraya mi ne almistim zamaninda simdiki degeri 350-450 gibi bisidir heralde

 

 

 

 

bence ssd kesin alin

 

yani o 1000 lira verdiginiz anakart + cpu ikisi yerine

yari fiyatli eski am3 anakart cpu olsa 500 lira alti

ryzenin yasatacgi farkin hele ki normal kullanminda farkini hisetmecek cok olucakken

 

ssd nin farki acayipler otesi fark edicek

 

ssd niye aliyorsun denmez yani

 

iki disk e alisilir kesin kes.ama  alismaz diyorsa boyle 5bin lira harcanacaksa evet 500 luk bi ssd alinsin ram 16 olmasi ile ssd olmasi. benim gozumden cpudan katmer katmer onde

 

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@stardust @nazareth 144Mhz monitörlerin fiyatları çok uçuk... Cihan hocamda kartal gözü gibi göz ve çılgın bir ekran kartı var ama bizim gibi ekran kartı en fazla GTX1060 olacak kesime bu monitörler bu fiyat aralığında çok lüks bence :)

 

Monitör için Viewsonic VX2457-MHD düşünüyorum. Güzel monitöre benziyor bence fazlasıyla yeterli olacaktır. 

http://www.teknobiyotik.com/viewsonic-24-1920x1080-2ms-vga-hdmi-dp-full-hd-led-monitor-vx2457-mhd.html 

 

SSD + HDD ikilisini koyacağım sisteme, kullanacak elemana'da öğreteceğim ne yapacağını.Bu noktada 120 GB SSD + 1TB HDD yeterli olmaz mı sizce? SSD'yi sadece sistem için kullansak? Ne dersiniz?

 

Son olarak bir de işlemciyi 1600 yerine 1400 alsak çok mu performans düşüşü olur? Arada 250 TL fiyat farkı var. Sonuçta kullanacağımız ekran kartı gtx1060??

AMD'ye karşı intel bir sistem bakayım dedim ama intelin hem işlemcileri hem de anakartları çok pahalı... Ryzen ile sorun yaşamazlar di mi? Tolga Bey'in aşağıdaki yazısı beni biraz huylandırdı aslında :) 

 

On 12.07.2017 at 18:28, T800 said:

Onun dışında tabii Ryzen mantıklı seçim ancak problem olabiliyor, orası da ayrı, hiç mi hiç bilmeyen bir kişi kullanacaksa bilemedim o yönden.

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

GTX1060 yeterli olacaktır uyumlu bir 1080p monitörde alıp geçersiniz. 144hz olayı iyi hoş olur ama imkan meselesi birazda öle bi monitör alacak olduktan sonrada doyuracak birde ekran kartı ister. O yüzden 60hz bi monitör sürücü ileri düzey ayarıyla da 75hz falan yapar gtx1060 ile işinizi görürsünüz. 2 nesildir monitörlerimde öyle kullanıyorum 1 önceki monitörüm 24" 1080p 60hz@75hz şimdiki monitör Philips 27" 1080p 60hz@75hz

 

Bende epeydir GTX1070 vardı witcher 3 haricinde kapasitesini kullanacak bir oyun oynamadım, benim oynamadığımı yiğeniniz oynar ona bişi diyemem tabi şu an hali hazırda ki sistemimde gtx1070' den gtx1050tiya indim sürekli oynadığım oyunlara falan yeterli geliyor; son dönem oynadığım güncel diyebileceğim Farcry Primal oynuna bile 1080p full ayara 60fps ortalama yetti, eh tabi biz sürekli blizzardın low profillerde bile yetecek oyunlarını oynadığımızdan büyük ihtiyaç aranmıyor. 1080p 75fps ortalama yetecek durum içinde GTX1060 falan yeterlidir bence ki bunu yazarkende aslında biraz şu miningdir falan fistan nedeniyle stok sıkıntısıyla fiyatlarında artışını öngermek gerekiyor, geçen seneye göre baz alındığında hemde döviz farkını katınca kartlar nerdeyse 2 katına yakın değerlendi. Acele yoksa biraz daha bekleyin...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Deathknight Ben de sizinle aynı fikirdeyim ama babası gence söz vermiş taktir alırsan bilgisayarın hazır diye. Genç de taktiri koymuş babasını önüe :) Ne yazık ki durum acele, o yüzden ekran kartı veya döviz kurlarının düşmesini ne yazık ki bekleyemeyeceğiz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
2 2

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok