SSD'yi çok kullanmak ömrünü azaltır mı?
0

Bu konuda 6 mesaj var

Bir forumda SSD üzerinden veri transferinin çok yapmanın (özellikle büyük miktarda) SSD ömrünü azaltacağını okudum. Ne kadar doğru bilmiyorum. Dolayısıyla oyunlar için SSD yerine HDD kullanmak daha mantıklı olabilir mi?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ssd'yi çok kullanmanın ömrünü azalttığı doğrudur ama bu işlemciyi overclock yaparsak ömrünü azaltırız demeye benziyor. o ömrü görmeye sizin sabrınız yetmiyor zaten genelde, yeni modele geçiş yapıyorsunuz parça ömrünü doldurmadan çok önce.

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Modern SSD'lerde, flash bellek hücrelerinin ömrünü uzatmak için kullanılan çeşitli teknikler var. Bunlardan biri "overprovisioning".

 

SSD'nin üzerinde, kullanıma açık olmayan bellek hücreleri yer alıyor ve denetçi yonga, SSD'nin kullanımda olan bellek hücrelerinden zayıflayanlar olduğunu tespit ederse bunların yerine yedekte beklettiği bellek hücrelerini devreye sokuyor. Yani misal 240 GB'lık bir SSD'de 10-15 GB arası kapasitede bir bellek hücresi grubu bu iş için yedeğe ayrılmış durumda ve gerektiğinde devreye alınmak üzere bekliyor.

 

Ayrıca denetçi yonga veriyi sürekli aynı bellek hücrelerine yazmıyor. Veri, kapasiteyi oluşturan bellek hücrelerinin tamamına kademeli bir şekilde dağıtılarak yazılıyor. Bu şekilde bellek hücrelerinde dengeli bir aşınma olması sağlanıyor.

 

Tüm bunları bir kenara bırakırsak, bir ev kullanıcısı için SSD'nin ömrü sorun yaratacak bir unsur değil. Yüksek miktarda verinin sürekli bir şekilde diske yazıldığı kullanım senaryoları dışında (örneğin 1000 kullanıcının eriştiği bir dosya sunucusunda ana depolama veya önbellekleme için kullanılan diskler) SSD'ler yeterince uzun ömürlü. Bu tür kullanım senaryolarında da MLC ve TLC bellek yongalarından daha dayanıklı ve uzun ömürlü olan SLC yongalar kullanılıyor.

Najaz tarafından düzenlendi
rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok