hangi yağı tercih ediyorsunuz
0

Bu konuda 6 mesaj var

10w40 yağ gerekli arabaya. Bugüne kadar hep mobil yağ tercih etmiştim. Ama mobilde 10w40 tam sentetik yok sanırım. Shellde var tam sentetik. Hemde API standarti mobilden yüksek. Ne dersiniz. Siz hangi yağı tercih ediyorsunuz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

1997 yılında gittiğim sürücü kursundaki direksiyon eğitmenimiz Cevdet abimizin (ki halk arasında kendisine "Cevcet abi" derlerdi) nasihatını hiç aklımdan çıkarmam. Şöyle demişti:

 

"Yiğenim. Motor yağında Castrol, lastikte Michelin'den şaşma..."

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mobil super 3000 x1 5w40 tam sentetik kullanıyorum benim CRDI motor için. 2 yağ değişim önceside bu yağdan kullanıp memnun kalmıştım. Bi sonrakinde usta aldığım yağı koymayı unutmuş bakımda fiat grubunada kullandıkları bi yağ koymuş. Fena değildi ama bu yağ değişimde yine mobilden koydurdum motorun sesi bile değişiyor.

 

Altuğ lastik konusunda genelde bir Michelin arz talebi var ağırlıklı. Benim araçta Pirelli' nin p1 cinturato diye bi lastiği var. Araç işinden anlayan kullanan bilen kim varsa pirelli piyasanın en dandiği diye bir söylemle başlıyorlar genelde. Tabi bunu söleyenler nakliye işi yapıp kamyonları vs olan adamlar. Her lastik grubunun boyuna ölçüsüne vs durumuna göre performans sağladığı lastikleri vardır şüphesiz. Şahsen ben aracı 54000' de alıp 56000' de 4 lastiğimide değiştirmiştim. Aradan 3 sene ve 42000km geçti şu an tam olarak araç 98000' de. Lastikçilere falan sorduğumda sağlıklı gözüküyor bu lastik muhabbeti dönüyor. 50000-70000km ömrü oluyormuş heralde zaten lastiklerin. Benim tavsiyemin üzerine büyük patronumuzun aracınade aynı lastiklerden taktırdık, sağda solda bi kaç tanıdığımda da bu lastiklerden kullanıyorlar. Bu lastikte en sevdiğim güzelliği yumuşak olması, tabi kalkıp diğer lastikleri takıp bi sürüş deneyimi gerçekleştirmedim ama misal o büyük patronumuzun aracına pirelliler takılmadan önce tabi epey adi bi lastik vardı üstünde ismini hatırlamıyom şimdide :Dnormalde benim  1. sanayi yolundan dönerken Altınyola dönmeden bi viraj var oraya benim araçla sert girerim, Fiestayla oraya girdiğimde bildiğin drift yapmıştım aklım şaştı Allah' tan orda soldan tırlar falan geliyor genelde yol boştu yoksa büyük bi kaza olabilirdi. Lastikler değiştikten sonra yine bigün müsaitken yine onlada biraz sert girdim bu sefer savurmadı ya da kayma yapmamıştı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bir ara kafayı kırıp bu konuyu çok araştırmıştım.

 

mobil 1 genel olarak, resmiyette vs değil de, kullanıcı testleri ve yorumları olarak, en iyi marka kabul ediliyor. özellikle yabancı forumlarda castrol'un yüksek sıcaklıklarda daha çabuk bozulduğundan falan bahsediliyordu...

 

ben de üstteki linkteki yağı kullanıyorum, mobil1 0w40. w'den önceki rakama o kadar takılmaya gerek yok zira "cold start" durumunda yağın ne kadar akışkan olduğunu belirten bir rakam olup, düşük olmasının herhangi bir zararı yoktur. önemli olan 2. rakam yani 40 olan, motorun çalışma sıcaklığında yağın viskositesi. 10w40 kullanan arabaya rahatça 0w40 koyulabilir herhangi bir zararı&etkisi olmaz. hatta -20c veya daha altı olan bir bölgeye giderseniz faydası bile olur rahat çalışma olarak :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok