Periyodik bakim kazigi
0

Bu konuda 13 mesaj var

opel astra aracim var. ilk 15000 km bakim icin 750 tl bakim parasi istiyor servisler. yuh! yani degistirecekleri bir yag, polen & yag filtresi vb.

servis disinda yaptirmazsak ne olur? garantisi mi gecersiz olur? (gerci o da 2 sene kici kirik bir garanti sanirsam)

 

sanayide TSE belgeli yerlerin yaptigi bakim da geciyormus. nereden buluruz boyle yer? internette var midir bunlarin listesi? 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten aracın başına kendi kendine ne gelirse gelsin otomatik olarak kullanıcı ya da yol hatası olarak değerlendirilecek. Ama vites, elektronik aksam, klima vb durumlarda garanti hala önemli. Çok pahalı çünkü bunlar. Bakımı serviste yaptırıp daha ucuza mal etmek mümkün. Polen filtreni kendin al ve tak, ben sık değiştiriyorum de. Serviste 90+kdv'ye satılan filtreyi ben 23 liraya alıyorum. Yağını kendin getireceğini servise söyle. Kabul ederler büyük ihtimalle, ben hiç sorun yaşamadım bu konuda. Etmezlerse eden servis mutlaka bulursun. Araç kullanma kılavuzunda yazan standartlara uygun yağı servise götür. Servisler kafalarına göre yağ firmalarıyla anlaşıp sık sık marka değiştirebiliyor. Ben hep Mobil 1 ESP formula kullanırım ve servise götürürüm. Servis rapora müşterinin getirdiği mobil 1 esp formula 5w30 yağ kullanıldı yazıyor. Hepsi bu. En pahalı kalem yağdır servis faturasında. Piyasanın 2,5 - 3 katına satıyorlar litresini. Son bakım masrafım serviste 700 - 800 TL tutacakken ben 300 liraya hallettim sadece polen filtresi ve yağ ile. Mazot filtresi değişmese 100 lira daha ucuza hallolurdu sanırım.

infestor beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ben arabadaki garantinin bugüne kadar bir işe yaradığını görmedim... şimdiye kadar denk geldiğim her şey bir şekilde kılıfına uydurulup kullanıcı üzerine yıkıldı. o yüzden arabaki garanti olayını çok sallamaya gerek olduğunu düşünmüyorum ben, özellikle de az km yapıyorsanız zaten şanzıman gibi garantiye girebilecek tarzda bir sorun çıkması çok muhtemel değil.

jackjoker beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tesla' nın yaptığının aynını bende yapıyorum. Uğraşırım derseniz kendinizde halledersiniz, ben yıllık olarak bakım işine gittiğimde sağına solunada eksiği güdüğü varsa diyerekten 50lira falan ustaya işçilik parası verip yağu suyu vssi herşeyi kendim alıyorum. Hava filtresi vs hep ucuz şeyler 20lira falandı benimde aldığım Kia Rio araç bende de.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben de aractaki garantinin bir ise yaradigini gormedim, duymadim... Gecen sene garantiyi uzatacaktim, sanzimani filan kullanici hatasi diye katmiyorlarmis, e o zaman ne anladim garantiden... 

 

Yalniz aracin garantisi bitse de ben yetkili serviste bakim yaptiriyorum... Ne faydasi oldu derseniz; Golf'te EGR Valfi arizasi cikmisti, o zaman iscilik dahil 1600TL masraf cikardilar, "VW iyi niyet garantisi" adi altinda birsey varmis, 200TL odeyip kurtulmustum... 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

O Egr işi başa bela iş. Benim bi sefer MAF sensörü arızalanmıştı, sanayideki ustam maf sensöründen olduğu bile bile sen bi yetkili servise görün başka bişilerde olabilir demişti. Servise gittiğimde hiç alakası yokken EGR problemli önce temizlencek, olmazsa değişecek dendi. Sonra bi telefon geldi, dediler egryi temizledik onda sorun yok. Maf sensörü arızalı, en iyi şartta bi 150lira size bi egr temizliği yapıştırdığı kibar lisanla söleyivermişti. :) Ben sonra yazılım attırmaya götürdüğümde eleman EGR' yi falan iptal etti benim. Öyle bir derdim kalmadı artık.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

750 TL iyiymiş yine.

 

borusan mesela piyasadaki en iyi özel serviste yaptıracağın fiyatın 3-4 katı fiyat çekiyor.

 

yağ, yağ filtresi, mazot filtresi, hava filtresi + polen filtresi 2200 lira civarında fiyatlar çekiyorlar.

 

Ne diyeyim bilmiyorum valla, bir de 3 yaşın üstündeki bmw'lere özel indirim varmış. bsg!

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

 normaldir işte benim araca borusanda hiç bişey yapamayıp bi de 1000 tl ücret istemişlerdi, buna kıyasla bakım ücreti normal gözüküyor :mrgreen:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ben bmw için ataşehirdeki mavi servisi kullanıyorum. Borusanda 1400 tl olan yağ değişimini, 400 tl ye hallediyorum. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok