Yere Düşen Harici HDD Sonrası SSD ve Disk Kutusu Fikirleri
0

Bu konuda 8 mesaj var

Selamlar.

Dün, büyük bir salaklık sonucu 1.5TB'lık harici diskimi yere düşürdüm. Ve şimdi kafa vurmaya başladı, sistem diski tanımıyor (disk yönetiminden bakınca unallocated şeklinde görünüyor), takır tukur sesler geliyor. İçindekilere erişmek için bildiğim bütün yöntemleri denedim ama başarılı olamadım (veri kurtarma yazılımlarıyla biraz daha zorlarsam muhtemelen daha da bozacağım). Veri kurtarma firmalarına göndermek kim bilir kaça patlayacak bilmiyorum. O yüzden ufukta büyük bir bardak soğuk su görünüyor gibi.

Bir sonraki olası taşınabilir disk ihtiyacım için SATA bir SSD alıp disk kutusuna takmak geldi aklıma. Ne kadar mantıklıdır, bu kutulardaki elektronik elemanlar bir SSD için ne kadar güvenilir olur? Bizdeki uçuk fiyatlarla taşınabilir SSD almak zor iş (örnek). Amazon'dan daha rugged türde (mesela şöyle) bir disk kutusu bulsam orta halli bir SSD ile kullansam ne kadar verim alırım? Transfer hızları USB ile bir yere kadar olacak, onun farkındayım. Tek derdim fiziksel hasar şu an için. Var mıdır öneriniz?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun.. Linkteki SSD kutusu mantıklı gibi duruyor. Yalnız iki çekincem var:

1. Kutunun USB kablosu tümleşik. Bu ileride soruna yol açabilir. Kabloda sıkıntı olursa kutu çöpe gider.

2. Senin de değindiğin husus, yani SATA-USB çeviricinin devre kartının kalitesi. Hani mekanik HDD takacak olsan, olası bir elektriksel sorunda en kötü ihtimal diskin kartı bozulur ve aynı marka-model bir HDD bulunup sağlam kartı bozuk diske transfer ederek veri kurtarma yapılabilir. Ancak SSD söz konusu olunca böyle bir imkan da yok, giden temelli gidiyor.

O yüzden benim önerim rugged bir harici kutu + mekanik HDD olacak.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kablosu kutuyla bütünleşik olmayan bir model de olabilir aslında, o kısım çok sorun değil. Asıl düşündüren dediğin gibi kutudaki devre kartı. Bu tür cihazları üreten büyük bir firma da yok malesef, hep ikinci parti adı sanı duyulmamış yan üreticiler. İnsan güvenemiyor, neyle karşılaşacağına da emin olamıyor o yüzden.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 2 yıldır bu şekilde kullanıyorum zaten. 256gb samsung evo ssd diskimi , wd 2.5 harici kutu içinde kullanıyorum gayet iyiyiz. İçindeki diski de bir laptopta kullanıyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 saat önce, SEP said:

@TatanQa hocam bu kullanım sırasında herhangi bir veri kaybı, temassızlık, hız düşüşü vb yaşadınız mı?

Hocam hiçbir sorun yaşamıyorum , hatta bu harici ssd de win8.1 kurulu sistem var , iş laptopumu özel işlerimde kullanmak için ext. disk den boot edip bu sistemi kullanıyorum , photoshop-dreamweaver vs.

SEP beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
20 saat önce, TatanQa said:

dreamweaver

Hala kullanan var mıydı? :D Hey gidi günler hey...

(Hack, crack, Barış Manço, Kurtadam)

Najaz tarafından düzenlendi
rammstein and TatanQa beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Dark marka kullanıyorum ssd kutusu, usb 3.0 ve type c ile bağlanıyor Apple sisteme. Herhangi bir problem yaşamadım. 50-60 TL gibi bir fiyata almıştım sanırım, en son aldıklarımız kısmına yazmış da olabilirim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok