HTPC Mini-ITX öneri yorumlar
0

Bu konuda 12 mesaj var

Htpc kullanıcı arkadaşlar, uygun rakama alabileceğim bir sistem var. Gerçi sistem spekleri güncele göre düşük sayılır ancak şu an normalde 4k Tv box kurduğum sistemde işimi görebiliyorken, ben ucundan acık oyun amaçlıda daha esnek kullanabilirim diye düşündüğüm, dolayısıyla A10-6800k+HD8670 apu gpu 2x4gb ram bir sistem mevcut.

Kasa ebatları biraz kafamı kurcalıyor, çokta ufak değil gibi ama daha önce itx tecrübem olmadığı için belkide normalde sayılabilir.

28x23,5x13,5cm ebatlarında bir kasa. Bu zamanda hala böyle bir şey almak makül olur mu ? Hal böyle olunca tabi tvboxu elden çıkartırım tahminen.

Amaç film-dizi izlemek, web surfing çok daha akıcı olacağına inanıyorum tvboxa göre, torrent download olabilir, hearthstone heroes of the storm gibi temel ihtiyaçlara yakın oyunları oynatabilir olması. Hani üzerinde pci-e slotta olduğu için ileri dönük uygun yollu bir GTX1050 mini vb ayarlayıp öylede bir genişleme yapılabilir diye kafamdan geçirdim.

Fiyat olarakta 800lira civarına mal olacak, değer mi yoksa gereksiz bir macera mıdır ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@wazzap

https://www.hepsiburada.com/dark-mini-office-yatay-dikey-200w-mini-itx-htpc-kasa-dkchminiofis-pm-bd130942

Kasa olarak bu hatta, psusu gümlemiş adam gidip fsp nin 350wlık takmış. Ben aslında diğer tvboxu böyle çözümler için diye mini yer kaplamasın diye seçtim hemde fiyat çok uygun aslında da. Böyle birşey olursa da arkadaşlara falan giderken yanımda hem portatif taşınabilir diye düşünüyorum bir yandan.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sistemi aldım, yarın ya da diğer gün gelir bakalım. Kullanım tecrübelerime göre bakacağım artık.

Oyundan kasıt Hearthstone ve Heroes of the Storm aslında ve belki Diablo 3/Starcraft 2 gibi eski temel basit oyunlar gibi olacak biraz, oynamayı şimdilik bıraktık gibi ama belki kaldırırsa Legends of Aria olur. Bunu alıp zaten son güncel oyunları falan hedeflemiyorum. Bu aleti alıp zaten aile evindeki eski odama kurup orada da eğlence amaçlı kullanım olanağını devam ettirmek biraz. 4K desteği olması iyi elbet ama zaten şu etapta sadece HD(1366x768) desteğe sahip monitör tv üzerinde çalıştıracağım, bu sayede zaten oyunlarda da beklentim biraz daha iyi performanslı olur diye düşünüyorum.

Bunun haricinde bunda bekleyeceğim 3d performans yok, 2d tabanlı platformer oyunlar olabilir. Şu sıralar almadık ama ilgimizi çeken Forts diye bir oyun var, onları falan kaldırır diye düşünüyorum. En nihayetinde ilerde uygun 200-300liralık bir kartla biraz daha performans ötelenebilir ama çokta fantezilere gerek yok böyle bir cihaz için benim temel işlerimi çözsün yetecek.

wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evet makinenin kurulumunu yaptım. Gayet şık ve güzel bir kasaymış.

İşlemci: AMD 10 6800K

Ekran kartı: HD 8670 (Apu) 

Anakart: FM2-A75IA-E53

Ram: 2*4GB DDR3 2400Mhz

Ssd: 120 GB HI-LEVEL 

Güç kaynağı: 300 watt FSP

IMG_20200227_195211.jpgIMG_20200227_195152.jpgIMG_20200227_194506.jpgIMG_20200227_194628.jpg

İlk olarak windowsu sıfırlayıp temiz bir kurulum yaptım. Bu arada benim LG ips monitör tv öğrendim ki 1920x1080pmiş :P bbende nasıl böyle net gösteriyor hd ready diyordum.

SEP and Thustu beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
10 saat önce, SEP said:

@Deathknight güle güle kullan. Benzerini ben de micro-atx sistemle yapmaya çalışıyorum ama adam gibi bi kasa bulamadım. Bir gün başarırım umarım. :)

Teşekkürler hocam, darısı başınıza diyeyim o halde. Sistem gayet güzel ve keyifli oldu, yani böyle bir platform için zaten tvbox ortamına alışmışken bu canavar gibi oldu üzerine :) Aslında laptopda ki 500gb 2.5" hddyide buna takıp, hem torrent download falan diyede buradan çözebilirim tüm işleri. Ya da benim pcdeki 1tblik diski takarm ama 3.5" bu kasaya bir şekilde sıkışsada büyük kaçabilir. Oyunları henüz dün gece yetiştiremedim kurulum için ama Hearthstone kurunca tabi haliyle yağ gibi çalıştığını söylemek güç değil. Asıl HOTS' da durum ne olacak merak içindeyim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam benim asıl pc ananede. Haftaiçleri genelde orada kalıyorum, haftasonları böyle çözümsel bir yöntem gibi düşündüm bunu.

Hatta bir gelişmede oldu tek slot ekran kartlarına bakarken İzmirden bir arkadaşlada karşıyakadanda çıktı hatta MSI GT1030 OC 2gb ekran kartı için anlaştık. Sisteme onuda dahil edince temel oyun ihtiyacınıda her türlü artık karşılayacaktır.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok