18 Ekim 2021 Apple Etkinliği
0

Bu konuda 11 mesaj var

Allah'tan kork Apple diyerek şu videoyu bırakıyorum ve gidiyorum:

Zaten forumda kimse kalmamış gibi. Hiç hareket yok. Ama en azından M1 PRO ve M1 MAX gününde yazılmış olsun, arşive kazandıralım.

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Oha oha diyorum, 3.5 jack, HDMI, Function tuşları...

Apple yapmayacağı bir şeyi yapıp, kararından geri dönmüş. Hayvani bir şey olmuş. :D 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

“Ince, sessiz, adam gibi goruntu, adam gibi ses kalitesi, adam gibi kamera kalitesi, hayvan performans, guzel tasarim falan bir arada oluyormus, he mi” diyen PC tayfasindan devami gelsin de alalim.

Sakin “ama Apple pahali” falan da demesinler. Onlarin ust modelleri daha da pahali.

Ama “cesur”. Dell XPS’te kulaklik girisi, hdmi yok mesela. Batinin iyi yanlarini almis.

Seneye kismetse…

 

-Konsol gibi unified memory SOC tasarimiyla kaynaklari etkin mi kullansin, PC gibi yuksek butce, yuksek performans mi olsun, mobil gibi az guc mu tuketsin?

-Evet.

epi tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası param olsa 16" olanından alırdım ama üstüne Linux çakardım. Gerçi M1 Linux ile çalışır mı bilmiyorum. :D 

Biliyorum macOS, mantıken Linux ama işte benim için o "mantıken" kısmı yeterli değil. Bazı tarihi eser kodlar var kullandığım, muhtemelen source kodlarını düzenleyerek macOS'de çok iyi bir şekilde çalıştırabilirsiniz ama işte onunla da uğraşmak istemezdim. :mrgreen:

 

Bu arada XPS kadar saçma bir alet yok., Intel'in dayatması yüzünden daha AMD versiyonunu farklı bir isim ile bile çıkaramayan DELL'in yatacağı yer yok.

 

1 hour ago, epi said:

Ama “cesur”. Dell XPS’te kulaklik girisi, hdmi yok mesela. Batinin iyi yanlarini almis.

Tükürdüğünü yaladı işte. Başka bir açıklaması yok.

wazzap tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

120hz'e cikan ekran ama pil tasarrufu da saglayan degisken refresh rate'e kadar 'nasil kopyalanir da duzgun bir cihaz yapilir" diye ezik ezik takip edilecek, o arada da .ok atilacak her zamanki gibi. 

Hayvan gibi guc cekip, pil bitirip gurultulu calisarak performansini tuttumaya calisan, ya dandik ses ve goruntulu ya bundan pahali cihazlara sarilip "ha ha... ben farkliyim, onlar keriz" diye gezilecek. "Aha, Allah'ima bin sukur standart USB portu yok, oradan yuruyelim"

AMD de daha Thunderbolt koymayi beceremedi laptoplarina. Bir tane bile yok. XPS dort adet Thunderbolt 3 portuyla geliyor.

Bu cihazda da Windows komple calissaydi (oyunlarina kadar), elim hala Windows'a aliskin olmasaydi hic dusunmezdim. Neyse 120hz ekran, 12th gen Intel, 7nm nvidia falan "tasarim boyle oluyormus, he mi" diye buna baka baka toplanir. Seneye kismetse :) 

epi tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Thunderbolt sevdasını ben daha çözemedim ama AMD yeni gelen masaüstü ankartlarına şu şekilde koymuş; anakartta bir adet DP-IN var, ekran kartının DP portundan anakarta bu bağlantıyı yapıyorsunuz sonra usb-c'lerden bir tanesi Thunderbolt oluyor. Thunderbolt monitör (ki daha kullanan görmedim) bu şekilde bağlanabiliyor.

Gerçekten olmaz olmaz bir teknoloji gibi gelmedi bana. Mesela apple usb-a'yı kaldırdı, bence o daha önemli bu thunderbolttan. Çünkü Thunderbolt'un bir şekilde de olsa(external gpu hariç) bir karşılığı var. ama usb-a'nın yok mesela.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Heh heh he (USB A portu)

6 hours ago, epi said:

"Aha, Allah'ima bin sukur standart USB portu yok, oradan yuruyelim"

USB A icin araya (tipki iPhone’a kulaklik takarken yaptigim gibi) bi ufak kablo giriyor. TB icin cozum var mi?

Vaktiyle Macbook aldim, bootcamp’le Windows kurdum, 8 yasinda. Bugun hala kullaniyorum. Donanimina rakip olabilecek bi Asus modeli vardi, o da ayni fiyataydi, ekrani daha basitti.

5-10 yil kullanirim diye o kadar parayla, taksitle laptop alacagim, 2 yil sonra kullanmak istedigim cihaz “abi sizde uygun port yok” diyecek. Yok oyle.

Bugun de TB portu ustunden evde kurulu cift monitor, klavye vs tek bir deck’te olur, eve gelince o deck’e tek kabloyla baglarim laptop’i, masaustu olur. Yani bugun de TB portu kullanisli, 2 yil beklemeye de gerek yok. Ama iki yila, GPU’lar gibi “abi bu olmadan olmuyor” durumlari da baslayabilir. Bugun bile audio/cad/designer donanimlarinda vardir tahminen.

$1000’lik bi model alip 2-3 yilda bir degistirmiyorsam adam gibi port destegi olsun isterim. 5-10 yilda bir pahali model almak daha mi iyi, orasi kisiye gore degisir. Masaustunde “5-10 yilda bir saglam makine topla, sadece GPU yenile” mantigi iyi gitti, burada GPU yenilenemedigi icin ust modellere bakiyorum. Alt modellerde ya ekran dandik oluyor, ya GPU. 

”Hem sessiz, hem performansli, hem pil omurlu… Oylesini bulsam ben kendi…” seklinde yapmis adamlar. Haklarini verelim.

Seneye cikacak Wintel laptop modelleri bazi acilardan daha iyi olacaklar, bazi acilardan daha kotu olacaklar. Mecburen alacagiz, x86 iste. Belki “ya baska platformda yapamadigim ne varsa ak…” diye dellenip terkederim bir gun ama alismisiz bi kere.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben USB-A'dan laf çarpmıyorum, evet laptopa iki monitör kullanıp bağlayan zaten 12731908279 tane kullanıcı var.

Ayrıca başlıkta ilk mesajımdan da anlaşılacağı gibi alete bayıldım.

Ancak nasıl sen TB'ye bağladığın iki monitörlü setuptan vazgeçemiyorsan ben de USB-A'dan vazgeçemem.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Istesek de alamiyoruz zaten, canimiz sagolsun. Alienware X17 kasasina 12th gen ve 16:10 ekran olursa guzel olur, nispeten gurultusuz de olur. USB A da olsun, pratik.

Cift ekran yok bende, ornegi olarak yazdim. Birini feda edeceksem cevirici kabloyla cozemeyecegimi feda etmek bana daha makul geliyor.

Yalniz bu M1 Max “1-2 saat pil omru ama 5 dakikada %50 sarj oluyor” gibi tasinabilirligi arttiracak ufak bir pille calisirsa, bunu VR cihazina koyarlarsa Half-Life Alyx ve Robo Recall seviyesinde VR oyunlarini calistiran bir stand-alone cihaz olur. Apple onun ekranini ve lensini de guzel secer. Agiz acik bakilan resimler paylasiriz.

Pixar gibi oyun yakisir.

“M1 Pro kadar CPU core, M1 Max’tan da cok GPU core” gibi bir M1 VR tasarimi olursa daha bile iyi olabilir. Teoride mumkun.

epi tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

M1 Max çok cezbedici ama öte yandan bir ekosisteme bağlı olmak da istemiyor insan. Tezimde yazdığım kodu ARM ortamında da sorunsuz çalıştırdım ve hatta iş yerindeki iş akışlarını %95 ARM ortamında çalışır hale getirdim (x86 bağımlı bazı native libler var onları java code ile bypass edebiliyorum ama çok yavaş native bindinglere göre). Bundan sonra arm server arm desktop gelse de koymaz bana ama ekosistem bağımlılığı olmasın lütfen çünkü 

 

SkyWarrior tarafından düzenlendi
wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok