• Duyurular

    • TiesTorN

      Temalar   22-07-2024

      Temalar düzeldi, kullanabilirsiniz.

RC Model Hobi
0

Bu konuda 3 mesaj var

Selam,

Forum Alt başlık açıklamasında RC yazmasına rağmen hiç bu konu ile ilgili başlık açılmamış. Hayırlı olsun.

Çocukken, uzaktan kumandalı arabam hiç olmamıştı. Aslında hep yaraydı içimde. 9 yaşındaki oğlum ısrarla bir süredir İzmir'deki Ok Model'e gitmek istiyordu. Uzun süren direnişimiz sonuç vermedi ve nihayetinde gittik. Oğlanın yaklaşık 1.5 saat süren soru bombardımanı sonrasında bu işe girmeye karar verdik. Hedefimizde model uçaklar var. Pazar günü İzmir'de her hafta buluşup uçuş yaptıkları yeri öğrendik, evimize 1.5km mesafe :facepalm: Oğlanın motosiklet kullandığı bir pist var. Bu pist bir tepenin önünde, meğersem tepenin diğer tarafında uçuş yapıyorlarmış. 

Biraz araştırma yaptım ve önerileri inceledim. Öncelik kumanda, iyi bir şey al evladiyelik sonuçta diyorlar. Radiomaster Tx16s kumandayı gözüme kestirdim. Açık kaynak kodlu olması ve bağlantı çeşitliliği cezbetti. Sonrasında simülatörde kumanda ile uzun bir süre çalışmayı planlıyoruz. Akabinde de planımızda bir uçak almak var.

Var mı aramızda RC modeller ile başka ilgilenen?  

Mono and Najaz beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ben aslında vakti zamanında kendim rc ile ilgilendiğim için açıklamaya rc de eklemiştim ama gerçekten kimse sallamadı yani öyle kaldı orda :)

şahsen uçaklara fazla ilgim yok ben daha çok elektrikli arabalarla ilgileniyorum. bende ağır modifiyeli e-revo brushless var, resimlerini bırakayım şöyle;

https://imgur.com/a/aRqeckU

parkta oynarken fotoğrafçı bi eleman yanıma gelip çok güzel sürüyosun foto çekmek istiyorum falan diyip çekmişti, güzel kareler çıkmıştı.

uçak hakkında bilgim olmadığı için yorum yapamıyorum, o konuda bilgili arkadaşlar varsa onlardan duymak lazım tecrübeleri vs. tüm model araçların kullandığı ortak ekipmanlar hakkında tecrübem yettiği kadar bilgi verebilirim ama gerekirse, bataryası şarj aleti koruma kılıfı vs.

snc-tr and GoXeL beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok