Omfs

Üye
  • Mesaj sayısı

    216
  • Üyelik tarihi

  • Son ziyareti

  • Days Won

    4

Mesajlar posted by Omfs


  1. On 2.04.2024 at 09:21, Atrin said:

    Benim macbook pro 2013, eşiminki 2011 idi. Eşimin macbook pro 15'i yıllar önce ssd takarak ömrünü uzatmıştık ama hoparlörü bozuldu ve eşşek ölüsü gibi ağır. Dolar fırlayacak fiyatlar uçacak korkusundan yeni Macbook Pro 14 M3 aldım. Beni gaza getiren konu öğrenci belgesi ile çok iyi bir fiyata + taksit ile almak oldu. Normalde 76k fiyatı ben 55k ya aldım. Esasında yeni macbook air m3 alacaktım ama bu indirim ile pro daha ucuza geliyordu. İhityacı olan mutlaka baksın. Ben 4.sınıfa giden yeğenimin öğrenci belgesi ile aldım :D benim için tek eksi öğrenci belgesi ile alınca kurumsal fatura kesmiyor. https://www.pt.com.tr/macbook-pro-14-inc-m3-8cpu-10gpu-16gb-512gb-uzay-grisi-z1c8000k7 

    PT fiyat olarak iyi güzel de taksit olmuyor genelde.


  2. 2 saat önce, JardeL said:

    TpRUxHH.jpeg

    Ws520hi.jpeg

    Tezgahi kesonlarin bir tik onune dogru cikardim cunku kablolari arkadan gecirmem gerekiyor... Kesonlarin ustune yukarida bir yerde resmini attigim cift tarafli kopuk bant yapistirdim... Masa ayagina gerek yokmus aslinda bu boyuttaki tezgah icin... 

    Gerekenler;

    1.  Prizi ayak altindan cekecek bir cozum
    2.  Duvara LED/neon paneller/suslemeler
    3.  32" OLED monitor :cry:

    Çok başarılı olmuş. Masa arkasına bakan şerit led düşünebilirsiniz. Monitör için mutlaka kol bakın daha derli toplu ve alandan tasarruf olur. Güzel günlerde kullanın. 

    JardeL beğendi

  3. 21 saat önce, ZvAnA said:

    @Omfs, @Definitive teşekkür ederim.

    Zaten ofis veya ev kendinize aitse taşınma öncesinde elektrik altyapısını, data aktarım kablolarını ileriki zamanlarda da yapabileceklerinizi iyice düşünüp ona göre planlayıp bunları yaptırmamak bana artık çok cahilce bir davranış olarak geliyor. Ben de 2015'de kendi evime geçtim ve tüm kullanım senaryolarıma göre hangi odada hangi priz nerede olacak, hangi data kabloları nerede olacak, surround sistemi hoparlör kabloları, içerideki pc'nin salonda sorunsuz kullanılması için iki bölüm arasındaki usb, ethernet, hdmi, spdif ve digital coaxial kabloları, projeksiyon ve tv için gerekli kablolar sıva altından ve asma tavan üzerindeki kanallardan geçecek şekilde günlerce planlayıp yaptırmıştım. Elektrik sigorta kutusunun yanında odalardaki ethernet prizlerine giden cat6E kabloların data kutusu da var. Bu kutudan gerekirse odalara fiber de getirilebiliyor prizlerden. Nitekim, evdeki çalışma odamda bulunan modeme fiber buradan direk geliyor. Yıllardır da tüm bunların büyük rahatlığını yaşıyorum.

    Maalesef yeni taşındığımız ofiste de kiracı olduğumuz için ancak ufak tefek şeyler yapabiliyoruz. Ama neyse ki oranın da sistemini oturtmuş oldum.

     

    Ben de açtığımız klinikte her şeyi düşünüp bu şekilde yaptırdım. Ancak şu an yerinde yeller esiyor maalesef :/


  4. 3 dakika önce, Definitive said:

    Hayırlı olsun @ZvAnA

    Evin tadilatını yaparken sıva üstü kablo çekmek gerekmesin diye öyle bir elektrik ve data kablolaması yaptırdım ki sanırım evdeki en pahalı işlemler oldu. Ama hem data hem de elektrik yapısı çok rahat ve elastik şekilde kullanılabiliyor. 

    Neler yaptırdınız ?


  5. 7 saat önce, ZvAnA said:

    20240305-183616.jpg20240305-183608.jpg

     

    TP-Link RE705X menzil artırıcı bugün elime geçti. Hemen ofiste yerine taktım. 120m2 ofiste her yer full çekiyor. Mesh olarak bağlandığı için tek bir kablosuz ağda kopma olmadan cihazlar dolaşımda kalıyor. Ama mutfak kısmında en dipte full çekse de internet hızı epey düşüyor. Ama o da çok sıkıntı değil. Repeater'ın bağlı olduğu prizin yakınındaki masada bulunan kablosuz özelliği olmayan masaüstü pc'yi de cihazın ethernet portundan kablo ile ağa dahil ettim. Tüm sistemim kurulmuş oldu.

    Bu kısımdaki diğer duvardaki uydunet prizinden de yine aşağıdaki gibi kablo kanalı ile koridora, koridordan da internetin gelmesini istediğim odaya taşımıştım.

    20240305-183620.jpg

    Elektriğiydi, gazıydı, suyuydu mevcutları iptal et, yeni abonelikleri açtır, tadilat işlerini yaptır falan derken çok şükür ufak tefek şeyler dışında yeni ofise yerleştik sayılır.

    Hayırlı uğurlu olsun 🙏

    ZvAnA beğendi

  6. 16 saat önce, Whooosh said:

    Benim işimi gördü, belki başkasının da işine yarar diye şu bilgiyi buraya ekleyeyim.
    İkinci router'u yada modemi LAN portundan bağlamak diye bir şey var.

    Elinizdeki eski, adsl modem, kablo modem, fiber modem cart curt  kısacası arkasında lan portları olan ne varsa bunun DHCP'sini kapatıp mevcut modeminize lan portundan bağlarsanız hem kablosuz hem de kablolu ağı genişletmek için kullanabilirsiniz. Hiçbir ayar ip yönlendirme yapmanıza gerek yok, DHCP'yi kapatıp lan portundan bağladığınızda eski modeminiz ağda görünmez olacak, kablolu yada kablosuz bu eski modeme bağlanan her cihaz doğrudan master modemden ip alacak, oradan internete çıkacak.
    Belki ileride wifi ayarlarını güncellemek yada ip çakışmasını engellemek için eski modem'e sabit ip atayabilirsiniz.

    Ben bu dediğiniz şekilde evde kendi meşimsi :) sistemi kurdum her şey sorunsuz çalışıyor. İki cihaz birbirine kablo ile bağlı.

    Whooosh beğendi

  7. 1 saat önce, Najaz said:

    4300u işlemcili, 16GB RAM ve SSD'li dizüstü bilgisayara W11 kurmuştum ancak genel kullanım açısından W10 kadar akıcı değil maalesef. 1 hafta kullandıktan sonra W10'a geri döndüm. Eski donanımla pek keyif vermiyor W11.

    Bendeki 4270HQ Ram de 8GB. Bu şekilde ise geçirmem o halde. Hayatımda bir değişiklik de yapmadı zaten w11 :)


  8. Dün masaüstü bilgisayarı geçirdim 11’e. Daha pek kullanamadım ancak sorun yok gözüküyor. 4.Nesil işlemcili laptop var ona gelmedi güncelleme. Kulağı tersten tutma güncel yöntemi nedir ?


  9. 4 saat önce, cherqes said:

    Konu sabote ediliiyor belki ama don mevzusuna dokunmak istedim. 

    2010 yılında Elbistan'daki şantiyeye Şubat ayında gittim, ilk kaldığım gece -16'ya düşmüştü sıcaklık, şantiyedekilerde bu soğuklara alışkın olmadığı için hemen hemen tüm araçlar ve iş makinalarının mazotu donmuştu. Sonrasında katkı maddesi eklemeye başladık, benzin değil. Bu şekilde sorunsuz atlattık kışları. Bu katkı da her dolumda az bir miktar attığımız bir katkı idi. Elbistan içinde yaşarken ise kendi aracıma katkı atmadım, elbistan'da sıcaklık düşüklüğünden dolayı yakıtlar zaten ona göre satılıyordu. Şantiyede biz rafineriden direk aldığımız için katkılı gelmiyordu. 

    İşin elektrik boyutunda ben de hala gelişmesi gereken teknoloji olduğunu düşünüyorum. Özellikle menzil konusunda ilerleme olması piyasayı olumlu etkileyecektir. Yoksa benim gözümde şehir içi aracı olarak kalacak. 

    Geçen ay Nissan X-trail epower kullandım. Aracın jeneratör tarzı baya hoşuma gitti. Halen dizel araç kullanan birisi olarak özellikle elektrikli moda  geçtiğindeki sessizlik çok güzeldi. Sanırım bir süre daha hybrid modeller daha avantajlı olacaklar.  

    Hibrit candır gerisi heyecandır.

    - Kōji Satō