Kesintisiz güç kaynakları , surge protector üzerine
1 1

Bu konuda 44 mesaj var

Kendime ups alırken araştırdım ama doğru bilgi bulmak zor. Üreticiler yarım yamalak bilgi veriyor. 

Turuncu forumda bir başlık var ama doğru , yanlış bilgi karışık durumda.

 

- Surge protector içeren çoklu prizlerin , birbirine bağlanmaması konusunda uyarılar var. Sonucunda ikisi de çalışmayabilirmiş. Doğru mu ,yanlış mı bilmiyorum. Ancak yanlışlana kadar bağlamamakta fayda var.

 

- Sinus yaklaşımlı UPS lerin , aPFC içeren PS ler ile sorunu olabiliyor. Ancak uyarıların bazıları doğru değil. 

Örneğin UPS'in en az , PS 'nin güç değeri kadar olması gerektiği , çünkü elektrik kesildiğinde anlık olarak psu 'nun max değeri kadar güç çektiği ve bunun UPS 'te overload a neden olduğu söyleniyor. 

En azından bu güncel cihazlar için doğru değil. 750W Seasonic PS 'i , APC 800VA (540W) ile kullanıyorum. Sorun yok. 

 

- Stepped Sinus çıkış veren UPS ler, aPFC PS lerde , UPS 'ten çalışırken bir vızıltıya neden oluyor. Bunun hiçbir zararı olmadığını söyleyen de var, bu şekilde kullanılmaması gerektiğini söyleyen de var. 

PS testleri yapan siteler , stepped sinus ups ile test ediyor. Bir uyarı görmedim. 

 

-Turuncu forumda monitorlerin ve tv lerin stepped sinus UPS ile kullanılmaması gerektiği ile ilgili uyarılar gördüm. Ben yıllardır monitorleri UPS e bağlıyorum. Bir sorun çıkmadı. Bu tip bir uyarıyı başka yerde de görmedim.

 

-UPS leri mümkünse, doğrudan prize takmak , uzatma kablosu kullanmamak gerek. Bazı UPS ler topraklama hatası veriyor (uzatma kablosunda sorun olmadığı halde.) . Bir keresinde defalarca UPS değiştirdikten sonra , teknik destekle fark ettik bunu. Aslında kitapçığında uyarı var zaten.

 

-Bütün UPS lerin aynı olduğu söyleniyor sık sık.  Ancak benim deneyiyim böyle değil. Örneğin şu anda kullandığım APC ups 'ten önce Powercom kullanıyordum. Elektrik kesildiğinde ,ups 'in devreye girme süresi önemli, biraz geç kalırsa bilgisayarın resetlenmesine neden oluyor. APC 'de hiç başıma gelmedi. Powercom da arada bir sorun yaşanıyordu.

 

- Voltaj regulasyonu her cihazda aynı değil. Örneğin Powercom , 190V 'nin altına düşünce 1.3 gibi bir faktor ile çarpıyordu. Voltaj 190-185 arasında gidip geliyorsa, Bu 190, 245 gibi daha sert geçişlere neden oluyor.  Başka modellerde kademeli AVR var , 190'ın altında 1.1 , 170'in altında 1.3 gibi , bunlar daha iyi. 

APC 'nin 800VA modelinde giriş voltajı ne olursa olsun , çıkış hep 230V . 

 

- En temiz çözüm Online UPS almak . Ancak bütün Online modeller fan kullanıyor , dolayısı ile sessizlik öncelikse, bunları tercih edemiyoruz.

 

-Line interactive modellerden üzerinde fan olanların hepsi sürekli çalışmıyor , bazıları sadece şarj ederken çalışıyor. Almadan önce araştırmak lazım. 

 

-Line interactive , saf sinus çıkış veren modeller var. Türkiye 'de bilindik markalar yok malesef. Necron isimli bir markanın modelinde var sadece. 

 

 

Şimdilik bu kadar. Şüpheli konuların doğrusunu bilen varsa, düzeltelim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

-APC ups 'i , Mac ile kullanıyorsanız , mac için yazılımı yok . OSX kendisi destekliyor deniyor. Ancak yazılımında ek ayarlar var , mesela voltaj regulasyonun hasaslığı gibi. Bu durumda , ups 'i bir kez pc e bağlayıp, ayarları yapmak mantıklı olur. Ayarlar ups üzerinde tutuluyor.

 

- aPFC PSU ile stepped sinuswave UPS lerin uyumluluğunu yabancı bir forumda sormuştum. Sayfalarca tartışmaya link verdiler. Sonuç , cevabı kimse bilmiyor. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

APC Back-UPS RS 800VA , kullanıyordum. Aküsü bitmiş, uyarı veriyor. 

 

biraz arattım ama bulamadım yedek aküsünü. Nerden bulunur bunlar bilen var mı?

 

Ya da fırsattan istifade, daha yeni bir model mi alsam? Sadece FSP 'nin 1000va,1500va lık modelleri görünüyor. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

APC'nin güncel modelleri ülkemizde bulunabiliyor mu, arkasında sağlam bir distribütör var mı ben de merak ediyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bende Tuncmatik var bir tane, iMac'e bagli.

http://www.tuncmatik.com/?page=/en/tec/urunler/id/12/tuncmatik-lite-2000-va.html

 

Dandikler dandigi ViewPower diye bir yazilimi var. Onu calistirmadikca otomatik kapatma vs. hicbirsey calismiyor. Yazilim on planda duracak sekilde calisiyor, yani goze batiyor surekli. 

 

Cihazin fani elektrikler kesilmeden de arada devreye giriyor, oyle yuksek sesli ki tekmeleyesim geliyor.

 

Ozetle, bundan almayin. 

 

 

 

Sessiz, Mac destekli adam gibi bir UPS tavsiyesine acigim. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@ResetButton

 

Hocam aküyü bulamadım derken içindeki modeli mi bulamadın yoksa, hangi akü olacağını biliyorsun da alacak yer mi bulamadın?

UPS'i açınca zaten içindeki akünün değerleri üzerinde yazılıdır. Ha ne alacağını biliyorsan illa aynı marka almak zorunda değilsin. Yuasa aküler var, en kaliteli onlar oluyor genelde. Senin ki de muhtemelen ya 7A ya da 9A'lik 12V bir aküdür. Ben gittigidiyordaki satıcılarda yuasa akü bulabiliyordum. Vision, necron başka marka aküleri de çeşitli yerlerden bulabilirsin. Ama yuasa tavsiye ederim.

 

Bir de 1000VA'nın üzerindeki değerlerdeki ups'lerde hep fan oluyor. Ups alacak arkadaşların bu noktaya dikkat etmesi lazım. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yedek akunun modeli su. Satan yer bulamadim. Apc rbc 32
http://www.amazon.com/APC-RBC32-Replacement-Battery-Cartridge/dp/B00094OX2S/ref=pd_sim_sbs_23_2/186-3270058-2610161?ie=UTF8&dpID=51onfMp4fSL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR122%2C160_&refRID=1WHX7RXJTZHZR7ZR8E5S


Tam uyumlu oldugundan nasil emin olurum? Bunda 13.5v 14v falan yaziyor. Boyutu da uymuyor gibi.


1000va nin uzerinde hep fan oluyor ama bazı modellerde sadece sarj sırasında çalışıyor. Öyle olursa idare eder gene.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Seri mi paralel mi bağlı ne ise orada iki akü var. Onları ayırıp değerleri ne ise o şekilde akü aratınca, çıkmıyor herhalde, değerleri bir garipmiş.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bize şöyle bir model lazım. Ancak iyi ups markları pek gelmiyor Türkiye ye . Herhalde çok küçük bir pazar. 

http://www.amazon.com/CyberPower-CP850PFCLCD-Sinewave-Compatible-Mini-Tower/dp/B00429N18S/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1431430670&sr=8-3&keywords=ups+sinewave&tag=rnwap-20

 

FSP 'nin ürünleri , kalite olarak vasat ama şu anda olan bu . 

 

1500va lık modelde fan var ama sürekli çalışıp , çalışmadığı konusunda bir bilgi bulamadım. 

 

1000va lık modeli alsam. (600W) . Bilgisayar (750W ) psu ve monitor bağlı. Max 360w çekiyor ikisi. Sorun olur mu?

 

Powercom 2000VA var. Fan yok resimlerde. 

http://www.hepsiburada.com/powercom-rpt-2000-va-line-interactive-ups-p-BD803380

 

Son kullandığımda , kalitesi pek iyi değildi powercom 'un. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün Vatan'a uğradım. 

FSP 'nin temsilcerli var.  Onların verdiği bilgiye göre ,  üzeirndeki fan , sadece ısındığında çalışıyormuş. 

 

FP , EP modelleri bulunuyor türkiye'de .Aralarında ne fark var belli değil. 1500Va ve üstü istiyorsanız.  En alınabilir olan bunlar. 

 

APC 'nin yedek akülerini bir yerde gördüm. KDV ile , 115 dolar gibi. Biraz daha ekleyip, daha üst model yeni APC alabilirsiniz.  Akü değiştirmenin mantığı biraz tartışmalı :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Servise mail atıp, yedek akü sormuştum. 

 

APC kendi yedek aküleri gelmiyormuş. Muadili var dediler. Long marka . 160₺ gibi. Ne derseniz , alınır mı? Çok dandik birşeyse, girmeyeyim riske, patlar çatlar ,iş çıkarmasın başıma.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Apc' nin yetkili servisi Mecidiyeköy' de, telefonla arayıp sorabilirsiniz sizdeki akünün stoğunu ve fiyatını.

 

http://www.ar-tek.com.tr/

Burdan buldum yedek akü. 

APC 'nin seti ellerinde olmuyor, ancak sipariş üzerine 2 ay sonra getiriyorlar. İçinden çıkan Long marka , 12V, 7.2A  akü. 

 

Ayrı olarka yedek akü satılıyor. Yine long marka , 12v , 7A .  7.2 yerine 7 olması neyi değiştiriyor? Amazonda satılan alternatifler de , 7a veya 7.5a . Az da olsa , 9a olan da var. 

 

Fiyattan dolayı zaten APC olan anlamsız, biraz daha eklenip , yeni UPS alınır.  İkili set Long akü , kullanıcının ara bağlantıları yapması gerekiyor ama zor birşey değil.Aynı marka olduğu ve yarı fiyat olduğu düşünülürse , bu mantıklı. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

7 ve 7.2ah arasında şarjın dayanma süresinde az bir fark olur sadece. 7 ve 9ah lik aküler aynı boyutta yanlış bilmiyorsam. Nisan ayında bendeki fsp' nin akülerini değiştirdim, sitesinden bakmıştım ve 7ah lik akü kullanıldığı yazıyordu ve ben de buna güvenerek 7ah lik akü almıştım 2 adet, içini açınca 9ah lik aküler çıktı :)  tabi boyutları aynı olunca sıkıntı olmadı çok şükür. O zaman tanesini 55TL civarında bir fiyata almıştım galiba (yuasa marka). Aslında bağlantı uçları farklı bir akü değilse 2 adet yuasa alınıp kullanılabilir. pilburada.com dan almıştım ben. fiyatı biraz artmış tabi.

http://www.pilburada.com/yuasa-12v-7ah-np7-12-bakimsiz-kuru-aku-69u.html

 

Bu da 9ah olan

http://www.pilburada.com/yuasa-npw45-12-12v-9-ah-bakimsiz-kuru-aku-63573u.html

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Aldım zaten Long marka yedek aküleri. ödemeden hemen sonra kargoya vermişler . Biraz önce taktım. Başta , şu bağlantıları kendim yapmak zorunda kalacağımdan , uğraşmak istememiştim ama basit birşeymiş. 

 

Verdiğiniz linkten , biraz daha ucuza  Yuasa 9ah alınabilirmiş gerçi. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bende bitane 9ah lik yuasa aku var sifir.. Powercom ups im icin almistim ama takamadan hayati sona ermisti upscigimin ki baya uzun bi sure hizmet ettikten sonra yani. Isin kotusu aldigim akuyle ortada kaldim, sifiri 80se 60a falan verebilirim isteyen olursa hem vatandasin isi gorulsun hem de elimden ciksin :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Resetbutton, sonuç olarak ne oldu Long aküler ile iş gördü mü APC UPS? 

Şirkete belki UPS alacağızda almışken kaliteli aldırtabilirim, fakat 2 sene sonra falan akü değişiminde sıkıntı yaşamalarını istemiyorum.

Ne diyorsun tavsiye eder misin? Sadece 1 PC bağlanacak.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

APC'nin güncel modelleri (USB ile bilgisayar/NAS ile haberleşip otomatik kapatabilen) Türkiye distribütörü garantili nereden alınabilir?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Griffon, zamaninda epey aramistim APC'yi ama sadece Gittigidiyor uzerinde, ne idugu belirsiz saticilarda bulabilmistim. Bunun uzerine Eaton marka bir UPS satin aldim, kullandigim Synology NAS'la uyumlu cikti. USB uzerinden NAS'a baglandiginda, elektrikler kesildigi zaman otomatikman NAS'i kapatmasini saglayabiliyorsun. Birkac aydir kullaniyorum, herhangi bir sorun cikarmadi bana. Eaton'lara bakabilirsin eger Synology NAS kullaniyorsan..

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkürler Najaz hocam, açıkçası APC konusunda böyle bir yanıt gelmesinden endişe ediyorum, Türkiye pazarını tamamen boşladılar gibi.

 

Eaton gibi alternatiflere bakılacak demek ki. Teşekkürler..

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim yanlış değilsem 3 sene önce falan aldığım Yuasa 12V 9A aküler boşalmış sanırım. Fiyatlar amma uçmuş be zamanında 2' sini 70liraya mı ne aldıydım. Şimdi teki ondan pahalı anlaşılan. Gidip gerçi bi çankayada eşelemek lazım. :)

ObiWan beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok