Mesaj tarihi: dün 11:32 19 saat önce, Chronos said: Beyler yag filtresini takmadan once filtrenin kenarlarina yag surulmesi gerektigi ve degisim sonrasi ilk calistirmada yeni filtre bos oldugu icin bir sure beklenmesi gerektigine dair bir seyler okudum. Yatay veya dikey takilmasina gore degisiyor gerci ama su an cogu aracta dikey galiba. Sizin gorusunuz nedir? Saygilar 😀 Filtrenin contasına yağ sürülüyor çünkü takarken ve çıkarırken kolaylık oluyor, conta sağlam kalıyor. Yağ sürülmeden takılırsa filtreyi sökmek için çok uğraşırsınız. Bekleme olayını duymadım. İlk çalıştırmada bir süre illa yağ uyarısı verecektir ama çabucak geçer. Hatta ilk çalıştırdıktan sonra kuru kalan yerler de yağlandığından yağ eklemesi yapılacaktır. Chronos beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 13:48 (düzenlendi) 21 hours ago, Chronos said: yeni filtre bos oldugu icin yeni filtreyi boş neden takıyorsunuz ki? yağla doldurup taksanıza https://www.youtube.com/watch?v=939WTeorBnQ gemini'ye neticeyi özetlettirdim: Spoiler Pre-fill Kuru Çalıştırma (Dry Start) Süresini Kısaltır: Filtreyi boş takıp motoru ilk kez çalıştırdığında, yağ pompasının önce o koca filtre kutusunu doldurması gerekir [04:30]. Bu esnada göstergede yağ basıncı oluşana kadar motorun yatakları (bearing) metal metale sürrtünür [05:41]. Videodaki testte boş filtre ile basınç oluşması 4-5 saniye sürerken [09:30], dolu filtreyle bu süre neredeyse anındaydı [09:57]. Yarış motorlarındaki yatak çiziklerinin çoğu işte bu ilk birkaç saniyelik kuru çalıştırmalardan kaynaklanır [06:05]. dün 13:50 infestor tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: dün 14:13 şehir efsanesi... gemini'ın her dediğine inanmaya gerek yok, ben genelde konuşurken kaç defa hatasını düzeltiyorum, haklısın diyor motorlar o kadar hassas olsaydı bu kadar uzun km'ler dayanamazdı zaten. 4-5sn yağsız çalışmayla hiç bir şey olmaz çünkü boşaltılan eski yağ sonuçta %100 yok olmuyor, duvarlarda ve yataklarda yapışık halde duran yağ filmi tabakası her zaman mevcut. bu tabakanın kaybolması için motorun rölanti halinde baya bir uzun çalışması lazım. bunun en net örneği youtube'da yapılan yağsız araç sürme testleri. çoğu yağsız olarak 3-5dk kadar yük altında kullanıldıktan sonra bozuluyor, dolayısıyla rölantide geçirilen 4-5sn'nin motora hiç bir etkisi olamaz. zaten çoğu motorun yağ filtresi dizaynı, filtreyi takarken yağ doldurmaya müsait bile değil, ya yan duruyor ya da ters duruyor. mühendisler tasarlarken bunu düşünememişler mi yani? gemini'ın dediği şeyin olması için motorun tamamen sıfır toplanmış olması lazım (yani içinde gram yağ olmamalı) ancak o zaman dikkat edilmezse çizilme durumu olur. achfighter beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 21 saat önce 4 hours ago, infestor said: https://www.youtube.com/watch?v=939WTeorBnQ @TiesTorN videodaki elemanlarin yalancisiyim Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 17 saat önce 3 hours ago, infestor said: @TiesTorN videodaki elemanlarin yalancisiyim izlemiştim bunu ama bu videoda bahsedilen konunun bizim konumuzla pek alakası yok... 7. dk civarlarında biraz bahsetmişler de, ortada veri yok. muhtemelen laboratuvar testinde siklenmeyecek düzeyde metal çıkmıştır, onu abartıp duruyordur keko ben filtreyi doldurmayın demiyorum bu arada, isteyen istediğini yapsın tabi de, yani doldurmazsanız da dünyanın sonu değil diyorum. farkedebileceğiniz bir sorun yaratmayacak hiç bir zaman. dediğim gibi filtrenin doldurulmaya müsait olmadığı arabalar da baya var, ciddi bir sorun olsa öyle dizayn edilmezdi zaten. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş