Yeni Sisteme Geçiş
1 1

Bu konuda 69 mesaj var

Ben bunu çok seviyorum esasında da herkese hitap etmez, ama efsanedir:

 

http://www.amazon.com/Das-Keyboard-Ultimate-Tactile-Mechanical/dp/B003M4XGI4

 

Bu klavyeyi bir Türk işçinin tasarladığını biliyor muydunuz.. 

 

Bu klavye üretilirken üretim bandında tuş takımlarının baskısının olmadığı geç farkedilince almanyadaki fabrikadaki Türk işçi "bunları böyle satalım daha profesyonel diye yutturur üstüne fazladan para alırız" şeklinde bi öneri sunmuş ve kabul edilmiş.. 

 

 

iŞTE TÜRKÜN AKLI..  :bigstar:

TiesTorN beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu g810'un TR versiyonu var falan diyordu logitech, yine yalan mı söylemişler...

 

edit: şimdi baktım var gibi diğer sitelerde... keşke bilekliği de olsaydı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evet hb'da ingilizce diyor. Bugün baktığımda G810'un teknosa gibi birkaç yerde daha satıldığını gördüm. Fiyatlar 630 ile 700 lira arası değişiyor ve çok pahalı açıkçası. Bu paraya bilekliğinin de olmaması oldukça kötü. Bir de Romer-G dedikleri Logitech'in kendi üretimi bir switch kullanıyor. Bunun deneyim hissi nasıldır bilemiyorum ki o paralar verilince üzülürsek çok kötü. Maalesef yine başta dediğim gibi Türkçe klavyeli mekanik oyuncu klavyesi bir elin parmaklarını bile bulmuyor Türkiye'de. Logitech G710+, G410 Atlas ve şimdi G810. Bir de elde tek tük kalmış Razer Chroma Ultimate modeli var ki dediğim gibi onun TR layout'unu bulmak ciddi problem. Türkçe'yi bir kenara bırakırsak, Corsair K70, Razer Chroma ve Logitech G810 üçlüsü arasında bir karar vereceğim sanırım ki şu anda Corsair K70 MX Red switch ve red light olan model Amazon'da 99 dolara inmiş durumda. Aklım biraz o tarafa kaydı. Bunun RGB modeli düne kadar 149 dolar idi, bugün 169 dolar olmuş maalesef. Razer ise 139 dolar ve son olarak G810 159 dolara satılıyor. Tabi bu dediklerimin üçü de RGB klavyeler. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun süreli araştırmalarımdan sonra Türkçe klavye diziliminden vazgeçemeyeceğime karar verince her ne kadar Corsair K70'i çok beğensem de elemek zorunda kaldım. Geriye kalan seçeneklerden ilgimi çeken Razer Blackwidow Chroma ve Logitech Orion Spectrum G810 modelleri oldu. Bugün her ikisini de deneme şansı buldum. Logitech'in tuşları incelemelerden söylenildiği üzere oldukça sığ ve ilk kullanışta mekanik klavye hissi de pek vermiyor. Ama oldukça sessizler, bu konuda Logitech'in hakkını teslim etmek lazım, eğer sessiz klavye seviyorsanız Logitech'e özel üretim olan Romer-G switchlerine bir göz atın derim. Sonuçta klavye olayı son derece subjektif bir konu. Bana hitap etmeyen size edebilir, G810 da kesinlikle kaliteli bir klavye. Daha sonra Razer Blackwidow Chroma'yı denedim ve Razer'ın kullandığı Kailh Green switchler'i son derece beğendim. Sanırım bir miktar Cherry Mx Blue switchlerine benziyorlar. Gerçekten mekanik bir klavye kullandığınızı hissettiriyor size, ayrıca ışığının parlaklığı tartışmasız daha iyi. O yüzden seçimimi Razer'dan yana kullandım. Artık takımı tamamlamak için Amazon'dan Mamba Chroma Tournamen Edition veya Deathadder Chroma ile birlikte Firefly mouse pad alacağım :)

 

blackwidow%20chroma.jpg

blackwidow%20chroma.2jpg_1.jpg

blackwidow%20chroma3_1.jpg

Griffon beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ezbere bilmiyor musunuz klavye dizilimini artık? kaç yıldır ing klavye kullanıyorum hiç aramadım sanırım 'keşke klavyem türkçe karakterli olsa" diye, veya başka arkadaşımın türkçe klavyesine geçince hızlanma vs gibi birşey de olmadı.. he klavyeyi sizden başka birisi daha kullanacaksa ve ing dizilim bilmiyorsa sıkıntı olabilir.. :lol:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ozan güle güle kullan.

 

Bende tam o kombinasyon var, kullanıyorum şu an, Razer Mamba Tournament Edition ve Razer Firefly, Razer Firefly iyi de Mamba Tournament Edition büyük geliyor bana, Razer Abyssus uyuyor bana ama onun da chroması yok. Eller küçükse uymuyor ne Deathadder ne de Mamba.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İyi dilekler için herkese teşekkür ederim öncelikle. Türkçe dizilim seçmemin en büyük nedeni sadece 6 tane tuşun (ğ, ü, ş, i, ö, ç) nin yerlerinde başka karakterlerin olması değil. O dediğiniz UK layout olsaydı doğru olurdu. US layout'ta ondan başka enter tuşunun küçük olması ve birçok simgenin yerlerinin farklı olması durumu var. Mesela klavyede soru işareti olan yerde siz TR klavye seçince soru işareti basamıyorsunuz. Her birinin yerlerini öğrenmek ve alışmak kesinlikle belli bir süre alacak. Ayrıca çok sık yazı vs yazıyorsanız alışsanız bile arada karıştırmanız oldukça olası. Bir de bizim evde benim haricimde eşim ve çocukların da zaman zaman bu pc'yi kullanma durumları elbette olacaktır. Tüm bunları göz ardı edemediğim için her ne kadar Corsair K70'i çok beğensem de elemek durumunda kaldım. Buradan Vektron'a da saygılarımı gönderiyorum bu klavyeleri Türkiye'ye TR dizilim ile getirme çabasında bile olmadıkları için. Razer ve Logitech'in distribütörlerine de dev bir alkış...

 

Takımı tamamlamak için Razer Firefly mouse pad konusu zaten banko ama fare konusunda Deathadder Chroma ile Mamba Tournament Edition Chroma arasında kararsızım. Görsel açıdan 12 dolar daha fazla verip  58 dolar yerine 70 dolara kesinlikle mamba te almak çok daha mantıklı ama onun da handikaplı olabilecek yönü 16.000 dpi'lı lazer sensörü olması. Logitech G700s'i uzun süre kullandım ve her ne kadar fareyi genel oyun başarımı olarak beğensem de, geçtiğimiz günlerde elimdeki eski 2012 Razer Deathadder'ı sisteme geri takıp, onunla işlerimi yapmaya başladığımda, optik sensörün değerini bir kez daha anladım zira her ne kadar lazer sensörleri geliştirseler mouse accelleration olayının önüne kesin olarak geçemiyorlar. Gerçi incelemelerde Mamba TE Chroma'yı beğenmişler, şimdiye kadarki en iyi lazer sensör ve accelleration sorunu yaşamadık demişler ama Deathadder Chroma ile karşılaştırdıklarında yine aynı kişiler Deathadder ile daha iyi bir oyun deneyimi olduğunu, precision konusunda kesinlikle daha iyi olduğunu söylüyorlar. Sonuçta çok competitive oyuncu olmadığımızda arada ciddi bir fark olur mu bilemiyorum zira görsel olarak kesinlikle Mamba TE Chroma daha iyi ama lazer mouse'lara ne kadar güvenilir bilmiyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ozan sen hangisini beğendiysen onu al geç, sonuçta bugüne kadar seni hiç ne Battlefield, ne Call of Duty ne de benzeri bir çok oyunculu FPS oynarken görmedik. :)

 

Bizim gibi faniler için farketmez o kadar. :)

 

Hangisinin tipi hoşuna gittiyse onu al, iki mouse da var bende, ikisinin de öyle göze batan bir problemi yok.

 

Yanlız Mamba'ya bazen kal geliyor, takılıp kalıyor ama oyun esnasında hiç öyle bir problem olmadı, dert edilecek durumu yok.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğin gibi düşündüm ben de sonunda Tolga ve dün gece biraz daha araştırdıktan sonra Razer Firefly mouse pad ile birlikte Razer Mamba Tournament Edition Chroma siparişlerini Amazon'dan geçtim, bakalım siparişe hazırlık aşamasına geçti hemen. Gelince onları da ayrıcaa ayrıntılı anlatırız. :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok