mobil oyun kanseri
0

Bu konuda 22 mesaj var

malum herkesin elinde akıllı telefon, tablet; yediden yetmişe vapurda metrode bunlarla oyun(!) oynuyor dingiller. lakin oyun sandıkları şeyler asında oyun moyun değil malum, düne kadar yaşını başını almış ben, public ortamda bir psp, vita filan çıkarıp oynasam (  :lol: ) "atari"yi çoluk çocuk işi olarak gördüğünden yadırgayacak millet, şimdi çok daha dandik oyunlar cep telefonu kılıfıyla kendilerine iteklenince olayı kanıksadılar, kafalarında oyun işini normalleştirdiler. lakin fiziksel kontrolcüsü bile olmayan şeylerde ekranı elleye elleye sayısız pislikleri oyun diye oynuyorlar. he onlar oynasın, derdim gereksiz antisosyallik yapmak değil de (ki öyleyim) peki birader bizim mobil oyuncaklarımızı ne hakla öldürdü bu akımın başlatıcısı lanet olasıca, yerinde yatmayasıca steve jobs yaw? vita resmen öldü gitti, nintendo'da halen handheld bir şeyler varsa bile uzakdoğuda kısıtlı bir kitleyle sınırlı, tr'de yaygınlaşamadı falan filan, özetle mis gibi cihazları telefon ameleliğine boğdurdular, ne düşünüyorsunuz bu konuda? 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Konsollardan cacık olmaz, açık ve net bir şekilde böyle düşünüyorum. Özellikle taşınabilir konsol mantığını bu saatten sonra satamazsınız. Herkesin istisnasız bir telefonu var ve o telefonu koyacak yer bulamıyorsunuz çünkü ekranlar gitgide büyüyor. Telefonlar bu kadar gelişmemişken mp3 player, fotoğraf makinesi, oyun konsolu vb.. bir sürü zerzavat taşımak zorundaydık. Mevcut gelişmiş telefonlar bunların hepsini birleştirdi ve açıkçası telefon olma özellikleri kalmadı. Konuşmak yerine text verisi bile duruma göre daha çok tercih edilen bir yöntem...

 

Oyun satın almak ve yüklemek için internet bağlantısı, bunu kolay yapabilmek için gelişmiş bir ekran ve OS gibi şeyleri koymak durumundasınız. Böyle bir cihazı sadece oyun için mi kullanacağız? Böyle bir konsola artık konsol diyemezsiniz, bu bildiğiniz PC' nin ufaltılmış halidir. Buna bir kamera bir de GSM modülü eklediğiniz de mevcut telefon mantığına dönmüş oluyorsunuz.

 

Özel bir merak olmadığı sürece (ki yok) bu saatten sonra bu tip bir konsol üretmenin ticari bir getirisi olacağını sanmıyorum, bir yandan da JXD' nin ilginç cihazları var fakat direk inek kesime hitap ediyorlar.

 

"Hal böyleyken Telefunken" şeklinde kokuşmuş bir espiri ile mesajımı sonlandırıyorum. Mıncıkla beni Scotty....

infestor beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

tamam işin ticari yönü söylediğin gibi ve zaten ben de o ekonomik model çevresinde şekillendirilen ios ve android pazarından nefret ediyorum. mobil oyunlar, bizim gibi meraklısının bugüne kadar oynaya geldiği geleneksel handheld konsol oyunlarına göre son derece dandik... vita'dakileri geçtik, yıllar evvel psp'ye çıkmış tekken'in, god of war'un filan rakibi olabilecek tek bir oyun yok mobilde. halbuki şimdi herkesin eline verilen mobil devicelar bir psp'den kat kat güçlü. zaten oyun olsa fizikî controller sıkıntısı da var. ekranın sağındaki solundaki sözde joypad yönlerini ve tuşlarını teşkil eden gerizekalı yuvarlaklara dokunarak oyun oynayabiliyor musun misal, oynarsın da yani zevk veriyor mu?

 

jxd'yi ilk defa duydum, şöyle bir baktım da ucuz psp çakmalarına benziyor, esprisi ne? orjinal bir yanı varsa fiyat süper. edit: farklı modelleri de varmış. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mevzu bir açıdan popüler kültür ve tüketim alışkanlıkları ile alakalı. Bir Justin Bieber örneği varken önümüzde, "niye millet dandik oyunları telefonların dandik kontrolcüleriyle oynamaya çalışıyor" sorusuna cevap aramak ne kadar doğru bilemiyorum.

 

Mesela siz telefon kontrollerine takılıyorsunuz ben genel olarak konsolların kontrollerine takılıyorum. Klavye-fare ikilisini konsol kontrollerine tercih ederim. Bunlar kişiden kişiye değişen tecihler o yüzden çok da takılmamak lazım.

 

JXD' nin ürettiği modeller tam bu ara ürüne denk geliyor yani GSM modülü olmayan, konsol kontrolcüsüne sahip Android cihazlar şeklinde. Yani bir pazar var ortada yok değil ama büyük oyuncular o pazara girmez.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mobil oyun olayının Steve abiyle bi alakası yok aslında.. Sonuçta bu evre Nokia lardaki Snake ile başladı ister istemez.. 

 

Şu anda da halk ya kendi kuruş yada "mmmo" şeklinde leşce sınıflandırabileceğimiz mobile massive multi online oyunlar olan clash of bıdı ,  war of bıdı ları oynuyorlar..  :|

 

 

 

 

Neyse mevzunun neden nasılına gelirsek olay daha çok "eldekini değerlendirme" durumu..  

 

Kısaca özetlemek gerekirse adam telefonunu zaten yanında gezdirdiği için oynuyor, oyun oynamak için telefonunu yanında gezdrimiyor (%95 lik kitle için konuşuyorum(rakamlar uydurmadır)) .. Dedicated birşeyler almak olayın zorlayan kısmı, adamda telefon zaten var açıyor oynuyor.. Yıllardır windowslardaki mayın tarlası ve solitare nasıl milyonlarca insan tarafından oynandıysa bunun da nedeni bu.. Yoksa Solitare Mass Effect ten daha iyi bir oyun mu.. işte alakası yok..

 

Bu mystery i de çözdürttüğünüz için teşekkürler.. :bigstar:  

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Elbette oyun kalitesi olarak mobil oyunlar Vita sistemi ile kapışamaz. Bence bunun sebebi teknik değil ticari. 

Günümüz insanı bir mobil oyuna 3 TL vermekten çekinir bedava versiyonu ararken PS Vite oyunları gibi 150 TL yi mobil oyuna bayılamaz. İş bu halde oyun üreticisi de 3TL ayarında oyun yapıyor, hatta onun dabedava sürümüne reklam koyuyor felan. 

Belki mobil oyun üreticisi God of War ı yapabilecek düzeyde ama kim alacak sorun bu olsa gerek. 

analog beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@Makaan evet üç liraya milyon kişiye satmak dururken beş on bin kişiye (belki o da en iyi ihtimal) 150 tl'den oyun satmak iş değil, gerçi 150'lik oyunu ben de almam. ama üç liralık mobil oyunlar da çok berbat birader.

 

@@Narcissus nokia snake'ten buraya gelemezdi, akıllı tel olayının lokomotifi o terbiyesiz adam :) clash of clans ve türevlerini görünce deli oluyorum ya zaten. bir de dedicated cihaz taşınmaz ama bu telefonlara da afedersin bok gibi para veriliyor, vita kaç para, clash of clans oynanan iphone veya üst seri samsung'lar kaç para, borç harç 2-3 bin para verip bunları alıyorlar sonra da bizim sevdiğimiz tipte cihazlar ölüyor. sony salak olmasa vitaya bir şekilde gsm modülü ekler millete oyun neymiş gösterirdi. gerçi masa üstüne ayfon-araba anaKtarı-sigara koyan lümpen tayfa joystikli filan bir şeyi gene almazdı ya işte... belki dışarda daha güçlü olurdu alet.

 

Mesela siz telefon kontrollerine takılıyorsunuz ben genel olarak konsolların kontrollerine takılıyorum. Klavye-fare ikilisini konsol kontrollerine tercih ederim. Bunlar kişiden kişiye değişen tecihler o yüzden çok da takılmamak lazım.

 

 

hocam ama touchscreen bu ikisinden (pad / klavye + mouse) bambaşka berbatlıkta bir şey. klavye + mouse'a vs joypad veya tersinin tarafgirliğini (fanboy :) ) yapmak gibi bir durum yok ortada.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Olay gitgide birilerine giydirme mevzusuna dönmeye başladı. Ortaya bir fikir koyarken mümkün mertebe etiketleme, kategorize etme, ötekileştirme şeklinde yorumlardan kaçının ("gerçi masa üstüne ayfon-araba anaKtarı-sigara koyan lümpen tayfa" tanımlamasında aynen bunu yapıyorsunuz).

 

Sonuçta bu zevk meselesi ve dediğim gibi popüler kültürün eğilimi cep telefonunda dandini oyun oynama şeklinde gidiyor. Yapacak bir şey yok. Bu tip oyunları oynayan çoğu kişi normalde safi vakit öldürme amaçlı oynuyor o oyunu, yani o oyun olmasa gidip hususi oyun aramak gibi bir derde düşmeyecek veya gidip taşınabilir konsol almayacak. Yine kendimden örnek verecek olursam ben oyun oynarken safi amacım vakit öldürmek değil birileriyle tanışmak, insan zekasına karşı mücadele vermek, yeni teknolojiler görmek, gelip burada yorumlamak, fikir alışverişi yapmak gibi amaçlarım var. Buradaki çoğunluğunda benzer şekilde aynı mantıkla oyun oynadığından eminim ama herkesten böyle olmasını bekleyemeyiz.

 

Sonuçta Sony Vita' ya (teneke yağ geliyor hep aklıma :P) GSM modülü eklese başarısı NGage' den öteye gidemez ;).

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

yahu hocam alınganlık etmişsin, sen mobil oyun oynuyor ve seviyorsun diye o kategoriye sokmadım valla aklıma bile gelmedi zaten söz meclisten dışarı yazıyorum ama bunlar memleketimizde varolan vakıalar, yokmuş gibi davranmakla nereye varabiliriz ki? benim lümpenlerin bazı şeyleri katledişini gördükçe sinirim bozuluyor doğrusu. ayfon 6 samsung bilmemkaç peşinde koşan lümpenler yukardan aşşa taş dizen oyunu oynacak diye ben ceremesini çekiyorum bırak da iki söveyim bunlara :D

 

zaten beni de ikinci paragrafta tarif ettiğin durum rahatsız ediyor. trendin dandik tarafa kayması, ne amaçla akıllı telefon aldığını bilmeyen tayfanın lan bunda oyun da oynanıyormuş diyerek olaya girişmesi filan...

 

ngage nokia'nın beceriksizliği yüzünden batmış bir modeldi bence, akılsız telefondan başka bir şey yapamıyordu adamlar ilginç bir şekilde. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

PS Vita bende ikinci baharını yaşıyor :) PS4'teki oyunları remote play ile Vita'da oynuyorum; bir de grip aldım alete DS gibi tutuş şekliyle kaymaklı ekmek kadayıfı oldu. Last of Us'ı Vita'nın o harikulade OLED ekranında oynamak çok büyük keyif benim için..

 

Vita bu açıdan çok kıymetli bir cihaz bence. Desteği kesilmiş, Triple A oyun çıkmayacakmış falan bunların hiçbir önemi yok benim için. Varolan oyun kütüphanesi ve hatta kendi başına PS4 remote play özelliği bile bu cihazı bana aldırtmaya yetti.

 

Vita'yı öldüren de bizzat Sony oldu bana göre. Cihazın kendisinin, hafıza kartının, aksesuarlarının ve oyunlarının anlamsız derecede yüksek fiyatları, insanların "Sony bizi yolunacak kaz gibi görüyor herhalde" diye düşünmesine yol açtı ve son derece başarılı bir platformun ölü doğmasına sebep oldu.

analog beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bi de oledi kaldırıp ne demeye ips'e geçerler anlamam... ara ki şimdi temiz 2.el oled sku bulasın. ayrıca psp de aynen tarif ettiğin gibi "kıymetli" bi cihaz hocam. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@ ilk çıkan 1000 serisi cihazlarda OLED ekran var. Daha sonra çıkan 2000 serisi slim cihazlarda LCD ekrana geçti Sony.

 

Eğer sizdeki cihazın şarj girişi micro USB ise 2000 serisi, Sony'ye özel giriş ise 1000 serisidir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@ ilk çıkan 1000 serisi cihazlarda OLED ekran var. Daha sonra çıkan 2000 serisi slim cihazlarda LCD ekrana geçti Sony.

 

Eğer sizdeki cihazın şarj girişi micro USB ise 2000 serisi, Sony'ye özel giriş ise 1000 serisidir.

 

Merak edip çekmeceden çıkarttım baktım PCH-1101 miş model numarası. :)

Para ediyor mu bu cihaz, oyunları, hafıza kartı falan? Satayım bari boş boş duracağına.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Eder tabii niye etmesin; hatta müşterisi de hazır gibi :) @@analog arıyormuş işte OLED ekranlı cihaz.

 

Bendeki cihazı 16 GB hafıza kartı, Starter Pack ve Little Big Planet oyunuyla birlikte Gittigidiyor üzerinden 400 TL'ye satın almıştım yaklaşık 1 ay kadar önce; kozmetik durumu son derece iyiydi. Sizdeki cihazı da kozmetik durumu ve yanında vereceklerinizle birlikte 400-500 TL arasında bir fiyata satabilirsiniz. Hatta oyunları ayrı satacak olursanız ben de talip olabilirim :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@Najaz

Hmm. Cihazın kozmetik durumu sıfır ayarında. Aldıktan sonra toplamda 3 saat oynadım herhalde en fazla. :)

 

PS Vita

16 GB Hafıza Kartı

Vita için özel taşıma çantası

10 adet kadar oyun kartuşunu taşıyabilen kutu (bu kutu da çantanın içinde geziyor)

Killzone Mercenary

Walking Dead

 

Ben bu paketi kaça satabilirim?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mobil oyunlara hiç bi zaman ısınamadım. Bir dönem merak yapıp oynamaya çalıştım ama çöp işler. Tek oynadığım şu an Hearthstone oda pc ortamını bulamadığımda çaresizlik olarak tercih ettiğim birşey. :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mobile gelen bir kaç güzel oyun da var aslında, Hearthstone en başta tabii, Ace Attorney serisi var, PSP'den port olanlar var (Monster Hunter vs). Plants vs Zombies II var, The Room serisi var. Ritm oyunu olarak bu sıralar popüler, PianoTiles var. Yine Oceanhorn çok övülen bir oyun mesela, Steam 'a da yeni gelen Punch Club var, muhtemelen Stardew Valley de gelir. Telltale 'in bütün oyunları var. aklıma gelmeyenler de vardır.

 

Mağazanın büyük kısmının flash-ımsı, pay2win, keyifsiz ve derinliksiz çöplerden oluştuğu bir gerçek ancak arada güzel oyunlar, ya da en azından güzel portlar çıkıyor. Sorun bu aletlerde değil, yukarıda saydığım oyunların arasında kendi türünde öncü, iyi grafikli yapımlar da var, aletlerin donanımı da çok daha fazlasına el veriyor ancak mobil oyun yapımcılarında iş yok. Bir de app mağazalarında doğru düzgün bir curatorlük yok, bu kadar çok çöpün olduğu bir ortamda sapla samanı ayırmanıza yardımcı olamıyorlar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

The Room serisi güzel bir örnek aslında. Dokunmatik ekrana göre tasarlanmış, benzeri konsollarda veya pc oyunlarda görülmeyen (bildiğim kadarıyla) hatta oynaması dokunmatik ekrana göre keyif vermeyecek bir oyun.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok