Superonline Fiber - TV+
1 1

Bu konuda 15 mesaj var

Superonline'ı bilmiyorum ama benzer teknoloji olduğu için yazayım; benim ttnet fiberde de tivibuyu ben asus router'ımla kullanamadım. Tivibu'yu bridge moddaki Tılgın'a taktım öyle çalıştı. Tüm cihazlar asus router üzerinden internete çıkarken, sadece tivibu tılgın modemden internete bağlı. Bir sorun da yaşamadım şu ana kadar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu Superonline'ın verdiği router'ın root şifresi var bir de admin harici, admin kısıtlı kullanıcı, çok kısıtlı ayar var, bridge mode falan da olduğunu zannetmiyorum.

 

Ama bir bakayım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de zaten bridge moda ttneti arayıp aldırtmıştım. Superonline da sıkıntıymış galiba, almıyorlarmış.

 

Bridge moda alsam da tivibuyu asus router'da çalıştıramadım. Tivibuya giden kabloyu tılgına takınca hemen çalışmıştı. Ondan sonra da uğraşmadım bir daha asus router'a bağlamaya.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İlk IPTV Kutuları ile ilgili projeler zamanında bu konuda biraz çalışmıştım. Router'lar üzerinde Internet ve IPTV Kutuları için farklı kanallar açılıyor. Bu yüzden bridge mode bile olsa iptv kutularını doğrudan ISS'in cihazına bağlamak gerekiyor. Çünkü Internet hattı üzerinden yönlendirilmiyor IPTV 'lerin trafiği ve dışardaki bir routerdan bu kanala erişim olmuyor. Teknik olarak bu mantığı değiştirmeyi gerektiren bir değişim olmadığına göre halen aynı şekilde devam ediyordur. Eğer bu IPTV'leri harici bir router üzerinden çalıştırırsanız Internet kotasını tüketecektir, bu haliyle bildiğim kadarıyla öyle bir kullanım oluşturmuyorlar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de Superonline fiver ve TV+ üyesiyim. Bedavaya tv+ verilince geçmiştim. Ancak Asus n56u routerımda TV+ ı çalıştıramadım. Hatta verdikleri routerda bridge ayarını yapamadığından Asus u hiç kullansmıyorum. TV+ ı geçtim bari ana rourt olarak asus u sadece tv+ için diğer router ı kullanacağım bir yöntem var mı ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben birkaç ayar buldum çalışıyor falan diyenlerden ama çalışmadı, bende ASUS RT-AC51U var, nette bir problem yok da TV+ çalışmıyor, benim derdim bende HG253S var ve WIFI maalesef problem yapıyor, yoksa kullanırım geçer ama olmuyor, yeni AC olan HG255S istedim onu da vermiyorlar, idare edeceğiz artık görünüşe göre ama uygulamayı hoş karşılamadım, neyse yapacak birşey yok.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ttnet de aynı problemi yaşattığı için ben time capsule alıp tilgin router'a LAN üzerinden bağladım. Double NAT problemi çıkıyor bu durumda da, modem üzerinde direkt olarak port yönlendirme sayfasından DMZ'yi de kaldırmış oldukları için hiçbir şekilde bridge mode'a almadan olmuyor, bridge mode'a aldırabilenler mevcut ancak bende o sabır yok. Sadece bu LAN bağlantısı üzerinden devam ettim, Double NAT sorununu gözardı et seçeneği vardı, onu seçtim. Şimdi Tilgin router 192.168.x.x kullanıyor, time capsule 10.0.x.x kullanıyor, böyle takılıyoruz evin içinde. Bir de time capsule kapsama alanı yeterli gelmedi evde, buradan bir LAN çıkışını yeni aldığım airport express'e bağlayıp kablosuz ağı direkt genişletmiş oldum. Şu anda her noktada çekiyor. Tilgin Router'ın wi-fi özelliğini de kapattım, inanılmaz ölçüde rahatladım. Normalde evin içinde 3-4 tane kablosuz cihazı bir arada kullanınca Tilgin router sapıtıyordu, en basitinden cursedhardware alt sayfalarını açarken takılıp duruyordu iphone'la, şimdi o sıkıntı yok. Daha da güzeli 2 alet bağlıyken 3. bir alet bağlantıdan kopmasa bile bir nevi kopuyor gibi tepkisiz kalıyordu bağlandı, şimdi o sorun da gitti. Yani Tilgin router routing yapamıyordu ve bu sorunu sadece LAN bağlantısı kullanarak çözmüş bulundum. Bridge mode'a aldırmak gibi birşeyi denemek istemiyorum, çünkü bunu yaparken çok büyük ihtimal 3-5 gün telefonla uğraşmam gerekir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@pentaman ben önce ttneti aramıştım ama onlar isteğinizi alıp türk telekoma yönlendiriyorlar. 3-5 gün beklemiştim diye hatırlıyorum. bir gün sonra tekrar aradığımı hatırlıyorum. TTnet müşteri hizmetleri isteğinizi Türk telekomun ilgili birimine ilettik, onlar ilgileniyor demişti. Neyse ben normal kullanmaya devam ederken netim gitti bi ara. Neden kaynaklı diye kurcalarken bir baktım tılgın modem arayüzünde artık bridge modda gözüküyordu. Reset attım hemen. Ondan sonra asus rt-ac87u ile bridge moda alınmış tılgınla rahata erdim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Başka router kullanımına izin vermemeleri kötü bu firmaların, kendi verdikleri de iyi değil, halen 54Mb wireless olan router kullanan falan varmış doğruysa.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İzin vermemelerinin tek nedeni ip tv muhtemelen, çünkü direkt olarak yaptıkları herhangi birşey yok. Güncelleme yapıldığını söyleyenler var ama her gün güncellense ne olacak. TTnet öyle aptalca bir sistem kurmuş ki aynı site içinde blok değiştirdim diye modemi değiştirmek zorunda kaldılar, güler misin ağlar mısın ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

zamanında superonline fiber modemdeki bir açıktan yararlanıp PPPoE şifremi öğrenebildiğim için o kadar mutluyum ki :) şu anda openwrt yüklü bir tp-link router kullanıyorum sadece, superonline'ın verdiği huawei modemi kaldırdım depoya...

 

bir şey güncelleyeceğiz diye bağlanmaya çalıştıklarında iyi dumur oluyorlardır :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok