Crytek dükkanı kapatıyor mu?
0

Bu konuda 13 mesaj var

http://crytek.com/news/crytek-outlines-future-plans-and-focuses-on-return-to-core-competencies

 

Görünüşe göre böyle bir gidişat var. 

 

Bir ara firmayı kotarmak için maaşları bile geç ödemişler. 

 

http://www.polygon.com/2014/8/8/5982995/crytek-employee-pay-withheld-save-company-cevat-yerli

 

Muhtemelen olası bir bankruptcy den evvel elde kalan ne varsa elden çıkartıp home office den çalışmayı tercih edecekler ama bu duruma kendileri geldiler bir nevi. Motor yaptık ettik diyorlar ama satamıyorlar veya yeterince promote edemiyorlar. Unreal Engine piyasayı kavuruyor veya dahası biraz yetenekli ekibi toplayan hadi ordan deyip kendi motorunu çıkartıyor. 

 

Yazık oldu. Can it run crysis den can you run crytek e döndü olay. her yerde bu şekilde dedikoduları geçiyor zaten.

 

Daha büyük bir oluşum tarafından satın alınsalar bari. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İlk Crysis'i zevkle oynamıştım. Oyunun atmosferi, senaryosu, grafik motoru ve "nano suit" konsepti dönemine göre çok iyiydi. Ekran kartları için temel benchmark uygulamaları arasında Crysis vardı.

 

Hatta şimdi bile Crysis'in grafik ve fizik motorunun, birçok güncel oyundan aşağı kalır yanı yok.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Crysis ve Warhead sistemimde durur ama full detay açtım mı öyle çok da sırıtmayan bir hali yok değil artık. Yaşını belli ediyor illaki. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ya Crytek sanırım şanssız... 

 

Crysis olaylarını geçiyorum, bu xbox one exclusive olarak çıkan Ryse ın allahın ezik homo casual konsolcu criticleri tarafından  "300'ün kaba ve şiddet dolu öğelerinin bir tekrarı" diye değerlendirilmesiyle (bknz. Resim 1. : Gamespot reviewerı)  zaten ipi çekilmiş oldu firmanın..

 

0EFB3344-D64A-48F2-A32C-358DF3FEC12C-534

 

Steam gibi herşeyi .tin .ötüne sokan review platformunda bile overwhelming positive ise bu oyunun genel skoru, bu işin içinde bi göt pazarı aramak lazım ki bence xbox one karalama kampanyasına kurban gitti...Yani konsolcusun abi sen, sanki hayatın komplex bulmacalarla geçiyor, oyunların süper derinlikli ve yetenek gereksinimli....  Temel kullanıcısı çoğu oyunu easy zorlukta oynayan.. oyunlarının çoğu da 4 button mashing ve quick time events den öte değilken bu artisliğin kime olduğunu anlayamamıştım reviewları okurken..

 

Şahsen bana çok zevkli gelmişti, belki c64 zamanımdan beri arayıp da bulamadığım bi aksiyondu.. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bence Amazon, Crytek'i satın alır. MMO/MOBA üretmeye karar veren şirket için bulunmaz fırsat bence. Crytek de böylece web sitesinde anasayfada "merchandise" ürün satma önceliğinden kurtulur.

 

http://crytek.com/

 

Oyun ve oyun motoru geliştiren bir şirketin önceliği, cep telefonu kılıfı, kıyafet, poster vs. satmak olmamalı. Bu sürdürülebilir bir durum değil.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

ryse ın tekrar eden yapısının savunulabilir yanı yok bence. ryse a iyi oyun diyene gülerler. aslında crytek e gülmek lazım utanmadan o şekilde çıkarmışlar oyunu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ya tekrar etmeyen oyun nası oluyo ki.. FPS de adam öldürmek dışında yaptığın birşey var mı, Stratejide base kur anti unit bas, action adventureda duvardan zıpla adamı hayvanı öldür, zombi oyunlarında milyon tane zombi öldür... ee ..

 

Oyun süresince her zaman aynı şeyleri yapıyorsun zaten, önemli olan bunu yaparken keyif alıyor musun almıyor musun.. Ryse çağ atlatan efsane bir oyun değildi ama eğlenceliydi ve kendi çapında güzel bence ki PCye çıktıktan sonra herkesin beğenmesi bunun bi göstergesi zaten..  

 

Crysis'e değinecek olursak da ben temel olarak 3 oyunun da senaryosunu tırt bulmuştum.. Hele ki ilk oyuna uzaylılar girdikten sonra aldığım zevk baya azalmıştı, aynı ilk far cry gibi aynı yaratığa milyon kere vurunca ölmeler falan başlamıştı ki far cry 1 den bayılmama neden olmuştu artık.. Ama yapılabilen şeyler, nano suit konsepti, grafikler falan her zaman söylendiği gibi çok iyiydi.. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

RYSE konusunda tamamen Çağlar'a katılıyorum, öyle abuk subuk skorları haketmeyen bir oyundu. Kötü bir oyun olduğu görüşüne kesinlikle katılmıyorum.

 

Crysis'in ilki teknolojik olarak gayet iyi bir oyundu, sonrakiler için bunu söylemek çok güç. Ayrıca Cryengine de mesela bir Unreal Engine'in çok uzaklarında kaldı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten şuanki maddi durum ile, yıllar önce çıkardıkları oyunları bağdaştırmak yanlış.

 

Konu ile ilgili bilgim fazla yok ama bağımsız bir oyun yapımcısı olmak yerine, oyun motoru üretip pazarlamaya çalıştılar ama görünen o ki olmadı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ryse kötü bir oyun değil. Crytek Ryse'den batmamıştır. Hatta eminim Xbox'ı ilk alan herkes almıştır o oyunu. Deli gibi de satış rakamı vardır. Crytek 2 şeyden battı.

1-İnatla motor yapan firma olmak istediler. Bu motoru kimse almamasına rağmen. Kendilerini oyun yapımcısına dönüştüremediler.

2-Crysis dışında AAA oyunlarını olmaması. Bu kadar yetenekli adamın,piyasada çok da "Allah Crysis 3,4 ne zaman gelecek?" diye ağlayan adam olmamasına rağmen inatla sadece Crysis'e yoğunlaşması.

O motorla çok daha farklı oyunlar yapabilirler,en azından Ubisoft'a vs rakip olabilirlerdi. Ama olmadı.

 

Geçmiş olsun diyelim. Motoru düzgün bir firmaya satsınlar bari. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Crytek okuduğum kadarıyla çok yanlış yatırımlar yaptı. Gidip high-end PC'leri hedefleyen motorla MOBA falan yapmaya çalıştılar. RYSE yeterince kar getirmedi, oyun motorunu lisanslayanlar ödeme geciktirdi vs. Bunların üzerine senelerdir Crytek maaş ödeyemiyor haberleri çıkıyor. İşten ayrılmalar vs. oldu hatrı sayılacak kadar.

 

Şu anda ismi belli olmayan büyük bir firma satın alma görüşmesi yapıyormuş.

 

RYSE finansal açıdan Crytek için kötüydü, ama oyun olarak çöp değildi. Ben çok keyif alarak oynadım, X1 için çok iyi grafikleri var, tekrarlı kısımları olsa da hikaye ve atmosfer iyiydi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok