Yeni DJI Spark
11 11

Bu konuda 37 mesaj var

Herkese merhaba,

 

Dün DJI kendi bünyesindeki en küçük drone'u tanıttı. Bu drone'dan önce DJI'ın en küçük drone'u Mavic Pro idi. Drone'un uçuş ağırlığı 300gr yani bu demektir ki Türkiye'de uçurmak için kayıt yaptırmanıza gerek yok. Boyut olarak cidden küçük bir drone. Kadınların çantasına girecek boyutta. Elden kalkma özelliği var. Bu özelliği kullanırken hiç birşey yapmıyorsunuz aslında. Kamera yüzünüze dönük olduğu zaman drone yüzünüzü tanıyıp otomatik kendi kalkıyor ve daha sonra Star Wars'ta Jedi push yapar gibi drone'u hareket ettire biliyorsunuz. Bu elden kaldırabilme ve ele indirme olayı güzel bir özellik. Benim kendi Mavic Pro'yu elden kaldırmak biraz riskli. Pervanelerin kolunuza çarpma ihtimali var. Ben daha hiç denemedim denememde büyük ihtimal. Ele indirmekte riskli Mavic'te. Bu konu normal uçuşlarda sıkıntı yaratmıyor fakat 1) Hava çok rüzgarlı ve iniş alanı riskli ise 2) Tekne gibi hareketli bir yerden kaldırdığınızda ele indirmek büyük kolaylık.

 

http://www.dji.com/spark

 

14342741-9ac5-4fb1-94fb-a8d1e47691fa.jpg

 

12mp kamerası, 2 axis gimbal'ı, ön çarpışma sensörü ve 16dk uçuş süresine sahip drone. Mavic Pro'ya göre özellikleri doğal olarak kısılmış fakat yine piyasadaki drone'lara göre iyi bir konumda. Farklı renk seçenekleri ile gelen drone'un başlangıç fiyatı 499$ olarak belirtilmiş Fly More Combo fiyatı 699$.

 

 

İncelemesi:

 

 

 

Atrin tarafından düzenlendi
allreadydead beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

küçük ama uçağın motoruna girse yine de büyük hasar verir, benim iniş hattımda uçurmayın :)

 

500 dolara çok fena değilmiş aslında. ıvır zıvır kombosu ile 700 dolar senin de yazdığın gibi.

 

https://www.amazon.com/DJI-Spark-Quadcopter-Drone-Alpine/dp/B072C36ZVK/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1495730288&sr=8-4&keywords=dji+spark

 

kutusu çok büyük değilse amerika'dan getirteyim bunu, 1-2 dener sonra satarım, bunun meraklısı çıkar kesin.

 

ps: yok artık, bu kadar minik alet 13.000 feet'e mi çıkıyor. ilgim arttı o zaman, pek bilmiyorum bu drone işlerini ama aldırırsam sana danışırım artık Efe.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bu acayip güzel bir aletmiş ya, araştırdıkça iyice sevmeye başladım.

 

 

Bunun kumanda menzili 2 km diyor şimdi, peki 2 km'den de video gönderiyor mu yani ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
28 minutes ago, stardust said:

Bunun kumanda menzili 2 km diyor şimdi, peki 2 km'den de video gönderiyor mu yani ?

Eğer diğer DJI'lar gibiyse kısmen evet diyebiliriz. Aktardığı görüntünün kalitesi üzerine kaydettiği gibi değil, 720p 24fps yüksek sıkıştırmalı streaming yapıyor ve drone uzaklaştıkça görüntü bozulabiliyor, donabiliyor yada bir süreliğine kesilebiliyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

saol vış.

 

bu alet drone işine giriş yapmak için ideal, bu konuyu gördüğümden beri 1 saattir araştırıyorum ve etkilendiğimi belirtmek isterim.

 

gerçi bunu alarak eve iş getirmiş olacağım ama olsun, merak uyandırdı artık.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Inspire, Phantom ve Mavic kullanma şansım oldu ve benim tavsiyem kesinlikle Mavic olur. Mavic tam sweetspot'ta oturuyor.

Unutmayın ki bu aletlerin en büyük sorunu uçuş süresi. Uçurduğunuzda daha ne olduğunu anlamadan pili yarıya inmiş oluyor zaten.

Spark'ın belirtilen uçuş süresi ise Mavic'in yarısı kadar. Kabul ediyorum fiyatı da yarısı kadar ama o pil ömrü sinir bozucu olabilir, benden söylemesi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@stardust abi bu alet cidden güzel ama @Whooosh'un dediğine katılmamak elde değil. Mavic'te 25dk uçuş süresi yakalayabiliyorum ve oldukça iyi bir süre. 15dk gibi bir süre olsaydı büyük ihtimal can sıkıcı olabilirdi. Ekstra batarya ile bu sorun aşılabilir ama. 

 

Fakat şöyle bir konuda var. Bu drone'u rahatça Türkiye'ye getirir uçurur ve satarsın. Yurtdışından Mavic getirirsen yasal olarak uçuramazsın. İthal uçuşa uygunluk belgesi alıp kayıt ettirmen gerekiyor vergi verip. Satarkende sistem üzerinden satıyorsun vs vs uğraştırıcı biraz. Diğelim kayıt yaptırmadın kaçak uçtun poliste durdurmadı seni bu ana kadar herşey güzel fakat ikinci el olarak satarken çok çok zor satarsın. Kayıtsız, yurtdışından alınmış vergisi verilmemiş drone'u satmak uğraştırır. Bu aleti alıp zevkini hevesini aldıktan sonra çat diye satabilirsin uğraşmadan. O açıdan drone dünyasına girmek için güzel bir alet.

 

Menzil konusuna gelirsek 13.000 feet kısmında biraz yanlış var sanırsam. 1 metre 3.289 feet değil mi ? Sanırım özellikler kısmındaki şu ibare kafa karıştırdı "Max Service Ceiling Above Sea Level". 13.000 feet e çıkamaz yani. Piyasadaki en baba drone bile 4km yukarıya çıkamaz. Sinyal mutlaka kopar. Mavic'in bile menzili 7km ileri 500metre yukarı. Spark'ın remote controller ile 2km menzili var ama height olarak ne kadar çıkabiliyor onu bulamadım internette. Kaldı ki çıksa bile yukarıdaki rüzgara dayanamayabilir boyutundan ötürü.

 

Ben benim Mavic'i en fazla 3000 metreye yolladım. Daha sonra korkup geri çektim ve live feed'de hiçbir sıkıntı yoktu. Etrafınıdaki elektro manyetik dalga yayan aletlerede çok bağlı. Youtube da vadilerde 6-7km yakalayan var ciddende. Küçük not 3-4km ye yollayıp sinyal kopsa bile alet kendi kendine kalktığı yere dönüyor. Yolda dönerken zaten sinyal geri geliyor ve uçuşa devam edebiliyorsunuz zaten. 

 

@stardust sen drone almaya karar verirsen tabikide elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Spark alıcaksan fly more combo'yu öneririm. remote controller ve ekstra batarya, propeller guard vs iyi eklentiler.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada 16 dakika demiş uçuş süresi için ama o yeni pil ile kapalı alanda havada asılı kalma süresi. Pratikte en yumuşak uçuşla sen ondan 5dk daha düş.

Hangi modeli tercih ederseniz edin, bir sürü yedek batarya alın. Zaten bataryalar zamanla aşınıp uçuş süresi azalıyor.

 

Nihayetinde Spark gayet güzel bir alet. DJI aştı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada bu batarya konusunda Spark tada vardir buyuk ihtimal, Mavic te bataryalarin uzun omurlu olmasi icin %50 seviyede beklemesi gerekiyor. Simdi gunumuzde kimse decharge etmekle ugrasmaz. Drone u idle birakinca ucmadan cok sarjda yemiyor. Menuden decharge gun sayisi seciyorunuz. Ben 5 gun sectim mesela. 5 gun kullanmazsaniz bataryayi kendi kendini decharge edip optimum seviyede tutuyor. DJI bu bataryalara intelligent battery diyor. 

 

Bu flight time konusu yine testler dusmeye baslar. Fakat whooosh un dedigi dogru. 16dk diyorsa en ideal sartlarda 16. Benim mavic in 27 diyor ben en fazla 25 gordum ki %6-8 pil vardi. Fakat hava cok durgundu ve sinyal kalitesi hep cok iyidi onlarda bir etken. Kissadan hisse ucus suresi yeter ama ekstra batarya sart. Yoksa heves kursakta kaliyor. 

 

@stardust siparis verirsen yaz buraya mutlaka. Ben bile heyecanlandim simdiden. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

yazarım tabii ki ya, ilk senin haberin olur zaten. bu konu hakkında direkt danışacağım kişisin artık.

 

şimdiden anladığım 500 dolarlık tek aleti almakla olmuyor bu iş, o 700 dolarlık paketi alacağız mecburen.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Atrin

 

Yahu vermesine vereceğim de, daha 15 Haziran'da piyasaya çıkacakmış, muhtemelen bu aya yetişmeyecek. Temmuz ayı içinde aldıracağım Amerika'dan inşallah.

 

Amazon şuan 3 ile 5 hafta arasında yollarım diyor:

 

https://www.amazon.com/gp/product/B072C36ZVK/ref=ox_sc_sfl_title_3?ie=UTF8&psc=1&smid=A12003XYWWJX55

 

Bu arada o incelemeyi yapan abi, new york'daki tanıtıma da gitmiş:

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada 500$'lık pakette kumanda yok, yani sadece cep telefonu ve wifi aracılığı ile kumanda edebiliyorsunuz, bu da 16-17 metrelik bir uçuş yarı çapı demek oluyor.

700$'lık combo paketi alırsanız kumanda birlikte geliyor ama kumandası ile uçuşa hazır mavic pro ile arasında 300$'lık bir fark kalıyor.

 

Bu 300$ fark ile ne satın alıyorsunuz?

 

1080 60 fps ve 4K 30fps video kaydı (Spark 1080 30fps ile sınırlı)

İki kat daha fazla uçuş süresi

3 eksenli gimbal (Spark 2 eksen)

7km çekim mesafesi (Spark 2km)

 

Spark videolarında stutter sorunu var gibi görünüyor, uamrım firmware güncellemesi ile çözülebilir.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Whooosh Kısaca diyosun ki verin kurtulun, ne uğraşıyorsunuz meretle. :lol:

MAVIC'in muadili 300-400$ arasına inse harika olur ama kimbilir ne zaman?  Yıllar önce aldığımız bir monster truck kamyondan edindiğim tecrübe ile diyorum ki, 1) başarılı ve hassas tecrübe kumandası olacak 2) yedek batarya almak şart ve birde değişimi kolay olacak , sözkonusu cihaz drone olunca şartlara kontrol mesafesi ve uçuş süresi giriyor, ciddi ciddi düşününce MAVIC pahalı ama daha mantıklı duruyor.  şartlarla alakalı daha çok yazılabilir belki ama hepsi bütçeyi etkiliyor haliyle ben kısa kestim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@mehmetclk Biri pahalı oyuncak diğeri ucuz drone.

 

Ne aldığını yada ne kaçırdığını bilmek gerekiyor.

 

Dji bu işi çok iyi toparladı.

Bir ara kendim bir drone yapayım diye niyetlendim. Parça parça alıp kendi ihtiyacıma göre şekillendireyim dedim, neredeyse DJI ile aynı parada ve aynı özelliklerde bir şey çıktı.

Uçuşa hazır kitler var ama onlarda görüntü konusunda DJI ile rekabet edemiyorlar. Connex'in sağlam çözümleri var ama uplink + downlink + camera + gimbal alsan bir mavic pro parası tutuyor.

O zaman diyorsun ki neden yardırayım boş yere. Hazır yapılmışı var.

 

Muadil konusunda kapılar kapalı değil ama çok zor iş. Go-pro falan denedi ama yapamadı. Go-pro başarılı olsaydı başkaları da heveslenirdi ama Go-pro'nun hazimeti başkalarının da gözünü korkuttu.

Go-Pro defteri henüz kapanmadı, Karma'nın yenilenerek dönmesi bekleniyor fakat çok da bel bağlamamak lazım.

Batılı küçük firmalar fiyat konusunda, diğer çinliler ise kalite konusunda DJI ile rekabet edemiyorlar. Dji çok iyi bir noktaya oturdu.

Diyeceğim niyetiniz varsa muadil falan beklemeyin, DJI iyidir.

 

Quote

 1) başarılı ve hassas tecrübe kumandası olacak

Havadan fotoğraflama işinde buna pek ihtiyaç yok. Quadcopter yarışı yapacaksanız çok önemli ama havadan fotoğraflama işinde hassas kontrollerin hiçbir getirisi yok. Alet zaten kendi uçuyor, siz sadece kaba manevra bilgisi veriyorsunuz, gerisini uçuş bilgisayarı hallediyor. Sport mod falan var ama o da yalandan. Alet hiçbir zaman kontrolü tamamen size vermiyor.

 

Quote

2) yedek batarya almak şart ve birde değişimi kolay olacak

 

En önemli mesele uçuş süresi. Düşünün muhteşem bir bilgisayarınız var ama sadece 15 dakika aralıksız çalışabiliyor.

 

Bu her şeyi kısıtlıyor. Hani deniliyor ya 7km çekim mesafesi falan var, yalan dolan. O mesafenin çeyreğine anca gidebiliyorsunuz çünkü daha fazla uzaklaştığınızda dönüş için yeterli yakıtınız kalmıyor. Bataryanın kolay değişebilir olması tabii ki güzel bir şey ama yeterli değil. Sonuçta bataryayı değiştirmek için aleti ayağınıza geri getirmeniz gerekiyor. 10.000'lik 4 tane bataryanız olacağına 20.000'lik 1 tane bataryanız olsun daha iyi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Whooosh'un dediklerine katılıyorum sağolsun güzel bilgiler vermiş.

 

Hocam Mavic'in 7km git gel yapışının videoları var youtube'da. Fakat hava şartları çok çok önemli. Sinyal kopmaması için ova gibi yerlerde yapıyorlar ve rüzgar neredeyse sıfır. Fakat sonuç olarak gerçek hayatta 7km olayı yalan tabiki. Fakat 7km'ye rahat gidip gelse bile ben o kadar mesafeye yollamazdım. İnsan korkuyor :)

 

GoPro Karma o kadar kötü bir drone ki, ikinci versiyonunun çok iyi olması gerekiyor. Çöp niteliğinde drone'a sahipler şu an. Şu an kayıt işi ile uğraşamam zevkimi alınca satıcam diyenler Spark alsınlar. Fakat mutlaka Combo alınması gerekiyor. Remote Controller'sız drone uçurma işi biraz yalan bana göre. Menzil yok wifi teknolojisi yüzünden. Hem satarken daha rahat satarsınız. Fakat ben çok ilgiliyim, kayıtta ettiririm uğraşırım diyorsanız Mavic şu an marketteki en iyi seçenek bu fiyat aralığında. 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Çok iyi bir giriş drone'u olmuş bu. Mavic bile boyut olarak güzel, bunun rahatlığı ekstra olur. Ben mesela şehirde değil de dağ bayırda gezerken etrafı çekmek için istiyorum bir tane. O yüzden çantada diğer kamera/gopro yanında fazla yük getirmeden taşınabilecek birşey olmuş. Şu anda buna ayıracak zaman olsa hemen isterim bir tane. 4K çekeni gelsin, ona bakarım artık.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@stardust Mavic'i yurtdışından alıp kayıt vs ile uğraşamam diyorsan Spark çok güzel bir seçenek. Alırsın denersin beğenmezsen Türkiye'de en en kötü aynı fiyata satarsınki yüksek ihtimal daha yükseğe satarsın. 

 

Şu konuda var Spark Fly More Combo 700$ okey Mavic ile arasında 300$ kalıyor ama Mavic alacaksanız Mavic'in de Fly More Combo'sunu almak lazım ki oda 1300$.

 

O yüzden senin beklentilerini karşılayacak gibi duruyor drone. En kötü satarsın al bence.

Atrin tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

 

bu arada bilmeyenler için söyleyeyim, bu herif Türk'müş.

 

geçen iOS 11 ile ilgili videosunu izlerken farkettim, telefonda klavye dili Türkçe idi, ne ayak derken Türk olduğu ortaya çıktı :)

 

vatandaşı tebrik ediyoruz.

atp beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sipariş kolay, temmuz paso amerikadayız. Bir çekincem de yok zaten, alır getirir kardeşim. 1-2 hevesimi alırım çok beğenmezsem satarım, çok çok beğenirsem de yine satar mavic pro aldırırım.

 

ps:

 

http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/tekirdagda-drone-yasagi.html

 

drone mu alacağız başımıza bela mı göreceğiz bakalım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
11 11

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok