7700K'ya sonunda delid yaptım.
1 1

Bu konuda 18 mesaj var

Korhan ellerine sağlık, gerçekten de güzel iş çıkartmışsın:alkis: Delid her halükarda yapılan işe ve harcanan paraya değiyor. Güle güle kullan "yeni" işlemcini:lol:

ZvAnA beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Elinize sağlık güzel bi çalışma olmuş. Ben de geçtiğimiz aylarda 7700k'ya aynı işlemi uygulamıştım fakat elimde delid kit yoktu direk yaprak jilet ile ihsyi ayırıp sıvı metal uygulamasını yapmıştım. Kış aylarında işlemci 60 dereceleri geçmezken ne yazıkki yazın 70'lere çok rahat vuruyor. Soğutma olarak Coolermaster 212 mi ne ondan kullanıyorum :) Merak ettim bahsettiğiniz hızlarda kullanılan voltaj ve ısı değerleri nedir? 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bir gündür 4600mhz'e yoğunlaştım. Çünkü fanlarımın mümkün olduğunca sessiz çalışmasını sağlarken gayet güvenli bir aralıkta yüksek bir mhz değerine ulaşmak istiyorum. Şuan işlemci 4600mhz'de prime95, aida64 vs çeşitli stress testlerde max. 1,21 ve 1,29 volt aralığında adaptive şekilde kendini ayarlıyor.

 

Fanlarım en düşük profillerinde çalışırken;

prime 95 in-place large FFTs testinde işlemci, max 1.27 voltaj kullanırken 85 watt güç tüketimine ulaşıyor ve en yüksek çekirdek sıcaklığı 68 derece oluyor.

Aida64 cpu,fpu,cache ve system memory seçili halde yapılan stress testte işlemci max 1.29 voltaj kullanırken, 80 watt güç tüketimine ulaşıyor ve max çekirdek sıcaklığı 70 derece oluyor. 

 

Ancak 6. nesil işlemciler ve bunlarla gelen anakartlarla birlikte cpu oc konusunda birçok kimsenin farkında olmadığı bir durum var. O da oc yapılan işlemcinin kaç watt tükettiği. Bir çok insan çeşitli mhz değerleri için çeşitli ayarlarla işlemciyi oc ediyor ama bu güç tüketimini kontrol etmiyorlar. Böyle olunca atıyorum 1.28 voltta 4800 mhz'de 70 derecede işlemcisinin stabil çalıştığını iddia eden bir kişi kesinlikle işlemci paketinin ulaştığı watt değerini de kesinlikle belirtmesi gerekiyor. Çünkü kullandığım 6700k olsun 7700k olsun ikisinde de karşılaştığım bir durum var. O da işlemcinin yüksek mhz değerine oc.lanmış olması o işlemcinin optimum performansta çalışacağının kanıtı değil. Çünkü düşük voltajda çalışması için yapılan ayarlar işlemcinin o mhz değerinde aslında vermesi gereken performanstan çok daha düşük çalışmasına neden olabiliyor. Mesela ben şuan 5ghz için tamamen stabil ve max 1.35 voltaj vererek işlemcinin çalışmasını sağlayabiliyorum. Stabil derken bunu uzun süreli stress testlerini baz alarak söylüyorum tabiki. Ama işlemci 5ghz'e oclanmış olmasına rağmen atıyorum stress testte 55 watt harcıyor. (Oysa 5ghz'de çalışan bir 7700k tam yükte min. 110 watt gibi değerlere ulaşması lazım ki şu ana kadar ki gözlemlerime dayanarak kendi işlemcim için bunun gerçekleşmesi için min 1.40 ve üzeri voltaj verilmesi gerekiyor) Haliyle herhangi bir benchmarkta atıyorum 4800 mhz'de çalışan işlemciden çok daha düşük puan alıyor. Oysa hem yerli, hem yabancı forumlar şu kadar voltajda şu kadar mhz elde ediyorum diyenlerle dolu. Ama kaç watt tüketim olduğunu kimse paylaşmıyor ve genel olarak hangi benchmarkta kaç puan alındığını bilemiyoruz.

 

Bu bilgiler ışığında aslında benim verdiğim değerlerin kendi işlemcinizle kıyaslanabilmesi için işlemcinin hangi stress testte hangi watt değerine ulaştığının bilinmesi gerekir. Ayrıca şuan kendi işlemcimin de 4600mhz için optimum değerlerine ulaşmamış da olabilirim. Mesela 4600mhz için stress testlerde 80-85 watt güç tüketimine ulaştığımı söylemiştim ama bu yeterli midir, bunun belirlenmesi için daha fazla denemeye ihtiyaç var. İşlemiciyi atıyorum 90 watt harcayacak şekilde ayarlayıp benchmarklarda aldığı skorları önceki ayarlarla kıyaslamak gerek. Eğer 90 watt güç tüketimiyle daha iyi performansa çıkılabiliyorsa daha ötesini zorlayıp aynı mhz değeri için hep en optimum performansı belirlemek gerekli. Performansın artmadığı noktada mhz artışı düşünülmeli. O yüzden şuan için 4600mhz'de denemelerim ve gözlemlerim devam ediyor.

 

Çok detaylı ayar ve gözlem yapmadan anakartın kendi auto ayarlarında 4800 ve 5 ghz için kısa süreli denemeler yaptım. Cpu package'in 4800mhz için 95-100 watt, 5ghz için 120 watta kadar çıktığını gördüm. Tabi bu sırada anakart voltajı kendi bol keseden dağıttığı için 4800 için 1.46v, 5ghz için de 1,54 volt bile verdiğini gördüm. 1,46 volt ve 110 wattlık tüketimde çekirdekler 85 derece, 1,54volt ve 120 wattlık tüketimde çekirdeklerin kısa sürede 90 dereceyi çok rahat geçtiklerini gördüm. Oysa delidden önce işlemciyi yeni aldığımda ilk hafta skor kasarken 4800mhz ya da 5000mhz olsun çok daha düşük voltaj değerlerinde aynı watt değerlerine ulaşıp benchmark yapmışlığım var zaten. 

ZvAnA tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu watt olayına ben de çok dikkat ediyorum. Bazı durumlarda dediğiniz gibi işlemci hızı yüksek olmasına rağmen düşük performans veriyor, bunu da sonradan farketmiştim. İlk başlarda bahsettiğiniz kategorideydim yani :)

 

Şu an [email protected] ile prime 95 testinde max 74 derece, 99 watt gibi bir kullanım yapıyor. Voltajı düşürdüğümde yine stress testlerinden geçebiliyorum fakat bu sefer de performans düşüşüne sebep oluyor. Optimum performans yakaladığım nokta bu oldu benim için. Fazlası ısı, azı performans kaybı. Bir de benim işlemcinin takoz oluşundan mı bilmiyorum ama 5Ghz bandına geçtiğim anda bütün voltaj ve anakart ayarlarını denememe rağmen mavi ekranla karşılaşıyorum.

 

Konuyla ilgili olarak bu arada ilk delid uygulamamda arada boşluk mu kaldı, sıvı metal mi aktı ya da işlemciyi sockete yerleştirirken biraz salladım mı bilemiyorum ama belli bir kullanım sonrasında (sanırım iki hafta), core #3'ün diğerlerine göre daha fazla ısındığını farkettim. Tekrardan açıp kontrol ettiğimde çekirdeğin üzerindeki sıvı metalin başka tarafa yoğunlaşıp diğer taraftan silindiğini gördüm. Tekrardan var olanı iyice yayıp bu sefer ufak hamlelerle kapanış işlemine geçtiğimde bu sefer de ilk bootta bile işlemci 80 dereceleri görüyordu. Biraz soğutucu bloğun üzerine bastırdım elimle ve bugünkü değerlerdeyim. Nette biraz araştırma yaptıktan sonra öğrendim, sıvı metalde bu ihtimal düşük olmasına rağmen içerde oluşan ani ısı değişimleri sonucu bu sürülen sıvı-pasta dışarı doğru yer değiştirebiliyormuş.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam sıvı metali hem kapağın altına hem de çekirdek üzerine uygulamış mıydın? Uyguladıysan da dediğin gibi sıvı metal belki belli bir yerde toplanmış olabilir. Zaten belli bir kullanımdan sonra tekrar yenilenmesi gerektiğini de okumuştum daha önce. Ama bu süre ne kadar bilmiyorum açıkçası. 

 

Bu arada 4,9 ghz için 1,34 v. bence iyi bir değer, 99 watt tüketim 4,9ghz için biraz düşük gibi olsa da bu tüketimde elindeki hava soğutmayla 74-75 derece bence yine iyi bir sıcaklık.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evet evet hem çekirdek üzerine hem de kapaktaki denk geldiği kısma uygulamıştım. Yenileme kısmını bilmiyordum. Youtube'ta bi videoya denk gelmiştim, orada 1 senelik kullanımdan sonra tekrar açıyordu ve ilk günkü gibiydi gözüken. Herhalde en az 1 sene götürür diye düşünüyorum, yoksa gerçekten el titretmelik oluyor delid kitsiz :)

 

110 Watt'lık kullanım için 1.36 gibi bir değer istiyor bende ama sıcaklıkta sanki voltajı iki kat arttırmış kadar ısınmaya başlıyor işlemci anlamsızca. Bir de load line calibration level 1'de yani daha çok güç gerektiren bir uygulamada bu artacaktır diye düşünüyorum. AIDA'da mesela 92Watt çekiyor. Ben yüklü bi render alıp bir'de oradaki sonuçlara bakayım.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Korhan hocam sen o şekilde yapmışsın lakin relid işleminde IHS'yi geri yapıştırmak için silikon conta önerilmiyor pek. Zira arada ekstra bir katman oluşturup IHS'nin işlemci çekirdeğine tam olarak temas etmesine mani olabiliyormuş conta.

 

Ben relid işleminde IHS'yi yapıştırırken, IHS'nin dört köşesine birer damla jel formunda olan japon yapıştırıcısı (super glue) sürmüştüm. Benim kullandığım Rockit delid aracını tasarlayıp üreten kişi de tam olarak bu yöntemi öneriyor relid için.

Najaz tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,


Hayirli olsun ZVana. Bende Intel in 20. yil islemcisini delid yapip bir suru denemeler yapmistim. Benim orjinal haliyle Vietnam yapimi 4790K 4.4GHz de 180W i geciyor. Siz cok iyisiniz valla 4.6GHz lerde 90W larda falan takiliyorsunuz :D. Rainbow 6 oynarken AIDA 64 kac W gosteriyor paket olarak onu da yazar misin buraya? Bir diger onemli olay da bu arada ring bus i kac GHz de calistiriyorsun? 4 GHz in ustune pek cikmiyor bildigim kadariyla ama oyunlara etkisi vardir. Sen cekirdek performansini arttiriyorsun ama ringbus yavas kaldigi zaman o hizli dongu icindeki devirlerde data bekliyor daha yavas ring bustan. Bunlarida goz onunde bulundurmak gerek. Sivi metal in yer degistirme mevzusu pasta termal macunlarda da mevcut. Onlarda genlesme ve buzulme yasiyor. Hatta ilk termal macun uygulandigi zaman power virus bir uygulama acilir ve kapanir surekli. Eger testler sonucunda dereceler iyi durumdaysa daha sonra da bozulacagini zannetmiyorum. Hayirli olsun tekrar. 

Saygilar

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@Najaz evet bundan bahsedildiğini duymuştum. Bu yüzden çok ince bir tabaka olacak şekilde oldukça az sürdüm ve bence intelin kendi kullandığından da ince oldu gibi görünüyor. Zaten sıcaklıklardaki muazzam düşüş şuan öyle bir sıkıntı olmadığını gösteriyor sanırım.

 

@KaziQ daha hiç siege'e girmedim ama bir ara girip bakarım. Ring bus önbellek çarpanı sklylake ve kaby lake işlemcilerde sanırım uncore ratio oluyor. Ben onu genelde 42'de bırakıyorum. Ama 4800mhz için 45 yapıyorum ve stabil görünüyor.

ZvAnA tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İki gündür 4.6ghz için yaptığım denemelerde gördüm ki bu frekans için optimum performansa ulaştım. 4.6 ghz için Full auto şekilde herşeyi anakarta bırakırsam aida64 stress testte 1.32 volt / 85 watt, prime 95'te 1,30volt/88 watt gibi değerlere ulaşılıyor. Kendi ayarlarımı yaptığım zaman aida64'te 1.296volt/80 watt, prime 95'te 1.272volt/85 watt değerlerine ulaşıyorum. Ancak daha az voltaj ve daha az watt tüketimiyle cinebench ve super pi'de birebir aynı skoru da alıyorum hatta bir gıdım daha iyisini alıyorum. İleriki günlerde geldiğim noktadan daha da düşük voltaj ve daha düşük watt ile aynı skorları almaya çalışıp 4.6ghz için en düşük tüketimi bulmaya çalışacağım. Ama şuan 4.8ghz 'e odaklanmış durumdayım.

 

Yine 4.8ghz için kontrolü anakarta bırakırsam aida64'te 1,512v/110 watt, prime95'te 1.464v/113 watt değerlerine ulaşıyorum. Bugün başladığım denemelerde kendi ayarlarımla geldiğim noktada aida64'te 1.368v/94 watt, prime95'te 1.344v/98 watt gibi değerler alıyorum. Skorları test ettiğimde ise puanlar yine birebir aynı. Ama şuan 4.8ghz için çok daha fazla deneme yapıp voltaj miktarını çok daha aza çekmeye çalışacağım ki mümkün görünüyor.

 

@KaziQ 4.8ghz için denemeler yaparken r6 siege'e girip benchmark'ı çalıştırdım. Cpu package power bu sırada aquero izleme yazılımının raporunda max 80,6 watt olarak kaydetmiş ama aida64 82 watt görmüş.

ZvAnA tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@KaziQ Ring ratio'nun farklı hızlarda uygulanmış ayrıntılı testleri vardı ama aralarındaki fark 1fps kadar. Ben de o yüzden 46'da bırakmıştım ki yüksek hızlara alındığında benim stabiliteyi bozuyor testlerde ya da mavi ekran alıyorum. Sıvı metali beklerken, termal pasta uygulamıştım delidli işlemciye fakat max 1-1.5 hafta sonra patlıyor.

 

@ZvAnA Hocam bir de Intel Extreme Tuning'te memory stress testinden bakar mısınız şu anki manuel voltaj ayarlarınızla kaç watt tüketim yapıyor? Bende 105W gibi bir kullanıma çıkıyor. Bir de Adobe Camera Raw ile GPU'yu devre dışı bırakıp 16bit TIFF çıktı almaya başlayınca 100W'a geliyor. Sanırım aida ve prime tam anlamıyla yüklenmiyor gibi, buradan gördüğümüz değerlere aldanmamak lazım diye düşünüyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@omertocarlos Benim 4600mhz ve 4800mhz için kullandığım ayarlarla XTU'daki 5 dakikalık memory stress testte;

 

4.6ghz için anlık en yüksek 1.28volt ve 74 watt gösterdi. (ortalama olarak 1.23 voltlarda gezindi)

4.8ghz için anlık en yüksek 1.329 volt ve 88 watt gösterdi. (ortalama olarak 1.27 volt civarı gezindi) 

 

Bende de görünen o ki, XTU testi sırasında, senin işelmcinin tam tersi etki oluyor. XTU diğer stress testlere göre daha az voltaj ve daha az watt gösterdi. 

 

Hocam sen hangi voltaj ve hangi mhz değerinde 100 watt'ları gördün, söylersen o değerleri tutturmaya çalışıp bakarım bir ara.

 

EDIT: Yalnız XTU Memory Testten sonra benchmark yapayım dedim, benchmark sırasında 115 watt'a kadar çıktı cpu package power. Bu sırada voltajı 1.41'lere kadar çıkarmış. Sıcaklıkta max 75 derece olmuş.

ZvAnA tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada bu yaptığım benchmark sonucunda çıkan 1686 puanı, hwbotta diğer 7700k sahipleriyle kıyaslayım dedim bir baktım aldığım skor custom sıvı soğutma kullananlar arasında ilk 100'e girmiş, 90. olmuş. Üstelik altımdaki bir çok skor 5ghz'lerle falan alınmış. Tüm soğutma türlerinin LN2 vs. dahil olduğu 5354 skorluk listede de 247'ye girmiş. Enteresan... 

Quote

Your system is performing excellent, nearly everyone with a Core i7 7700K at 4800MHz scores less.

Bana böyle dedi hwbotun yalancsıyım.:mrgreen:

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

 

Bence cok iyi skorlar. @omertocarlos 4.6GHz ring bus ta cok iyi bir frekans bence. @ZvAnA, senin yuksek skor adamlarin ring bus (uncore) ratio ile oynamamasi da olabilir. RAM leri de illa yuksek performansta tutmak yerine C15-C14 lerde tutup daha dusuk frekanslar denenebilir. Latency hesaplari yapip ona gore bir tik dusuk frekanslarda tutmak daha iyi olabilir. 9900K olsa latency yerine bandwidth ustune calisin derim ama 7700K oldugu icin cok fazla bant genisligi sorunu cekmiyorsunuzdur. Latency ustunden gidin bence. 

Bir diger merak ettigim husus acaba ringbus i cok yuksek tutup frekanslari dusuk tutmak ne kadar etki eder server bazli programlara. Ya da kirilma noktasi nerede performans-guc-stabilite uclusu arasinda. YouTube genelde bozuk plak gibi bir suru adam hep ayni testleri yapip grafige donusturuyor. Hic yaraticilik dedigimiz olaya farkli bakis acilariyla yaklasan biri yok ne yazik ki.

 

@ZvAnA, senin yuksek skor un voltaj ile de alakali olabilir. Gecmiste daha cok yuksek voltaj verilen islemcinin ayni frekansta daha yuksek skor verdigini gormustum alakasiz bir sekilde. Illa bir sebebi vardir ama su anda sadece tahmin yurutebiliyorum. Ayni frekanslarda daha dusuk voltajlarda ve sonra daha yuksek voltajlarda ayni testleri yapip dedigimi teyyit edebilirsin. Skorlarin cok iyi. Tebrikler. Birde sicaklik ve guc degerleriniz cok gipta edilecek duzeylerde. Bunu watt metre takarak prizden de teyyit edebilir misin?

 

Ayrica benim buyuk fantezim olan senin islemciyi 4.0GHz lere falan cekip Intel in boktan stock sogutucusunu takip oyun + benchmark deneyip video yap bence. Cok ilginc bir durum olur ve aslinda su sogutuculara falan cokta gerek olmadigini vurgulamis olursun. 4.0GHz de cok rahat kaldirir gibi geliyor bana o boktan sogutucu ile bile. Bunu denersen sevinirim :).

 

Yillardir grup konusmalarinda yaziyorum. Istenildigi kadar 120mm, 240mm, 280mm radyatorler su sogutuculari havada ucussun. Islemciden IHS e o kadar hizli isi gecisi olmadigi icin, IHS ten su bloguna o kadar hizli isi gecisinin bir onemi kalmiyor. Benim ilk delid 2014 zamaninda mi ne yapmistim ve o zamanlar 20+ derece sicaklik dususu kaydetmistim. Inanilmazdi. 

 

Evet stock sogutucu ile ve diger testlerini dort gozle bekliyorum :). 

 

Saygilar

KaziQ tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@KaziQ benim 2x8gb'lık ddr4 kiti normalde 3000mhz CL15-16-16-35 ve uzun süredir bu şekilde stok kullanıyordum. Ama cpu'ya delid yapınca ramleri de biraz gıdıklayım dedim. Şuan 3333mhz'de CL16-18-18-38-2T olarak çalışıyorlar. Bir ara 3000mhz'de ama daha düşük timingleri denerim.

 

Ringbus konusuna gelirsek işlemcinin default cache ratio'su zaten bildiğim kadarıyla 4.2 ghz. Normalde onu çok fazla kurcalamıyorum. Ama ona da daha fazla yüklenip denemeler yapabilirim. 

 

4.8ghz için dediğin doğru olabilir voltaj konusunda. Ben işlemciye sabit voltaj vermeyi sevmiyorum. Ayarlarımı işlemcinin güce ihtiyacı olduğunda yeterli voltajı alması için güvenli bir aralıkta gidip gelmesi için uğraşıyorum hep. Haliyle aslında ortalama 1.29-1.32v civarı takılan işlemci dün yaptığım XTU benchinde 1.41v'lara kadar çıkmış. HWBOT'da 7700k kullanıcıları arasında 4.8ghz için dünyadaki en iyi skorun benim gönderdiğim skorun olmasının nedeni belki budur. Belki adaptive voltaj ve LLC ayarlarıyla biraz daha oynayıp bunu düşürebilirim ve XTU'daki skora nasıl bir etkisi olacak gözlemleyebilirim. Ama işte tüm bu denemeler için epey boş vakit olması gerekiyor. 

 

Priz için wattmetre var ama pc ve çevre donanımlar APC ups'e bağlı olduğu için sistemin çektiği gücü toplam wattı zaten apc'den ve apcdeki veriyi de aida64 ve diğer yazılımlarda görebiliyorum. Ama benim vereceğim değer senin beklediğin düşük değerler olmayacaktır. Kasa içinde onlarca fan, iki adet d5 pompa, ledler, 3hdd, 4 ssd var. Haliyle ortalama bir sisteme göre çok daha fazla güç harcıyorum. Bu haliyle masaüstünde bile 250 watt ortalama tüketimim var ve anlık 310 watt'lara kadar çıkıyor ki ekran kartı devreye girmemiş halde bu. Bir oyun açtığımda bu değer 580 watt'lara çıkıyor. Ha bu değere çift monitör de dahil tabi.

 

Stok soğutucu fantazisine gelecek olursak onu benim yapmam çok zor. Benim kasanın düzeninde öyle kafana esti sıvı soğutmayı iptal et, başka soğutucu dene falan büyük zahmetli işler. O yüzden ona bulaşacağımı zannetmiyorum. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@ZvAnABenim tam olarak bios voltaj ve hız ayarları şu şekilde;

 

http://prntscr.com/o9m7me

 

http://prntscr.com/o9m7w1

 

Ramler CL16 3200Mhz onları da 3466Mhz'ye ayarladım. Biosta spread spectrum ayarı olmadığı için sürekli dalgalanıyor ama genel olarak 3500Mhz'de geziniyorlar. XTU'da benchmark sırasında benim 125W'a kadar çıkıyor işlemci, o yüzden dedim diğer uygulamalar bence sonuna kadar yüklenmiyorlar işlemciye. Bu arada aldığım skor hwbot'ta 1701 puan ile 11. sırada. Boş bi vakitte biraz gıdıklasan 4.9Ghz ile daha yukarılara çıkabilirsin. Ben 83 dereceyle bitiriyorum testi, daha yukarısı artık benim için yok :) 

 

@KaziQ Hocam ring ratio'da şöyle birşey var;

-Yüksek hızda stabilite sorunları yaratıyor, yani ulaştığımız bu cpu hızlarında 1:1 oranında kullanmak imkansız.

-Yükselttiğinizde bazı benchmark skorlarında çok çok çok az performans artışı oluyor fakat günlük kullanımda sıfır.

-İşlemciyi sabit hızda bırakıp ring ratioyu yükseltmek ise performansa hiçbir etkide bulunmuyor.

 

Bu yüzden stabil gelebileceği son noktaya getirip bırakıyorum, getirmesem de olur.

 

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de ring ratio için şunu farkettim; ben 45 veriyorum diyordum ama 45 de versem, 46 da versem niyeyse 43'de sabit kalıyor benim ankartta. 4600mhz için 45, 46 hatta 49 çarpanını denedim ama sonuç değişmedi. En fazla 43 oluyor. Bunu kilitleyen ayar hangisi acaba. :icon_think: Haliyle bu şekilde yaptığım xtu testlerinde ne skor ne watt açısından bir değişşiiklik olmadı.

 

@omertocarlos 4.6ghz için zaten optimum noktayı bulduğumu düşünüyorum çünkü 4.6ghz'de de xtu'da yaptığım benchte 1651 puanla en iyi 4600mhz puanını vermiş gözüküyor. 4.8 için biraz daha ayarlar üzerinde çalışmaya devam edeceğim. Ondan sonra artık 5ghz'e odaklanacağım. Daha önce bu işlemciyle 5.2 ghz'e çıkmışlığım var ama tabi sadece cpu-z'de ss alacak kadar stabildi. Delidden sonra 5ghz'leri tekrar zorlayıp, yine döneceğim xtu benchmark işine. Bizim forumda stardust'ın hem cinebench hem 3d mark sıralamasında bu işlemci 5050mhz'de iken almıştım skorları. Delidden sonra bakalım nasıl puanlar alacağız.

ZvAnA tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok