Origin oyunlarını yedekleme ve yedekten geri yükleme
0

Bu konuda 12 mesaj var

Origin'in kendisi oyunları yedekleme ve yedekten geri yükleme ile ilgili pek de pratik olmayan "yeni bilgisayarda indirmeyi duraklat, Origin'in oluşturduğu oyun klasörünü sil, yedeğini aldığınız eski oyun klasörünü buraya kopyala, indirmeye devam et'i tıkla, Origin'in mevcut dosyaları taraması bekle" gibi pek bir yavaş ve saçma yedekleme yöntemini tavsiye ediyor. Bu yöntemde onlarca gb'lık oyunların tek tek bütün dosyalarının bütünlüğünün internet üzerinden kontrol edilmesi dakikalar sürüyor.

Fakat başka bir yöntem daha var.
 

 

Diyelim bilgisayarınıza format atacaksınız yada kendi bilgisayarınızda yüklü bir Origin oyununu başka bilgisayara aktaracaksınız.
Örneğin Origin oyunları sisteminizde ikinci bir harddsikte kayıtlı, bilgisayarınızın C: sürücüsünü formatladınız ve oyunların yüklü olduğu D: sürücüsü olduğu gibi duruyor. D: sürücünde yüklü oyunları yeni formatladığınız bilgisayarınızda kullanabilmek için;

Origin'i indirip bilgisayarınıza kurun. Kurulum tamamlandıktan sonra Origin'i kapatın.

Yeniden tanımlamak istediğiniz oyunun klasörüne gidin ve "__Installer" klasörünü bulun Misal "E:\Games\Origin Games\Battlefield 4\__Installer"


__Installer klasörünün içinde "InstallLog.txt" isimli bir dosya olması lazım. Bu text dosyasının içinde önceki kurulumdan kalma yükleme komutunu göreceksiniz. 

21:15:27  CommandLine: install -locale en_US -installPath "C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 4\" -autologging -startmenuIcon=1 -desktopIcon=1

Bu komutu __Installer klasörünün içindeki Touchup.exe ile çalıştırırsanız oyun birkaç saniye içinde yüklenmiş oluyor.

 

Komut satırını administrator yetkisi ile başlatın ve yüklemek istediğiniz oyunun __Installer klasörüne komut satırından cd kmutu ile gidin.

Komut satırından Touchup.exe programını InstallLog.txt dosyası içindeki önceki kurulum komutu ile çalıştıracağız. Eğer oyunu yine aynı dosya konumundan yükleyecekseniz bir değişiklik yapmadan kullanabilrsiniz. Eğer oyunun kurulu olduğu yeri değiştirdiyseniz yeni konum ile bu komutu çalıştırmanız yeterli.

 

Misal "Battlefield 4" oyununu "E:/Origin Games/Battlefield 4/" klasörüne taşıdığımızı varsayalım, komut satırına 
 

Touchup.exe install -locale en_US -installPath "E:\Origin Games\Battlefield 4\" -autologging -startmenuIcon=1 -desktopIcon=1 

Yazıp enter'a basmamız oyunun yeni konumundan yüklenmesi için yeterli. Origin'i çalıştırdığınızda oyununuzun yüklü ve oynamaya hazır olduğunu göreceksiniz. Böylece yedeğini aldığınız oyunları, arkadaşınızın bilgisayarından kopyaladığınız oyunları yada yükleme klasörünü değiştirdiğiniz oyunları en hızlı şekilde yeniden tanımlayabilirsiniz.

 

screenshot-13.png

Veya bilgisayarınız formatlamadan önce Origin oyunlarının kurulu olduğu "C:\Program Files (x86)\Origin Games\" klasörünü yedeklediniz. Formattan sonra tekrar aynı yere kopyaladınız. Tek yapmanız gereken Installlog.txt dosyasındaki yükleme komutunu hiç değiştirmeden yeniden çalıştırmak.
 

Touchup.exe install -locale en_US -installPath "C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 4\" -autologging -startmenuIcon=1 -desktopIcon=1

 

Whooosh tarafından düzenlendi
rammstein and MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Niye böyle bir şey gerekti, ben oyun klasörünü aynen HD’ye kopyalıyor, ondan sonra ihtiyaç olduğu zaman Origin’in tanımladığım oyun klasörü altına kopyalıyorum.

Ondan sonra ilgili oyun için Origin üzerinden Download seçeceğine tıklayınca kendisi oyunu ilgili yerde bulup kurulumu tamamlıyor, eski bir yedek ise otomatik olarak update indirip onu da kuruyor, çok basit ve bence güzel çalışan bir sistemi var.

Uplay de buna benzer, oyunu kopyalıp yerini göstermek yetiyor, yine yedek üzerine update geldi ise onu da kendisi indirip kurulumu tamamlıyor.

Battle.net de bu şekilde.

Steam ise bence çok kötü, aşırı uzun süren bir backup sistemi var, çok çok uzun sürüyor, şu devirde olacak şey değil. 
 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
1 saat önce, T800 said:

Steam ise bence çok kötü, aşırı uzun süren bir backup sistemi var, çok çok uzun sürüyor, şu devirde olacak şey değil. 
 

 

Nasıl Tolga abi? Aralarında en sorunsuzu Steam :D . Aynı Origin, u-play' deki mantığı Steam' da da yapabiliyorsun. Ben onca formata rağmen senelerdir Steam klasörünü silmedim, hep bu şekilde sorunsuz ayakta kaldı.

Backup sistemini kullanmıyorum bile. :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bir takım ek şeyler yapmak gerekiyor, kendi backup sistemi çok kötü Steam üzerinden çalıştırarak yaptığın. Ondan bahsediyorum.

Origin ve Uplay’deki gibi hiçbir şey ek yapmadan sadece klasörü kopyala, göster oluyor mu Steam’de ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
22 dakika önce, T800 said:

Origin ve Uplay’deki gibi hiçbir şey ek yapmadan sadece klasörü kopyala, göster oluyor mu Steam’de ?

Aynen abi oluyor, ben hep öyle kullandım şu ana kadar formatlarda vs. Diğerlerinde daha çok sıkıntı yaşadım, yok oyun klasörünü göstermeme rağmen yeniden download' a başlaması çünkü işte bilmem ne adımını atlamışım vs. diye. :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, T800 said:

Ondan sonra ilgili oyun için Origin üzerinden Download seçeceğine tıklayınca kendisi oyunu ilgili yerde bulup kurulumu tamamlıyor,

İnternet ve disk hızına bağlı olarak uzun sürüyor, bir de birkaç kere benim başıma şöyle bir olay geldi, bütün oyun dosyaları sağlem ve güncel olmasına rağmen yine onlarca gb download yaptı.
Biz burada sadece normalde Origin'in oyunu indirdikten sonra yaptığı kurulum işlemini tekrar yaptırıyoruz. Update varsa zaten Origin açıldıktan sonra güncelleme var diye uyarıyor.

 

2 hours ago, T800 said:

Steam ise bence çok kötü, aşırı uzun süren bir backup sistemi var, çok çok uzun sürüyor, şu devirde olacak şey değil. 
 

 

Aksine Steam en iyisi çünkü backup yapmanıza gerek yok. Steam'in kendi backup sisteminden bahsetmiyorum, o çok saçma şeyler yapıyor fakat Steam'de oyunun klasörünü ve "appmanifest_*****.acf" dosyasını sakladığınız sürece Steam oyunu hemen tanıyor.
Misal ikinci bir diskte Steam kütüphanesi kurduysanız ve onlarca oyunu oraya yüklediyseniz, yarın öbür gün sistem sürücüsünü formatlasanız dahi Steam'i kurup o oyunların olduğu klasörü yeniden Steam kütüphanesine tanımlarsanız yüzlerce oyunu şak diye yüklü görüyor.

Yoksa Steam'in kendi backup sistemi bence bozuk. Güncel oyunu yedeklemesi dakikalar sürüyor, 10dk sora yedekten geri yüklemesi de dakikalar sürüyor, en bombası 10 dakika önce aldığınız yedekten geri yükleyince bazen onlarca gb update çıkarıyor. Fakat gerek yok, ben herhalde bi 10 senedir kullanmadım

Whooosh tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarıda bahsettiğim yöntem aslında çok basit bir yöntem ama anlatması karışık biraz, yada ben beceremedim.


Yoksa komut satırını admin olarak başlatıp 

"E:\Origin Games\Battlefield 4\__Installer\Touchup.exe" install -locale en_US -installPath "E:\Origin Games\Battlefield 4\" -autologging -startmenuIcon=1 -desktopIcon=1 

kodunu yapıştırıp çalıştırmanız yetiyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok