PlayStation Muhabbetleri...
1 1

Bu konuda 361 mesaj var

On 5/14/2025 at 11:45 AM, JardeL said:

DyMc5fK.png

Oyun yok dedigimiz cihaz nasil bu kadar satiyor hayret, ben bile hala almadim :D ... Genc nesil icin oyun Fortnite ve FIFA'dan ibaret sanirim, sirf bunlar icin bile aliyor, aldiriyorlar... 

PC kurmanın uğraşı ve maliyeti olmadan, iyi bir ekran kartı parasının yarısına PS5 Pro alıp, destekleyen oyunları PS5 Pro Enhanced olarak 90 FPS civarı oynamak isanların işine ve kolayına geliyor muhtemelen.

bundaki şart da iyi bir TV'ye sahip olmak, 60 hz, latency çöp bir televizyona bağlayarak yazık da edebilirsiniz alete.

Pro olmayan PS5'ler bile oldukça yeterli mevcut oyunlar için ama PS5 Pro enhanced oyunları görünce geri dönmek istemezsiniz 60 FPS'ye. Özellikle Alan Wake 2 ve Last of Us Remake-Remastered'lar çok güzel olmuş diyebilirim Pro'da.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
11 saat önce, stardust said:

Pro olmayan PS5'ler bile oldukça yeterli mevcut oyunlar için ama PS5 Pro enhanced oyunları görünce geri dönmek istemezsiniz 60 FPS'ye. Özellikle Alan Wake 2 ve Last of Us Remake-Remastered'lar çok güzel olmuş diyebilirim Pro'da.

Aslında normal TV izleme mesafesinde Pro'nun getirdiği artıları farketmek biraz zor gibi; monitörde oynanıyorsa başka tabii. Bende Pro yok, düz PS5 var. Lakin Last of Us Part 1, Horizon Forbidden West ve Horizon Zero Dawn Remastered'ı hem PS5'te hem de PC'de DLSS ile 4K'da oynadım ve gerek çözünürlük, gerekse de akıcılık anlamında arada çok bir fark hissetmedim. PC'de de ortalama 90-100 FPS alabiliyordum 4K DLSS upscaling ile; bu da PS5 Pro kalitesine denk geliyor.

PC'ye bütçe ayıramayanlar, Pro'ya da fazladan para vermek istemeyenler gönül rahatlığıyla düz PS5 alabilir bence. PS5'in en kötü yanı oyunlar çok pahalı, SE opsiyonu yok PC'deki gibi. Daha önce hiç PS deryasına dalmayanları PS Plus kataloğındaki oyunlar 1-2 sene idare eder, ama sonrasında konsolu hiç açmıyor halde bulabilirsiniz kendinizi :)

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
6 hours ago, Najaz said:

Aslında normal TV izleme mesafesinde Pro'nun getirdiği artıları farketmek biraz zor gibi; monitörde oynanıyorsa başka tabii. Bende Pro yok, düz PS5 var. Lakin Last of Us Part 1, Horizon Forbidden West ve Horizon Zero Dawn Remastered'ı hem PS5'te hem de PC'de DLSS ile 4K'da oynadım ve gerek çözünürlük, gerekse de akıcılık anlamında arada çok bir fark hissetmedim. PC'de de ortalama 90-100 FPS alabiliyordum 4K DLSS upscaling ile; bu da PS5 Pro kalitesine denk geliyor.

PC'ye bütçe ayıramayanlar, Pro'ya da fazladan para vermek istemeyenler gönül rahatlığıyla düz PS5 alabilir bence. PS5'in en kötü yanı oyunlar çok pahalı, SE opsiyonu yok PC'deki gibi. Daha önce hiç PS deryasına dalmayanları PS Plus kataloğındaki oyunlar 1-2 sene idare eder, ama sonrasında konsolu hiç açmıyor halde bulabilirsiniz kendinizi :)

Türkiye'de paralel ithalat yoluyla gelenler 35 bin liralara düştü. Yurtdışından da 27-30 bin civarına alınabiliyorken, bütçe cidden çok kısıtlı olmadığı sürüce şu saatten sonra Pro dışında alınmasın bence.

https://www.akakce.com/ps5/en-ucuz-pro-2-tb-oyun-konsolu-fiyati,760463233.html

Gerçi ben de "dünyada en az kullanılmış CD'li PS5'imi" 16 bin liraya sattım. Hani takas, kardeşlik ıvır zıvır yapılacaksa oyunlar o da tabii ki bir seçenek haşat olmamış bir 2. el bulunursa. Zira PS5 Pro alınca 6 bin lira gibi paralara bir de CD sürücü satın almanız gerekiyor ayrıyeten oyun takas içine girişecekseniz.

Garanti konusunda da hani ilk seri PS5 alıyorsanız distribütör garantisi olsun derdim, zira bazı sorunlar olmuş ama Pro çıkana kadar kaç tane güncelleme geldi PS5'e. Garanti problemi yaşayıp, uğraşma riski için cidden çok şanssız olmalınız lazım.

-

Normal bir TV değil de 120 hz, latency düşük, oyuna uygun bir TV varsa kesinlikle PRO'nun farkı hissediliyor, ben normal PS5'i satmadan önce bir kaç gün kapsamlı denedim, PS5 Pro'ya mevcut "Pro Enhanced" oyunlar için bile değer ki, önümüzde çıkacak Death Stranding 2 ve GTA 6 gibi oyunlarda fark daha bariz olacaktır.

Ama oyun fiyatları konusu malesef Najaz'ın dediği gibi. Death Stranding 2 için ne PC'ye gelmesini, ne de SE çıkmasını bekleyebilirdim. 

En son aldığım bazı oyun fiyatları:

Cyberpunk 2077 - Steam - PC: 250 TL

Death Stranding - Steam - PC: 160 TL

Red Dead Redemption 2 - Steam - PC: 150 TL

Last of Us Part 1 - Steam - PC: 600 TL

The Last of Us Part II Remastered - Playstation Store: 150 TL

DEATH STRANDING 2: ON THE BEACH - Playstation Store: 2800 TL

-

Death Standing PC'de 2 kez PS'da 1 kez baştan aşağı oynayıp bitirdiğim bir oyun olduğu içib 2800'e acımadım ama saçmalık derecesinde pahalı olduğu kesin.

GTA 6 daha da pahalı olacak, ona da acımaz alırım ama onun dışında bu paralara zaten oynamaya vakit bulamazken oyun alacak değilim.

PC'ye gelince paşalar gibi SE oynarım.

Last of Us Part 1'e 600 lira verdim, oyun sabah açıldı, akşamına SE torrent'e akmıştı bile. uyuz oldum ona da.

Öte yandan Deah Space Remake'i de zaten ilk oyunu para verip orjinal aldım, tekrar verecek değilim diye SE bekledim, asla kırılmadı.

https://gamestatus.info/dead-space-2023/en

840 gündür başaran olmamış, bu bir rekor olmalı, mına kodumun denuvo'su...

-

Bir de yılan hikayesine dönen Hollow Knight Silksong var. Onu da fiyattan bağımsız orjinal alırım. çıkabilirse tabi, bu kadar bekletip olmadı beceremedik demezler umarım.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
28 minutes ago, stardust said:

DEATH STRANDING 2: ON THE BEACH - Playstation Store: 2800 TL

Bir de yılan hikayesine dönen Hollow Knight Silksong var.

Death stranding hakikaten (sex) on the beach olmuş. Oh yeah. :icon_eek:

c1b7202e-d2a8-4e5f-b479-2d1adb5448b5.jpg

Hollow Knight devam oyunu ismi kulağa çok "Silksong" geliyor, bence gecikmesi başka isim bulma çabalarından olabler. :mrgreen: Efendi gibi "Swan Song" falan yapsınlar, kendilerini yolcu edelim, iş tatlıya bağlansın. :icon_joker:

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

@stardust PS5 oyunlarında Denuvo falan olmadığı için PC'ye çıktığı günün akşamı kırılıyor :) O yüzden PC'ye gelen PS oyunlarını, hele ki güncel fiyatlarla orijinal almaya hiç gerek yok.

Şimdi misal Days Gone Remastered çıktı; PS Store'da 1750 TL, Steam'de 40 dolar. Bende bu oyunun PS4 versiyonu var kutulu. Kimse kusura bakmasın, 2 yüksek çözünürlüklü texture göreceğim diye zaten sahip olduğum oyuna bu kadar para veremem. SE indirdim PC'de oynuyorum.

Yine aynı şekilde Until Dawn Remake PS Store'da 2500 TL, Steam'de 60 dolar. 2014 yılında çıkmış orijinali var kütüphanemde. Yine indirdim SE, PC'de sırasını bekliyor.

Najaz tarafından düzenlendi
stardust beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
20 saat önce, stardust said:

Last of Us Part 1'e 600 lira verdim, oyun sabah açıldı, akşamına SE torrent'e akmıştı bile. uyuz oldum ona da.

Öte yandan Deah Space Remake'i de zaten ilk oyunu para verip orjinal aldım, tekrar verecek değilim diye SE bekledim, asla kırılmadı.

Ben de TLOU2 ve GoW:Ragrarök bakıyorum. İkisi de torrente düştü ama temiz versiyon yok. Eskiden crackli oyun çıktı mı en azından temizi bulunuyordu. Şimdi en temiz diye arkadaşlar tarafından verilenler bile sıkıntılı. virustotalde kırmızı çıkmıyor diye virüssüz sanmayın. Detaylarda bilgisayarda arka planda neler yapmaya çalıştığını görünce korsan işinden iyice soğuyorum. Eskiden temiz mecradan çekilen oyunlarda genellikle böyle olmazdı.

TLOU1 ve GoW(2018) iyi fiyata geldiği için orijinal almıştım. İkinci oyunlar da indirime girerse alırım. Yoksa bekleyeceğim.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
37 minutes ago, achfighter said:

Ben de TLOU2 ve GoW:Ragrarök bakıyorum. İkisi de torrente düştü ama temiz versiyon yok. Eskiden crackli oyun çıktı mı en azından temizi bulunuyordu. Şimdi en temiz diye arkadaşlar tarafından verilenler bile sıkıntılı. virustotalde kırmızı çıkmıyor diye virüssüz sanmayın. Detaylarda bilgisayarda arka planda neler yapmaya çalıştığını görünce korsan işinden iyice soğuyorum. Eskiden temiz mecradan çekilen oyunlarda genellikle böyle olmazdı.

TLOU1 ve GoW(2018) iyi fiyata geldiği için orijinal almıştım. İkinci oyunlar da indirime girerse alırım. Yoksa bekleyeceğim.

Evet bir de öyle bir konu var. Ben public trackerlardan asla indirmem ama torrentleech ve bildik bir scene grubu yayınlayınca çok da düşünmüyorum gerisini. Fitgirl gibi küçültme packlerini hiç kullanmadın, en temizi GOG versiyonu olan oyunlar, DRM yok baş ağrısı yok, mis.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

PC de kullandığınız windows telefonda kullandığınız android casusun önde gidenleri her yaptığınızı takip ediyor dinliyor görüyor sosyal medyada attığınız herşey yapay zekaya mama oluyor resmi kurumundan tut yemek servisisine oyun servisine hepsinin hesap bilgileri kimlik numaranız herşeyimiz ortalıkta geziyor sonra ne torrentler temizmiş pismiş bırakın Allah aşkına ya .. Salın bi olsun bitsin. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

igg games'in yükledikleri genelde sıkıntılı olmuyor, adam açıklama yapıyor zaten, crack'in çalışma şekli trojana, vs çok benzediği ya da oyun firması/antivirüs yapımcıya korsan yazılım uymadığı için potential unwanted program diye flag'layıp geçiyor. Tabi ne idiği belli olmayan, crack scene grubu kaynaklı olmayan her oyunu indir kur sıkıntılı olur. Ben diskte kapladığı yer avantajından dolayı fitgirl tercih ediyorum. İlk başlarda installer tek çekirdek kullanıp 2 saatte falan tamamlıyordu kurulumu, şimdi tüm çekirdek ve ram'in tamamına yakınını utilize ettiği için benim 7840hs notebook işlemcisi ile bile 20-30 dk.'da iş bitiyor. Kurulumu (müzik çaldığı için :)) mute'ye alıp bir youtube videosu falan izlerken kurulum bitiyor işte.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
6 saat önce, Peregrine said:

igg games'in yükledikleri genelde sıkıntılı olmuyor, adam açıklama yapıyor zaten, crack'in çalışma şekli trojana, vs çok benzediği ya da oyun firması/antivirüs yapımcıya korsan yazılım uymadığı için potential unwanted program diye flag'layıp geçiyor. Tabi ne idiği belli olmayan, crack scene grubu kaynaklı olmayan her oyunu indir kur sıkıntılı olur. Ben diskte kapladığı yer avantajından dolayı fitgirl tercih ediyorum. İlk başlarda installer tek çekirdek kullanıp 2 saatte falan tamamlıyordu kurulumu, şimdi tüm çekirdek ve ram'in tamamına yakınını utilize ettiği için benim 7840hs notebook işlemcisi ile bile 20-30 dk.'da iş bitiyor. Kurulumu (müzik çaldığı için :)) mute'ye alıp bir youtube videosu falan izlerken kurulum bitiyor işte.

Bazı oyunlar gene 40 dk yı buluyor ama olsun fitgirl iyidir.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
1 1

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok