Ses sistemi , tv , ps5 , yotube müzik
0

Bu konuda 22 mesaj var

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Ses ile ilgili sorunum var.
Creative fps 2000 cambridge soundworks sonrası aldıklarım beni tatmin etmedi.
Logitech Z906 var . Yatıyor arka odada.
Audioengine hd6 aldım , şu an onu kullanıyorum  , bence dolandırıcılık. 
Audioengine'de ekolayzır yok diye Creative GC7 harici ses kartı alıp bağladım, sözde telefondan aplikasyon ile ekolayzır ayarı yapacaktım. Aplikasyon düzgün çalışmıyor ses kartı da 1 sene sonra açılmamaya başladı (yorumlarda okumuştum bunu).
Tabi bu kullandığım sistemlere optik kablo ile ps5-tv kombinasyonunu bağladım.
Düzgün bir kaynaktan plak audiocd sacd dinlemedim. Hep kötü kaynak.
Youtube , netfilik , prime...
.........................................................................................
Ne aradığımı bilmiyorum ama ne istediğimi biliyorum.
Creative live 5.1 ses kartıma bağlı Creative fps 2000 4.1 Cambridge Soundworks ses sisteminde aldığım tadı arıyorum.
............................................................................................
Bir haftadır başı kesik tavuk gibi aşağıdaki ürünleri inceliyorum.
Biri elma biri armut hepsi ayrı telden çalıyor. Ne benzerlikleri var ne sınıfları aynı.
1-Önce wiim denen şeyi alıp audioengine'e bağlayayım dedim. 
kqxcBin2vm.jpg
2-Sonra aslında eksiğim subwoofer önce onu halledeyim dedim şu Behringer'e baktım , daha sonra sabahın köründe SVS SOUND PB 2000 PRO'yu sepete ekledim (76 bin lira, yorum okuya okuya kendimi kaybettim  sanırım) , sonra dur acele yok dedim. Aynı gün hanım "kıs şunu diye bas bas bağırıyorum duymuyor musun" diyince subwoofer'a öyle bir para veremem çünkü kullanamayacağım dedim.
Nhja4KJot.jpg
3-Yorumlarda (reddit de dahil) çok övülünce şu Samsung ilgimi çekti bir sürü speaker var ve sağa sola yukarı yönelmişler. Her tarafa ses veriyor gibi. 11 tane speaker var küçük küçük. 
XYi6A2y.jpg
4-Sonra  Audiopro drumfire II seti ilgimi çekti çift olarak kullanılıyormuş. O nasıl acaba diye merak ediyorum ama fiyat çarpı 2 olacak tabi.
RUMSdH0.jpg
5-Audioengine alış sürecinde Edifier mı alsam Audioengine mi diye ikilemdeydim. O yüzden baktıklarım arasında Edifier da var. Üzerinde bas tiz ayarı mevcut.
zZ3CT6w0bM9B.jpg

Dediğim gibi hepsi başka telden çalıyor.
Sanırım bluetooth arka speaker kullanan ve memnun olan vardı forumda.
Televizyona Edifier bağlayıp memnun olan da vardı. Milesteg?
Şu Samsung en merak ettiğim ürün.
Bu bilinçsizlikte öneri yardım bir dokunuş...

Altan Yoklar tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim kullanım durumumda tam karşıdan gelen düzgün bir stereo çözüm çoğu senaryoda bana yeterli geliyor. O yüzden TV'nin her iki yanına, birbirinden olabildiğince uzakta duran ve Edifier'da olduğu gibi 2.0 çözümlere daha yatkınım. Hoparlör üzerinde optik giriş olduğundan hem TV, hem konsol bağlantısı kurulabiliyor. Zayıf bass durumu mevcutsa bazı Edifier modellerinde subwoofer bağlantı seçeneği oluyor, gerekirse bu eksik kapatılabilir. 4.1 veya 5.1 seçeneği, kablosuz olmadığı sürece tam anlamıyla kablo karmaşası ve kaos.

Soundbar'lar her ne kadar aksini iddia etse de sesi tam merkezden verdiği için o stereo imagery denen daha genişletilmiş sesi çoğu zaman pek verecek durumda olmuyorlar (bence). En azından şimdiye kadar denediğim soundbar'ların çoğundan o verimi alamadım. Belki daha üst modellere bakmak lazım (Sennheiser Ambeo Max gibi) ama fiyatları aşırı pahalı.

Amfi konusunda da kaliteli pasif sürücü edinip (gerekirse bir de subwoofer alıp), hepsini ona bağlayıp, sonrasında da bluetooth, optik veya başka şekillerde bağlayıp kurulum yapılacak. Bir de amfi nasıl olsun konusu çıkıyor (network player/streamer/DAC mi olacak yoksa daha sade bir çözüm mü olacak) ki amfi + hoparlör vs dünyası dipsiz kuyu. Bendeki pasif hoparlörleri elimden çıkarmamış olsaydım Argon Audio SA2 gibi nispeten ucuz yollu bir çözümle ilk bahsettiğim 2.0 yolundan devam edebilirdim aslında ama hoparlörleri yenilemek istediğim için oradan gitmedim. Amfi işine hiç giresim yok (çünkü biliyorum ki girersem çoluk çocuğun rızkını yerim :mrgreen:).

Altan Yoklar beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
9 dakika önce, SEP said:

Soundbar'lar her ne kadar aksini iddia etse de sesi tam merkezden verdiği için o stereo imagery denen daha genişletilmiş sesi çoğu zaman pek verecek durumda olmuyorlar (bence). 

Bunu dediniz Samsung elendi hemen :( 
O sağ sol ayırımını ben de istiyorum , net bir şekilde belli olsun kanallar.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şu tam olarak ideal görüntü bence:

wireless-multiroom-speaker-A38-black-Lif

https://www.zuhalmuzik.com/audio-pro-a38sw-10-siyah-21-aktif-multiroom-akilli-ev-hoparloru-seti

Ama işin içine "Telefondan da bağlanayım, arada müzik dinlerim" veya "dur konsolu açayım, ses hoparlörden gelsin" işleri girince o tv ünitesinin etrafı sürekli bir şeylerle dolmaya başlıyor. Gerçi linkini ve görselini verdiğim bu arkadaş hepsini yapabiliyor. :D Bluetooth 4.2 olması dışında pek bi eksisi yok gibi.

https://audiopro.com/products/a38?variant=45588574798092

EK: O olmazsa standın üzerinde dur(a)mayan küçük kardeşi de var:

https://www.zuhalmuzik.com/audio-pro-a28sw-10-beyaz-21-aktif-multiroom-akilli-ev-hoparloru-seti

https://audiopro.com/products/a28

Tabii Zuhal'deki paketlere subwoofer da dahil. SW gerekmiyorsa daha ucuza da alınabiliyor.

SEP tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

A38sw test ettiğiniz ya da kullandığınız bir sistem mi?
Her bir kulede 2 kanal var değil mi . Bir bas bir tweeter (acemiyim ) 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Test edip kullanmadım maalesef fakat bir ara bakmıştım. Her kulede 2 bass, 1 tweeter olması lazım.

A28'le ilgili az önce bir video izledim (linkini de vereyim hatta: https://www.youtube.com/watch?v=csAQej5ezto), burada söylenene göre cihazın DTS veya Dolby kodek desteği olmadığı için MKV dosyalarından film falan izlerken ses alamadığını söylemiş videonun sahibi. "Streaming uygulamalarında veya TV yayınında muhtemelen sorun olmaz ama network cihazından MKV izliyorsanız ses gelmeyebilir" demiş. Link verirken yanlış şey gösterip kafa karıştırıcı olmayayım. :icon_redface:

Altan Yoklar beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

O youtube videosunda şöyle bir yorum var.
0gl7PR2vc_Mz.jpg
Zaten pcm olarak kalmalı öyle değil mi?

A48 için dts support ararken reddit'te şu mesaja denk geldim.
Geçen hafta a48'e bakmış redditte araştırmıştım .Samsung'u buradan okumuştum.
https://www.reddit.com/r/Soundbars/comments/17mtzos/q990c_or_audio_pro_a48/

SEP beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Gece saat 12'den sonra alışveriş ,alışveriş planı yorum inceleme vb. yapmamak lazım.

Amerika'yı tekrar keşfetmeye çalışmanın da bir gereği yok. 

Ucuz etin yahnisi yavan oluyor , her şeyi bir arada yapıyorum diyen cihazlar da her şeyi bir arada düzgün yapmıyor.

Güçlü bir tane avr alınacak , 2 tane 3 yollu kule tipi speaker alınacak.

İlerleyen dönemde istenirse buna subwoofer eklenecek.

Bitti gitti işte.

Ne gerek var saatlerce yorum okumaya sonu belli olmayan maceralara dalmaya.

SEP beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
11 minutes ago, Altan Yoklar said:

SEP hocam , 
Tam eski okula dönmeye karar vermişken , avr nedir ne alınır diye gezinirken hiç olacak iş mi şimdi bu?
https://forum.donanimhaber.com/soundbar-ana-konu--83289199

:(

Aslında daha önce bahsettiğim şeyi şu başlık altında açıklamış:

Soundbar Seçerken Doğru Ses Deneyimi Nasıl Yakalanır?

Surround etkisi için bildiğiniz filmleri tercih edin. Örneğin, "Geçmişi Olmayan Adam" filminin başlangıcındaki deniz sahnesi, şimşekler ve deniz sesi güzel bir surround denemesidir. Ya da "Şeytanın Avukatı" filmindeki kilise bahçesindeki kuş ve böcek sesleri, bol patlamalı demolardan çok daha iyi bir test yöntemidir.

Surround deneyimi veremeyen soundbar kadar berbat şey azdır TV konusunda. Ortalamanın çok üstünde olanları saymazsak ben hala son seçenek olarak görüyorum maalesef.

Atmos konusunda şöyle bir yorum da var gerçi:

https://forum.donanimhaber.com/soundbar-ana-konu--83289199-1359#155939993

(Hadi Q990F'e gidiş yolundan puan vereyim)

Altan Yoklar beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
21 hours ago, Altan Yoklar said:

5-Audioengine alış sürecinde Edifier mı alsam Audioengine mi diye ikilemdeydim. O yüzden baktıklarım arasında Edifier da var. Üzerinde bas tiz ayarı mevcut.
zZ3CT6w0bM9B.jpg

Dediğim gibi hepsi başka telden çalıyor.
Sanırım bluetooth arka speaker kullanan ve memnun olan vardı forumda.
Televizyona Edifier bağlayıp memnun olan da vardı. Milesteg?
Şu Samsung en merak ettiğim ürün.
Bu bilinçsizlikte öneri yardım bir dokunuş...

Hocam ben Edifier'ı PC'de kullanıyorum sadece ve oldukça memnunum. Şu model:

https://www.amazon.com.tr/dp/B01NCTGH9M

2 yıl olmuş alalı, o zaman 3500'e gelmiş bana. Bu model tam anlamıyla bir müzik dinleme keyfi verir mi bilmiyorum çünkü büyük ihtimalle o iş için yanına bir subwoofer ister. Bunun basları bilgisayar için fazlasıyla yeterli ancak müzik için biraz yetersiz kalabilir.

Hoparlör ve kulaklık işi biraz sıkıntılı. Dinlemeden, kulaklarla test etmeden almak çok doğru değil ancak bizimki gibi bir ülkede bir mağazaya gidip de deneyebileceğin modeller çok kısıtlı maalesef. Yine de karar vermeden önce mümkün olduğunca bizzat deneyimlemek en doğrusu. Bir çok model kağıt üzerin çok iyi görünse de paratikte beklentileri karşılayamayabiliyor, bazıları da sürpriz bir şekilde tatmin edici olabiliyor. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim sosyal fobim var sanırım.

Gittiğim yerde dinlediğimden pek bir şey anlamam. Kısa sürede zaten anlamam.

O yüzden kullanıcı yorumlarına dikkate almaya çalışıyorum.

Neyse cevaplar için çok teşekkürler. 

Bundan sonra bir iki hafta kafamda demlensin bilgiler, şu sarı forumda  yazılanları da iyice bir okuyayım bakayım.

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Audioengine A5+ uzun süredir kullanıyorum, bende de Z906 var çok çok uzun zaman önce aldığım, geçenlerde dur bir bakayım dedim takmam ile sökmem bir oldu baya kötü bir ses ile karşılaştım Audioengine A5+’a göre.

Z906 kullanırken Dolby Digital Live da vardı, şimdilerde destekleyen yok sanıyorum.

PC’de Dolby Atmos için sesi Nvidia HDMI üzerinden aktarmak lazım bildiğim bir de Dolby Access yüklü ve ayarları yapılmış olmalı.

Amazon’da ara ara kampanyalı satışı olan karışık incelemeleri olan Dolby Atmos destekli OXS Thunder Pro+ diye bir soundbar var ona bakmıştım bende geçenlerde ancak almaya yeltenmedim. :)

Bunda oyuncu koltuğu kafa dayanan kısma konulan kablosuz yastık surround hoparlör falan ilginç bir şey var.

Kafaya takıp receiver ile falan Dolby Atmos kuran da var.

Şu an için Audioengine A5+ ve Mackie 6” subwoofer kullanıyorum ses için.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

12 saat önce, T800 said:

Şu an için Audioengine A5+ ve Mackie 6” subwoofer kullanıyorum ses için.

Hocam halihazırda var olan audioengine'lere subwoofer ekleme fikrinden yeni vazgeçtim . Kim ne derse elimde tuzlukla koşuyorum. Seçenekler çok , bulaşık teline döndü kafam. 

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi burayı görünce çok canım sıkıldı, geçen hafta bir arkadaşımın evinde aynı bu ihtiyaçları karşılamak için aldığı KEF hoparlörü dinledim, evdeki AV setup'ı satıp böyle birşeye mi geçsem planlarına bulaştım.

Evde gayet iyi bir anfi ve wharfadale 5+0 sistemim var, stereo kullandıklarım 4 kanallı dengeli hoparlörler, SW ihtiyacı bile hissettirmiyorlar  üstelik, ama fındık kadar KEF'te aklım kaldı.

Sonra modeline de baktım LS50 wireless ii diye bir model, arkadaşım bir de abi bunun r3 Meta diye bir modeli var şimdiki aklım olsa onu alırdım diyip bana komple zehiri verdi.

Saygılar:D

SEP beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
4 hours ago, escape said:

Şimdi burayı görünce çok canım sıkıldı, geçen hafta bir arkadaşımın evinde aynı bu ihtiyaçları karşılamak için aldığı KEF hoparlörü dinledim, evdeki AV setup'ı satıp böyle birşeye mi geçsem planlarına bulaştım.

Evde gayet iyi bir anfi ve wharfadale 5+0 sistemim var, stereo kullandıklarım 4 kanallı dengeli hoparlörler, SW ihtiyacı bile hissettirmiyorlar  üstelik, ama fındık kadar KEF'te aklım kaldı.

Sonra modeline de baktım LS50 wireless ii diye bir model, arkadaşım bir de abi bunun r3 Meta diye bir modeli var şimdiki aklım olsa onu alırdım diyip bana komple zehiri verdi.

Saygılar:D

KEF sıkıntılı. Sıkıntı kendisinde değil, deneyimledikten sonra almak zorunda hissettiriyor insana sıkıntı orada. B&O mağazasında dinledim KEF'i. Üzgünüm. Kendi küçük ama fiyatı kol gibi. Demek ki boyu önemli değilmiş gerçekten:cici:

escape beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
34 minutes ago, MilesTeg said:

KEF sıkıntılı. Sıkıntı kendisinde değil, deneyimledikten sonra almak zorunda hissettiriyor insana sıkıntı orada. B&O mağazasında dinledim KEF'i. Üzgünüm. Kendi küçük ama fiyatı kol gibi. Demek ki boyu önemli değilmiş gerçekten:cici:

Klipsch verelim? :kayik:

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
20 hours ago, MilesTeg said:

Valla makul fiyata r3 meta bulsam alır mıyım denklemine düştüm. Daha dinlemedim sen düşün hocam, bunu refere eden arkadaşımın dedikleri beni gaza getirdi:)

Yani düşünüyorum da 5 hoparlöre ne ihtiyacım var ki di mi:p mis gibi stereo beni idare eder sanki ahahahah

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
4 hours ago, escape said:

Valla makul fiyata r3 meta bulsam alır mıyım denklemine düştüm. Daha dinlemedim sen düşün hocam, bunu refere eden arkadaşımın dedikleri beni gaza getirdi:)

Yani düşünüyorum da 5 hoparlöre ne ihtiyacım var ki di mi:p mis gibi stereo beni idare eder sanki ahahahah

Ses işi çok fazla kişiye ve ortama bağlı aslında. Her kulak aynı olmadığı gibi ses bilgisi ve beklentisi de aynı olmuyor. Ortam ise bambaşka bir kriter. Odyofili kıvamında bir ses beklentisi olmadığı sürece orta seviye stereo bir hoparlör bile çoğunluğun beklentilerini karşılar. Bu da bana sorarsan %90'lık dilimi oluşturuyor. Geriye kalan %10'luk dilimde ise işler tepeye doğru gidildikçe iyice karışıklaşıyor ve pahalanıyor. O işin sonu da kulaklıklarda şu nokta: 

https://www.youtube.com/watch?v=--RZs4oPc6Y

Hoparlörlerde ise şu en uç nokta diyebileceğim bir model veya marka yok çünkü çok fazla beklenti için çok fazla çeşit mevcut. Bokunu çıkartıyorlar tabii.

O yüzden dediğim gibi kişisel deneyim ve beklenti en önemli faktör. Basit bir stereo sistem eğer kulaklara güzel geliyorsa oradan öteye gerek yok bence. Fanteziye girilirse onun sonu yok.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ortam ise bambaşka bir kriter.

Çok çok önemli. Akustik ve konumlandırma. Bazen aynı alet tamamen farklı bir karaktere bürünüyor farklı bir odada ve konumda.

O yüzden kulaklığa devam :D

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
0

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok