Homeplug network adaptörleri tecrübeleriniz
0

Bu konuda 38 mesaj var

Merhabalar,

 

2 sene öncesine kadar adsl kullanıyordum, dolayısıyla modem benim oda da duruyordu ve burdan ethernet aracılığıyla herhangi bir hız kaybı olmadan kullanıyordum. SO fiber internete geçtiğimde modemin benim oda da olması wireless sinyali için sıkıntı oldu (dandik modem neticesi) öyle olunca salonda merkezi bi noktaya kurdurdum. Sonra benim odaya wireless 300mbps destekleyen tplink sticklerden almıştım. Sorun şu ki pcnin bulunduğu pozisyondan yine sinyal düşük kaldı, hatta çok rezaletti alıyo almıyor gibi. Sonra bi uzatme usb kabloyla kapının olduğu yere kadar taşıdım wireless adaptörü kapının koluna belli bi noktaya sabitlersem 60mbps ile bağlanabiliyodu buda dönüş olarak bana 45-47mbit civarında hız almamı sağlıyordu ama bu değer değişken. Bir şimdi kış vakti geldi hemde kulaklıkla online oyun oynarken falan içerde aileyede geç vakit çok seste gitmesin diye kapıyı kapatmam gerekecek diye zaten bir süredir düşüntüğüm elektrik üzerinden ethernet işine girişmek istedim.

 

Piyasa da ürün fiyatlandırmaları biraz uçuk cinsten uygun yollu olan Aztech' in HL-110E diye bir modelini gördüm, o da tekli olarak satılıyormuş 2 adet aldım. İlk kurulum sırasında birşeyi keşfetmiş oldum, oda tam neye göre bilmiyorumda aynı güç şebekesi üzerinden uzatmayla birlikte kullanılırsa sanırım sinyali zayıflıyor ya da o 3' lü ups üstünden geldiği için belkide bağlantı sinyalini alamadı alet çalışıyor ama sinyal yok. Hatta onu keşfedene kadar üstünde ki kurulum ayarını mı yanlış yapıyorum diye bir süre kafayı kırdım. :)

 

Neyse sonra olayı çözdüm ancak şimdi bir durum var alet genelde 28-35mbit arası hız alabiliyor. Kullanım kılavuzunu inceledim 3 tip renk sinyali var kırmızı yanarsa 30mbit sarı 30-80mbit arası yeşil ise 80mbit ve üzeri erişim sağlar diyor. Şimdi boşta dururken genelde yeşil yanıyor ama ne zaman internete yüklensem sarıya düşüyor zaten neticesinde hız olarakta düştüğünü görüyorum 32 33 34 35mb çıkıyor sonuçlar. Bazen kırmızıya düşüyor onda da işte 27 28mb olabiliyor.

 

Olayı biraz düzleştirmek adına çıkışlarını tekile indirmeye çalıştım, salonda modeme bağlı olanı tek prizden aldım diğer tv vs ıvır zıvırı başka bir prize taşıdım. Oda da yine prizden boy yetmediği için sadece tekli bir uzatmayla karşılanıyor ama dediğim gibi sinyal kalitesini arttıramadım. Bunun değişkenliği neyle bağlantılı oluyor bilgisi olan var mı ?

 

Hatta programını kurdum daha da iyi inceleyebilmek için orda anlık transmit ve reciever hızları mevcut mbps cinsinden veriyor. Boşta dururken biri 85 diğeri 100 gibi oluyor ama internete yüklendiğinde 50 60 civarlarına düşüyor bazen. Bu olay acaba cihaz kalitesiyle mi alakalı birşey yoksa elektrikle alakalı birşey mi acaba ?

 

İşin en güzeli aslında şu an artık kullanımda olmayan telefon prizlerini söküp içinden ethernet çekmekti de neyse artık iş işten geçti :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hattınız eski muhtemelen veya parazitli. Ben 200lük TP-Link cihazlarla 120mbit/s nin altına düşmedim daha ne gebzede ne ankarada. Her iki evin tesisatı da max 2 - 3 yıllık. 

 

Bu arada modemi bilgisayardan uzağa kurdurmakla iyi yapmamışsınız hocam. Ben SOL kullanırken o hatayı yaptım ama ttnet fiberde yapmadım. Modem bilgisayarın yanında kuruldu ve wifisi kapatıldı. Powerline ethernet ile salondaki Apple Airport express e kablo çektim ve wireless i AP üzerinden veriyorum. Wireless in über hızlı olmasına gerek yok evde. Maksat PC interneti yavaşlamasın. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben şu arkadaşı kullanıyorum:

 

http://www.linksys.com/eg/p/P-PLSK400/

 

Bunu almamdaki sebep 4 tane ethernet çıkışı olması. Kendi üzerinde dahili switch var yani. Bu sayede hem bilgisayarı doğrudan modeme bağlamış gibi oluyorum (modem evin alakasız biryerinde), hem de ikinci bir router'ı (Asus RT-N14U) buna bağlayarak odamdaki tüm mobil cihazları o router üzerinden internete bağlıyorum. Access point modunda da olur aslında ama o zaman Asus'un bazı ekstra özellikleri çalışmıyor. Neyse; Linksys powerline adaptörünü hızı bana yetiyor. Evde NAS filan yok, ağ üzerinden streaming yapmıyorum, cihazdan cihaza dosya aktarımı da pek sık yaptığım birşey değil. Haliyle 200mbps fazla fazla yetiyor. Bunu kullanmaya başladıktan sonra online oyunlarda ping düştü hafiften, daha doğrusu kablosuz bağlantı yüzünden oluşan ping dalgalanmaları ortadan kalktı. Geçenlerde kablosuz bağlantıya geçmişim birşey denemek için, sonra öyle unutmuşum. Oyunda acaip rubber banding oluştu. Sonra aklıma gelince baktım, kabloluya çevirdim, oyun düzeldi. Verdiğim parayı sonuna kadar hakediyor. Uzatma üzerinden kullanıyorum, aynı anda birsürü cihaz bağlı aynı prize. Hız problemi yaşamıyorum, zaten dediğim gibi hızı biraz düşse bile benim onu farkedecek bir hız ihtiyacım yok.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bina yaşlı tesisatla alakalı olabilme ihtimali mantıklı geliyor. Olmazsa bu akşam laptopu yine salonda boş bi prize 2. cihazı bağlayıp ethernet üzerinden hız denemesi yapıcam bakalım farklı bir durum oluşacakmı. Çünkü benim odada tek priz üstünden 3' lü ile ana çıkıştan dağıtarak alıyorum bi tanesini bi ihtimal güç bölünmesinden kaynaklı olabilir, eğer öyleyse başka bi çare bakmak gerekebilir.

 

Temelde bunu rahatsız olduğum wifi sinyal dalgalanmasını çözmek ve max hızı almak için istemiştim aslında da. Hani 50mbiti görmemiş olsamda 30-35mbit sabit hız almakta çok faydalı oldu. Wifideyken bazen 10mbite kadar düşüyordu oyunda lag falan başlıyordu saçma sapan şimdi yağ gibi akmaya başladı pingde ciddi oranda düştü.

 

Ya da en kötü dediğim gibi kafayı bozcam aççam telefon prizlerini içten çekecem kılavuzla 15mt kadar bi ethernet kapatcam sonra ağızlarını modemden direk pcye en temiz çözüm olcak ek aletsiz falan. Tabi o işi yapmak için annemle biraz kavga edebiliriz ama bakalım artık.

 

Benim kullandığım cihazlarda kapasite olarak 200mbps sunuyor, evde ki denemem yetmezse olmazsa bide aletleri alıp yeni bina olan akrabanın evde falanda bi denerim olmazsa, şu an hızı arttırabilmek için ev içinde yapıbileceğim birşeyler varsa onu tespit etmek istiyorum açıkcası.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@lawnmower bu linksys meleti tam olarak nedir?  wi-fili modemden sinyali alıp -bu zımbırtıyla ethernet kablosu üzerinden pc yemi bağlıyorsunuz?

 

WiFi ile alakası yok. Bağlıyorsunuz evdeki iki farklı prize, birbirleri arasında ethernet kablosu çekilmiş gibi çalışıyorlar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@Deathknight Çok büyük bir ihtimalle sıkıntın tesisat kaynaklı. Bende lawnmower ile aynı ürünü kullanıyor ve çok rahat 120mbit'leri görüyorum. Duvarlardan kılavuz ile gitmek yerine eğer imkan varsa modemin oradan bilgisayarın yanına bir elektrik uzatma çekebilirsin. Aynı hat üzerine taktığında ethernet kablosu gibi çalışacaklardır :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Elektrik hattını ethernet hattı gibi kullanıyorsunuz. Wifi ile uğraşmadan. 

 

WiFi ile alakası yok. Bağlıyorsunuz evdeki iki farklı prize, birbirleri arasında ethernet kablosu çekilmiş gibi çalışıyorlar.

 

Anlaşıldı sağolun.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada TP-Link'e baktım da, adamlar gigabit aktarım yapan powerline adaptörler yapmışlar. Yeni seri, baya güzel. Fiyatları yüksek ama streaming filan yapan için önemli olacaktır.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@MaverocK Hocam iyi hoş diyorsunda zaten amaç ortada kablo gezmemesi değil mi ? :) Kablo çekecek olduktan sonra doğrudan ethernet kablosuda çekerdim zaten ama o zaman anne kafayı yer :P Eski evde tavan arasından geçirmiştim salondan odama 30mtlik kabloyla burda o şans yok şu an anca biraz deşmek lazım etrafı bakalım bi çare bulmaya çalışıcam artık.

 

Ekleme: Bu arada problem büyük ihtimalle benim oda da sonlanıyor arkadaşlar. Bugün aldım aleti salonda laptopta denedim 60mbit çıktı sonuç speedtestte. Şimdi oda da ki prizde 3' lü var onun üzerinden 2mt' lik bir uzatmayla (aslında bu kadar mesafe gerekli değil ama elimde başka uzatma yoktu) bu alete geliyor. Kasa priz tarafına biraz daha yakın olsa doğrudan ethernete gircemde kabloda kısacık, o 3' lünün üzerinden ayrıca 1 tane pcye bağlı ve diğer aletlere güç dağıdan upsde bağlı, bir diğer sokette de genelde kapalı konumda olan e-sata depo bağlı.

 

Şimdi 2 kapı var burda denencek şimdi annem biraz laptopta bakınıyor işi bitince laptopu buraya alıp doğrudan burda ki prizden hızı test etmek.

2. şık uykum gelirse yarın iş yerinden gelirken 2 mtlik ethernetlerden birini getirip onunla test etmek :D

 

En korktuğum eğer buraya gelen hatta problem varsa o zaman kafayı yerim evi delik deşik ettirmeye kadar gider o takıntılar. :lol:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Neyse gece yatmadan evvel 2 dk laptopu alıp adaptörü direk prizden bağlayarak test aldım baktım hız max. Demek ki arada sinyal dalgalanmasına sebep veren 2 mtlik uzatma kablo bunun tespitini yapmış olduk. O halde şimdi 2-2.5mtlik bi ethernet kablosuyla ordan direk kasaya bi kablo çektik mi olay çözülmüş olcak. :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@Deathknight Hocam annemden biliyorum eve ethernet kablosu çektirmez ama elektrik kablosu olursa onun gerekli olabileceğini düşünür :D O yüzden demiştim yoksa direk etherneti çek tabi :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdiki oturduğum evde (Yapracık TOKİ) ttnet fiber nedeniyle tüm odalara bir adet ethernet kablosu gidiyor. Bunu da aşağıdaki dağıtım kutusundan istenen odaya çekeriz diye yapmışlar ama aslında orada bir numara yapıp modemi kabloların bir araya geldiği evdeki kutuya gömüp odalara giden kabloların uçlarına jakları ekleyip modeme bağlayıp tüm evi ethernetleyebilirim aslında ama ev bana ait değil ondan kasmıyorum :D 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hazır altyapı varsa neden olmasın tabi. Biz 4 sene evvel buraya geçerken telefon hattıyla ilgili bir sıkıntı vardı, yeni hat çektirmiştim. İşte o zaman ki akılla prizleri yaptırırken ethernet için yaptırsaydım şimdiye kebaptı zaten.

 

Neyse ki durum tespiti yaptım, iş yerinde buldum bi tane kenarda 3mtlik fazlalık cat5 akşam götürür direk prizden alarak bağlarım sorun çözülmüş olur. :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tip bir çözüme benim de yakın zamanda ihtiyacım olduğu için araştırmaya başlamıştım kendimce. Güzel bir başlık olmuş, teşekkürler :alkis:

 

Benim sıkıntım da film izlerken özellikle yoğun veri akışı olan sahnelerde takılmalar yapması. Diskler bilgisayara bağlı. Dijital medya oynatıcım(Popcornhour A210) diskleri networkten okuyor haliyle, ancak bahsettiğim gibi bir sıkıntı oluyor.

Tp-Link'in 600'lük wireless adaptörünü kullanıyorum ancak 2.4 ve 5GHz'lik bağlantılarda toplam 600Mbps olarak destekliyor, yani 2.4GHz(veya 5GHz) bağlantıda sadece 300Mbps oluyor, onda da 30MB'lık aktarım hızı veriyor ve bu da yeterli olmuyor.

O yüzden bilgisayarla modemi doğrudan bağlantı arayışlarım beni bu noktaya getirmişti. Başarılı sonuçları görünce cesaretleniyorum :icon_dance:

 

@@Deathknight sorunun çözüldü galiba, sesin çıkmamış bir süredir?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

30 MB/s transfer hizi, herhangi bir medyayi stream etmek icin fazlasiyla yeterli, hatta 10 MB/s hiz ile 1080p bir filmi hic sorunsuz izlersiniz.

Pratikte o hiz 300Mbps den cok daha dusuktur. Zaten 30MB/s gibi bir hiza ancak wireless AC cihazlarla ve ideal kosullarda ulasablilirsiniz.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

30 MB/s transfer hizi, herhangi bir medyayi stream etmek icin fazlasiyla yeterli, hatta 10 MB/s hiz ile 1080p bir filmi hic sorunsuz izlersiniz.

Pratikte o hiz 300Mbps den cok daha dusuktur. Zaten 30MB/s gibi bir hiza ancak wireless AC cihazlarla ve ideal kosullarda ulasablilirsiniz.

 

Maalesef bendeki bazı filmlerde bu hız yeterli olmuyor. Takılmaların yaşandığı anlarda 40MB/s hızlara çıkıyor transfer. 30MB/s'i geçtiği anda yaşanıyor bu takılmalar.

Normalde 10GB'a kadar olan filmlerde hiçbir sıkıntı yok. Anlık veri aktarma hızı yeterli oluyor ancak dosya büyüklüğü 15-20GB'lara çıktığında anlık akan veri miktarı da artıyor haliyle ve 30MB/s yeterli olmuyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam sorun çözülmedi aslında ama bu hafta iş yoğun geçince evde de uğraşamadım pek açıkcası. Son denemelerde çözemedim bi türlü durumu, benim oda arka tarafta oraya gidene kadar sanırım bi parazitlenme kayıp oluyor. Cihazın çalışmasında hiç bir sorun yok salon içinde farklı bir prizden denedim başarılı bir şekilde 100mbit alıyor 2 tarafta.

 

Benim odaya geçiyorum 2 priz mevcut 2' sinde de denedi kayıplı geliyor. Şimdi hala orada netleşmeyen 2 hususum var gerçi. 1. si 3' lüyü söküp doğrudan prize bağlayıp laptopta aktararak test edicem hızı. Diğer tarafta ki priz zaten uzatmayla kullanılabiliyor priz dolabın arkasında kalıyor zaten.

 

Bağlantı şu an 34mbit gibi falan alıyor oda da oda yetti diye pek elleşmedim sayılır işte. Tek bi aciliyeti bana 50mbit interneti tam tekmil kullanmam gerektiğinde olabilir öyle bir pozisyonda şimdilik olmadı. Yılmak yok tabi çare geliştirmeye çalışıcaz sistemin verimli çalışması lazım.:)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Cevap için teşekkürler :)

 

Benim korkumda buna benzer bir sebepten dolayı aslında. Ev oldukça eski, 20 yılın üzerinde bir yaşı var. Yani elektrik tesisatı da aynı yaşta. Durum böyle olunca da alıp da kullanamamaktan korkuyorum aletleri.

 

Orada burada okuduğum kadarıyla herkes ağız birliği yaparak cihazların doğrudan prize bağlanması, uzaymayla veya çoklayıcılarla kullanılmaması gerektiğini söylüyor. UPS için de aynı şey geçerli. Mümkün olduğunca yalın bir bağlantı en sağlıklısı gibi görünüyor.

Şöyle by-pass yapabilen modeller var. En kötü böyle birşey alıp uzatmayı bunun üzerine bağlamakla çözülebilir sorun. Daha ucuz modelleri de var, örnek olsun diye koydum bunu. Belki de aldı mı bunu almak lazım :icon_think:

 

Neyse umarım sen halledersin de benim gibilere cesaret verirsin :beer2:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Cihazı doğrudan prize girmek gerçekten farkediyor. Misal ben ilk aldığımda yukarda yazmıştım ama yine yazayım 3' lü çıkış üzerinden giden bir başka 3' lünün üzerine bağladığımda direk hiç sinyal almamıştı. Bende 1 saat boş yere karşılıklı senkronizasyon muhabbetini kurcalamıştım. Sonradan farkettim durumu :) Benim şu an hali hazırda başka bi şekilde kullanmam mümkün gözükmüyor. Mecburen 3' lünün bi girişinden güç almam gerekiyor yoksa pcye güç gelmiyor, diğer priz ters noktada kalıyor ortadan kablo geçecek falan. Şimdilik bu şekilde kullanmaya mecburum gibi biraz. En kötü bi elektrikçi çağırıp yanda ki telefon prizini iptal ettirip ordan sigortaya doğrudan giden bi kablo çektirerek parazit oluşumunu engellemek olabilir sanırsam.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@Deathknight

Kablo çektirme işlerine girmeye kalkınca kılavuzla iki noktanın buluştuğu bir ortak noktaya ethernet çektirmek belki daha mantıklı olabilir. Ben elektrik hattının verimini test etmeden cihaz almak istemediğim için ara odaya bir wifi ap koydum onun üzerinden wifi genişletmeyi tercih ediyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@

 

Tabi oda bi alternatif hocam ancak güzel bi wifi ap biraz tuzlu bunun dışında evin içerisinde çok wifi sinyali dolaşmasınıda pek istemiyorum. Özellikle benim masaüstünün bulunduğu mekanda wifi aparatı iptal edince Logitech G930' un ses kalitesi arttı. Eskiden bir parazitlenme oluyordu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

prizden lan olayını denemedim ancak tp-link: çöp. asus n14 kullanıyorum (çipsetini filan bilmiyorum) mahallede ne kadar wifi varsa buluyor. göstermelik değil şifresi olandan da yürüyor. kali gibi kazanç gösteren ortamlarda da db'ler oldukça yüksek seyrediyor. memnun olanlar itiraz edecek ama tp-link gibi bir marka niye üretilir niye satılır bilmiyorum. adı bile d-link zannedilsin diye özellikle seçilmiş bence. abibas ayakkabı gibi bir şey.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok