Sinema üzerine.
1 1

Bu konuda 14 mesaj var

Ankara'da , Imax dışında sinemaya pek gitmem.Fakat son yıllarda ,yeni salonlar açıldı , onlar hakkında bir bilgim yok. 

En son , next avm deki sinemaximum da bir film izledim. Evdeki salon daha büyük . Orda izlemeye değmez ,bluerayın çıkması beklenir daha iyi.

 

Nerelerde sinemaya gidilir?

ResetButton tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bizim millette bu anlayış olduktan sonra hiçbir yerde sinemaya gidilmez bence. Daha önce pek çok kere belirttiğim gibi fahiş fiyatlı biletlere rağmen filmden önce ve arasında yarım saat reklam izlemek ve sinema kültürü ve insan saygısı olmayan kişilere katlanmayı kabullenmek pek akıl karı iş değil.

Squall beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Maalesef "Hell is other people" hayat felsefem haline geldi. Reklamına herşeyine razıyım, filmin ortasında telefon ile sosyalleşen, konuşan, gülüşen, tekme atan(!) tipler yüzünden sinemaya gitmek istemiyorum.

SEP and Squall beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ankara'yı bilemiyorum ama İstanbul'da aşağıdaki salonları tavsiye edebilirim :

 

- Buyaka AVM'deki Cinema Pink'in salonlarındaki koltuklar çok rahat. Foursquare'den bir bakabilirsiniz, çok rahat bir sinema salonu

- Akasya AVM'deki sinemadaki VIP salonları da fena değil. IMAX deneyimi gibi değil, ufak salonlar ancak özel koltuklarda yatarak rahat bir film izleme deneyimi sağlıyor

 

Aklıma geldikçe yine eklerim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Imax izleyecilerden gelen tepkilerden sonra 3d filmlerin sayısını azaltacakmış. 

iyi mi kötü mü bilemiyorum. Doğru yapıldığında ki Imax 'in kendi filmleri mükemmel ,ama imax dışında bir iki örnek dışında sonuçlar kötüydü.

 

3d 'i unutun , gelecek 4d imiş.

http://uk.pcmag.com/news/89252/forget-3d-and-fancy-snacks-the-future-of-movies-is-4d

 

 

 

ResetButton tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen gün eşim denk gelmiş, teşhisi koydum kendime hemen. Bende Mizofoni denen şey varmış meğer. Eğer sinema salonlarında veya benzer ortamlarda oluşan tekrarlı seslere çıldırırcasına kafayı takıp kendinizi kaybediyor, film izliyorsanız filmden kopma noktasına kadar geliyorsanız siz de Mizofoniksiniz demektir.

 

Sizi bilmem ama salonda dikkatimi dağıtacak en ufak ses çıksa bir süre sonra gidip adamı dövmemek için kendimi zor tutuyorum. Şimdi bile sinirlendim bak :icon_think::icon_eek::icon_redface:

 

Sinema salonu tavsiyesi pek veremiyorum çünkü genelde evin civarındaki salonları biliyorum. Hiçbiri de tevsiye etmeye değmez.  Armada'nın salonlarının rezil durumda olduğunu hatırlıyorum, bilmem değişmiş midir durum. Gordion Cinemaximum'lar da pek farklı değil. Ya salonu buz gibi yaparlar, ya da çok sıcak. Filmin ilk yarısını bulanık izlersiniz, arada elemana şikayet edersiniz "belki" düzeltirler. En iyisi galiba yine ev ortamı. Sinemadan soğuttular bizi...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Imax dışındaki salonların boyutu komik oluyor. Cinemaximum'da bir salona guardians of galaxy 'i izlemek için girmiştim, girince çok şaşırdım tabii, salon benim evin salonu kadardı. Evde izlesem aynı hesap . 

 

Yeni laser projectorlere bakılabilir biraz fiyatları düşünce, güzel bir perde ile Imax dışıdnaki sinemalardan daha iyi sonuç alınır.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
7 saat önce, ResetButton said:

ABD'de geçerli güzel bir sistem. Aylık 9.95 usd e her gün bir film izleyebiliryosunuz sinemada.

https://www.instapaper.com/text?u=https%3A%2F%2Fwww.pcmag.com%2Fnews%2F355601%2Fmoviepass-now-lets-go-to-the-movies-every-day-for-9-95-mont

 

Üyelik istiyor, açılmıyor.

 

Türkiye'de de Sinemia var, aylık belli bir ücrete sınırsız girebiliyorsunuz filmlere. İşsiz güçsüz biriyseniz mantıklı olabilecek seviyedeydi yanlış hatırlamıyorsam.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

instapaper sadece reklamları vs çıkarıyor. İçinde orjinal link de var .

https://www.pcmag.com/news/355601/moviepass-now-lets-go-to-the-movies-every-day-for-9-95-mont

 

Bu servislerin esprisi satın alan ortalama bir vatadanşın hergün sinemaya gitmeyeceğini bilmeleri.  Çoğumuza en son sinemaya ne zaman gittiği sorulsa ya hatırlamaz ya birkaç sene olmuştur. Bir kere üye olup aylık ödemeler başladıktan sonra unutuyor zaten alan.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok