i7 4790K@5000MHz
1 1

Bu konuda 20 mesaj var

CPU-Z aldık kapattık kardeşim.:D

 

Ancak 4900MHz belki kullanılır 24/7 ama yine de CPU uzun süre gitmez gibime geliyor.:)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hayırlı olsun Tolga, güzel değere çıkmışsın su soğutma ile. Bendeki i7 6700k anakartın kendi oc yeteneği ile direk 4600 mhz'de 1.34 volt ile stabil çalışıyor ama üstünü zorlamadım daha.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sağol Ozan.

 

Bu Skylake'ler niye bu kadar voltaj istiyor o da ilginç, i7 4790K 1.155V bilemedin 1.16V ile 4500 MHz görüyor mesela. Skylake'e voltajı baya abanmak gerekiyor gördüğüm. Skylake için nedir max. voltaj ? 1.40V falan geçmemek lazımdır herhalde de Skylake ile 5 GHz yalan olur gibi sanki bu durumda da.

 

Lakin 5 GHz denildiği vakit de Sandybridge efsane sanıyorum o konuda.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Skylake ile 5ghz görmek günlük kullanımda zor sanırım evet. Ama 4.7-4.8 ghz'leri görenler var. Tabi saat saate aynı hız da olsa Haswell'e göre %10-15 bir performans farkı olacaktır.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Devil's Canyon ile de çok mümkün değil 5 GHz günlük, iyi bir işlemciye denk gelinir de 1.35V civarlarında 5 GHz görülürse belki. Onun için de işlemcinin denk gelmesi lazım ama Skylake ile Golden Sample bile denk gelse sanıyorum 5 GHz zor yine de. Araştırayım bakalım o konuyu da.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Intel ve anakart üreticileri skylake için 1.45v.'ın geçilmemesi gerektiğini söylüyor. Skylake için konuşursam test vs. için çok iyi bir su soğutmayla 5.ghz yapılabilir. Satbilite için voltaj 1.45'in üzerine çıkacaktır diye tahmin ettiğimden günlük kullanılabileceğini sanmıyorum. Kullanılsa da işlemciyi çok çabuk tüketir muhtemelen. Kendi sistemimde Gigabyte'ın biosuna epey yabancı olduğum için voltaj vs yönetimini anakarta bırakıyorum. Ama anakart normalde ya işlemcinin istediğinden daha fazla bir voltaj veriyor ya da işlemci geçekten yüksek voltaj istiyor. Çünkü durumu anakarta bırakırsam 4.6ghz'de bile rahatlıkla 1.40v. verebiliyor. Kendim direk voltaj verdiğimde 4600mhz için 1,35v. civarı sıkıntısız çalışıyor gibi görünüyor. Hatta aida64 stress test falan sorun yok stabil görünüyor ama hiç beklemediğim bir an oyunun içinde çökebiliyor. O yüzden kontrolü şimdilik anakarta bırakıyorum. Böyle olunca da anakartın kendisinin max 1,35v verdiği mhz değerlerinde kullanıyorum işlemciyi. O da 4500mhz şuan. Gerçi benim işlemcide de bir tuhaflık olabilir. Takoz bir tanesi denk gelmiş olabilir, bilmiyorum açıkçası.

 

i7 2600k'yı 5.0ghz günlük kullanabiliyordum oysa. Çekirdek sıcaklıklarını kontrol edebilmek de sandybridge sonrası işlemcilerde epey güçleşti. Çekirdekler çok daha fazla ısınıyor. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

i7 2600k @5ghz'e göre i7 6700k@4500 mhz eminim en az %40 daha performanslıdır, o yüzden rakamlara fazla takılıp kalmamak lazım. Benim anakart 1.35 volt veriyor 4600 mhz için.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@Ozan Başeski O öngörü epey iyimser olmuş Ozan bey.. Aynı saat hızlarında çalışan Skylake ve Sandybridge işlemciler arasındaki performans farkı oyunlarda azami %10 civarında. Performans sıçraması görüldüğü noktalar, her yeni nesilde işlemciye eklenen yeni komut setleri kullanıldığı durumlarda ortaya çıkıyor genelde. Bu komut setlerini de özelleşmiş uygulamalar dışında pek kullanan olmuyor. Bizler topladığımız sistemleri çoğunlukla oyun için kullandığımız için, %10'luk fark önemsiz gibi duruyor benim gözümde.

 

ljr6Mk.jpg

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası lüzumsuz bir tartışma yaratmak istemem zira herkesin düşüncesi farklı olabilir. Kimine göre %20-30 luk farka değmez, kimi oyunlarda işimi görüyor der upgrade etmeye gerek görmez, kimisi de işlemci artı ddr4 farkı için upgrade etmeyi mantıklı görür. Yalnız bu söylediğim benim öngörüm değil sadece. Öyle olsa tahmin ediyorum vs derdim. Belki %40 biraz fazla olmuş olabilir ama %25-35 arası diyeyim o halde. Daha az enerji tüketmesi vs saymıyorum dahi. Alın size multicore kullanan uygulamalar ve yeni bir oyun olan GTA 5 deki farklar. 3 senelik oyunlarda fark daha az olabilir elbette.

 

skylake.png

GTAV_1920x1080_FRAPSFPS.png

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@T800 Abi o videoyu biliyorum. Benim görebildiğim kadarıyla aynı saat frekanslarında çalıştıklarında sadece GTA 5'te %30'a varan performans farkı oluşmuş, diğer oyunlarda performans farkı %10-15 civarında. Ben daha çok Ozan beyin belirttiği gibi [email protected] > Sandy@5 GHz gibi bir performans farkı oluşmaz anlamında yazmıştım. Aynı saat frekansında çalıştıkları sürece şu an piyasadaki birçok oyunda elde edilebilecek performans farkı %10 civarında seyredecektir. Ozan beyin örneğini verdiği gibi, video işleme, 3B modelleme yazılımlarında fark artıyor tabii ama kaçımızın hayatında bu uygulamaların önemli bir yeri var ki?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

diğer oyunlarda performans farkı %10-15 civarında.

benim yukarıdaki videodan genel olarak gördüğüm %15-20 civarı, 10 değil... cpu'nun önemli olduğu sahnelerde daha ciddi farklar da var.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

4500MHz Skylake > 5000MHz Sandybridge durumu CPU abanan durumlarda ortaya çıkabilir ama. Frekansı ne olur tabii bunu bilemem kayda değer olur mu olmaz mı ?

 

Sandybridge ilk çıktığında baya 5 GHz çalıştıranlar vardı hatırladığım da günlük olarak bu kadar yıl dayanabildi mi 5 GHz çalışan Sandybridge işlemciler ?

 

Skylake'i de 4500MHz olarak değerlendirmemek lazım gördüğüm kadarıyla 4700MHz-4800MHz yapabilen bir işlemci, ben i7 2600K kullansam geçmeyi düşünebilirdim Skylake'e. Ama sorun yok, kullanımıma yetiyor deniliyorsa da Canonlake işlemcilerin dört üzeri çekirdek ile geleceği söyleniyor, beklenebilir de. Kullanıcının kendisine kalmış.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim i5-2500k yanana kadar kullanmaya devam edicem galiba bu gidişle. Platform değiştirecek kadar gerekli bi performans uçurumu oluşmadı daha hala teknolojide.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok