Asus anakartın servisini kim veriyor?
0

Bu konuda 26 mesaj var

Power tuşuna basınca açılmadı sistem, hiç güç gitmiyor çevre birimlerede. Psu bozulduğunda böyle olmuyordu. Hata kodu da vermiyor. Anakart gibi geldi bana sorun.

 

Alalı 2.5 yıl gibi olmuş . Çizgi elektronik veriyordu servisi, şimdi kim veriyor ? Vatan bilgisayara götürsem anakartı oluyor mu,yoksa 2 yıldan sonra karışmayız,diyebilirler mi?

 

İntel 4770k ile uyumlu yeni anakart alsam mantıklı olur mu?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

PSU 'nun ne şekilde bozulduğu da önemli, anakart olabilir tabii ancak kesin bir şey diyebilmek için denemek gerekir. PSU 'ları evde test etmenin ipucu var, YouTube 'dan izlersiniz. Şuanki durumu bilmiyorum ama 2 yılı geçince kendi firması bakıyor olabilir, her şekilde mağaza yerine distribütöre kendiniz ulaşırsanız daha az beklersiniz ve daha az uğraşırsınız, Vatan 'ın iadeye giden ürünü uzun süre depoda beklettiği, kaybedip yerini bulamadığı, bulun diye size depo görevlisinin telefon numarasını verdiği olabiliyor, zaten işlerin ite kaka yürüdüğü bir yerdeyiz, araya ekstra katman/kişi/kurum katmayın derim.

 

Son soruyu piyasasını takip eden biri cevap verir sanırım. 4770K öyle miadı dolmuş bir işlemci falan değil kesinlikle, hatta gelişmeler öyle gösteriyor ki Intel bu işlemcileri kolay eskitmeyecek, uyumlu soketli ve modern özelliklere (USB3.1 belki? M.2?) sahip bir anakart bence alınabilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Psu yeni servisten değişmişti zaten , bu kadar kısa zamanda bozulması zor gibi.

Psu bozulduğunda genelde power tuşuna vasılı tutunca sistem sürekli açılıp kapanıyor. Anakarttan açılma sinyali gidiyor ama psu açılmıyor gibi. Oysa şu anda sistem hiç açılmıyor, anakart uyanmıyor gibi. Psu u ayrı denemenin yoluna bakayım.

 

Anakart asus maximus hero vi , yenisini aldığıma değer mi?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam elindeki işlemciyi daha kullanabilirsin, öyle değiştirmeni gerektirecek eskilikte değil. O yüzden bence iyi bir Z97 anakart alıp sistemi kullanabilirsin. Yok illa yenisi olsun bu vesileyle dersen tabi ki 6700k gibi bir işlemciyle LGA 1151 platformuna geçilebilir ama yapılacak masrafa değer mi düşünmek lazım. Ben i5 4690k'dan i7 6700k'ya geçtim 2 ay kadar önce. Günlük işlerde bir fark hissettiğimi söyleyemem. Ama işin psikolojik kısmı başka tabi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ekran kartını çıkarsam 500 w güç kaynağı yeter mi?

Bir psu alıp deneyeyim, emin olmadan anakartı sökmeyeyim şimdi. Anakartın garantisi devam ediyormuş. Sms informatic diye biryer veriyor servisi. İsmi pek ümit vermedi ama bakakım.

 

Geçen sistem sapıttıydı,boşuna günahını almışız windows un.

 

Aslında evde yedek ikinci bir desktop bulundurmak lazım ama çok yer kaplıyor diye verdim birine.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Vay anasına. 

Geçici PSU alıp denedim, sistem sorunsuz açıldı. Gene PSU gitmiş. 

Üstelik Seasonic 750W psu 'u aldıktan 1.5 sene sonra bozulmuştu. Servisten yenisini vermişlerdi, bu da en fazla 6 aylıktır.  

Seasonic kalitesini ispatlamış bir psu ama şüphe düşüyor tabii, acaba yerine refurbised ürün falan mı veriyorlar diye. 

 

Neyse anakart bozulmuş olsa epey uğraştırırdı, böyle kolay çözüm oluyor. İyi denemişim, sağlam anakartı gönderecektim servise. 

 

Umarım aldığım yer 2.5 sene olmuş, biz ilgilenmeyiz; demez. Satarken 5 yıl garantisi var diyerek satıyorlar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Corsair ya da EVGA alın PSU'yu o da belli başlı modelleri hepsi değil, ehven fiyatlı ve kaliteli olsun istiyorsanız misal Corsair RMx serisi iyidir, özellikle EVGA PSU işini baya ileri götürdü, rakipler fiyat ve kalite karşısında zor anlar yaşıyor EVGA karşısında.

eldrun beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Eskidendi onlar, şu an EVGA üstüne gelemiyor bir ürün, yetişmekte zorluk çekiyor baya rakipler, hem fiyat hem de kalite olarak. EVGA baya hallaç pamuğu gibi attı.

eldrun beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Alıdğım Seasonic x 750w ydi . Aldığımda incelemeleri en iyi olanlardan biri buydu.

Garantiden eski kutunun içine yeni psu koyup gönderiyorlar, refurbished gibi birşey mi gönderdilerler diye düşünmedim değil.

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=192

http://www.seasonicusa.com/NEW_X-series_KM3_650-750-850.htm

 

Evga 'nın hangi modelini almak lazım? Amazon'da fiyatları iyiymiş. 

 

Benim okuduklarımdan aklımda kalan kaliteli psu marka modellerinin çoğunu aslında diğer markalara Seasonic üretiyor. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada yeri gelmişken belirteyim senden aldığım FSP Raider serisin'den gayet memnunum @@ResetButton

:thumbs:

Geçen psu bozulduğunda servisten yenisi gelene kadar kullanmak üzere almıştım.  15 gün kadar kullanıp forumda satmıştım. 

Bu sefer aldığım PSU 'u da birine satarım belki , bu Seasonic her bozulduğunda yeni PSU alırsak 5 yıl garantinin anlamı kalmıyor.

 

Seasonic 'te , amazon'daki yorumlardan gördüğüm kadarı ile , müşteri hizmetleri sorunu var. Ana üretici ama son kullanıcı ile iletişim işini henüz çözememişler. Üretimi Seasonic'e yaptıran ama müşteri hizmetleri iyi başka markları almak daha mantıklı gibi. 

 

Hazır kasayı açmışken , sessizleştirmenin bir yolunu bulmak lazım. Bu kadar gürültülü olduğunu bilsem Corsair 600T almazdım.  Şu üstteki fanın katkısı ne kadar ki? 

O üstteki mesh çıkabiliyor, oraya farklı kapaklarda yapsalar iyi olurmuş. Kasadaki bütün gürültü dışarı çıkıyor ordan.

 

IMG_4384.jpg

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

600T bende de var, halen de kullanımda ancak şu şartlarda artık yetersiz bir kasa maalesef.

Ne açılardan yetersiz?

OC , su soğutma gibi becerilerim olmadığından , kasadan o tip beklentilerim yok. Aslında alırken yanlış seçim yaptım, sessizliği öne çıkaran bir kasa almam gerekirdi ama çok seçenek yoktu.

 

Amazon'daki yorumlardan gördüğüm , psu bozulurken anakart, ekran kartı gibi bileşenleri yanında götürdüğü olaylar var.  Sadece psu bozulursa, az zararla kurtarmış oluyorsun belki.

 

Corsair diğer ürünleri gibi PSU 'larında desteğini kendisi veriyorsa tercih edilir. Son kullanıcı ile iletişimleri iyi.  Diğer parçaları hep Corsair almaya çalıştım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Seasonic 'e email atıp ,cihazın refurbished olup olmadığını sordum. Seri no 'sunu ve resmini istediler. Onları gönderdiken sonra , inceleyip, refurbished olmadığı bilgisini verdiler. İyi en azından garantiden tamir edilmiş ürün yollamıyorlar .

 

Doğrudan akortek 'e gönderilebiliyormuş. Başka forumlarda , eksi 'de şikayet var, telefondan kimseye ulaşılamıyor diye ama ben 1-2 dakikada görevliyle konuşabildim. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayarı sesizleştirmek için ilk girişimi yaptım. Kasanın 5cm kadar  üzerine gelecek şekilde masanın yanına  bir raf monte ettim. Üstteki fanın sesi büyük oranda kesildi. Rafın altına kalın bir sünger tabakası yapıştıracağım sonra. O daha da keser.

 

Bundan başka ne yapabilirim diye düşünüyorum. CPU fanını çıkarıp Corsair kapalı loop su soğutma taksam , cpu fanı ve üstteki fan gidecek , yerine su soğutmanın fanları ve motor sesi gelecek. Toplam ses azalır mı?

 

R290 Trix fazla ses yapmıyor sanıyordum ama sökünce ses azaldı. Ona bir çözüm yok herhalde.  

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

600T'de tavana takılan 240mm radyatörün montajı berbat oluyor, ben CM Seidon 240M ile kullanıyorum ama montajı kötü gerçekten.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Akortek servisini  sevmedim. Hala işlemde . Telefonla ulaştım ama yoğunluk varmış. Bunlar arızalı ürünü değiştirene kadar Amazon'a gönderdiğim Mackie ulaştı . Gelecek sefere Amazon'dan alacağım PSU 'u . 

 

Millet desktop replacement laptop veya tek bilgisayar olarak 2.1 tablet vs diyorlar ama hepsi hikaye . Desktop gibisi yok. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bence de yok. Belki görünüşün önemli olduğu salon gibi bir yere koyulacaksa olur , onun dışında bize göre değil.

 

Bu son bozulduğunda , hepsiburada 'dan psu aldım, bir günde geldi. 10 dakikada değiştirip, bozulanı kargoya verdim. Toplasan 30 dk almıştır. Şimdi bu kapalı bir sistem olsa servise vermem gerekecekti, hem yedeklemesi , göndermesi daha zor , hem o sürede alıştığın  , üzeridne yazılımların ,ayarların olan bilgisayarı kullanamıyorsun. 

 

Mid tower kasa en güzeli. Artık çok estetik modeller de var. Eskisi gibi gri, bej uyduruk kasalar değil.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok