PTT yurtdışından gelen kayıtlı gönderimi kaybetti.
1 1

Bu konuda 19 mesaj var

Gün geçmiyor ki güzel ülkemizin çürümüş, kokuşmuş kurumlarıyla ilgili bir sorun daha yaşamayayım...

 

Bike-Components adında, Almanya'da faaliyet gösteren bir siteden bisiklet parçası alıyorum. Firma gönderilerini DHL ile yapıyor. DHL'i Deutsche Post satın aldığı için, gönderi Almanya dışına çıktığında Türkiye'de PTT tarafından dağıtılıyor.

 

Bu ayın 8'inde siteden birkaç parça sipariş ettim. Siparişim gümrük muafiyet bedelinin epey altında bir tutarda idi. Gönderi 16'sında Almanya dışına çıktı ve bana DHL tarafından PTT'den sorgulama yapabileceğim bir uluslararası takip kodu iletildi.

 

16'sında beri paketten haber alamıyorum. "Gönderi yurtdışına sevk edildi" ibaresinden başka hiçbir güncelleme yok takip sisteminde. Yani PTT'deki gerizekalılar kayıtlı gönderimi kaybettiler.

 

Bunun üzerine alışveriş yaptığım siteyle tekrar irtibata geçtim ve siparişim tekrar kargolandı. O paket de geçtiğimiz Cuma günü, yani ayın 26'sında Almanya'yı terketti. Normalde 1 iş günü sonra paketin Türkiye'ye giriş yapması ve gümrüğe girmesi gerekiyor. Bugün itibariyle o paketten de ses seda yok. Gerizekalılar bu paketimi de kaybedecekler diye endişe ediyorum.

 

İşin tuhafı, kaybolan ilk siparişimden birkaç gün sonra acilen bir parça temin etmem gerekti ve siteden tekrar sipariş verdim. O sipariş 10 günde sağ sağlim elime ulaştı. Olması gerektiği gibi, paket Almanya'dan çıktıktan 1 gün sonra Türkiye'ye girdi, aynı gün gümrüğe girdi, 1 gün sonra gümrükten çıktı ve dağıtıma verildi. PTT ile gelen gönderilerin teslim edilip edilmemesi tamamen şansa kalmış artık.

 

PTT'yle birlikte ülkenin her kurumunu içten içe çürüten, bizleri kalitesiz insanlara ve kalitesiz hizmete mahkum edenlerin Allah belasını versin.

Firienholt and Rj0lnir beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim eski evimde, postalari getiren arkadasla tanismistim, cok gelen giden oldugu icin artik isimle hitap eder olmustu adam =) O adam varken bir kayitsiz postam bile kaybolmadi.

 

Simdi baska bir semte tasindim, 3-4 ay once bir siparis vermistim Aliexpress'den. Hic gelmedi. Baska bir siparis daha verdim, o da ayni sekilde uctu.

 

Bu sinirli deneyimim bana isin son dagitimda oldugunu soyluyor kayitsiz olanlarda.

 

 

Neyse, ana konuya donersek, DHL'in posta takip kodu ne diyor, @@Najaz ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@kronus DHL'in kendi takip kodu "İş artık bizden çıktı, geri kalanını PTT ile halledeceksin" diyor özetle.

 

Bendeki sıkıntı, paketin Türkiye'ye bir türlü giriş yapamaması. DHL'e yazıyorum, Almanya sınırları dışında mesuliyetimiz yok, PTT'yle görüşün diyorlar. PTT'ye yazdığım herhangi bir mesaja cevap alabilmiş değilim henüz. Telefonla görüşmemizde de "paket sigortalıysa aldığınız yerden para iadesi isteyin" diye buyurdu devletlular...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ikisi de gelecek dostum ;)

Bike-comptan ortalama 3 hafta suruyor gelmesi

Bir ara hangi siteden kac gunde geliyor diye tuttugum exceli bulursam gonderirim

 

Ama soyleki en hizli istiyorsan crc den 3. Secenek (15-20eur civari olan kargo) siparisi verdigin gunden sonra 3. en kotu 4. Gun elinde

Jensonusa - pzt siparis verip cuma elimde olan cok urun oldu

Hibike - alman siteler icinde premium ile yollayan tek yer burasi

Bike comptan 10 gunde geldigi de oldu 7. Hafta da geldigide...Takipliyse kaybolmaz, gor bak ucbes kalmaz takip islemlerden dagiticiya verildigini gorursun (umarim)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Eklemeyi unuttum almanyayi terkettikten 3 hafta sonra gonderi tr ye ulasti bile gordum bike comp bike discount vb yerlerde...o yuzden almanyayi terketti e hadi ertesi gunu tr de gorunsun olmuyor malesef

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@CaRaBeeN Her bir paket için 15 Euro kargo ücreti ödedim. Söylediğim gibi, sorunsuz gelen kargonun bana teslim edilmesi 10 gün sürdü. Aynı ücreti ödediğim hizmette teslim süreleri arasında bu denli fark olmaması lazım diye düşünüyorum. "DHL Paket Premium" diye geçiyor gönderi servisi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bir süre sonra gelecektir muhtemelen. İnternet sitesinde bir yerlerdeki bize ulaşın kısmından ulaşırsanız takipçi de oluyorlar. Ben yanlış yere giden bir gönderi için yazmıştım, beklemedim şekilde ilgi göstermişlerdi, birkaç kere arayıp bilgi verdiler paket teslim edildikten 1-2 hafta sonra da postacı gelerek paketin teslim edildiğine dair bir imza istemişti yaptıkları araştırma için.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Almanlara güvenmeyin. Almanyaya giren paketin bir ayda çıkamadığını bilirim, gümrük işleri bizimkinden yavaş. Yani sevk edildi ibaresi yanıltıcı olabilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bugüne kadar tek bir paketim bile kaybolmadı. Hatta kayboldu diye ümidi kestiğim paketler bile bir süre sonra geldi. 

Biraz o kayıt bölümü yavaş işliyor. Bir yerlere teslim edilmiştir de online takibe yazılmamıştır. 

Bekleyin derim.

 

Amazon'da bazen DHL ile gönderiyor, onlar yurtiçi kargo ile geliyor. Bu Deustche Post 'un almasına özel bir durum mu? Özelleştirmenin tersi olmuş :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Almanya gümrüğünde çok bekliyordur. Orası yavaş. Ben de kaybolduğunu sanmıyorum. İade ettiğimiz gtx 1080 kartta da sorun çıkardı Alman gümrüğü. Amazon olmasa ve uğraşmasa belki geri bile dönebilirdi kart.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@ZvAnA Hocam çok detaylı bilmiyorum ama gönderi için PTT'den sorgulama yapabildiğim uluslararası takip kodu oluşturulduğu an gönderi Almanya'dan çıkıyormuş. Yani Alman gümrüğüyle ilgisi kalmıyor paketin. DHL'den bana verilen bilgi bu yönde.

 

Hadi dün resmi tatildi dedik, bugün de herhangi bir hareket yok iki gönderide. Önümüzdeki haftaya sarkarsa artık bayram kaosu tatili bilmemnesi derken Eylül'ün sonuna zor gelir bunlar.

 

@@ResetButton Eğer gönderi "DHL Express" servisi ile geliyorsa DHL'in anlaşmalı olduğu kargo şirketleri yurtiçi dağıtımını yapıyormuş. Alışveriş yaptığım sitenin kullandığı servis "DHL Paket Premium" diye geçiyor ve dağıtımı PTT yapıyor. Bildiğin posta gönderisine 50 TL para alıyorlar bir de.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

PTT' nin bu uluslarası kargo ile ilgili bir birimi var diye biliyorum. Orayı arayabilirsen belki yardımcı olabilirler Najaz.

 

Benim de İngilitere' den gelen kargoma adres bilgisi eksik yazılmıştı, adamlar hiç aramadan geri göndereceklerdi, İzmir' deki genel merkezi aradım gittim elden aldım. Ondan önceki kargomu direk geri göndermişlerdi...

 

Gerçi bende görünüyordu takip kodunda ama, hani sisteme girmediler vb. diye düşünürsek senin de aramanda fayda var.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yok ben aramayayim Onur, ararsam sinkafli kufur ederim cunku :)

 

Burger King'in paket servisinden PTT'sine kadar ülke çürümüş, işini düzgün yapan kalmamis. Acayip sinirliyim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Almanya ile Türkiye arasında posta konusunda sıkıntı var bence. Bir çok ülkeden siparişim oldu ama almanyadan gelen kargolarımın tamamı gümrüğe girdi ve gümrük bedelinin altında olduğu görülüp 1.3 tl ücret karşılığı teslim edildi bana Çin den gelelerde ise nerdeyse hiç gümrüğe takılan olmadı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@Trexxx hocam gümrüğe girsin razıyım ben :) Tracking geçmişine göre paket ayın 16'sında IPZ-Ffm denen noktadan Almanya dışına çıkıyor. Burası, Deutsche Post'un Frankfurt Havalimanı'nın hemen yanındaki deposu. Paket uçakla geliyor belli ki. 1 gün sonra Türkiye'ye girmesi lazım paketin ama tam 15 gündür paket ortada yok. Uçak 15 gündür İstanbull'un üzerinde daireler çiziyor belki de, inemedi bir türlü Atatürk Havalimanı'na :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bunların paketi getireceği yok diyerek, bu sabah erkenden sanayiye gittim ve tornacıda parçayı yaptırdım. Sol taraftaki orijinali (Made in France), sağ taraftaki yaptırdığım parça (Made in Turkey). Malzeme dahil 15 TL'ye maloldu bana:

 

9GGRaZ.jpg

kHanTW beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok