TONOR 3.5mm Condenser Recording Podcast Microphone
1 1

Bu konuda 24 mesaj var

Yıllardır 3 pinli XLR'lı Rode Nt2-a ve usb'li Samson C01U ile çok amatörce işlerde gereğinden fazla uğraştırıcı olduklarından basit kayıt işleri için sadece 3.5mm jack'lı kaliteli bir mikrofon arıyordum. Böylece pc'deki ses kartı üzerinden onunla bununla uğraşmadan direk ses kartının yetenekleri ile basit kayıtları zahmetsiz yapabilecektim. Ama böyle bir ürünü maalesef bulamıyordum. 3.5mm jack işin içine girdi mi mikrofon diye satılan şeyler çok adi ve oyuncaktan öteye gidemiyordu. Mevcut olan bendeki kaliteli mikrofonlarla da yok mikserle uğraş, yok usb'nin gecikmesiyle falan uğraş vs bir iki dakikalık basit bir kayıt için uğraşmak can sıkıcıydı.

 

Oysa x-fi ses kartı ve sennheiser PC-360 kulaklıktaki mikrofonla bile yeterli kalitede güzel iş yapılabiliyordu. Yani sennheiser sadece pc-350-360'da kullandığı mikrofonu ayrıca bir ürün olarak satıyor olsa zaten sorunum olmayacaktı. Ama maalesef kablosuz alıcılar için üretilmiş olan 3.5mm jackli lavalier lapel mikrofonlar dışında bir çözüm de bulamadım ne Sennheiser'dan ne de shure gibi markalardan. 3 pin bağlantısını istediğim şekilde 3.5mm jack'a dönüştüren kablolar da mevcut ama benim mikrofonlardan herhangi bir ses alamadım o kablolarla. Eski başka bir mikrofondan da çok zor duyulacak seviyede bir ses kayıdı anca alabildim. O şekilde iş görecek gibi değildi. 

 

Sonra tesadüfen geçen hafta bir youtube review'ına denk geldim. Malzeme kalitesi olarak bendeki metal gövdeli ve neredeyse yarım kiloluk mikrofonların yanında mukayese edilemez, plastik kasalı ucuz bir üründü. Lakin incelemeye bakılırsa tam aradığım özellik için görevini layıkıyla yerine getiriyordu. İşin en güzel tarafı sadece 24 dolara amazondan alınabiliyordu. Videoyu izler izlemez Tonor marka bu mikrofonun hemen siparişini verdim ve mikrofon dün elime ulaştı.

 

https://www.amazon.com/gp/product/B01EW8S4YY/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

 

 

Epey bir denemeden sonra mikrofondan o kadar memnun kaldım ki foruma bir başlık açayım istedim. Bu fiyata, bu kalitede kayıt imkanı harika birşey. Hele bir de x-fi gibi bir kartınız varsa ve console launcherdaki creative moduna sahipseniz hiç pahalı çözümlere gitmeden bu mikrofonla çok iyi işler yapabilirsiniz. 

 

Mikrofon aslen 3 pinli XLR bağlantısına sahip. Ancak yine XLR'ı 3.5mm jack'a dönüştüren bir kabloyla geliyor ve benim mevcut mikrofonlarla dönüştürücü kablo denemelerimin aksine pc'nin ses kartının mikrofon girişiyle sorunsuzca kullanılabiliyor. Ses şiddeti, kayıt edilen sesin kalitesi benim şuan kullandığım titanium hd ses kartı ile beklediğimin de üzerinde başarılı.

 

PC'de mikrofonla herhangi bir işi olan herkese öneririm. Podcast, amatör vocal kayıtlar vs. için bir pop filter ile kullanmaya çok uygun. Multiplayer oyunlarda iletişim amaçlı falan daha denemedim ama mikrofonsuz herhangi bir kulaklıkla çok rahat kullanılabilir diye tahmin ediyorum. Tek cümle ile sağda solda snopy , trust vb. uyduruk adi oyuncaklara para verene kadar direk düşünmeden bunu alın. Çok memnun kalırsınız. 

 

Ayrıca aynı modelin usb'li versiyonu da var ama dediğim gibi benim bu üründe aradığım zaten o değildi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

masa standı ve pop filter zaten ayrıca aldığım için, mikrofonun performansına odaklandım. İçinde nasıl bir mikrofon var bilemiyoruz tabi. Ama dediğim gibi bu fiyata iyi iş yapan bir ürün. Yalnız Tonor marka birçok mikrofon review'i daha görmüştüm youtube'da. Ses şiddeti büyük hayal kırıklığıydı. O yüzden modelleri iyi araştırmak lazım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@ZvAnA Blue Yeti ile arsında tonaj farkı vermı? Daha doğrusu Blue yeti kullandınmı daha önce, kıyaslama yapılırsa hangisi güzel sonuç veriyor bende amatör ses denemelerim var onun için aramaktayım bir mikrofon.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Blue yeti kendimin olmadı ama deneme şansım oldu. Blue yeti tabiki çok daha üst seviyede bir ürün. Tonaj olarak tabiki fark var. Sırf tonaj değil, dip ses açısından da fark var. Tonor'da yetiye göre az da olsa mikrofon sesi çok açıkken dip ses de oluşuyor. Aynı şekilde benim samson c01u'da o şekilde dip ses, ya da sessizlik anında dip ses oluşmuyor. Onların performansını vermesini beklememek lazım. Sonuçta 150 dolarlık bir mikrofonla 25 dolarlık bir mikrofon arasında bazı farklar olacak. Benim zaten mikrofonu iyi bulmamın sebebi de f/p açısından iyi performans veriyor oluşu. Ayrıca mesela blue snowball ice usb modelini de tecrübe etmiştim. Bu tonor mikrofonun snowball ice'dan daha iyi bir ses verdiğini ve daha kullanışlı olduğunu söyleyebilirim. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dış ses derken her mikrofon mutlaka bir şekilde dış ses alır, türüne göre azalabilir sesi ne kadar aldığı ama tonor için konuşursak ev ortamında yalnız olduğunuz bir odada sıkıntı yaratmayacaktır. Ben şahsen bir iki deneme yaparken sokaktan patates soğancı geçti :) Özellikle kayıt aldım hemen, playbackte duyamadım. Ama odada bir ses kaynağı takırtı yapan bir cisim vs. ya da ev içinde size seslenen biri falan olursa onlar kayıda yansıyacaktır. 

 

Tekrar belirtmekte fayda var; bu ürünü, evinde amatör bir şekilde tamamen kendi için, ya da eğlence amaçlı birşeyler yapmak üzere kullanacaklar için öneriyorum. Youtube kutu açma videosu, podcast vs için de ilk etapta rahatlıkla kullanılabilecek bir ürün. Ya da arkadaşlarınız geldi karaoke falan yapacaksınız vs bu gibi şeyler için birebir. Ses kaydının yüksekliği falan son derece yeterli gelecektir. Üstelik üst seviyedeki XLR mikrofonlarla kullanacağınız ekstra cihaz maliyetini bir kenara bırakıyorsunuz. Ha usb mikrofonlarla da ekstra bir cihaza ihtiyacınız yok. Ama o tip mikrofonlarda da sese müdahele etmek isterseniz adam gibi bir yazılıma ihtiyacınız olacak. Ayrıca karaoke tarzı eğlencelik birşeyler yapmak istediğinizde usb mikrofonlar pc'nizin ses kartı üzerinden çalışmadığı için sesinizi hoparlörlerden gecikmeli olarak duyacaksınız(real time audio monitoring) ve şarkı falan söylemeniz imkansız olacak. Oysa 3.5mm jack ile bağladığınız mikrofon; x-fi (extreme music, elite pro, titanium, titanium hd vs) seviyesindeki kartlar ile hem gecikmesiz hem de ses kartının yazılımındaki özelliklerine bağlı olarak çok basit şekilde kullanılabilir. 

 

Bazen mediamarkt'ta görüyorum, snopy, itrust vs gibi bir sürü iğrenç ürün var. Şaka değil 60 lira civarına size resmen çöp satıyorlar. Adam gibi ürün bulamadığımdan denemek için aldım oradan biliyorum. En azından bu tür mikrofonlara bakan adam bu çöpleri almasın da adam gibi, bahsettiğim mikrofondan alsın.

 

Ancak oturup, uğraşıp ayrı ayrı kanallarla çoklu vokal kayıtları oluşturup bunları altyapılarla birlikte yazılımlar üzerinden mixleyip ortaya bir şey çıkaracaksanız o zaman en azından 100 dolar üstü mikrofonlara yöneleceksiniz. Ya da amatörce de olsa herhangi bir enstrüman çalıyorsunuz ve çalışmalarınızı kaydetmek istiyorsanız paranızın, bütçenizin alabileceği en iyi mikrofonu almaya çalışacaksınız. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu iyiymiş. USB olmasının ne avantajı var? iyi mikrofonlar hep usb. 

 

Samson ,yeti gibi mikrofonlarda sadece belli alandan ses alma, noise reduction gibi özellikler de var ama onların ne kadarı yazılımdan , ne kadarı donanımdan acaba? Bir kısmını ses kartı da yapıyordur belki.

 

usb olanlardan alacaktım , bu iş görüyorsa bunu da alabilirim. Her seferidne kulaklığın mikrofonunu takıp çıkarmak pratik olmuyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

DAC ve ADC nin aynı board üzerinden işlememesi ve dahası ADC nin de kasa dışında olması noise vs gibi durumları engellemek açısından en iyisi. 

 

Ses kartları üzerinden kayıt yapıldığında genelde bir dip gürültüsü de kaydediliyor bu tarz USB external ADC lerde bu durum minimum. Sisteme sadece dijital veri giriyor USB üzerinden başka bir gürültü yok. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evet zaten diğer mikrofonların kalitesine ve amaçlarına değinmeye çalıştım, mesela podcast yapıyor olsam elimde samson c01u usb mikrofon hazırda olduğundan onu kullanırım ama olmasaydı bu Tonor gayet iyi iş görürmüş. Benim için bu mikrofonun öne çıkan özelliği; usb hiç bir mikrofonla real time audio monitoring yapamazsınız. Yani konuşurken sesinizi de aynı anda herhangi bir monitorden ya da headphone dan duymak istediğinizde ses hep gecikmeli olarak gelecektir. O tarz uygulamalı kayıt işlerinde direk eleniyor usb. Bir de iyi bir pc ses kartı ve bu tonor kalitesindeki mikrofonla amatörce şeyler için elde edilen dip ses öyle kötü, dert edilecek seviyede değil.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Gecen senenin baslarinda podcast tarzi kayit alabilmek icin arastirmalarima basladim. Bazi denemelerin ardından Blue Yeti aldim. Sesi duzenlemek icin ise audacity kullandım. Eko vesaire gibi sikintilari malum yöntemlerle çözdüm ancak bu tarz mikrofonlardaki dogrusallik canimi sikti. Oturduğunuz yerde put gibi durmadiginiz surece sikinti oluyor. Elde edebildigim en iyi ses kaydini kenara atıp bir studyoda ayni pasaji kaydedip karsilastirdim. Aradaki fark cok fazla idi. Vurgulardan harf telaffuzuna kadar ciddi bir farklilik oluyor. Evdeki kayitlarda illa ki bir dip ses var.

 

Tabii bu bahsettiğim durum benim obsesif yaklasimim yuzunden ortaya cikiyor. Normal bir insan bu tarz miktofonlarla harika kayitlar yapabilir. Senelerdir ses konusunda atip tutarken kotu bir podcast kaydetmeyi sahsima yakistiradigim icin 2 senedir podcast kaydedecegim durumundayım.

 

2017 senesinde bu alana biraz yatirim yapmayi planliyorum. Ancak yatirimdan ziyade arastirmak daha muhim sanirim...

 

Her iste oldugu gibi bu alanda bilgili insanlar cok daha kötü mikrofonlarla harika kayitlar yapiyorlar. Olay kullandığıniz ekipmanin sinirlarini bilip ona gore davramak galiba...

 

Hos benim.yapacagim podcast i 50 kisi dinler dinlemez ama bir is yapiyorsan en azindan elindeki imkanlarla en iyisini yapmak lazim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Gecen senenin baslarinda podcast tarzi kayit alabilmek icin arastirmalarima basladim. Bazi denemelerin ardından Blue Yeti aldim. Sesi duzenlemek icin ise audacity kullandım. Eko vesaire gibi sikintilari malum yöntemlerle çözdüm ancak bu tarz mikrofonlardaki dogrusallik canimi sikti. Oturduğunuz yerde put gibi durmadiginiz surece sikinti oluyor. Elde edebildigim en iyi ses kaydini kenara atıp bir studyoda ayni pasaji kaydedip karsilastirdim. Aradaki fark cok fazla idi. Vurgulardan harf telaffuzuna kadar ciddi bir farklilik oluyor. Evdeki kayitlarda illa ki bir dip ses var.

 

Tabii bu bahsettiğim durum benim obsesif yaklasimim yuzunden ortaya cikiyor. Normal bir insan bu tarz miktofonlarla harika kayitlar yapabilir. Senelerdir ses konusunda atip tutarken kotu bir podcast kaydetmeyi sahsima yakistiradigim icin 2 senedir podcast kaydedecegim durumundayım.

 

2017 senesinde bu alana biraz yatirim yapmayi planliyorum. Ancak yatirimdan ziyade arastirmak daha muhim sanirim...

 

Her iste oldugu gibi bu alanda bilgili insanlar cok daha kötü mikrofonlarla harika kayitlar yapiyorlar. Olay kullandığıniz ekipmanin sinirlarini bilip ona gore davramak galiba...

 

Hos benim.yapacagim podcast i 50 kisi dinler dinlemez ama bir is yapiyorsan en azindan elindeki imkanlarla en iyisini yapmak lazim.

 

Ben de mikrofon arayışındayım şu sıralar. Benim podcast tarzı bir planım yok ama aşağıdaki modeli almayı düşünüyorum başka projelerim için. Put gibi durmaktan şikayet etmişsiniz gerçi o yüzden sizin için uygun olur mu bilmiyorum ama Podcast yapanlar oldukça memnun kalıyor bu modelden;

 

https://www.amazon.com/Audio-Technica-ATR2100-USB-Cardioid-Dynamic-Microphone/dp/B004QJOZS4

 

Yeti'den en büyük farkı condenser değil dynamic oluşu. Podcast yapanların memnun kalmasındaki temel sebep de bu gördüğüm kadarıyla.

 

Benim kullanım şeklimde arka planda ses olacağından bu sesleri mümkün olduğunca kesebilmek için condenser modelleri eledim direkt. Ancak dynamic modellerde de sürekli mikrofona doğru konuşmanın gerekmesi gibi bir sıkıntı mevcut.

 

Benim için en uygunu aslında usb dynamic yaka mikrofonu veya kulağa geçirilip şu sürekli ağzınıza bakan modellerin yine dynamic olanı sanırsam ancak piyasada bu yönde fiyatı uygun pek bi seçenek bulamadım şu ana kadar malesef. :(

 

Geçen haftaya kadar mikrofonlar hakkında sıfır bilgiye sahiptim diyebilirim. Bizim forumdan Borneon ve Eldrun baya yardımcı oldular saolsunlar. Onlardan aldığım bilgilerle başlangıç yaparak son 1 haftadır en uygun ürünü arayış içerisindeyim ve en geç Black Friday'e kadar bitirmem lazım bu arayışı. :D

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bende zamanında HD 598 kulaklık alınca bir tane mikrofon baktım. Araştırma çok uzun sürünce bıkıp Boya M1 aldım yaka mikrofonu.(TR'de falan bulunuyordu) Şimdilik memnunum ancak gene de arada aklıma takılıyor böyle bir mikrofon almak. Hoş online oyun için uygun olur mu bilmiyorum ama denemek lazım.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Benim gordugum kadari ile Focusrite diye bir mikrofon pre amplifikatoru son derece populer. Bunlarla ozellikle AT ve Rode mikrofon kombin edildigini cok goruyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@@hakancez : Podcast yaparsan dinleyeceğimi (en azından ilk programları dinleyeceğimi) varsayabilirsin... Türkçe hakikaten çok az kaynak var, onlar da kafasına göre ara sıra ürün çıkarttıkları için elde mal kalmıyor, onları bitirip sonra gene "modern sabahlar" "aragaz" gibi günlük geyik şeylere dönüyorum. 

 

 Buradan sesleniyorum : yalansavar, muhabbet teorisi, açık bilim, kayıt başladı, alayınız mal üretin... malsız kaldık, harman kaldık... 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Podcast deneyimim yok, mikrofon uzmanı da değilim ama amatör olarak kayıt/mix işleri ile haşır neşir olduğumdan bir kaç şey söyleyebilirim.

 

Arkadaşların da belirttiği üzere tek başınıza yaka mikrofonu olarak kullanmayacaksanız dinamik tiplerden verim alamazsınız. Hareket alanınız sınırlı olacak hatta sürekli Axl Rose' un marşmelov yiyormuş gibi görüntüsüne sahip olacaksınız :D. Sesiniz gür değilse, boğaz patlatmaya elverişli değilseniz iyi de bir pre-amp ister, aksi halde kompresör filan da işin içine girince dip gürültüsünden bıkarsınız.

 

Mikrofonların patternlerine bakın, kardoid olanlar uygundur. "O ne la" derseniz, aletin sesi aldığı açıdır, ayrıntısı için Google derim... Sokaktan gelen sesleri elemine etmek için bu yüzden kardoid olan mikin arkasını pencere tarafına yönlendirmek doğru olacaktır vesselam...Yok iki kişi konuşacaksanız tek mikrofonla 8 patternine sahip bir mik kullanabilirsiniz mesela yani...Blue Yeti' de bu patternler arasında geçiş yapılabiliyormuş ayrıca. Omniye alırsanız ortam kaydı açısından kullanılabilir vs.. vs...Ne kadar başarılıdır bilemem, orasını araştırmak size kalmış...

 

Kondenserde sesiniz gürse mikden biraz uzak durursunuz (bknz Anders Friden' in bir kayıt videosu vardı, kondenser mike 1m öteden böğürürken), sorun çözülür.

 

Bir adet ücretsiz DAW edinin. Gerekirse Courserada bununla ilgili kurs bilem var. Yararlanın bunlardan. Pluginlerle oynaması zevkli olur (kompresörsüz olmaz bu işler, zamanında çok dedik ama dinletemedik).

 

Podcast yapacaksanız yapın gardaşım, ekipman hastalığına düşmeyin. Evet, zevklidir, sabah akşam araştırıp hobiye dönüştürebilirsiniz bu işi ama üretmeyi bırakırsınız demedi demeyin :D...

 

@@ResetButton, mixer dediğimiz naneler bu işe yarıyor. En basitinden bir tanesini şu şekilde yapabilirsiniz kendiniz biraz uğraşla:

http://www.instructables.com/id/How-to-Construct-a-35mm-Switch-diy/

 

Focusrite iyidir, benim de alışveriş listemde var. Ne zaman kısmet olur bilemem. Pek uğraşmıyorum artık.

 

Son olarak bana inanmıyorsanız işin uzmanına başvuralım, ZBAM!!

 

http://blog.shure.com/choosing-a-microphone-for-podcasting/

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok