AMD'nin zen mimarisine sahip ilk işlemcisi: Ryzen
1 1

Bu konuda 1.381 mesaj var

Seçim ızdırabıma son verip, seçim sonrası olası sorunlara  start vermiş bulunuyorum. :D

 

diğer parçalar ile birlikte gigabayte x370 gaming 5 sipariş geçtim bugun:icon_redface: vatan blgisayardaki bir musteri sanırım 2 hafta önce aynı anakartı farklı bir ram ile almış sohbet ederken(aslında benim biraz soru yağmurum dersem daha doğru olur,adam ne almaya geldiyse benle muhabeti bitirdikten sonra almadan direk çıktı, saolsun ama :)  ) tek sorunun aşırı geç açılması olduğundan bahsetti(bazen 1dk bulabiliyormus windows görmesi) eh peki dedim.o aldığında f3 biosu varmış o gerçekten sıkıntılıydı dedi ilk işin bios update yap felan derken neyse..

Ram olarakta gene gsklin dertli serisi G.Skill F4-3200C16D-16GTZR Trident Z RGB Led DDR4 3200Mhz CL16 16GB aldım :) 

siparişi geçtiğim yer(sanalmarketim) anakart ve işlemci için iadenin söz konusu bile olamayacağını ! söyledi ama ram konusunda iade alabilirmiş,kanunen oyle bir lüksün yok diyecektim internet üzerinden yapılan alışverişlerde ama neyse dedim peki diyip onlarıda sipariş geçtim

toplamda 3135 liraya mal oldu bana havale ve bir miktar indirim ile.

Sizler için kendimi sacrifice edip gigabyte x370 aldım inceleme yada sorun başlığı açarım artık elime ulaşınca :)

Fikir beyanında bulunan yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim.

Özetlersek

r7 1700 - x370 gigabyte gaming 5 ve 2x8gb gskill rgb 3200mhz cl 16 ram aldım diyebilirm.

Şimdilik ohh diyorum ama umarım ııhhh a dönüşmez :D

pentaman and quad beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkürler abi umarım öyle olur ya :) Fena stres yapmıştım kararsızlığıda hiç sevmediğim halde içinde buluverdim kendimi neyseki attım üstümden 

 

@JardeL

Teşekkürler sözde f/p diyince akla gelen amd şaşırtıyor gerçekten paşamıza parça beğendiremiyoruz :D

 

psikobat tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

@stardustişte o VLQ listesi her zaman doğru olmuyor. MSI x370 PRO Carbon'un çalıştıramadığı 3200MHz'lik RAM yok gibi o listede ama gerçekte 3200MHz çalıştırabilen çok az. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

QVL'de olduğu halde çalışmayan ben de gördüm yorumlarda, işlemci farkından kaynaklanabilir, belki kullanıcı hatası falan da olabilir tabii ama tam %100 güvenmiyorum ben ona. Ama tabii güçlü bir referans olur. O bakımdan alım yapmadan önce bakmak gerekir.

T800 tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Aldıktan sonra araştırmaya devam edince ufak biir detay yakaladım(parçalar netleştirine araştırması daha kolay oluyor :D ), benim seçtiğim remler d-die imiş.Yani iki taraflı imiş,bundan mütevellit şimdilik 2x8 kullanabilirim kendi hızında olmasa da ama aynı ramden 4x8 gidersem kocaman bir sıkıntı beni bekliyor  yazmaya elim varmıyor:) 

Ürünler kargoda bugün umarım elime geçer.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Athlon xp 1700+ ve barton 2500+ zamanından beri amd(ekran kartı dahil) hiç bulaşmadım,herhangi bir sözleşme yada göbek bağım yok yani.Gönül tabiki sorunsuz uğraştırmadan tak kullan olması yönünde ama bazı sorunları göze alarak zen mimarisine "bilerek" geçtim.Gene 5/6 yıl güncellemeyi düşünmediğim için kısmen i7 7700k dan daha mantıklı geldiği için tercihim bu yönde oldu. Aslında bir ton sorunu var gibi duruyor ki var da ama çözülür diye düşünüyorum.En azından şu ram uyum konusu mutlaka gelişme göstericektir.

Ram demişken Tek taraf çift taraf olayı aslında bayağı can sıkıcı bir durum özellikle 4x kullanılacaksa amd nasıl bir saçmalık yaptıysa hem frekansı çok düşüyor hemde 2x kullanıma göre erişim süresinden okuma yazma vs bütün değerler (-)yönde daha yükseliyor.2x16gb tek tarafta şuan üretilmediği için pratikte mecbur 32gb için 4x gidilmesi gerekiyor gibi garip bir durum var.

 

sql server 2014 üzerinde  denerim diyeceğim ama gerçi ben express sürümünü kullandığım için cpu limitine takılacağı için pek bir anlamı olmayacak kaldıki oradaki kilit etken ssd de bitiyor işlemciden çok.

@T800 

Bahsettiğiniz şans sanırım başka markalarda değil mi ? yoksa aynı marka ve seride de çıkma ihtimali varmı ?

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

3200 C14 RAM kitleri çok yüksek ihtimal Samsung B-Die oluyor. Tabii yine araştırılsın.

 

Corsair'in mesela 3200 C16 LPX serisinin 4.31 olanları B-Die, bende 4x8GB şeklinde Corsair LPX 32GB 3200 C16 var, bunun iki adedi Samsung çip. Ancak dual rank bunlar, diğer  ikisine ise Unknown diyor baktığım program bunlar da belki Hynix'tir.

 

Sen bu dual rank falan durumlarını bilmeden mi aldın ? İlginç geldi bana.

T800 tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dual rank olayını biliyordum ama sadece mhz bazında istenilen hıza çıkamayacağını biliyordum,4x kullanım senaryosundaki sıkıntıyı bilmiyordum işin doğrusu :)

Şu aşamada zaten 16gb uzun süre idare eder etmediği yerde bu sorunları devam ediyor olursa  bunu elden çıkarıp 4x alırım artık.Gerçi bu konu ucu açık blck ile gene o 2400 çalışır denilen hız 3000mhze kadar getirip kullanan var ama blck overclok(140 çarpan ile) biraz şans işi her cpu yada anakartta olmayabilir.

Benim canımı sıkan amdnin yapısındaki saçmalık,tamam samsung b-die chipler ile sorunsuz olursun eyw da tek taraf çift taraftaki bu ayrımı mantığını bilemedim saçmalık yani.Lanet amd :D

Son olarak zaten istesem de 3200 cl 14 alamıyordum çünkü aşırı pahalı 980 lira, düz ledsiz modeli flare-x eh oda 920 lira.Ram ya bu sonucta nedir yani kaç para bir chip :D

Gene son2 diyim anlayabildiğim kadarıyla hynix ler aslında sıkıntılıymış ama yeni gelicek agesa zımbırtısı ile özellikle o gruba mensup(hynix ailesi) destek artacakmış.

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Dual Rank, dört modül aynı anda kullanım falan burada yazılmış olması lazım öndeki sayfalarda, sen Gigabyte Gaming 5 aldıysan onda baseclock overclock şansın var mı? Onda öyle bir imkan olmaması lazım.

 

Sadece strap ile oynayabiliyorsun, RGB almış olduğundan da RAM overclock yaparken, RGB programları falan kullanırken dikkatli ol diyebilirim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şunu da yazalım, şimdi alınmış artık, bu saatten sonra artık keyfini çıkarmaya bakmak lazım, neticede bir hızda çalışacak. Artık kullanıp her ne hızda stabil olur ise BIOS gelişmelerini takip etmek, çok fazla da dert etmemek gerekli diğer noktalarda stabilite sağladıktan sonra.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

aynen abi g5 yok k7 de var ekstra blck chipi diyim, zaten 104 ustune cıkınc pcı-ex gen 3 ten 2 ye felan dusuyormus sayı arttıkca olumsuz etkisi oluyormus o acıdan pek verimli bir yontem değilmiş blck arttırmak.

Burada yazılmıs olabilir tabi konuyu bastan okumadım malesef artık bazı şeyleri tecrube edicem:icon_redface: 

rgb olayıda evet ayrı sıkıntı,genel kanı cpuz yada hwinfo gibi speed data okunurken sanırım rgb yazılımı acıksa yada başka bir sebepten bir sekilde xmp profili siliniyormus kendi yazılımı da dahil.nerden tutsam elimde kalacak bir sistem olmus söyle bir bakınca :D

Olsun..

Umarım son yazdığım kelimenin başına lanet eklemem :)

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada eski sistemimi yedek alamadan söktüğüm için, içinde gerekli belgelerim yer imleri şifreler vs vardı,Olmaz gibi  ama genede sorayım.

diski takıp güvenli modda açsam eski sisteme ait butun driver vs ne varsa silsem kısa bir sürede olsa idare edermi ? En azıdan içindekileri diğer diske aktarana kadar ,yada bu dediğim için bir yöntem varmı ?

Başka bir diske kurma şansım yok suan ki ustune kurma şansımda yok çünkü ssd de 12gb felan yer vardı sanırım :)

Bunu çook önceden windows xpde yapınca 2-3 mavi ekrandan sonra windows açılabiliyordu w10da olurmu acep ?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Güvenli modda sıkıntısız açması lazım.

Ben komple sistem yenilemede bile sistem kurmadım tekrar windows 10'da. Sıkıntı olmadı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sistemi kurdum,aynen dediğiniz gibi  güvenli moda bile gerek kalmdan sorunsuz açıldı şuan driverları kuruyorum,korkutugum gibi olmadı hersey suan varsayılan değerlerde windows start düğmesine bastıktan sonra toplam 20/25sn civarında açılıyor ki bu çok sevindirdi.Ramler şuan sanırım 2133mhzde çalısıyor tırstığım için cpuz daha açamadım.Ama görüntü hariika :) 

Bu akşam bir iki resim eklerim hafta sonuna da detaylı bir şekilde görüşlerimi o/c performasını vs aktarırım.Şimilik bu kadar.

 

psikobat tarafından düzenlendi
wazzap and pentaman beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

hocam ramlerle oyna mutlaka 2133'de bırakma sakın, ryzen'e yazık ederin, bir şey yok yani en kötü kilitlenir sistem, power düğmesine 10 saniye basıp kapar tekrar açarsın anakart zaten durumu aldılayıp default değerlerde boot eder. hayırlı olsun tekrardan.

 

en kısa zamanda cinebench bekleriz :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
17 minutes ago, psikobat said:

Driver kurulumları bitsin alacağım tabi :D TEşekkür ederim bu arada.

 

Bios uptade yapmayı unutmayın maksimum uyumluluk için.

 

Bir de misal stabil 3900mhz yakaladığınız yeri biosa profil olarak kaydedin, misal 4GHz denerken kitlediniz sistemi, anakart bazı değerleri defaulta alıyor, tek tek baştan girmeden kaldığınız yerden devam edersiniz.

 

cpu-z'den bakın zaten ya 2133 ya da 2400 mhz tanımıştır,  ramlere XMP değerlerini manual set etmeden daha yüksek tanımış olması düşük ihtimal.

 

gerçi aldığınız fiyatına bakılırsa iyi bir anakart, ramler QVL'deyse eğer otomatik profil oluşturmuş da olabilir.

 

bizim B350 anakart ile 4GHz üstünü denemedim ama siz 4.2GHz ile bench alabilmeniz lazım, inşallah şanslı bir işlemciye denk gelmişsinizdir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ryzen'de bir de şu var RAM hızı arttırılsa da CPU açılışta bunu beğenmezse yani RAM ayarı fail olursa override yapıyor, tabii bu arada boot oluyor sistem, zannediyorsunuz ki RAM ayarı tamamdır, CPU-Z'den bir bakıyorsunuz, o da ne, RAM  BIOS'ta ayarlanandan alakasız yavaş bir hızda, bu konu da var Ryzen'de.

T800 tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ufak gelişmelerden haberdar edelim :)

Aptal gigabyte ın game app çalıstırana kadar 1 saat ugrastım bios update için f4 biosu ile gelmişti,zorla f5 yukselttim ramler suan xmp profili ile 3200mhz çalısıyor hersey autoda.

f4 bios ile gene xmp profili vardı ama 5 defa açılmayı deneyip kendini varsayılan ayarlara çekiyordu.bu bios ile 2 defa restart atıp açılıyor.Stok fan oldugu için 4ghz gorebilrsem ne mutlu bana :)

Merakımdan catlasam da herhangi bir rgb programı kurmadım :) 

ldAnWl.jpg

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok