Oyuncu Mouse Tavsiyesi
1 1

Bu konuda 22 mesaj var

CS:GO ve LoL oynamaktayım. Sizce hangi fareyi almalıyım? , logitech g900 ve mamba normal de wireless olduğu için sıkıntı çıkarmı bide tavsiyeleri bekliyorum fiyat da hiçbir sıkıntı yok.

-Razer Deathadder Elite
-Steelseries Rival 700

-Steelseries Rival 500
-Razer mamba wireless or TE
-Logitech G900
-Logitech G403

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam ben açıkcası Razer Deathadder Elite 'i öneririm. Lol benzeri oyunları bir önceki jenerasyon mouselarıyla oynadım güzel. Yeni model daha hoş olmuş.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Oyuncu mouse tavsiyesi diye birşey olmaz, herkesin eli, kolu, yapısı farklı, rahat ettiğiniz hangisi ise onu almanız gerekir mouse ile ilgili bilinen kronik sorunlar olmadıkça.

TiesTorN beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

FPS için optik sensörlü bir fare tercih etmeniz daha isabetli olur.

 

Bazı farelerde prediction ve interpolation teknikleri kullanılıyor. Bu tür farelerden uzak durmakta fayda var. Eski Mamba böyle bir fareydi mesela. Yenisini kullanmadım ve çok detaylı incelemedim ama aynı şekilde devam ediyorsa Mamba'yı baştan eleyebilirsiniz.

 

Lazer sensörlü fareleri sert pad üzerinde kullanmanız lazım; en iyi performansı bu şekilde veriyorlar. Kumaş pad kullanacaksanız optik sensörlü bir fare seçmelisiniz.

 

Deathadder Elite'de piyasadaki en iyi optik sensörlerden biri var. Son rötuşlarla Razer fareyi neredeyse mükemmelleştirdi. Ben 1 haftadır kullanıyorum, Deathadder Chroma'dan geçiş yaptım ve iyi ki yapmışım diyorum. Eğer elinizin yapısına ve fareyi tutuş şeklinize uygunsa hiç düşünmeden alın geçin derim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Şu anda kullandığım mouse bloody v7 , elimin boyutu 18-19 cm , tutuş şeklim claw grip, kullandığım mouse pad razer goliathus control , zowie ec2-a da düşündüklerim arasında var fakat softwaresi çok kötü diyolar dp ayarlanmıyor falan diyorlar , razer mamba yıda araştırdım hem normali hem te siinin mouse click tuşu çok sert diye şikayetler geliyor , deathadder elite scroll tuşu bozuluyor diyen var , mouseleri deneyebileceğim hiçbir yer bulunmamakda biiraz akıl tavsiye verirseniz çok güzel olur çok kararsızım 

stardust tarafından düzenlendi
büyük pontlarla yazmanıza gerek yok, biz istersek büyütebiliyoruz :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Tam avuç içine denk gelen üst yüzeyi şişkin olan fareler genelde bana iyi geliyor. Dolayısıyla razer tarafında deathadder, mamba; logitech tarafında g7, 700 ve 700s gibi formdaki fareleri rahat kullanıyorum. Ancak razer her zaman tuş sayısı konusunda hep geride nedense. İlla başparmağın oraya 2 tuş koyacak sadece. Sırf baş parmağıma 4 tuş atayabildiğim için g700 benim için vazgeçilmez. Bir ara optik sensore dönüş için G402-502'ye falan bakıyordum. G402ve 502'de de baş parmak için 2'den fazla tuş var ve övülen optik sensorlere sahipler ancak daha yassı fareler olduklarından bir yerde deneyip, elime oturuşunu falan görüp almak istiyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yani elim de büyük değil ama bence çok kullanışlı oluyor orada ıyi yerleştirilmiş tuşlar. Tabi moba fareleri kastetmiyorum. 4 tuş falan yeterli.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Razer Deathadder Elite ve g900 arasındayım şu an biri hem wireless hemde kablolu özeliği var diyeride çok met ediliyor kararsızım valla 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kablosuz oyuncu fareleri eskisi gibi sıkıntılı değil. Hatta bir on sene olmuştur o iş oturalı. Tabi bu dediğim oyuncu mouse'u diye lanse edilen BT olmayan pahalı fareler için geçerli. Olmazsa olmaz ise kablosuz bir oyuncu faresi alabilirsiniz. Ama onun dışında elinize hangisi daha uygunsa onu alın.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

g900 kablosuza alışınca kablo takınca eziyet gibi geliyormuş diyenler var birde claw tutuşa uygun değil diyorlar acaba doğrumudur

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

yok öyle bir şey yahu, kablo bu tuğla değil ki...

 

kablosuz olayına girme bence, hele kulaklıkta hiç girme.

 

şuan en alınabilecek mouse deathadder elite ve m65 pro bence, elin büyükse deathadder biraz daha faydalı olabilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

el yapınız nasıl bilmiyorum ama logitech G303 de mükemmel bir mouse'dur. sensör kalitesi en üst seviye mouse'lardan biridir ancak herkese rahat gelmeyebilir. benim ellerim nispeten ufak olduğu için aldım, çok da rahat kullanıyorum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

G700S almıştım, şarj süresi çok düşük olunca kablosuzluğunun bir anlamı kalmadı, sürekli kablo takıp şarj etmekle uğraşmak sıkıcı.

 

Onu satıp, G602 aldım, çok daha iyi. Pillerle 1-2 ay gidiyor şarjı, bittiğinde de 20 saniye pil değiştirip devam ediyorsunuz.

 

Kablolu-kablosuz tercih meselesi. Ancak ben bilgisayarda olabildiğince kabloyu azaltma derdindeyim, o nedenle kablosuza yöneldim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mamba çıktığında dünyada ilk alanlardan falanımdır heralde, tam ben amerigadayken çıkmıştı..  Bunun ışığında şu maddeleri sıralayacağım potansiyel mouse alıcıları için : 

 

1. Kablolu / kablosuz bir tercihtir ama kablosuz mouse oyun için alınıyorsa ve uzun saatler oynanıyorsa aslında çok da kablosuz değil eninde sonunda şarja ihtiyaç duyuluyor ve yine kablolu hale geliyor.. Günde yarım saat bir saat oyun oynuyorum farmvillede sebzelere tıklıyorum diyen casual biri bu maddeyi dikkate almayabilir tabi.. 

 

 

2. Lazer sensorler  yapısı gereği daha precise oldukları için optiğe göre, interpolasyon yapmak durumunda kalabiliyor, bu da halk dilinde negative acceleration denen olaya neden oluyor / olabiliyor..   her yerde sürekli büyütülen bu mevzu aslında çok bariz bir şekilde ortaya çıkabilen ve herkesin muzdarip oldugu bir durum değil...

ama potansiyel bir kullanıcı adayı bu riski almak istemeyebilir...  Ben zaten hep sert yüzeyli mouse padler kullandığım (Destructor (ve Deathadderlarımla da onu kullandım halen de kullanıyorum) için büyük sorunlar yaşamadım .. 

 

 

3. Ama en önemlisi.. :  Mouse alırken bir önceki msgımda da belirttiğim ama çok vurgulamadığım olaydan tekrar bahsetmem gerekirse bu ergonomisi ve kişiye uyumudur.. Sensoru ne kadar önemli de olsa ele uygunluğu ve tutuş şekli kişinin birincil dikkat etmesi gereken şeydir..  Tuş sayısıdır, kablosudur, ışığıdır 2.3. hatta 5. sırada dikkat edilmesi gereken olgulardır... 

 

Nitekim büyük elli palm grip kullanan bir fps oyuncusuna ilk tavsiyem hep deathadder olacaktır.. Zaten hemen hemen heryerde best gaming mouse diye mevzu bahis olur, normalde halkın seçimiyle pek özdeşleşmem ama dizayn alt yapısı microsoft intelli mouse yapısında olduğundan adamlar aklın yolunu seçmiş sonuç şaşırtıcı değil.. 

 

Farklı yapıdaki ihtiyac, tercih ve el yapısı için seçimi buna göre kendinizin şekillendirmesi lazım.. 

ZvAnA and Firienholt beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok