Eve All-in-One Yazıcı / Tarayıcı tavsiyesi [Epson L3060 alındı]
1 1

Bu konuda 8 mesaj var

Arkadaşlar selam,

Evde bir yazıcı / tarayıcı ihtiyacı doğdu. Bu sıra çok döküman çıkar, imzala ve tara durumları söz konusu. Ayrıca düzenli olarak makale çıktısı almam gerekebiliyor. Bir de ailemin de benzer ihtiyaçları var. Ayrıca çok eski aile albümlerimizi de artık dijital ortama geçirmek istiyorum. Yani böyle bir ürün almanın zamanı geldi. Fakat almışken artık bi daha almamak üzere olan bir ürün olsun istiyorum.

İsteklerim şu şekilde,

 

  1. Ürün her zaman sık kullanılmayabilir. Kartuş kurudu vs. tonere bişey oldu derdi olmasın. Sanırım mürekkep havuzlu olayı var artık printer'larda ama AIO'larda var mı bilmiyorum fakat olsa iyi olur.
  2. Renkli çıktı alınmasına gerek yok.
  3. Tarayıcı alınmışken dpi'ı iyi olsun diyorum. Şöyle bir göz attım, en ucuzlarda 600x1200 dpi söz konusu. 1200x1200 ve 1200x2400 gibi şeyler de gördüm. 1200x2400 olsun mümkünse, fotoğraf taraması için.
  4. Wi-Fi özelliği var galiba en ucuzlarda bile. Fakat evdeki Wi-Fi ağı iyi durumda değil tahmini koyacağım yerde iyi çekmiyor. LAN üzerinden bağlanma seçeneği olsa çok iyi olur ama en ucuzlarda pek göremedim bu özelliği.
  5. Fiyat çok abartı olmamalı, taksitle olsa iyi olur. Max 1000 TL gibi düşündüm. Yılbaşına kadar almayı düşünüyorum. 
  6. Driver problemi olmasın veya driver'ı çok yüklü şatafatlı, kan/sistem emici olmasın. Bazı markaların öyle sanırım.


Bu kriterleri göz önünde bulundurarak marka model tavsiyesi bekliyorum sizlerden.

 

ObiWan tarafından düzenlendi
Epson L3060 alındı AIO yazıcı/tarayıcı olarak
rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Foto basilacaksa, bence foto yazicisi seklinde gecmesi önemli.
siyahi hepsi bir sekilde basar diye düşündüm.

n11.com'dan CANON MG4250 VE BİTMEYEN KARTUŞ SİSTEMİ USB KABLO HEDİYE seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!

https://urun.n11.com/cok-fonksiyonlu-yazici/canon-mg4250-ve-bitmeyen-kartus-sistemi-usb-kablo-hediye-P296668013

Pardon siz foto tarayacaksiniz...

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.hepsiburada.com/epson-l3050-tarayici-fotokopi-wi-fi-murekkep-tankli-yazici-bitmeyen-kartus-sistemi-p-HBV00000BNEEB?magaza=bitmeyenkartuş&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-diger.pla&gclid=Cj0KCQjw9NbdBRCwARIsAPLsnFaqVeWLGSctSSVv-biJjPmjw0gG5QRRFcISRfxUeQbD_L1vkgKg_4waAoZzEALw_wcB

 

Hocam Epson un bu modeli güzel baya. ben kullanmıyorum ama bütçe ayarlayabilirsem bunu alıcam. L3050 - 3060- 3070 modelleri var. aralarındaki farkı tam hatırlamıyorum maalesef. Bir bakın derim.

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Obi ben Canon MG7150 kullanıyorum, ağ üzerinde wi-fi olarak tanımlı, telefon dahil her yerden çıktı alabiliyorum bu sayede. Sürekli doldurulabilir kartuş aldım ve senelerdir ara ara mürekkep doldurup kullanıyorum, 6 kartuşu olduğu için fotoğraf çıktısı da oldukça başarılı. Tavsiye ederim net bir şekilde. Bu model adı değişmiş olabilir ama www.bitmeyenkartus.com.tr adresinden bir kontrol edersen buna benzer muadilini de alabilirsin Canon'un.

Hamso and rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bende Samsung SL-M2070W var. Çok memnunum, Google Print desteği de var. Tavsiye ederim.

https://www.hepsiburada.com/samsung-sl-m2070w-fotokopi-tarayici-wi-fi-airprint-laser-yazici-ss298e-p-BD803094

 

Network'e kablo ile takarım denirse şu var: https://www.hepsiburada.com/samsung-sl-m2070-fotokopi-tarayici-laser-yazici-ss298e-p-BD801739

 

"Çıldırdım hepsi olsun, faks bile olsun takacam!" denirse şu: https://www.hepsiburada.com/samsung-sl-m2070fw-wi-fi-faks-fotokopi-tarayici-airprint-laser-yazici-ss296f-p-BD801741

 

Bu modellerin hepsini araştırdım, fiziksel faks olmasına gerek olmadığına kanaat getirip (soft-fax santralim var) en yukarıdakini aldım.

rammstein beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar çok teşekkürler.

Biraz inceledim. @Mr.Crunch senin önerdiğin güzel bizim eve biraz büyük gibi. Muhtemelen bizimkilerle bunu nereye koyacaz sıkıntısı doğacak biliyorum, daha kompakt bişeyler olsa daha iyi olur.

@Atrin Epson L3050 benim istediklerime uygun gibi gözüküyor. Mürekkep tanklı, wifi, scanner 1200x1200dpi, kompakt bir kasa. Fiyat benim düşündüğüm civarlarda.

@pentaman senin önerdiğin model yok gözüküyor şu an TR'de ama onun yerine snaırım şu var https://www.hepsiburada.com/canon-pixma-g3411-fotokopi-tarayici-wifi-tankli-yazici-p-HBV00000E5H12

Fakat photo-ink falan benim için gereksiz ve muhtemelen o ink'i pahalıya satarlar. Çünkü photo baskı hiç düşünmüyorum. Sadece scan edilecek photo'lar.

Kendi aramalarım sonucu bir de HP Inkjet 415 çıktı çok, popüler bir modele benziyor ve benzer fiyatlara alınabiliyor. https://www.yukko.com/hp-inkjet-415-z4b53a-tarayici-fotokopi-wi-fi-murekkep-puskurtmeli-tankli-yazici-z4b53a-v-50094467?pid=10102053&gclid=CjwKCAiA3vfgBRB9EiwAkfpd3KtxCXFnQiZpumoSqt1JwESeV_ZPDe28uJdz4clVqvXrSSibY1ObnhoCpYkQAvD_BwE

Bakalım önümüzdeki hafta bunlar arasında biraz daha detaylı araştırma yapıp (kullanıcı yorumları, amazondan) bir tanesini alacağım. 

Teşekkürler tavsiyeler için.
 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Evet sonunda bastım parayı aldım yazıcıyı :) Süreci ve ilk izlenimlerimi yazayım.

7ceb069a-7f0a-414d-844c-1688ae52385f.jpg
Amazon, çeşitli yazıcı karşılaştırma siteleri/yazıları, Türkiye'de bulunabilirlik ve Akakçe gibi fiyat karşılaştırma siteleri sonucunda, Epson L3060'da karar kıldım. L3050'de Wi-Fi vardı ama Wi-Fi Direct yoktu (sanırım tek farkı da bu). L3070'de ise LCD panel ve önemsiz 1-2 farklılık daha var. Kasalar tamamen aynı sanırım. 

Rakip olarak HP InkJet 315 ve 415 gözüküyordu. İkisi de bizim ülkeye/pazara özgü modellerden sanırım zira amazon.com'da böyle bir model artık yok. Canon PIXMA serisinden de birşeyler vardı ama çok karıştırmışlar model isimlerini ve güzel karşılaştırma tablosu bulamadım (Epson da vardı). Genel olarak fiyatlar bazı özelliklere göre 700 ile 1100 TL arasında değişiyor.

Yazıcıyı n11'den forprint diye bir mağazadan aldım. Akşamına cepten birisi aradı, lütfen ink tank yazıcılarda mürekkebi doldurmadan elektrik vermeyin diye. Teşekkür ettim uyarı için. Sanırım bu sorundan çok muzdaripler, heyecanlanıp hemen elektriğe takan bi sürü insan vardır herhalde :) Bu arada ben 865 TL'ye aldım.

Yazıcı enteresan bir şekilde 24 saat dolmadan geldi. Ben de hemen kurdum. Gelen mürekkeplerin üzerinde Epson'la ilgili bir ibare yok, muadili bir ürün geliyor. Bol bol black koymuşlar bu arada. İlk tankları fulleyecak kadar mürekkep veriliyor. Fakat mürekkep şişesini açarken alüminyum folyoyu açmakta zorlandım ve ellerim falan mürekkep oldu hep. Çıkarması da çok zormuş, aseton, alkol, amonyak, ıslak mendil, kolonya, bol bol sabunlu su falan hepsini denedim olmadı. En iyi çözüm ponza taşıyla çıkarmak. Fakat onu da her yere uygulayamıyorsunuz (tırnak arası). 

Kurulum diye bişey yok aslında, mürekkepleri doldurduktan sonra, bir tuş kombinasyonu ile cihaz tanklardan püskürtme düzeneğine mürekkep dolduruyor (bir kaç dk alıyor bu süre). Sonra herşey hazır.

Driver kurmaya da gerek yok ben USB'den bağladım. Fakat yine de bazı özellikleri denemek için iş OS'una kurdum driverları. gaming OS'da W10 otomatik tanıdı ve print'e hazır hale getirdi.

Scanning özelliklerini denemedim ama 1200x2400 dpi çözünürlüğe kadar çıkabiliyor. Bu class'ta en yüksek çözünürlüğe sahip üründü, tercihim de biraz ondan oldu. Driver'la birlikte gelen yazılımlarda OCR'lı bir şey de vardı. Bir ara onu deneyeceğim ne kadar başarılı diye fakat benim amacım sadece foto taramak aslında. Yazı tanıma özelliği iyi bir bonus olur benim için.

Sesli bir ürün değil fakat darbeli bir ürün, sanırım tüm inkjetler az çok böyle, okulda da bir kaç HP'ye denk geldim böyle, biraz eskilerdi ama aynı sarsılma vardı. Bu sağlam bir yerde duruyor, öyle çok titremiyor ama titrediğini hissediyorum.

Baskı kalitesi iyi, biraz silik gibi geldi ama renkler oldukça doğru ve net çıkmış. Birkaç makale çıkardım sıkıntı yok. Hız inkjet'e göre normal haliyle lazere göre düşük ama benim için önemli bir kriter değil.

Wi-Fi Direct özelliğini denedim, çalıştı. Herhangi bir kablo bağlamanıza bile gerek yok power kablosu dışında. Wi-Fi modu tabi daha iyidir ama bizim evde anlamlı bir Wi-Fi networkü olmadığı için Wi-Fi Direct çok daha işimize yarıyacaktır. L3050 yerine L3060 almamın sebebi de bu oldu açıkçası.

Şimdilik durum böyle, yarın yerini değiştireceğim ve Wi-Fi özelliklerini tekrar bir deneyeceğim. Bakalım ne olacak.

Tavsiye veren herkese teşekkürler.

Hamso beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok