EVGA, NVIDIA ile olan ortaklığını bitiriyor.
0

12 posts in this topic

Gelirlerinin %80i ekran kartı işindenmiş, bence 4000 serisi yüzünden batarlardı zaten devam etselerdi.

Çok iyi olmuş. Hem ürünleri sürekli arızalanıyordu hem de satış sonrası destekleri rezaletti. Nasıl bu kadar duyulmuş ve tercih edilen bir marka olmuş bu diye düşünüyordum. Doğru düzgün iş yapamadıkları için çıkıyorlar pazardan, başka açıklaması yok.

1 hour ago, MilesTeg said:

Çok iyi olmuş. Hem ürünleri sürekli arızalanıyordu hem de satış sonrası destekleri rezaletti. Nasıl bu kadar duyulmuş ve tercih edilen bir marka olmuş bu diye düşünüyordum. Doğru düzgün iş yapamadıkları için çıkıyorlar pazardan, başka açıklaması yok.

Ha? :icon_eek:

Hocam, Türkiye'deki durumu bilmiyorum ama yurtdışındaki forumlarda herkes ağlıyor. Bizi ASUS, MSI vb. mecbur bıraktılar diye. 

https://old.reddit.com/r/hardware/comments/xfzw59/evga_terminates_nvidia_partnership_cites/

jackjoker likes this

2 hours ago, wazzap said:
4 hours ago, MilesTeg said:

Ha? :icon_eek:

Hocam, Türkiye'deki durumu bilmiyorum ama yurtdışındaki forumlarda herkes ağlıyor. Bizi ASUS, MSI vb. mecbur bıraktılar diye. 

Türkiye'deki elektrik şebekesi ve dağıtıcı büyük ihtimal.

Kuzey Amerika pazarının %40'ını elde tutup kar edememek. Nvidia da haklı. Yapmış yemeği, yağlı kısmı yiyecek elbet.

4 hours ago, MilesTeg said:

yok artık :cici:  bu benim (farz-ı misal) mercedes ile kötü bir deneyim yaşadığımda mercedes'i en boktan araba markası ilan etmeme benziyor :lol:

elektronik işi tamamen şans işi... her marka arızalanabilir. benim deneyimime ve okuduklarıma göre de evga bunlar arasında en iyisi(ydi).

jackjoker likes this

1 hour ago, TiesTorN said:

yok artık :cici:  bu benim (farz-ı misal) mercedes ile kötü bir deneyim yaşadığımda mercedes'i en boktan araba markası ilan etmeme benziyor :lol:

elektronik işi tamamen şans işi... her marka arızalanabilir. benim deneyimime ve okuduklarıma göre de evga bunlar arasında en iyisi(ydi).

O zaman şöyle anlatayım. 3 tane mercedes görüntü kartı, bir tane de mercedes psu ile hiç güzel anılarım yok. Hepsi de uzun hikaye anlatmayayım şimdi. Satış sonrası desteklerinin rezalet oluşunu da defalarca test ettim haliyle. O yüzden işkembe-i kübradan sallamıyorum. Tecrübeyle sabit. Benzer sorunlar yaşayanlar da hatırı sayılır miktarda. Hele hele son bir iki yıldır forumlarda teknik destek konusunda ciddi miktarda şikayet artışlarını gözlemledim. Evga ile sorun yaşamayanlar oldukça şanslılar kısacası.

19 saat önce, MilesTeg said:

katılmıyorum -1

bende tam tersini rahatlıkla söyleyebilirim. ayrıca satış sonrası destekleri açısından garanti süresinde ürünün aynısının sıfırını ya da bir üst modelini sorgusuz sualsiz gönderen tek firmadır EVGA. nazar değmesin ama hiç problem yaşamadım. fiilen yaşayan da duymadım çevremde. EVGA nın partnerlikten çekilmesi kesinlikle kötü bir gelişme. 

Edited by jackjoker
infestor likes this

Dün gördüm bu haberi, çok garip geldi. Nvidia'nın en güçlü olduğu dönemde, Nvidia'nın en büyük kart üreticisi Nvidia ile ortaklığını sonlandırıyor. Gelirlerinin %75-80 kadarı Nvidia gpularını kullanan kartlardan geliyor. En ayrıcalıklı ortak olarak Evga'nın böyle bir şey yapıyor olması garip. Hadi Nvidia baskı kuruyor, çok fazla kriter koyup zorluyor veya ciddi biçimde kârını azaltıyor diyelim. E yine de ciddi para kazanabiliyor. Kaldı ki kripto işinde kamyonla para kazandı kart üreticileri, bunu herkes biliyor. Şimdi bu ne iş? Belli değil. Düzgün bir açıklama da yok.

2 hours ago, mamad said:

Dün gördüm bu haberi, çok garip geldi. Nvidia'nın en güçlü olduğu dönemde, Nvidia'nın en büyük kart üreticisi Nvidia ile ortaklığını sonlandırıyor. Gelirlerinin %75-80 kadarı Nvidia gpularını kullanan kartlardan geliyor. En ayrıcalıklı ortak olarak Evga'nın böyle bir şey yapıyor olması garip. Hadi Nvidia baskı kuruyor, çok fazla kriter koyup zorluyor veya ciddi biçimde kârını azaltıyor diyelim. E yine de ciddi para kazanabiliyor. Kaldı ki kripto işinde kamyonla para kazandı kart üreticileri, bunu herkes biliyor. Şimdi bu ne iş? Belli değil. Düzgün bir açıklama da yok.

Kârı en düşük olan üreticiymiş aynı zamanda. %5 vs bir şey yazıyordu.