Multimedia PC Öneriler
1 1

Bu konuda 12 mesaj var

Merhaba;

Uzun zaman raspberry pi 4 ümü media center olarak kullandım. Şimdi onu direk akıllı ev işine dedike edip elimdekiler ile ufak televizyon altına koyacağım bir pc yapma peşindeyim.

Amacım 2k 4k film izleyebilmek netflix, youtube, amazon prime, disney plus gibi bilimum streaming servislerden faydalanmak. Oyun için zaten pc im var.

Elimde atıl Amd ryzen 5 2600x işlemcim bide 1070 ekran kartım var. 1070 i elden çıkartıp nvidia xx30 yada xx50 bir ekran kartı (yada başka alternatif ) alıp ufak bir kasa toplayabilirim. Yada hem işlemci hem ekran kartını elden çıkarıp 2. el Ryzen G serisi bir işlemciye de geçebilrim. Bu şekilde boyutu da ciddi ufaltırım. İstediğim ufak olsun beni üzmesin.

Piyasada zibilyon tane çin işi kasa ve board var. Bu tip işlere girişeniniz vardır. Tecrübelerinizi ben ile paylaşır mısınız?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam istediğiniz şey değil, biliyorum ama yazmadan geçemedim.

Annemlerin Tizen işletim sistemi iyice yavaş hale gelen Samsung televizyonuna şunu aldım: (1. neslini almıştım 2. nesil çıkmış)

https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_xıaomı-tv-box-s-2-nesil-siyah-1228828.html

televizyonu hayata döndürdü.

istediğiniz işlerin hepsini yapıyor, boyut minicik, kumandası da güzel ve işlevsel.

değerlendirebilirsiniz.

rammstein and Omfs beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de bir Android box tavsiye ederim. Multimedya PCde bahsettiğiniz platformları kullanmayı sağlayacak düzgün arayüz, uzaktan kumanda vs. gereksiz yere uğraştıracaktır.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Herhangi bir android box almayın. Kalitesine güvenilebilecek düzgün markalı ürünlere gidin. Xiaomi, Amazon Firestick, nvidia shield veya google chromestick gibi ürünlere bakın. Hiç olmuyorsa da o zaman tek bir çözüm kalıyor. Ben Apple TV 4 kullanıyorum HD televizyonda (Yıllardır). Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım. VLC, PLEX gibi uygulamalar sayesinde kendi PC veya mac sunucunuzdan rahatlıkla film stream edilebiliyor da. O nedenle bana kalırsa Apple TV güzel bir seçenek. 

https://www.hepsiburada.com/apple-tv-4k-64-gb-wifi-mn873tz-a-pm-HBC0000333A4V

https://www.youtube.com/watch?v=1vpepaQ-VQQ

 

SkyWarrior tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
2 hours ago, Najaz said:

Ben şuraya takıldım :icon_think:

Dedicate demek istemiş. Öyle söyleyince daha havalı oluyor ben de yapıyorum öyle. Ayrıca adam, adama dese "william adama mı?" ya da "adam adama olmaz" diyeceksiniz sayın hocam; onun için dedike güzel, ellemeyin :kayik:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Android box kesinlikle istemiyorum. Apple tv iyi bir seçenek bunu düşünebilirim ama  PC sever bir insanım normalde. Çocuklar biraz daha kastırsın teknoloji kullanmasını öğrensin istiyorum. Rasberry de  raspbian ağır geldi bir pc ile windowsa geçeyim diye düşündüm. Bana kalsa linux sistemde ağlatırım çocukları da kıyamadım, baba yüreği. 

Genelde Türkçe yazarken çok imlaya filan dikkat etmesem de Türkçe kelimeler seçmeye çalışıyorum. Zaten hayatımın büyük bölümü yabancı dille geçiyor. Buraya yazarken de çok özene bezene yazmıyorum kendimi en azından burada rahat hissetmek için. Bide atıl parçalar ile abudik gubudik aletler toplamayı seviyorum. Yada elimdekileri satıp başka bir şey yapıyorum. Bu tip projeler biraz kafamı rahatlatıyor. En son kendim ev yapımı bir 3d printer yapmıştım mesela. Arkadaşların atıl kalan enstrümanlarını filan toparlıyorum aksiyon olsun. Bu da şimdiki projem olabilir.

Omfs beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam size o zaman en güzel tavsiyem 2. el bir mac mini bulun tercihen haswell ve sonrası cpu bulunduran. Bunu çok güzel bir media playera çevirebilirsiniz biraz tinkering ile. Bende ivybridgeli model var yatıyor evde. 4K filan hak getire ondan girmiyorum hiç o değneklere. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
1 1

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok