Nintendo Switch
0

Bu konuda 43 mesaj var

Nintendo için en mantıklı hareket olur. Tegra platformu abidik bir platform olmadığı gibi oyun geliştirmek vs çok zorlama olmayacaktır. 

 

Aslen nvidia elindeki shield tv kozunu adam gibi kullansa güzel olur da...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
Şimdiden öngörümü yapayım. O normal konsol halinde grafikleri falan düz ps4'le yarışamıyorsa,hatta biraz geçmiyorsa (çok zeki oldukları için ps4 pro'dan sonra,sene sonunda da xbox scorpio çıkacakken arada çıkarıyorlar)

Bu Nintendo'nun son televizyon konsolu olabilir.

Kimsenin umurunda olduğunu zannetmiyorum konsolunu yanında taşıyıp götürme işinin. Ancak gameboy vs sahiplerinin belllki ilgisini çeker

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel fikirler, inovatif düşünceler... Ancak bu 3DS'in yerini mi alacak WiiU'nun mu? WiiU'nun yerini alacaksa donanımsal olarak pek bir şey beklememek gerekiyor gibi. 3DS'in yerini alacaksa ki ben alırsam onun yerine alırım, işte o zaman güzel.=)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Mobil işi bana da tutacak fikşr değilmiş gibi geldi, herkesin yanında tablet,telefon var zaten.

 

Tanıtılan bir oyun var mı? Yeni bir mario efsanesi, donkey kong ,zelda donanımdan bağımsız olarak satar zaten.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Taşınabilir nintendo bana da boş iş geliyor, yolda yürürken Mario oynamak isteyen birkaç nintendo nerd'inin hoşuna gidebilir ama Reset'in de yazdığı gibi herkesin yanında telefon olmadı tablet var, bir de bunların yanında nintendo switch mi taşıyacak millet. Nintendo Wii gibi ortalığı sallayacak bir şey yapmaları lazımdı ama çıkarta çıkarta Nintendo tablet çıkardılar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Japonlar ve 3DS severler sevecek bunu da. Ama ortalama konsol oyuncusu için ne ifade edecek çözemedim. Bakalım şaşırtıcı özellikleri olacak mı...

 

Bu arada Skyrim gördüm videoda :)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada 3-5 inceleme okudum. Bunun sadece video-out sahibi bir el konsolu olduğu kesinleşti. Kısaca yarıştan vazgeçmiş nvidia. Belki de iyi yapmıştır. Uzmanı olduğu ve iyi yaptığı iş el konsolu sonuçta.

 

Ama ps4-Xbox One'a rakip bekleyen olduysa avucunu yaladı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Nvidia aslında shield dan vazgeçmiş gibi. Shield ile istediği ivmeyi yakalayamadı. AMD yi konsolda zaten yakalaması mümkün değil x86 lisansı olmadığı için. Zamanında VIA yı filan satın almış olsa NVIDIA o zaman yarışa dalabilirdi ama artık zor. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben konsepti begendim açıkçası. Nvidia nin Pascal GPU lari ile donatilacak olduguna gore rakiplerinden hizli olacaktir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkcası bu tür ürünler ballı tanıtılıyor ama kullanım deneyimi o kadarda tatlı değil. Yukarda arkadaşlar yorum yapmışlar tabletler telefonlar dururken birde bunumu taşıyacağız diye tamamen hak veriyorum. Biraz geç bir atılım olmuş Nintendo açısından.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle konudaki ilk yorumum patlamış. Gerçi o mesajdan sonra bu konsolda tegra kullanılacağı kesin gibi bir şey olmuştu. Sonradan hiç yazmamışız. Ama o sıralar hiç beklenmiyordu. Şimdiki konsepte bakınca gayet mantıklı görünüyor.

 

@@Bloody

 

Nvidia birkaç ay önce pascallı tegrası olan parker'ı tanıtmıştı. Hatta dh'de bir önincelemesi de yapılmıştı.

 

NVIDIA-Tegra-Parker-SOC_Features.png

NVIDIA-Tegra-Parker-SOC_Denver-2-ARM-CPU

 

http://wccftech.com/nvidia-tegra-parker-soc-hot-chips/

 

Çok garip bir durum yok yani. Gayet de olabilecek bir şey. Hatta x1'in performansını düşünürsek, parker'ın performansı xbox one seviyesinde olabilir. Bir el konsolu için de çok kötü olmayan bir performansa sahip olacağını söyleyebiliriz. Tabi parker ile gelirse.

 

Diğer taraftan biz ps4 pro, scorpio falan diye takılsak da bu neslin gerçeği xbox one'dır. Neden? Klasik sebep; en zayıf halka sonucu belirler. Böyle bir nesil devam ederken pascallı el konsolu pek kötü sayılmaz heralde. Kaldı ki nintendo grafik peşinde de koşmuyor. Konsol tarafının Apple'ı gibi bir şey. Wii, dönemine göre bariz zayıfken en başarılı konsol oldu.

 

@@Neverwinter Nights

 

Bu konsol hem WiiU'nun hem de 3ds'in yerini alacak belli ki. Çünkü Nintendo iki tarafta da feci darbe yemiş durumda. WiiU herkesin malumu. Esas mevzu 3ds. Bir önceki nesil olan ds, 150 milyondan fazla satmıştı. 3ds ise 90 milyonu bulamadı. Hem de karşısında vita gibi zayıf bir rakip varken ve kendisi de gayet başarılı bir konsolken böyle oldu. Bunun da sebebi zaten mobil cihazlar. Bu yüzden de Nintendo bir daha ayrıca bir el konsolu üretmeyecektir. Mobil taraftan da hop diye çekilmeyeceklerine göre, hem ev konsolu hem de el konsolu olabilecek bir şey tasarlayıp uygulamışlar. Sonuç olarak ev konsolu ve el konsolu konseptini birleştirmişler. Ama artık iki tarafın toplamı bile Ds'i geçtim, Wii'nin (102 milyon) satışını bulmayacaktır büyük ihtimalle.

 

Bana göre konsept gayet güzel olmuş. Ne kadar tutar bilemiyoruz ama WiiU kadar kötü olmayacağı kesin. En azından geriye uyumluluk gibi şeyler söz konusu olup WiiU'daki bir yığın exc.oyunlar bu konsola gelecektir. Bunun sayesinde bile kafadan bir 30-40 milyon satacağını söylemek mümkündür. Öyle bir şey yapmazsa o da Nintendo'nun eşekliği olur.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Wii'nin satma sebebi milletin Nintendo'ya bayılması değildi. Grafikler kötü olmasına rağmen,bugün dahi olabilecek en rahat oyun kontrolcüsü ile geldi. Bunun üzerine Wii U ile batırmasa hala iyi bir yerde olurdu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Konsolların durumu Sony dışında iyi değil. Ms 'de kısmen geri adım attı. Handheld diye bir market kalmadı denebilir. Ciddi işlem gücü olan sürekli yanınızda taşıdığınız ceptelefonu varken ikinci bir cihaza şans yok . 

 

Bu biraz çaresizlikten bir deneme gibi görünüyor. Exc oyunları her zaman satar ,ordan birşey çıkarırlar.

 

Sega , donanım üreticiliğinden sadece yazılıma kaymıştı. Belki Nintendo 'da aynı yolu izleyecek. Iphone 'a oyun çıkarmalları başlangıç olabilir mesela.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben şunu çözemedim: İnsanlar çük kadar ekranın üstüne yumulup, Creative Infra kumandasından hallice kumanda ile multi oyun mu oynayacaklar? Millet evine konsol bağlamak için 50" üzeri TV almayı kovalarken o işten cacık olmaz bence.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Çoğu yorumdan gördüğüm forumun Nintendo 'nun müşteri kitlesi olmadığı yönünde. Bu videoda Switch 'in use-caselerinin pek sağlam temellere oturtulmamış olması "Nintendo iyi planlayamamış olabilir/batırabilir" imajı yaratıyor olsa da, şahsen hiçbir Nintendo ürününü kullandığı GPU 'su, öbür konsollara kıyasla performansı vs. üzerinden incelemeyi doğru bulmuyorum. Nintendo konsollarını Nintendo 'nun ve kendine yakın üreticilerinin yaptığı, standart AAA oyunlarla uzaktan yakından alakası olmayıp, kendi çapında harika exclusiveleri belirler. Wii 'yi sattıran GPU 'su değil, Super Mario Galaxy, Paper Mario vs. onlarca sağlam exclusive oyunuydu mesela. Switch 'i PS4 ile karşılaştırıp "satmaz" demek ben bu sektörü anlamıyorum demek.

 

Handheld özelliği para etmez, artık telefonlar var demek de doğru değil. Elinize bir 3DS alıp 1 hafta oynasanız iOS AppStore 'un %95 'ini çöpe atarsınız, gerisi de portlar ve 1-2 oyun kalır. Mobil platformun gücü var, üreticisi de var ancak şu veya bu sebepten kaliteli ürünü yok. Nintendo 'nunki kadar sağlam IP 'leri yok, gelecek aylarda çıkacak en bilindik mobil oyun ne desem "Super Mario Run" denir, dün neydi, "Pokemon Go". Ki bunlar da öyle aman aman yapımlar değiller el konsollarına kıyasla, çoğunun IAP çöplüğü olmasına hiç girmiyorum. Ben bu sebeple halen 3DS, hatta zaman zaman PSP taşıyorum smartphoneumun yanında, demek ki talep var. Sony tarafında pek ses çıkmadığına göre de şimdilik rakipsiz gibi görünüyorlar.

 

Nintendo 'nun neredeyse her ürününde bir innovatif yan, bir acayiplik oluyor. 3DS 'lerin ekranı, Wii ve WiiU 'nun kontrolcüleri tamamen yenilikçi, bazı oyun türlerinde diğer hiçbir cihazdan alamayacağınız keyfi sunabiliyorlar. Daha önce denemediyseniz bir Wii Remote alıp Dolphin ile giriş yapmak neredeyse bedava, 3DS 'inde fiyatları çok uygun. Switch 'de de farklı bir konsept denemeleri o açıdan hiç şaşırtıcı değil, tutar ya da tutmaz demek için kristal küreniz olması lazım, daha bu platforma çıkacak exclusiveleri vs. görmedik. Bir de şöyle bir durum var, Nintendo 'nun sattığı şeyin performans, triple A oyunlar olmadığını söylemiştik, bu ürünün fiyatı belli olduğunda -ki fiyatta çok olumlu yansıyabiliyor, bkz. Wii dönemi-, müşteri kitlesi tek fiyattan hem handheld hem ev konsolu almış olacağını gördüğünde yumulabilir bu cihaza. Şahsen önceki dönemlerdeki (3DS, Wii) gibi başarılı bir katalogla gelirlerse ben yumulurum. Bir de iki farklı platform (handheld/konsol) yerine tek platforma çalışmak katalogu zenginleştirme, multiplayer vs. pek çok açıdan daha mantıklı görünüyor.

 

Tek beklentim videoda gördüğümüz klasik gamepadlere benzeyen kontrolcülerin yanı sıra, ev konsolu gibi oynanırken Wiimote gibi bir şeyle gelmesi, en azından iyi desteklenen bir opsiyon olarak satışa sunulması.

 

Ben beğendim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

1-Hiçbir Nintendo konsolu günümüz şartlarında 3rd party desteği olmadan yaşayamaz (bkz. Wii U)

2-3rd party desteğini sadece Mario,Zelda vs oynayacaklar için üretilmiş bir konsolda sağlayamazsınız (bu el konsolu derseniz o iş değişir)

3-Gamecube dediğiniz cihazda babalar gibi Resident Evil serisi,Mortal Kombat'ın 2 yeni oyunu ve PS2'den güçlü grafikler vardı.Xbox emekliyordu. Öyle kimse Mario,Zelda vs için almadı Gamecube. Ki Gamecube zaten sonuçta yarışı PS2'ye kaybetti ama Wii U gibi olmadı.

4-Sizin yanınızda telefon+PSP+3DS taşımanız genel trendi belirlemez.

5-Yukarıdaki öngörülerin hepsi bunun konsol olması üzerinedir. Yani Gamecube,Wii devamı. Eğer esas kitle el konsolu ise 3DS alan kitle için bunu almamak için neden yok. Belki de Nintendo o yüzden böyle bir hybrid cihaz yapıyor. "3DS olan 60 milyona satalım,konsol gibi de gözüksün,5-10 oradan satarız."

diye bir hesap üzerine gittikleri gözüküyor.

6-El konsolu ise de buradaki kitlenin zerre ilgisini çekmez doğru. Sanırım 2 ya da 3 kişide var el konsolu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben şunu çözemedim: İnsanlar çük kadar ekranın üstüne yumulup, Creative Infra kumandasından hallice kumanda ile multi oyun mu oynayacaklar? Millet evine konsol bağlamak için 50" üzeri TV almayı kovalarken o işten cacık olmaz bence.

 

Ona ben de takıldım. Videoda da baya sırıtıyor bu durum.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece exclusivelerle konsol olmaz doğru, ancak herhalde bu konsola "sadece exclusive" çıkmayacağını da biliyoruzdur, elbette bu platforma da 3rd partyler, indieler vs. gelecek. Olaya "sadece Mario ve Zelda" diye bakmamak lazım, bakınız satış listeleri:

 

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_Wii_video_games

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_Nintendo_3DS_video_games

 

3DS 'te tüm liste Nintendo ve ara ara Capcom 'dan oluşuyor, Wii 'de de durum benzer. Sadece bu oyunların, benzer kalitede devam oyunları çıksa Nintendo kitlesinin büyük kısmına bu yeni konsolunu satar. Elbette benim tercihlerim trendi belirlemez, o sebeple neden mobil oyun sektörünün "henüz" handheld sektörünün önünü kesecek kıvamda olmadığını etraflıca açıkladım. Yukarıdaki listelerdeki gibi bir kataloga karşılık, ARM mimarili en süper işlemciyi kullanan telefondaki IAP çöpleriyle rakip olunmaz. Bu konsol kesin tutar demiyorum, ancak hali hazırda handheld konsolların ulaştığı büyük bir kitle var, bu kitlenin başka yere, mesela mobile taşınması için çekici bir güç yok. Üstelik Switch 'in ev konsolu piyasasından da az ya da çok pay çalması söz konusu olacak, tek fiyattan her iki platforma ürün alıyor olmanın ve iki platformu birleştirmenin hem Nintendo hem müşteri tarafında avantajları olacak.

 

Öyle görünüyor ki Switch her iki ailenin de devamı olacak. Şu saatten sonra ayrı bir handheld duyurmak veya farklı bir ev konsolu açılımı yapmak abes olur. Burada "başarı"dan kasıt PS4/Xbone kitlesini çalmaksa ben de beklemiyorum öyle bir durum, ancak elindeki oyuncu kitlesine Switch 'i ulaştırmak ve bu kitleyi yavaşça büyütmekse ben potansiyel görüyorum.

 

 

Valla ben şunu çözemedim: İnsanlar çük kadar ekranın üstüne yumulup, Creative Infra kumandasından hallice kumanda ile multi oyun mu oynayacaklar? Millet evine konsol bağlamak için 50" üzeri TV almayı kovalarken o işten cacık olmaz bence.

 

Oradaki bazı görüntüler hakikaten bir tuhaf, çok iyi düşünülmemiş sanki. Pratikte daha çok "Switch 'i 50" e bağlayıp evde oynuyorum, yolda/metroda/sırada elimde taşıyorum, uçakta vs. yerleştirip kumandayla takılıyorum" gibi olur tahminimce. O mod çok kullanılmayabilir. Bir de Japonya 'da bu işler nasıl yürüyor, nasıl bir oyuncu kitlesi var bilmiyorum ama öyle bir masada 3-4 kişi toplandık, hepimiz Switch 'le takılıyoruzumsu bir kültür batı ülkelerinde yok, 3DS 'in StreetPass, Ad-hoc multiplayer vs. hizmetleri de zamanında bu hayal etrafında kurulmuştu, pek bir şey çıkmadı oralardan.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok