LG G4 alınır mı?
2 2

Bu konuda 118 mesaj var

Merhaba,

Geçen gün bir misafirimiz çocukların slow-motion videosunu çekmiş, eşim çok beğendi ve ABD'den Iphone 6 getirmemi istedi.

Ben telefon konusunda cimriyim, bir telefona 750$ vermek bana pek mantıklı gelmiyor. Ben de uzun süredir değiştirmeyi düşünüyordum, hoop, 1500$...

Dün bir arkadaşım LG G4 tavsiye etti, ithalatçı garantili 1000-1100 liraya alınabiliyor. Gsmarena'daki incelemesinden gördüğüm kadarıyla kamerası çok başarılı, OIS falan da var. (ABD fiyatı da yaklaşık 900 lira olduğu için TR'den almayı düşünüyorum)

Anneler günü yaklaşıyor, eşimle kendime 2 adet LG G4 almayı düşünüyorum. Almadan önce son kez sizlere danışmak istedim.

Ne dersiniz, alınır mı, alınmaz mı...Veya benzer özellikte ve fiyatta ne tavsiye edersiniz?

Teşekkürler.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Twit de bir fotografçı karşılaştırmıştı telefon kameralarını ,en başarılı kameranın G4 olduğunu söylemişti. Gerçi S7 çıkmamış olabilir o zaman , yinede kamera çok başarılı. Ekranı zaten çok iyi.
Parmakizi okuyucu yok. Onun dışında bir eksiği yok diye hatırlıyorum. Belki pil ömründe sorun olabilir, önemliyse bir bakabilirsiniz.

1000₺ gibi alınıyorsa alınır bence.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam şu anda Hepsiburada'dan 1219 TL'ye alınıyor, Axess'i olan birisini bulursam 100 lira daha düşüyor. Yine n11'den 1200 liraya alınıyor, Worldcard'ı olan birini bulursam 1100 liraya düşüyor. 1000 TL civarına bulunuyor demişler ama ben bulamadım şimdilik.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada kamerasıyla ilgili olarak, S6 ve Iphone 6s Plus ile kıyasladım ve çok çok daha iyi olduğunu gördüm. Üstelik 4K video da çekebiliyor. Keskinlik diğer cep telefonlarından çok daha iyi, daha çok fotoğraf makinesi gibi.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

G3 kullanıcısıyım. Kamera iyi. Donanım güzel. Lakin yazılım konusunda LG çok kötü. İşletim sistemi güncellemelerini zamanında vermedikleri gibi kendilerine ait yazılımları da güncellemiyorlar. G3 Android 4 küsürle gelmiş, sonradan 5.0.0'a yükseltilmiş. Buraya kadar iyi de, 5.0.0 acaip problemli bir sürüm. Nexus'lar dayanamıyordu, kısa sürede güncellendi zaten. LG güncellemedi. Öylece bıraktı. İnsanlar güncelleme istediklerinde zaten Android 6.0 ufukta gözükmüştü, LG yetkilileri "Lollipop güncellemesi gelmeyecek ama kısa sürede doğrudan 6.0 güncellemesi gelecek" dediler. Hala gelmedi. Bazı ülkelerde çıktı, diğerlerinde çıkmadı. Türkiye versiyonuna hala gelmedi mesela.

 

Ha, diğer ülkelerin (mesela Polonya) ROM'larını indirip kurmak mümkün, ama sonuçta bunu insanların %99'u yapamaz. Benim yapabiliyor olmam sorunu ortadan kaldırmıyor.

 

Bir de telefonun içinde kurulu gelen LG'ye ait uygulamalar var. İşte notofication, SMS, dialer, rehber, ıvır zıvır şeyler. Bunları kullanmasanız bile arka planda çalışıyorlar. LG bunları da güncellemiyor. Diğer markalara bakıyorum, bu tip şeyleri arada güncelliyorlar, düzeltiyorlar, yeniliyorlar filan. LG sağolsun bunlarla da ilgilenmiyor. Öylece bırakıyor. G3'ün dialer'ı aldığımdan beri güncellenmedi sanırım. Babamda Asus var, 2-3 haftada bir güncelleniyor bu tip uygulamalar. Yeni özellikler ekleniyor, hatalar düzeltiliyor filan, adamlar çalışıyor yani. LG yan gelip yatıyor.

 

Ben olsam LG almazdım. Ne kadar ucuz olursa olsun, yazılım kötü olduktan sonra alet sürünüyor. Gözünüzü karartım CyanogenMod filan yüklerseniz sorun kalmaz tabi ama stok haliyle kullanmak isterseniz üzülürsünüz. Benim bugün G3 ile yaşadıklarımı seneye G4 kullanıcıları yaşayacak.

SEP and leventyurt beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Android telefonların büyük problemi Android güncellemelerine ayak uyduramamaları üreticilerin, uydursun istiyorsan da seçenek kısıtlı.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Çok güzel, telefon alamam ben bu kafayla.

 

Iphone 6 : Bana göre gereksiz pahalı; aynı fiyata 2 adet LG G4 alabiliyorum hatta para artıyor. Ayrıca IOS kısıtlamalarını sevmiyorum. Telefonu bilgisayara bağlayıp istediğim dosyaları transfer edebilmek, micro sd kart kullanabilmek benim için vazgeçilmez şeyler. Aksusarlar çok pahalı, şu anda 8-10 micro usb kablom var. Kimisi evde, kimisi araçta (kimisi eşimin aracında) kimisi ofiste, kimisi de laptop çantamda; Iphone alırsam bu rahatlıktan vazgeçmek zorundayım... Hepsine katlandık diyelim, dünya kadar para verdiğim telefonun batarya ömrü kısa; bluetooth problemli. Sadece batarya bile almamak için neden.

 

WP : Çok sevdiğim ve uzun süredir kullandığım platform. Hız ve stabilite açısından IOS'a benziyor ancak biraz daha özgür ve biraz daha fazla seçenek sunması da Android'e benziyor. Bu yönlerden mükemmel. Fakat yıllardır beklenen WP10 hayal kırıklığı, Microsoft'un ne yapacağını kestirmek çok zor, markette her uygulama yok; bu durumu genelde önemsemiyorum ama yine de bazen çok can sıkıcı oluyor. Yeni çıkan cihazların donanım/fiyat dengesi Android cihazlara göre kötü durumda, Iphone 6 ayarındaki modeller de fiyat olarak Iphone 6 seviyesine yakın. Ucuz cihazlara söz verdikleri halde WP10 güncellemesi vermediler, ben de 1320'ye Insider ile WP10 yükledim ama pek çok küçük bug var ve cihaz her gün kilitleniyor. Eşimin 735'i resmi güncelleme aldı, kilitlenme yok ama pek çok tuhaf bug var... (Fotoğrafı seçince Paylaş seçeneklerinde Whatsapp çıkmıyor, Instagram'da bir yazıyı okurken yazı bir anda kayboluyor ve bir daha bulunamıyor vs vs) Şu anda "neden WP" sorusuna verilecek cevap yok gibi... Özetle dağ fare doğurdu, WP10 Android kadar yetenekli olmadığı halde pek çok bug'la birlikte geldi, verilen sözler tutulmadı. Yeni cihazların "flagship" modeli 950'de bile flagship hissi yok, ucuz plastik bir kasa var.

 

Android : Tam bir kargaşa durumu var, cihazlar donanım olarak çok iyi ama neredeyse her markada güncellemeler sıkıntılı. Çok fazla seçenek var, tam ideal bir seçenek buldum derken bir de bakıyorsun yine Iphone 6 fiyatına gelmişsin... Fiyatlar çok büyük hızla düşüyor, aldığın cihaz 1 yıl sonra yarı fiyatına düşüyor. Kim ne derse desin hala IOS ve WP'daki akıcılık yok. Her cihazda farklı farklı bug'lar, donmalar, kilitlenmeler var. Zamanla yavaşlıyor ve sorun çıkarıyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

lawnmower Asus'un Türkiye Servisi rezaletmiş diye duydum. Artı cihazları da genel olarak vasat.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hanım mantıklı insandır, bak 1 Iphone fiyatına 2 LG G4 aldım hem kamerası da daha iyi diye açıklarsam sorun olmaz... Çok çok 1-2 fırça yeriz  :zuh:

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

İşte 950XL için Microsoft'un sitesinde yayınlanan bir yorum; tüm söylediklerimi destekliyor. Cihaz kalitesiz, işletim sistemi sorunlu :

 

In general the hardware is good. The back cover makes it look a bit cheap, though. You can easily replace it with a third party cover and it will add some premium look and feel. The OS unfortunately is still far from ready in my opinion. All the frustration comes from software side. The phone restarts randomly, the screen stops responding to touch frequently for a while, especially when onscreen keyboard or the navigation keys are displayed. The battery life could be improved. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

bataryası g3 gibiyse alınmaz çünkü arkadaşımda g3 vardı günde iki kere şarja takıyordu ama onun dışında çok iyi telefon.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

lawnmower'ın dediklerine katılıyorum. Bizim hanımda da G2 var mesela, yazılımları berbat. Özellikle PC Suite diye bir yazılımı var, akıllara zarar. Onun yüzünden güncelleme zamanları 2 kez brick tehlikesi atlattık. Telefon eskidi artık ama hiçbir uygulaması güncellenmiyor. Bendeki Z1 Compact bile arada küçük güncelleme alıyor (uygulamalar zaten universal oldu sayılır, onlar hep güncelleniyor). Varsa imkan LG'yi liste dışı bırakın.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Valla iyi cesaret. Ben hanıma ayfon 6 16gb alarak kurtulmuştum her türlü dertten. Kendim 640 ile idare ediyorum :D 

 

"Yine bana hüsran bana yine hasret var" veya "seni versinler ellere beni vursunlar sana sevdanın yolları bana kurşunlar" diyelim.. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Firmaları anlamak zor.

 

Belki de dünyanın en iyi kamerasına sahip telefonunu yapıyorsun; ama bataryası yüzünden insanlar al-amıyor. Hiç olmazsa sonradan 3500-4000mah'lik "replacement" batarya çıkar da insanlar ekstra ücretle de olsa telefonlarını severek kullanabilsinler.

 

Eşimin 735'inin batarya ömrü pek farklı değil, ona alabilirim. Kendime almak konusunda ciddi çekincelerim var zira 1320 batarya konusunda tam bir canavar. Bütün gün ofisteyim, genel olarak pek fazla batarya ömrüne ihtiyacım yok ama gezide, uzun yolda falan batarya ömrü önemli.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

1000-1100₺ gibi alınıyorsa, ben olsam alırdım. Hatta mesela parmakizi okuyucu olsa ve 1300₺ yine hemen alırdım. 

 

Donanım çok iyi. Biraz yazılım, güncelleme sorunları olabilir ama beni vazgeçirecek veya aşılmayacak şeyler değil.   Asus ile kıyaslanmaz, Asus'da donanım çok uyduruk. G4 donanım olarak premium cihaz. 

Iphone da bu yazılım sorunları yok denebilir , ki kısmen onda da var, aralarında üç kat fiyat farkı var, biraz fark olacak tabii. 

 

1000-1200₺ civarına alınabilecek telefonlardan işe yarar kamerası olan yok bildiğim kadarı ile , hele OiS hiç yok. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam değil 1000, 2000 liraya kadar G4'le baş edebilecek kameraya sahip cihaz yok.

 

Yazılım güncelleme de çok problem değil, Android 6.0 almış olması şimdilik yeterli bence. Tabii 7.0 çıkarsa almayacaktır, ama bu fiyata satılan cihaz için bu kabul edilebilir bir durum. Ancak batarya problemi can sıkıcı...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

G2 en son 5 küsürde kaldı, bu mantıkla 7yi G4 alır büyük ihtimalle, G3 almaz. Düz mantık yürüttüm, bildiğim birşey yok tabi :) Bendeki G2 bozulsa şuanda herhalde ben de G4 alırdım bu fiyatlarla.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

haftasonu delta(ithalatçı) garantili g4 ladık baldıza 1100lira gibi bir rakama denk geldi. tavsiye eden de bendim. telefon gayet güzel. bu rakama alternatif yaratamadık biz bakarken, samsungun yeni a serileri, sony nin m serileri gibi modellere baktık tercihimiz bu oldu. maks 750lira gibi bir bütçe söz konusu olursa sony m3 de değerlendirilebilir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam değil 1000, 2000 liraya kadar G4'le baş edebilecek kameraya sahip cihaz yok.

 

Yazılım güncelleme de çok problem değil, Android 6.0 almış olması şimdilik yeterli bence. Tabii 7.0 çıkarsa almayacaktır, ama bu fiyata satılan cihaz için bu kabul edilebilir bir durum. Ancak batarya problemi can sıkıcı...

Hocam kameraya bu kadar odaklandıysanız direkt olarak 4K çekim yapan bir fotoğraf makinesi alın, sonuçta tek bir özellik için bin tane sorunla uğraşacağınız bir alet almaktansa tek bir sorunsuz alet almak daha iyidir.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hanıma iphone 6 ya da 6s artık ne istiyorsa onu al. Kendine de galaxy s7 hadi olmadı s6 al. Androide bakışın değişsin.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam değil 1000, 2000 liraya kadar G4'le baş edebilecek kameraya sahip cihaz yok.

 

Heralde Sony Xperia Z5'i gözden kaçırdınız. Ben 2 aydır kullanıyorum, Snapdragon 810'un uzun kullanımlarda biraz ısınması dışında her açıdan kesinlikle tavsiye ederim.

 

Yıllarca iPhone esaretinde yaşadıktan sonra, 2 aydır nasıl bir özgürlük duygusu yaşadığımı anlatamam, 200gb SD kart da aldım, istediğim ne varsa atıyorum içine.

 

Şuan Sony dışında (benim bildiğim) HEVC x.265 codec destekleyen hiçbir telefon yok, en basit örnekle, son Game of Thrones bölümü x.264 codec'li 1080p BATV sunumu 3.90gb, HEVC ile aynı 1080p çok daha yüksek bitrate ile, çok daha kaliteli ve sadece 600mb, bu dosyayı xperia dışında açıp oynatabilen başka alet yok. mirroring ile de anında istediğiniz smart tv'ye yansıtabiliyor...

 

herşeyi geçtim, sakın kimse yanlış anlamasın, lg eline alıyorsun, 3 kuruşluk bir mal gibi hissettiriyor, xperia'nın dokunuşu bile ayrı bir kalite.

 

Ben hepsiburada'nın kampanyasından 1700 liraya adım, boyutunun büyüklüğü rahatsız etmezse z5 premium'a da bakabilirsiniz, onu da 1900TL gibi bulmak mümkün oluyor, 4K ekranlı başka telefon yok.

leventyurt beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Heralde Sony Xperia Z5'i gözden kaçırdınız. Ben 2 aydır kullanıyorum, Snapdragon 810'un uzun kullanımlarda biraz ısınması dışında her açıdan kesinlikle tavsiye ederim.

 

Yıllarca iPhone esaretinde yaşadıktan sonra, 2 aydır nasıl bir özgürlük duygusu yaşadığımı anlatamam, 200gb SD kart da aldım, istediğim ne varsa atıyorum içine.

 

Şuan Sony dışında (benim bildiğim) HEVC x.265 codec destekleyen hiçbir telefon yok, en basit örnekle, son Game of Thrones bölümü x.264 codec'li 1080p BATV sunumu 3.90gb, HEVC ile aynı 1080p çok daha yüksek bitrate ile, çok daha kaliteli ve sadece 600mb, bu dosyayı xperia dışında açıp oynatabilen başka alet yok. mirroring ile de anında istediğiniz smart tv'ye yansıtabiliyor...

 

herşeyi geçtim, sakın kimse yanlış anlamasın, lg eline alıyorsun, 3 kuruşluk bir mal gibi hissettiriyor, xperia'nın dokunuşu bile ayrı bir kalite.

 

Ben hepsiburada'nın kampanyasından 1700 liraya adım, boyutunun büyüklüğü rahatsız etmezse z5 premium'a da bakabilirsiniz, onu da 1900TL gibi bulmak mümkün oluyor, 4K ekranlı başka telefon yok.

x265 yazılımla ilgili, destekleyen player olduktan sonra bu telefonların hepsi oynatır. Lenovo p1 ile ben de kullanıyorum x265 dosyaları. 

 

LG'nin diğer modelleri için doğrudur belki ama g4 modeli için kalite sorunu yok bence. Hatta diğer modellerin çoğundan daha premium. O deri görüntüsü tercih meselesi tabii ama ucuz görümlü değil. İlk çıktığında biraz kurcalamıştım, o zaman en iyi kamera ondaydı, parmakizi okuyucu olsa alacaktım. 1000-1100₺ gibi fiyatları duyunca şaşırdım, o fiyatlar iyi bu telefon için. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

işte siz software decoding yaptırıyorsunuz, 10bit dosyalara misal işlemci gücünüz yetmeyecektir. diğer 6bit'leri açsa da sürekli işlemci kullanacağı için pili anında bitirir.

 

xperia'lar da hardware decoding var.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Kullandığım x265 lerde sorun çıkmadı (10bit olmayabilir dosyalar) ama dediğinizi gibi hardware decoding yapıyorsa daha iyi tabii. IPad 'de izliyorum x265 animeleri, pili  çabuk bitiriyor.

 

Premium deneyim isteniyorsa, Samsung S7 Edge düşünülebilir, o zaman iphone 'a karşı fiyat avantajı ortadan kalkar ama. Yinede aynı fiyat bile olsalar , hem estetik hem donanım olarak ben Edge 'i tercih ederim ki Note 6 çıktığında ona geçerim büyük olasılıkla. Stardust ile benzer nedenlerle Android 'i tercih ederiyorum. Basit işler için bile iOS 'a takla attırmaya gerek yok. 

 

Bunları söyledikten sonra iş fiyata geliyor . 1100₺ 'e G4 dendiğinde , yine alınır :) . Eksikleri var ama fiyat çok düşük. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
2 2

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok