Mesaj tarihi: Mart 12 51 minutes ago, Squall said: EE tabii 9070 xt alındı hemen cyberpunk kuruldu Bende amazondan aldığımda 1 ay iade süresince zibilyon tane oyunla karta eziyet etmiştim ama bir falsosunu göremedim amdnin. Wukong kurmada.. Almadım abi daha. İndirim bekliyorum. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 12 4 saat önce, wazzap said: Almadım abi daha. İndirim bekliyorum. SE kursana ya, beklediğine yazık Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Mart 12 (düzenlendi) On 12.03.2025 at 10:09 PM, Najaz said: SE kursana ya, beklediğine yazık içime sinmiyor. para beni bozdu. Keşke başka bir şey dileseymişim. Mart 13 wazzap tarafından düzenlendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Cumartesi günü saat 21:00 Monitörünüz destekliyorsa bu oyunda HDR10+ Gaming aktif hale getirebiliyorsunuz Video ayarları altında. Ancak kullandığım iki Samsung monitörde de DP 1.4 üzerinden HDR10+ açık hale getirsem bile herhangi bir değişiklik olmuyordu. Meğerse Nvidia’nın DP1.4 üzerinden HDR10+ desteği yokmuş. RTX 4080 üzerindeki HDMI 2.1 üzerinden destek varmış sadece. RTX 5XXX serisi için durum nedir bilmiyorum ancak DP2.0 üzeri destek var sanırım ancak yine de denemeden bir şey söylenmez. HDR 10+ desteği de Samsung dışında diğer OLED veya mini LED monitörlerde yok sanırım. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Pazar günü saat 06:56 HDMI kablosu üzerinden HDR10+ çalıştı Cyberpunk 2077, daha iyi bir deneyim oluyor kesinlikle, kontrast ayrıntıları daha belirginleşiyor. Baktım ancak pek HDR10+ destekli oyun yok. Bir de HDMI kablo üzerinden bağlayınca 10 Bit renk derinliğine ek olarak 12 Bit renk derinliği de seçebiliyorum Nvidia çözünürlük ayarları üzerinden, DP1.4 üzerinden 10 Bit seçilebiliyor en fazla. jackjoker beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Pazar günü saat 08:05 1 hour ago, T800 said: HDMI kablosu üzerinden HDR10+ çalıştı Cyberpunk 2077, daha iyi bir deneyim oluyor kesinlikle, kontrast ayrıntıları daha belirginleşiyor. Baktım ancak pek HDR10+ destekli oyun yok. Bir de HDMI kablo üzerinden bağlayınca 10 Bit renk derinliğine ek olarak 12 Bit renk derinliği de seçebiliyorum Nvidia çözünürlük ayarları üzerinden, DP1.4 üzerinden 10 Bit seçilebiliyor en fazla. hdr hiç kullanmadığım için yorum yapamam ama renk derinliğinin ne önemi var ki abi, yani o farkı kim anlayabilir Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Pazar günü saat 09:19 Kullanan oyun varsa HDR’da olabilir fark belki, bilmiyorum hiç, SDR oyunlar hep 8-Bit zaten, bildiğim tek 10 Bit SDR oyun Alien Isolation. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Pazar günü saat 13:53 Şu ama en doğrusu bence monitörün renk derinliği yüksek ise, SDR oyunlar için Nvidia ayarlarından 8-Bit renk derinliğine alıp monitörden de sRGB color space clamp etmek. HDR oyunlar için 10-Bit renk derinliği ayarlayıp monitörün de color space ayarını DCI-P3 renk uzayına göre ayarlamak. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Pazar günü saat 14:18 Ana oyun 15 Temmuz'da PS Plus kütüphanesine dahil oluyor bu arada Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: Pazar günü saat 21:27 10-Bit ve 12-Bit renk derinliklerini denedim, Cyberpunk 2077 HDR10+ aktif hale getirdikten sonra 12-Bit ciddi yarar sağlıyor 10-Bit’e göre. HDR10 olan iki oyunda da 12-Bit renk derinliği ayarlamak renklerin solmasına yol açıyor, 10-Bit kesinlikle daha iyi oldu bu iki oyun için. Red Dead Redemption 2 de HDR10+ destekliymiş, beğendim baya Cyberpunk’ta orada da deneyeceğim bir bakalım. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 19 saat önce 7 hours ago, T800 said: HDR10 olan iki oyunda da 12-Bit renk derinliği ayarlamak renklerin solmasına yol açıyor, 10-Bit kesinlikle daha iyi oldu bu iki oyun için. ters yazdın sanırım abi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 19 saat önce Şöyle, HDR10 iki oyunda 12-Bit renk derinliği seçimi kötü sonuç verdi demek istedim, 10-Bit ayarı daha iyi oldu bu oyunlarda. Bilmem yanlış mı anlaşıldı veya yanlış mı ifade ettim ? Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 18 saat önce (düzenlendi) 1 saat önce, TiesTorN said: ters yazdın sanırım abi muhtemelen bahsettiği HDR10 HDR10+ diye Samsung'a ait patentli başka bir teknoloji daha var. HDR10 , HDR'nin standart sürümüdür ve 1.000 nit'e kadar destekler; HDR10+ ise görüntü kalitesi, canlılık ve netlik üzerinde önemli bir etkiye sahip olan 4.000 nit desteğiyle geliyor. Sadece Samsung paneller de desteği var ama içerik çok kısıtlı. Günümüzde içerikler HDR10 standartında üretiliyor. 18 saat önce jackjoker tarafından düzenlendi TiesTorN beğendi Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 18 saat önce Tolga abi, piyasada 12-bit renk derinliği gösterebilen monitör yok ki. OLED paneller 10-bit. Oyunda 12-bit seçsen de zaten monitör o renkleri gösteremeyecek. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 17 saat önce Gösterebildiği 10 Bit doğru ancak 12 Bit seçimi olduğuna göre yine banding azaltıcı bir şey çalışıyor herhalde arka planda, teknik durumunu bilemiyorum, araştırmak gerekir. HDR10+ da Samsung’un Dolby Vision’a rakip olarak çıkardığı bir standart. Samsung dışında destekleyen yok herhalde. Sekiz on tane oyun var bunu destekleyen. Dolby Vision oyun da PC tarafında var mı bilmiyorum, Asus PG32UCDM var bildiğim Dolby Vision destekli. Onun dışında Alienware’den de var bir model yine Dolby Vision destekleyen. Ancak oyun yok bu noktada. Konu ile ilgili güzel bir okuma buradan yapılabilir: https://www.rtings.com/tv/learn/hdr10-vs-dolby-vision Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş
Mesaj tarihi: 17 saat önce Burada mastering falan gayet güzel açıklamış. Bu mesajı paylaş Bu mesajın linki Sosyal ağlarda paylaş