iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X
2 2

141 posts in this topic

ben iCloud kullanmıyorum hiç fakat aktarım yaparken iTunes'tan backup alıyorum. Yeni telefon gelince backup'tan yüklüyorum. Tek sorunu applicationları ve spotify şarkılarını tekrardan indirmem gerekiyor.

icloud kullanmıyorum... 

zaen eski telefonda da 30 gb veri vardı, muhtemelen kullansaydım da yetmeyecekti. 

On 21.05.2018 at 11:33, kHanTW said:

Az önce 5348 TL + 6 TL kargoya iphone X satın aldım. : https://urun.n11.com/cep-telefonu/apple-iphone-x-64gb-apple-turkiye-garantili-P218488026

111 lira n11 kuponu ve 60 TL maxipuan ile 5183 TL'ye geldi. 

Normalde bir sonraki jenerasyonu beklemek mantıklıydı ama dolar akla hayale gelmeyecek şekilde yükseldi, iphone X de istediği satışı yakayalamadığı için biraz fiyat düşürmüştü. Bir sonraki jenerasyonda yeni kurdan yeni fiyattan almak mümkün olmayacaktı muhtemelen.

Arkadaşlara 8 Plus mı alayım X mi alayım dediğimde oy birliği ile X cevabı geldi, kullanım farkından kıllanmıyor değilim ama 8 Plus alsam bir önceki telefonumun neredeyse aynısı olacaktı, muhtemel renk farkı dışında hiç bir şeyi anlamayacaktım, en azından X ile değişik bir şey aldığımı fark edeceğim. (Arada 800 liradan biraz daha az fark kalmıştı, az para değil ama vermişken biraz daha gözünü karartabiliyorsun)

Umarım her telefonumda yaptığım 4-5 yıl kullanabilme becerisini bunda da devam ettirebilirim. 

Telefon geldikten sonraki aşama bendeki 6 Plus'ı sıfırlayıp sonra da pilini değiştirmek, ilk fırsatta da annemin telefonunu değiştirmek. Zaten formatlanmamış telefonu servise vermek içime sinmiyordu, böylesi daha temiz olacak.

Fikir veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. 

Zamanlama iyi olmuş yeni zamlar kapıda, güle güle kullanın :zuh:

kHanTW likes this

Aşağıdan yukarıya çekilen kontrol merkezinde wifi ve celluları kapatamamak gibi bir özellik gelmiş. Nefret ettim.

8 hours ago, rammstein said:

Aşağıdan yukarıya çekilen kontrol merkezinde wifi ve celluları kapatamamak gibi bir özellik gelmiş.

Cellulari kapatamamak diye bir sey yok. 

Wifi in ise off olmayip yalnizca not connected modeuna alinabilmesi 11.4le degil 11.0 ile geldi zaten.. :cici:

@Narcissus; "wifi disconnect" 11.0 ile felan gelmedi. Uyduruyorsun. İspatla 11.0 ile geldiğini. 11 ilk geldiğinde Eylül 2017 idi. O zaman yoktu böyle bir şey. 11.2 ile felan geldi o.

Edited by rammstein

15 hours ago, rammstein said:

@Narcissus; "wifi disconnect" 11.0 ile felan gelmedi. Uyduruyorsun. İspatla 11.0 ile geldiğini. 11 ilk geldiğinde Eylül 2017 idi. O zaman yoktu böyle bir şey. 11.2 ile felan geldi o.

Bu son zamanlardaki bana şirk koşuşların seni yavaş yavaş acı sona götürüyor.. :

https://www.cursedhardware.com/topic/860-os-x-11-ve-ios-902-geldi/?do=findComment&comment=84132

1 hour ago, Narcissus said:

Bu son zamanlardaki bana şirk koşuşların seni yavaş yavaş acı sona götürüyor.. :

https://www.cursedhardware.com/topic/860-os-x-11-ve-ios-902-geldi/?do=findComment&comment=84132

Oha çok enteresan. Mart 2018 iPhone 8 aldım. O zamanlar bu özellik yoktu. Halbuki iOS 11 ile gelmişti diye hatırlıyorum. :icon_think:

Edited by rammstein

3 hours ago, Narcissus said:

Valla onu bilemicem de 30 yıllık yoğurtcuyum böyle kapak görmedim..  :lol:

ahahahahaha

3 hours ago, Narcissus said:

Valla onu bilemicem de 30 yıllık yoğurtcuyum böyle kapak görmedim..  :lol:

ne alaka lan. benim yeni aldığım iphone 8'de yoktu işte öyle bir özellik :D

hocam siz bilerek ve isteyerek mi trollük yapıyorsunuz ? meraktan soruyorum vallahi :) 

27 minutes ago, Atrin said:

hocam siz bilerek ve isteyerek mi trollük yapıyorsunuz ? meraktan soruyorum vallahi :) 

Trollük değil. Cidden yoktu benim telefonda öyle bir özellik veya hatırlayamadım. Lütfen trol demeyi bırakın.

Edited by rammstein