Psu önerisi 750w
0

Bu konuda 9 mesaj var

Mevcut corsair tx650w(ilk seri) psu mu kasanın yer darlığından  ve sıkış tepiş kablolar ile uğraşmaktan bıktığım için moduler yapıda bir psu alayım diyorum.

Watt olarak 750w fazlasıyla yetecektir onda karar kıldım ama marka model konusunda kararsızım.

Gene mevcut kullandığım psu 7-8 yıldır tık demediği ve menuniyetim had safhada olduğundan borcumu gene corsair psu alarak ödeyeceğim :D 

Aklımda corsair RM750i modeli var. gold sertifika var yeterli(zaten eskisi bronze idi) kapasitorlerin hepsi japonmus buda iyi , özellikle link yazılımı ile tuketim/amper/verimlilik vs gözlemlenmesi de benim için bir + , ama elzem değil...

Gene uzun sure beni üzmeyecek bir psu arayışındayım yani bu model uygunmudur ne dersiniz ? fiyatı en uygun 840 liraya  bulabildim.

Yada turuncu forumdan aynı fiyat aralığına denk ikinci el ama plat serisi bir psuda alabilirim ama gönlüm "0" dan yana.

Bu model iyidir derseniz alacağım.

Eskisini de uber uygun fiyata satacağım, kafaya koydum bu forumdan birine gidecek  @Najaz bile fiyat için makul diyecek :P 

Bu arada başka psu önerileriniz varsa lütfen yazın, ama yurt içinde temin edebileceğim marka model olursa sevinirim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Makul fiyatta beni geçemezsiniz hocam. :P  Bence ikinci el alın derim. PSU için EVGA 7 yıl garanti veriyor ki EVGA'nın RMA'sı dillere destandır. Ben turuncu forumdan EVGA G2 650W aldım, gayet yetiyor açıkçası.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

:D Görücez...

Turuncu forumu bende düşünüyorum hatta daha üst model ax860i olanı var 800 lira istiyor ama 4 yıl garantisi kalmış(ax serisi 10 yıl garantili)

Yani miningden cıkmıs olabilir diye içime pek sindiremedim açıkcası.

Vefa borcum var dediğim gibi corsairden vaz geçmem :P 

Ust segmentte evga, seasonic, birde silverstone vardı galiba çok kaliteli ürünleri olan.Bu arada banada 650w yeter aslında, ben hani almışken bir tık üstünü alayım hem güvenlik payı kalsın hemde daha az yuk altında daha verimli çalısır diye şey ettiydim.

Edit: unuttuk gene evga 750w p2(plat) buldum "0" yurt dışı 700 lira bunu da ekledim listeye vefa borcumuz kısa sürdü :P 

Psikobat tarafından düzenlendi
wazzap beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
5 hours ago, wazzap said:

Bence ikinci el alın derim. PSU için EVGA 7 yıl garanti veriyor ki EVGA'nın RMA'sı dillere destandır. Ben turuncu forumdan EVGA G2 650W aldım, gayet yetiyor açıkçası.

 

vs.png

 

40 minutes ago, Najaz said:

2. el PSU almayın.

 

 

mortal-kombat-fight-png.png

 

 

Psikobat and RFID beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Birkaç aydır RM750i kullanıyorum. Sorunsuz, sessiz ve yazılım üzerinden izlenebiliyor. 

 

EVGA bedava verseler almam. 3 görüntü kartı ve bir PSU'sunu kullandıktan sonra söylüyorum bunu. Hepsinde sorun çıktı. Son görüntü kartını yurtdışına RMA için gönderdim ve bana daha kötüsünü gönderdiler. Şaka gibi bir teknik destek hizmetleri var. PSU'sunun da fan sorunu oldu. Sürekli cikcikleyen fanı kendim değiştirdim rahatladım. Tam sorun kalmadı derken röle sıkıntı çıkartmaya başladı ki daha 3 yıllıktı ve ço kfazla yük altında da kalmıyordu. Büyük konuşmayayım ama bir daha asla EVGA kullanmam.

 

 

 

 

Psikobat beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni konu açmadan 2 satır  görüşlerimi yazalım;

Öncelikle RM850i aldım,

Psu'ya bayıldım daha buyuk daha ağır daha tatlı :P  gerçi kablo miktarında pek beklediğim gibi bir düşüş olmadı ama olsun :)  ets 2 denedim hemen, daha önceden biraz cw vardı şuan kesinlikle daha az hiç yok diyemem 2k fpste. Psu da etkiliymiş,  tek etken vga değilmiş şahit olduk bahaneyle

sanırım psu 40C gelene kadar fanı donmuyor, ayarlayabiliyoruz ama ellemedim daha az toz toplar diye, yaklaşık 4 saatir sistem açık fan hiç dönmedi daha. Verimlilik %88 altına düşmedi genelde %92 diyor en yuksek %94 (hwinfoya göre)

bu arada salak corsair link ve icue hiç bir şekilde görmedi. Sil kur bıktırdı derken biraz araştırınca corsair link eski bir versiyonunu tavsiye etmişler onu kurunca güç tüketimi verimlilik vs görebiliyorum ama icue hala psudan bir haber takılıyor.

Gerçi çok elzem değil hwinfo da okuyabiliyor.

Realbench ile hem cpu+gpu en yuksek  417w tüketim gördüm. beklediğimden düşük çıktı(ben 500w  kesin vardır diyordum o kadar disk led fan overclock vs).

Ayrıca beni meraklandıran ama malesef kelepce+klips vs bayağı kabloları sakladıktan sonra deneme şansımın olmadığı bir detay fark ettim, eski psu ile  yuk altında vcore 1,250> 1,200 lere kadar düşüyordu şuan 1,235 altına daha düşmedi, acaba diyorum fazladan +8pin cpu power taktığım için mi oldu yoksa eski psu yetmediği için mi çöküyordu vcore bilemiyorum, kasa değiştirmeden de öğrenebileceğimi sanmıyorum çünkü çok uğraştım bir daha gözüm kesmiyor kablolama için.

Özet olarak pahalı ama gene içime sinen bir alışveriş gerçekleştirmiş oldum :D Merak eden olursa resim neyin atarım.

 

MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!


Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap


Hemen giriş yap
0

  • Bu sayfadaki üyeler   0 üye

    Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok