Araç Yıkama Hakkında
5 5

Bu konuda 106 mesaj var

4 saat önce, Atrin said:

Arabanın direksiyon derisini neyle temizlemek lazım? el kirinden ötürü mat görüntüsünü kaybetti parlamaya başladı.

Arap sabunu diye konuşulmuştu burada diye hatırlıyorum ama yanlış da yönlendirmek istemem. :)

infestor beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
7 hours ago, Atrin said:

Arabanın direksiyon derisini neyle temizlemek lazım? el kirinden ötürü mat görüntüsünü kaybetti parlamaya başladı.

önceki mesajlara/sayfalara bak konuşuldu baya :)

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
17 hours ago, TiesTorN said:

önceki mesajlara/sayfalara bak konuşuldu baya :)

ben bu konuyu açtığımı bile unutmuşum :D hafta sonu arap sabunu ile bir girişeceğim direksiyona.

TiesTorN beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

biz sonraki denemelerimizde arap sabunu ile camsil'i karıştırınca daha etkili olduğu gözlemledik bu arada, o da denenebilir :) çakma camsiller değil ama, orjinal camsil.

çok büyük bir fark değil o yüzden keyfe kalmış, asıl temizliği yapan arap sabunu zaten.

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Ben araç yıkamak için Karcher K3 aldım, 120 bar.  Yanında hortumu kolay monte etme aparatı ile birlikte 4500 gibi bir rakam verdim, çok da ucuza almamışım, şu sıralarda aynı fiyatlar : https://www.amazon.com.tr/dp/B09T3L346B?ref_=ppx_hzsearch_conn_dt_b_fed_asin_title_1&th=1

Daha sonra da 500 lira gibi bir paraya fason köpük yapma aparatı aldım, e hemen denemek için de Koçtaş'tan biraz pahalı 600-700 civarı bir köpük aldım. Yani ilk yatırımı çok da az değil. Hoş dışarıda araç yıkamak bana zulüm geliyor, hem pahalı hem sıra bulması zor hem de beklerken ne yapacağımı bilmiyorum. Öyle bakınca 10 yıkamada falan parasını çıkartır demek daha anlamlı. 

Yıkaması "fena değil" ayarında. Hani aldığım köpük aparatından köpük fena gelmiyor ama "hızlı bitiyor", o jetonlu makinelerdeki gibi 1,5 dakika köpük falan fışkırmıyor. Hani durdur, tekrar şampuan koy, tekrar yap falan zor değil ama onu yapacağına hızlı dönüp tek seferde köpük yapmak daha kolaya geliyor. Makinanın yıkaması güzel ama özellikle kapı hizasında o köpüğü hafif de olsa bez/fırça/sünger bir şeyle yaymak gerekiyor, yoksa aracın kirinin tamamı değil çoğu gidiyor :) Alıştıkça daha düzgün yapmaya başladım. Yıkama makinasının hortumu çok sert, manevrası zor olabiliyor. Totalde yapması çok eğlenceli.

( Bütün bunları söyledikten sonra basınçlı yıkama makinesinin benim açımdan parasını en çok hak eden satın almalardan biri olduğunu söylemeliyim. Meğersem öyle bir ihtiyaç varmış da benim haberim yokmuş, cihazı alınca anlamışım kıymetini. müstakil evde yaşayan herkese tavsiye ederim. Yerde döşenmiş taşları temizledim, dışarıda kaldığı için rengi solmuş masa sandalyeleri yeniledim, halı yıkadım, şöminenin boruları temizledim, her şeye kullandım. )

İki makine arasında kalacak olanlara da şimdiden özet geçeyim, Karcher daha sessiz, Bosch damacanadan / kovadan su çekebiliyor, temel farkları bu. 

allreadydead and MilesTeg beğendi

Bu mesajı paylaş

Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Üye olun ve sitemizin tüm avantajlarından yararlanın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap
5 5

• Bu sayfadaki üyeler   0 üye

Şu an bu sayfayı görüntüleyen bir üye yok